כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים מעוצבים  //  משפחה מורחבת: עיצוב דירה קטנה לזוג צעיר על גג בית ההורים

משפחה מורחבת: עיצוב דירה קטנה לזוג צעיר על גג בית ההורים

ההורים ביקשו לעזור לבת שעומדת להתחתן ותכננו דירה קטנה לזוג הצעיר, קלאסית ועל זמנית, שתוכל לשמש כהכנסה עתידית לאחר שיעזבו את הקן

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: מרב פלברג


ריצוף: אליאב עיצובים

 

מספר נפשות בבית: 2

מיקום: ראשון לציון

השטח: 70 מ"ר

התקציב: כ-300 אלף שקלים

אדריכלות, עיצוב פנים והום סטיילינג: טובה ראובני

 

זוג בשנות ה-50 המאוחרות החליט לעזור לבתו הקטנה בתחילת חייה המשותפים עם בן זוגה, ולתכנן דירה קטנה לזוג הצעיר על גג ביתו, כדי שיחסכו את דמי השכירות ויוכלו לקנות לעצמם דירה בעתיד. הזוג, שמתגורר בבית פרטי, לא ניצל את כל אחוזי הבנייה שהיו לו. מרפסת הגג הייתה מוזנחת ולא שימשה את המשפחה שנים רבות, ולכן נבחרה לטובת דירה לזוג שעומד לפני חתונה. כוונתם הייתה כי בתום השימוש בדירה היא תושכר ותהווה עבורם הכנסה נוספת.

חלל פתוח עם סלון המאפשר ישיבה נוחה

אקססוריז: יער הום

מעבר משני צידי הטלוויזיה

בפני המעצבת עמדה המטרה לנצל את השטח באופן מרבי ומדויק, כך שיתאפשר לבני הזוג הצעירים, היא כלכלנית והוא מנהל צוות מכירות בחברת ביטוח, לגדל במקום ילד או שניים, ולתכנן ולעצב דירה קלאסית ועל זמנית לטובת השכרת הנכס בעתיד.

מזנון נגרות: יניב אוליאל

 

תהליך התכנון והבנייה של הדירה הקטנה לזוג הצעיר לווה אתגרים רבים, כגון התחברות לצנרת ולמערכות השונות של הבית מלמטה, התמודדות עם קירות עגולים בשני קצוות הבית – אתגר תכנוני בפני עצמו וכאמור, ניצול מקסימלי של השטח. הזוג הצעיר מאוד אוהב לארח את חבריו הרבים, ולכן תוכנן חלל פתוח עם סלון המאפשר ישיבה נוחה של כמה זוגות וכן מטבח גדול לארבעה סועדים ושני בשלנים. מצידו השני של המטבח מוקמה הטלוויזיה, כך שיתאפשר מעבר למטבח משני הצדדים ואיתו זרימת תנועה ונוחות בחלל.

מטבח: יניב אוליאל

 

המטבח, שצופה לעצים הבוגרים בבית המשפחה, תוכנן בקפידה תוך מחשבה על מקומות אחסון עתידיים בדירה הקטנה לזוג הצעיר וכולל את כל המכשירים החשמליים העדכניים להקלה על חיי היומיום. מתחת לאי תוכנן ארון גדול לדברים שלא נמצאים בשימוש יומיומי. הארונות מעל המקרר תוכננו עד התקרה על מנת לאפשר ניצול מקסימלי של הגובה לאחסון.

מתחת לאי תוכנן ארון גדול

 

נגרות המזנון בסלון תוכננה כך שיתחבר לאי המטבח וימשיך אותו כיחידה אחת וייתן מענה לאחסון נוסף ולממירים השונים. המזגן העילי מוקם באמצע הסלון, קרוב לתקרה, מתוך אילוץ של חיבורי צנרת ונראה כלא שייך לחלל. הוא נתחם בנישה המשמשת כספרייה וכמקום להנחת חפצי נוי בסלון הקטנטן. אורך הקיר בסלון שמסתיים בעיגול היה מעל 6 מטרים, ולכן נבחר טפט גיאומטרי שייצור תנועה, זרימה ועניין בחלל הציבורי.

המזגן נתחם בנישה המשמשת כספרייה

 

המסדרון והמעבר בין החדרים בדירה הקטנה של הזוג הצעיר תוכננו במחשבה על מרחב מחיה עתידי להנחת לול, שמיכת פעילות או מקום משחק, בו יוכלו בני הזוג לצפות בילדיהם העתידיים מכל מקום בדירה.

מרחב מחיה עתידי

 

כדי להגדיל את חדר השינה של ההורים הוחלט לוותר על שירותי אורחים ולתכנן שירותי הורים עם שתי דלתות – אחת מחדר השינה והשנייה מהמסדרון – כדי לאפשר לזוג פרטיות בסגירת הדלת מתוך חדרם, כשאורחים משתמשים בשירותים. חדר השינה עוצב כמקום מלטף ונעים, שיאפשר לזוג מקום התרגעות בסוף היום עם ארון הזזה רחב ידיים ושידת מלמין בתכנון המעצבת, שמוסיפה אופי לחדר. הטפט במראה קש בצבע ורדרד מעניק לחדר מראה טבעי.

שידה: מרק סגל, סגל עיצובים

 

מערכת הניקוז של ההורים הכתיבה את מיקום האמבטיה והשירותים בדירה הקטנה לזוג הצעיר – במקום עם קירות עגולים. שליכט אקרילי בצבע אפור כהה יצר דרמה, חסך בעלויות ושולב עם קרמיקה במראה דק בצבע עץ שנבחרה לקיר המקלחת והאסלה התלויה כדי לחמם את החלל. בקיר העגול תוכנן חלון שיכניס אור ויאפשר אוורור של החדר, ומתחתיו נוצר מדף לדברי נוי. בחדר האמבטיה תוכננה נישה למכונת הכביסה והמייבש. בשני קירות שלא התחברו תוכננה נישה כלפי הסלון עם מדפי זכוכית ותאורה שמגבירה את הדרמה בחדר, ובתוכה ניתן לשים בשמים ומגבות. תכנון זה יצר ארון בצד הסלון, שמשמש כמקום אחסון נסתר לחשמל ותקשורת, לשואב אלחוטי ולתליית מעילים מאחורי דלת הכניסה.

חיפוי, ריצוף, כלים סניטריים וארון אמבטיה: אליאב עיצובים

בקיר העגול תוכנן חלון שיכניס אור

גם בשני הקירות שלא התחברו תוכננה נישה

 

תכנון החדר הנוסף לעבודה או ילדים עתידיים היווה אתגר בשל הרצון ליצור חלון, שיאפשר מגורים, ומקום לארון, שולחן ומיטה, כשבתקרה עוברת קורה מונמכת בגובה 40 ס"מ. הוחלט לתכנן חדר בגודל 2.80X2.90 מטרים ולצבוע את חלק התחתון של הקורה באפור כדי לייצר עניין. התאורה המרכזית מוקמה בחלקו הפנימי של החדר, נוספה מנורת קריאה עתידית מעל המיטה וכן תאורת UP-DOWN בצידו השני של החדר.

חדר נוסף לעבודה או לילדים

 

המרפסת שצופה לצידו האחורי של הבית נבנתה על גבי גג הרעפים שהיה מתחת, ועל ידי כך מאפשרת מקום אירוח נוסף בדירת הקטנה לזוג הצעיר. אתגר במרפסת היה הכנת ניקוז ארוך שלא יפריע להורים המתגוררים למטה. בשל כך נבנתה תעלה מפח, שתוביל את המים לצידו השני של הבית.

פרגולה: אורי תורג'מן, גינה קסומה

 

הדירה, שלא הייתה קיימת, היוותה אתגר תכנוני ועמידה בתקציב לא גבוה שהוקצב משלב הבנייה ועד שלב הלבשת הבית", אומרת המעצבת ומוסיפה טיפ: "חללים קטנים מהווים אתגר מורכב בניצול החלל וביצירת תנועה במרחב וסדר ואחסון מקסימלי. תכנון נכון של מעצב יוביל להצלחה בפן התכנוני ובפן התקציבי וייתן לכם שקט נפשי לאורך התהליך".

 

רשימת ספקים חלקית:

ריצוף, חיפויים, כלים סניטריים: אליאב עיצובים

פרגולה: גינה קסומה

שיש למטבח: שיש דנור

נגרות מטבח, מזנון: יניב אוליאל

נגרות שידת חדר שינה: מרק סגל

אקססוריז: יער הום

 

עוד בנושא

בתים מעוצבים

אין 'לא יכול': שיפוץ דירה שחשף את כל הפוטנציאל הקיים


יש דירות שנראות נפלא מהרגע הראשון, ויש כאלה שמגלות את עצמן רק אחרי עבודה קשה. הצצה לתהליך שיפוץ דירה שהפך חלל מוזנח למרחב מגורים שמח

בתים מעוצבים

אתגר העיצוב: דירת הדופלקס שניצחה את הקורונה


את המפתח לדירה הזאת קיבלו הדיירים בשיא תקופת הקורונה. למרות ההגבלות והאילוצים, הצליחה המעצבת לתכנן עבורם דירת דופלקס מודרנית ומפנקת בדיוק כמו שהם רצו

בתים מעוצבים

מחשבה תחילה: עיצוב דירה שלקח הכול בחשבון


העבודה על הדירה הזאת החלה מיד עם הרכישה. הדבר אפשר למעצב לדייק את עיצוב הדירה ואת החלוקה שלה בהתאם לצרכים של בני המשפחה

בתים מעוצבים

להרעיד את היסודות: שיפוץ כולל ששינה את כל הדירה


מראה מיושן וחלוקה שגויה גרמו לדירה הזאת להיות מפוספסת. לאחר תהליך של שיפוץ כולל ועיצוב מחדש, הצליחו המעצב והדיירים להגשים את כל הפוטנציאל שהיה טמון בדירה

תגובות

כתיבת תגובה