כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(2) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(10341) "

 

המיקום: קרית אונו

השטח: 300 מ"ר

הדיירים: 6 – זוג וארבעה ילדים

תכנון: דנה כהן-וישקין אדריכלים (צוות תכנון: דנה כהן וישקין, קרן שחר)

 

כיצד יוצרים אואזיס רגוע ופסטורלי בלב נוף אורבני ועמוס? עבור בני הזוג המתגוררים בקריית אונו, האואזיס הזה היה כרוך בהפיכת בית דו משפחתי לתוך מבנה אחד שמתאים למגורים של שתי משפחות שונות כשאחד הבתים שייך להם. הסנכרון בין שני הבתים, העומדים בפני עצמם היה לא פשוט, כאשר האתגר הגדול עוד יותר היה ליצור סביבה מינימליסטית ומוקפדת, אך גם כזו שנעים להתגורר ולארח בה. 

 

כדי לנסות להבין כיצד מתמודדים עם פרויקט בקנה מידה כזה, פנינו לאדריכלית דנה כהן-וישקין שניצחה על משימת העיצוב: "כדי להתמודד עם הפרופורציות המאתגרות של המגרש, הכניסה לבית מתבצעת מהדופן הצידית הארוכה שלו. לאחר הליכה בשביל המרוצף בטון מוחלק, ומעבר חווייתי בגשר קל העובר מעל חצר אנגלית לכל אורכו של הבית".

 

 הכניסה אל הבית

 

בריכות: לכל העסקים ואנשי המקצוע
קולנוע ביתי: לכל העסקים ואנשי המקצוע
 

הדיירים, שני בני הזוג שמגדירים את עצמם כחובבי עיצוב, הם הורים לארבעה ילדים בגילאים שונים ולכן חשוב היה ליצור בבית אווירה שתתאים לכל שכבות הגיל, תוך הקפדה על הסגנון הנקי והמינימליסטי אותו הדגישו  ההורים. כדי ליצור את הסביבה הנקייה, שולבו חללי אחסון ומערכות טכניות בקירות ובתקרה, הריהוט שסודר ברחבי הבית היה מינימליסטי, נעשה שימוש בתאורה באופן שנועדה לתמוך בחלוקת החללים בבית. כל האלמנטים יוצרים יחדיו חלל פתוח, בעל פרופורציות נעימות – תוך שמירה על רציפות ואווירה הרמונית.

 

 חדר השינה של ההורים

 

 פינת המשפחה בקומת הכניסה

 

הבחירה באחידות העיצוב בין הקומה העליונה (ובה חדרי הילדים וחדרי הרחצה) והתחתונה (ובה החלל המשותף הכפול וחדר השינה של ההורים) יצרה אווירה רציפה לאורך כל הבית מחד והעניקה להורים את הפרטיות הנדרשת מאידך.

 

 

 הסלון עם נוף אל הבריכה שבחוץ

 

 המטבח המנימליטי והפתוח לשאר הבית

 

 מטבח לבן כמעט לחלוטין

 

מאחר שהסגנון העיצובי שהוגדר היה נקי אך לא סטרילי, הוחלט לשלב אותו ביתר חלקי הבית וכך, גם חדרי השינה והרחצה עוצבו בסגנון דומה. ואם בכל זאת מחפשים זריקות צבע, אפשר לרדת במדרגות הבטון אל מרתף הבית, המשמש כממלכה לארבעת הבנים ומכיל חדר משחקים גדול וחלל הקרנה מפנק – חלום נוסף של דיירי הבית.

 
 חדר קולנוע ביתי עם מסך גדול 
 

החזית הארוכה של קומת המרתף פונה לכל אורכה לחצר האנגלית, המרוצפת דק עם וויטרינות גדולות הנפתחות אליה. כך הצליחה האדריכלית להעניק אפילו למרתף תחושה מוארת, אווירת ונעימה – כחלק בלתי נפרד מהחוויה של הבית כולו. אי אפשר כמובן להתעלם גם מבריכת השחייה, המהווה מקום בילוי מרכזי עבור בני הבית ואורחיהם בערבי הקיץ החמים. הבריכה מוקפת בדק ובצמחיה מינימליסטית ועליה ניתן להשקיף בכל העת מבעד לוויטרינה הגדולה מתוך החלל המשותף בבית.

 

 בריכה פרטית בחצר

 

 

 חדר הרחצה של הילדים

 

 

מבואת הכניסה לבית

 

מבט מהכניסה אל המדרגות מבטון

 

 התוכנית של הבית

 

רשימת ספקים חלקית:
תאורה: קמחי תאורה 
דלת כניסה: דקור
ריהוט משלים: אייטמס
טקסטיל: גולף אנד קו
אביזרים: סוהו
אומנות: אמה דורון – אוצרת אמנות בהתאמה אישית
סטיילינג לצילומים: מאיה לבנת-הרוש

 

עוד בתים מעוצבים בקרית אונו:

דירת קבלן מעוצבת בקרית אונו

כפית נס קפה ושניים סוכר:  דירה בקרית אונו

הלבן שולט בכל:  דירת קבלן מעוצבת בקרית אונו
 

" ["image"]=> string(148) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב בתים פרטיים/בית דנה וישקין/סלון3-234.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(148) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב בתים פרטיים/בית דנה וישקין/סלון3-403.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  אואזיס עירוני: הצצה לבית פרטי בקרית אונו

אואזיס עירוני: הצצה לבית פרטי בקרית אונו

חדר הקרנה פרטי – יש, בריכה – יש וסגנון מינימליסטי מדויק שהדיירים כל כך אוהבים, נוכח גם הוא. ברוכים הבאים לבית שבו כל החלומות מתגשמים

מאת: לובה שמוקלר צילום:


 

המיקום: קרית אונו

השטח: 300 מ"ר

הדיירים: 6 – זוג וארבעה ילדים

תכנון: דנה כהן-וישקין אדריכלים (צוות תכנון: דנה כהן וישקין, קרן שחר)

 

כיצד יוצרים אואזיס רגוע ופסטורלי בלב נוף אורבני ועמוס? עבור בני הזוג המתגוררים בקריית אונו, האואזיס הזה היה כרוך בהפיכת בית דו משפחתי לתוך מבנה אחד שמתאים למגורים של שתי משפחות שונות כשאחד הבתים שייך להם. הסנכרון בין שני הבתים, העומדים בפני עצמם היה לא פשוט, כאשר האתגר הגדול עוד יותר היה ליצור סביבה מינימליסטית ומוקפדת, אך גם כזו שנעים להתגורר ולארח בה. 

 

כדי לנסות להבין כיצד מתמודדים עם פרויקט בקנה מידה כזה, פנינו לאדריכלית דנה כהן-וישקין שניצחה על משימת העיצוב: "כדי להתמודד עם הפרופורציות המאתגרות של המגרש, הכניסה לבית מתבצעת מהדופן הצידית הארוכה שלו. לאחר הליכה בשביל המרוצף בטון מוחלק, ומעבר חווייתי בגשר קל העובר מעל חצר אנגלית לכל אורכו של הבית".

 

 הכניסה אל הבית

 

בריכות: לכל העסקים ואנשי המקצוע
קולנוע ביתי: לכל העסקים ואנשי המקצוע
 

הדיירים, שני בני הזוג שמגדירים את עצמם כחובבי עיצוב, הם הורים לארבעה ילדים בגילאים שונים ולכן חשוב היה ליצור בבית אווירה שתתאים לכל שכבות הגיל, תוך הקפדה על הסגנון הנקי והמינימליסטי אותו הדגישו  ההורים. כדי ליצור את הסביבה הנקייה, שולבו חללי אחסון ומערכות טכניות בקירות ובתקרה, הריהוט שסודר ברחבי הבית היה מינימליסטי, נעשה שימוש בתאורה באופן שנועדה לתמוך בחלוקת החללים בבית. כל האלמנטים יוצרים יחדיו חלל פתוח, בעל פרופורציות נעימות – תוך שמירה על רציפות ואווירה הרמונית.

 

 חדר השינה של ההורים

 

 פינת המשפחה בקומת הכניסה

 

הבחירה באחידות העיצוב בין הקומה העליונה (ובה חדרי הילדים וחדרי הרחצה) והתחתונה (ובה החלל המשותף הכפול וחדר השינה של ההורים) יצרה אווירה רציפה לאורך כל הבית מחד והעניקה להורים את הפרטיות הנדרשת מאידך.

 

 

 הסלון עם נוף אל הבריכה שבחוץ

 

 המטבח המנימליטי והפתוח לשאר הבית

 

 מטבח לבן כמעט לחלוטין

 

מאחר שהסגנון העיצובי שהוגדר היה נקי אך לא סטרילי, הוחלט לשלב אותו ביתר חלקי הבית וכך, גם חדרי השינה והרחצה עוצבו בסגנון דומה. ואם בכל זאת מחפשים זריקות צבע, אפשר לרדת במדרגות הבטון אל מרתף הבית, המשמש כממלכה לארבעת הבנים ומכיל חדר משחקים גדול וחלל הקרנה מפנק – חלום נוסף של דיירי הבית.

 
 חדר קולנוע ביתי עם מסך גדול 
 

החזית הארוכה של קומת המרתף פונה לכל אורכה לחצר האנגלית, המרוצפת דק עם וויטרינות גדולות הנפתחות אליה. כך הצליחה האדריכלית להעניק אפילו למרתף תחושה מוארת, אווירת ונעימה – כחלק בלתי נפרד מהחוויה של הבית כולו. אי אפשר כמובן להתעלם גם מבריכת השחייה, המהווה מקום בילוי מרכזי עבור בני הבית ואורחיהם בערבי הקיץ החמים. הבריכה מוקפת בדק ובצמחיה מינימליסטית ועליה ניתן להשקיף בכל העת מבעד לוויטרינה הגדולה מתוך החלל המשותף בבית.

 

 בריכה פרטית בחצר

 

 

 חדר הרחצה של הילדים

 

 

מבואת הכניסה לבית

 

מבט מהכניסה אל המדרגות מבטון

 

 התוכנית של הבית

 

רשימת ספקים חלקית:
תאורה: קמחי תאורה 
דלת כניסה: דקור
ריהוט משלים: אייטמס
טקסטיל: גולף אנד קו
אביזרים: סוהו
אומנות: אמה דורון – אוצרת אמנות בהתאמה אישית
סטיילינג לצילומים: מאיה לבנת-הרוש

 

עוד בתים מעוצבים בקרית אונו:

דירת קבלן מעוצבת בקרית אונו

כפית נס קפה ושניים סוכר:  דירה בקרית אונו

הלבן שולט בכל:  דירת קבלן מעוצבת בקרית אונו
 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

מאחד יוצאים שניים: פיצול בית פרטי


בת הזקונים התחתנה, והאמא החליטה לפצל את הבית הדו-מפלסי שלה לשתי דירות נפרדות – אחת בשבילה והשנייה בשביל הבת ובעלה הטרי

עיצוב בתים פרטיים

חוצה זמנים: האדריכלית שמשלבת בין קדמה למסורת


בווילה הרחבה שעיצבה האדריכלית מנאל איסמעיל אפשר לראות חיבור מדויק בין עבר לעתיד ובין פנים וחוץ

עיצוב בתים פרטיים

אנרגיה חדשה: השינוי שפתח את הבית


בזכות ביטול קירות מיותרים, הצליחה המעצבת להפוך בית חשוך למרחב פתוח ומואר שמחבר היטב בין הפנים והחוץ

עיצוב בתים פרטיים

הפרד ומשול: עיצוב בית דו משפחתי


עם קירות משותפים ושכנים קרובים מאד, תכנון ועיצוב בית דו משפחתי הוא אתגר ממש לא פשוט

תגובות

כתיבת תגובה