כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(2) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(9438) "

 

המקום: מושב לבון

השטח: 250 מ"ר בנוי

אדריכלות: SaaB Architects

 
 
במושב לבון שבגליל העליון, על שטח של דונם וחצי שיושר והותאם לבנייה מול נוף מדהים, הוקם בית מרשים בן קומה אחת שיכול ללמד לא מעט על אוורור נכון ותאורה טבעית. לבית מבנה ארוך שמרביתו חשוף אל הנוף המערבי באמצעות פתחים גדולים שמכניסים לפנים הבית אור ומראות של נוף שמשתנה בהתאם לעונות השנה. כבר בתחילת התכנון היה ברור שיש להתגבר כאן על בעיה אחת אקוטית, שיכולה הייתה למנוע מהדיירים הנאה מלאה מביתם, והיא גורם הסנוור. כצפוי, הבעיה מתעוררת בחודשי הקיץ מפני שהבית פונה לכיוון מערב ולאורך כל שעות אחר הצהריים עד שקיעת השמש הבית מתמלא בקרני שמש ישירות מחממות ומסנוורות. 
 
הפתרון האדריכלי שנבחר על ידי רונית ברקול ולוסיאנו סנטנדראו ממשרד סב אדריכלים מחולק לשניים: האחד, התמודדות עם בעיית הסנוור, והשני, מענה לבעיית ההתחממות. כדי לפתור את בעיית הסנוור נבנתה כאן מסילה מסיבית לכל אורך קיר הבית שפונה מערבה ועליה נעות רפפות עץ, כך שבשעות שבהן השמש יוקדת מניעים את הרפפות לכיוון הפתחים. הזוויות של הרפפות חושבו ונבנו באופן כזה שרק חלק מהאור חודר פנימה, ובזכות כך החלל מתמלא אור רך, מסונן, ללא סנוור, ולא מאבדים את המבט לנוף בשעות השקיעה היפות. היעילות של הרפפות באה לביטוי גם במסתור הכביסה שנמצא בקרבת חדר השירות ובו נפתח ונסגר המתלה לפי מידת החשיפה המבוקשת לשמש או מידת ההסתרה הנדרשת ברגע נתון. בהמשך, הרפפה מסתירה את חלון הממ"ד, ומקנה פרטיות לחלון חדר הרחצה הגדול של ההורים.
 
 

הכניסה לבית. כבר מהדלת רואים את הנוף שמאחור 
 

קורות עץ מרשימות והמון אור שנכנס דרך חלונות הענק
 

מבט מהסלון אל הגינה 
 

שימוש באמצעי הצללה מעוצבים 
 
בעיית ההתחממות נפתרה באמצעות מערכת חימום-קירור גיאותרמית חדשה שפתחי הקירור שלה משולבים בין קורות הגג בצורת ג'טים עגולים במקום הסטריפ-ליין המקובלים. בנוסף, ניתנה התייחסות רבה לארגזי תריסים סמויים וחיצוניים, כשכל אחד נבנה לפי פרט בניין ייחודי לו וכך מנוטרלים גשרי קור ושיפור הבידוד התרמי של הבית.
 
מעבר לשני הפרטים האדריכלים המרכזיים, בלטו אלמנטים נוספים שהקנו לבית מראה ייחודי. האחד, שימוש מסיבי בקורות עץ בתוך הבית שממשיכות את חזית הבית המעוצבת בשילוב של עץ, פלדה, זכוכית וטיח בשני גוונים. דלת הכניסה עוצבה כחלק ממערכת קיר שלמה ומהווה, למעשה, חיץ בין שני אגפי הבית. אלמנט אחר הוא הריצוף שנבחר וכל הבית, למעט חדרי הרחצה, רוצף באריחי שעם המוסיפים לו חמימות וייחודיות.
 

מראה אחד החדרים בבית
 

פינת העבודה גם היא טובלת בירוק ומעליה ארובה שמכניסה אור חיצוני הישר אל השולחן
 
בנושא האקולוגי נלקח בחשבון השימוש היעיל באור טבעי, מעבר לאור החודר מהצד המערבי. בתקרת הבית נבנתה ארובת אור מעל פינת העבודה של בעלת הבית שממוקמת במרכז החלל הציבורי ועיקר תכנונו של הבית, כולל החצר המערבית, נעשה תוך התחשבות בנוף שהנו תמצית האטרקציה. אולם לצד היופי המדהים, המקום מועד לרוחות חזקות בתקופות שונות בשנה, ומסיבה זו תוכננה חצר מזרחית בין הבית לקיר התומך, כדי שהדיירים יוכלו להמשיך ליהנות מאוויר הרים וישיבה בחוץ. הגינה, המוגנת מרוחות, חופתה בעץ, שולבה בה תאורה אינטימית, נוספו אלמנטים של גננות, ועץ בודד נשתל במרכז דק העץ. בשתי מילים: כפרי ומקסים.  
 
 
קשה לסגור את הדלתות כשיש נוף כזה בסלון
 

חלונות לאורך הבית כולו
 
רוצים גם?
תריסים חכמים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
מערכות מיזוג אוויר: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 
 

זוית חיצונית נוספת
 
מבט אחורי על הבית כולו 
 

החצר
 

תאורת הבית בולטת גם היא בעיצוב היחודי
 
 
אהבתם? עוד בתים מעוצבים בגליל:

בית גלילי אמיתי
ביקור בית בטבעון
בית מינימליסטי בגליל
" ["image"]=> string(129) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/magazines/147/אדריכלות במשקפי שמש/234.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(129) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/magazines/147/אדריכלות במשקפי שמש/403.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  אדריכלות במשקפי שמש: בית מעוצב במושב בגליל

אדריכלות במשקפי שמש: בית מעוצב במושב בגליל

מחמם ומסנוור: ביקור בבית בן קומה אחת, שרובו פונה למערב ולכן סופג אור וחום – כיצד התמודדו עם הבעיה? הכל בכתבה הבאה

מאת: חדווה אלמוז, עורכת מגזין בניין ודיור צילום: לוסיאנו סנטנדראו


 

המקום: מושב לבון

השטח: 250 מ"ר בנוי

אדריכלות: SaaB Architects

 
 
במושב לבון שבגליל העליון, על שטח של דונם וחצי שיושר והותאם לבנייה מול נוף מדהים, הוקם בית מרשים בן קומה אחת שיכול ללמד לא מעט על אוורור נכון ותאורה טבעית. לבית מבנה ארוך שמרביתו חשוף אל הנוף המערבי באמצעות פתחים גדולים שמכניסים לפנים הבית אור ומראות של נוף שמשתנה בהתאם לעונות השנה. כבר בתחילת התכנון היה ברור שיש להתגבר כאן על בעיה אחת אקוטית, שיכולה הייתה למנוע מהדיירים הנאה מלאה מביתם, והיא גורם הסנוור. כצפוי, הבעיה מתעוררת בחודשי הקיץ מפני שהבית פונה לכיוון מערב ולאורך כל שעות אחר הצהריים עד שקיעת השמש הבית מתמלא בקרני שמש ישירות מחממות ומסנוורות. 
 
הפתרון האדריכלי שנבחר על ידי רונית ברקול ולוסיאנו סנטנדראו ממשרד סב אדריכלים מחולק לשניים: האחד, התמודדות עם בעיית הסנוור, והשני, מענה לבעיית ההתחממות. כדי לפתור את בעיית הסנוור נבנתה כאן מסילה מסיבית לכל אורך קיר הבית שפונה מערבה ועליה נעות רפפות עץ, כך שבשעות שבהן השמש יוקדת מניעים את הרפפות לכיוון הפתחים. הזוויות של הרפפות חושבו ונבנו באופן כזה שרק חלק מהאור חודר פנימה, ובזכות כך החלל מתמלא אור רך, מסונן, ללא סנוור, ולא מאבדים את המבט לנוף בשעות השקיעה היפות. היעילות של הרפפות באה לביטוי גם במסתור הכביסה שנמצא בקרבת חדר השירות ובו נפתח ונסגר המתלה לפי מידת החשיפה המבוקשת לשמש או מידת ההסתרה הנדרשת ברגע נתון. בהמשך, הרפפה מסתירה את חלון הממ"ד, ומקנה פרטיות לחלון חדר הרחצה הגדול של ההורים.
 
 

הכניסה לבית. כבר מהדלת רואים את הנוף שמאחור 
 

קורות עץ מרשימות והמון אור שנכנס דרך חלונות הענק
 

מבט מהסלון אל הגינה 
 

שימוש באמצעי הצללה מעוצבים 
 
בעיית ההתחממות נפתרה באמצעות מערכת חימום-קירור גיאותרמית חדשה שפתחי הקירור שלה משולבים בין קורות הגג בצורת ג'טים עגולים במקום הסטריפ-ליין המקובלים. בנוסף, ניתנה התייחסות רבה לארגזי תריסים סמויים וחיצוניים, כשכל אחד נבנה לפי פרט בניין ייחודי לו וכך מנוטרלים גשרי קור ושיפור הבידוד התרמי של הבית.
 
מעבר לשני הפרטים האדריכלים המרכזיים, בלטו אלמנטים נוספים שהקנו לבית מראה ייחודי. האחד, שימוש מסיבי בקורות עץ בתוך הבית שממשיכות את חזית הבית המעוצבת בשילוב של עץ, פלדה, זכוכית וטיח בשני גוונים. דלת הכניסה עוצבה כחלק ממערכת קיר שלמה ומהווה, למעשה, חיץ בין שני אגפי הבית. אלמנט אחר הוא הריצוף שנבחר וכל הבית, למעט חדרי הרחצה, רוצף באריחי שעם המוסיפים לו חמימות וייחודיות.
 

מראה אחד החדרים בבית
 

פינת העבודה גם היא טובלת בירוק ומעליה ארובה שמכניסה אור חיצוני הישר אל השולחן
 
בנושא האקולוגי נלקח בחשבון השימוש היעיל באור טבעי, מעבר לאור החודר מהצד המערבי. בתקרת הבית נבנתה ארובת אור מעל פינת העבודה של בעלת הבית שממוקמת במרכז החלל הציבורי ועיקר תכנונו של הבית, כולל החצר המערבית, נעשה תוך התחשבות בנוף שהנו תמצית האטרקציה. אולם לצד היופי המדהים, המקום מועד לרוחות חזקות בתקופות שונות בשנה, ומסיבה זו תוכננה חצר מזרחית בין הבית לקיר התומך, כדי שהדיירים יוכלו להמשיך ליהנות מאוויר הרים וישיבה בחוץ. הגינה, המוגנת מרוחות, חופתה בעץ, שולבה בה תאורה אינטימית, נוספו אלמנטים של גננות, ועץ בודד נשתל במרכז דק העץ. בשתי מילים: כפרי ומקסים.  
 
 
קשה לסגור את הדלתות כשיש נוף כזה בסלון
 

חלונות לאורך הבית כולו
 
רוצים גם?
תריסים חכמים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
מערכות מיזוג אוויר: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 
 

זוית חיצונית נוספת
 
מבט אחורי על הבית כולו 
 

החצר
 

תאורת הבית בולטת גם היא בעיצוב היחודי
 
 
אהבתם? עוד בתים מעוצבים בגליל:

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

בלי קשקושים: עיצוב מונוכרומטי בגוונים אפורים


את עיצוב הבית הזה הכתיבו המבנה המיוחד שלו, גרם המדרגות הנוכח והשימוש היצירתי בגוונים אפורים שונים

עיצוב בתים פרטיים

עיצוב עכשיו: בית פרטי בקו מודרני


מחזית המבנה, דרך החדרים, ועד לאחרון חפצי הנוי – הבית הזה מעוצב כולו בקו מודרני מוקפד

עיצוב בתים פרטיים

משולבים: סגנון מודרני בנוף כפרי


מבחוץ הבית מוקף במרחבים ירוקים של נוף הצפון, אך מבפנים הוא מעוצב בסגנון מודרני ובקו מינימליסטי

עיצוב בתים פרטיים

חם ועכשיו: מראה עדכני באווירה מזמינה


אחרי 15 שנים, החליטו הדיירים לשפץ את הבית ולהתאים אותו לצרכים הנוכחיים שלהם. בתום תהליך השיפוץ, התקבל בית חמים במראה עדכני ונקי

תגובות

כתיבת תגובה