כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(2) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(3823) "

בריכת שחייה שממוקמת בחזית הבית מנחה את עיני הבאים לחלקו האופקי, העשוי כולו חומרים טבעיים ללא טיח וציפויים. כאן, מאחורי חלונות זכוכית המחברים בין החוץ לפנים, תוכנן ברובו האזור הציבורי, הכולל מתכונת קבועה של מטבח, סלון וחדר עבודה ומוזיקה. יחידת ההורים הוצמדה לאזור האירוח,  והקומה העליונה, שנמצאת במבנה האנכי שמאחורי החזית האופקית, הוקדשה כולה לחדרי הילדים ולאזור אירוח המיועד להם.

יחידת ההורים הוצמדה לאזור האירוח, והקומה העליונה, שנמצאת במבנה האנכי, הוקדשה כולה לחדרי הילדים ולאזור אירוח המיועד להם

החלוקה לחללים בבית נעשתה לא כמקובל, לאזור אירוח ולאזור חדרי שינה, אלא הודגשה הפרטיות של בני הבית בחלוקה לתפקודם של המבוגרים ולהרגלי היום יום של הילדים. התכנון על פי סגנון החיים והצרכים האישיים של בני הבית בולט גם לאור העובדה שאת יחידת המגורים של הבת הבכורה קבעו האדריכלים בקומת המרתף.

כדי ליצור חלוקה ברורה לאזורים המיועדים לכל אחד מבני המשפחה תכננו האדריכלים את הכניסה הראשית בצד הבית, דבר המאפשר תנועה ישירה של הבאים לאזור המועדף עליהם. מול הכניסה גרם מדרגות המוביל לקומת הילדים, ירידה ישירה למרתף ופנייה לימין מכניסה את הבאים לבית לאזור האירוח וליחידת ההורים.

הסגנון המודרני, שבא לידי ביטוי גם בבחירת החומרים, לא פוגם בתחושת המשפחתיות, דווקא בגלל ההפרדה הברורה והמתוכננת בקפידה

גם בטיפול באזור האירוח ניכר התכנון המיוחד. המטבח נמצא בחלל אחד עם פינת האוכל והסלון, אבל הוא מופרד וגבולו מסומל על ידי קיר בטון חשוף בגובה של 1.20 מ', שנראה כאילו נלקח מחזית הבית. ההפרדה בין פינת האוכל והמטבח לבין הסלון מיטשטשת על ידי ספרייה ארוכה הנמשכת לכל אורך הקיר המפריד בין אזור האירוח ליחידת הורים ופולשת לאזור המטבח, מקום מאוד לא צפוי לספרייה. החלוקה לחללים מתבצעת ברמיזה שקובעת עובדה, על ידי גופי תאורה המשתלשלים מהתקרה.

הסגנון המודרני בא לידי ביטוי גם בבחירת החומרים. "הייתה החלטה ברורה שבבית הזה לא יהיה טיח", אומר המעצב עופר קינן. הסגנון המודרני אינו פוגם בתחושת המשפחתיות והחיים יחד, דווקא בגלל ההפרדה הברורה והמתוכננת בקפידה. ההימצאות בצוותא בכל אחת מפינות הבית או החוץ היא אופציה לבחירה על ידי כל אחד מהדיירים, מבוגרים וילדים. דבר לא נכפה עליהם על ידי תכנון שנקבע מראש.
 

" ["image"]=> string(166) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/articles/130/תמונות ראשיות לאחר תיקונים/אופקי אנכי וחופשי_3( הצפה.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(159) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/articles/130/תמונות ראשיות לאחר תיקונים/אופקי אנכי וחופשי_3(2).jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  אופקי, אנכי וחופשי

אופקי, אנכי וחופשי

חלוקת החללים לאזורים בבית נעשתה עם הרבה רעיונות מקוריים בדרך קצת שונה מהמקובל היום

מאת: ניר חנינה צילום: שי אפשטיין


בריכת שחייה שממוקמת בחזית הבית מנחה את עיני הבאים לחלקו האופקי, העשוי כולו חומרים טבעיים ללא טיח וציפויים. כאן, מאחורי חלונות זכוכית המחברים בין החוץ לפנים, תוכנן ברובו האזור הציבורי, הכולל מתכונת קבועה של מטבח, סלון וחדר עבודה ומוזיקה. יחידת ההורים הוצמדה לאזור האירוח,  והקומה העליונה, שנמצאת במבנה האנכי שמאחורי החזית האופקית, הוקדשה כולה לחדרי הילדים ולאזור אירוח המיועד להם.

יחידת ההורים הוצמדה לאזור האירוח, והקומה העליונה, שנמצאת במבנה האנכי, הוקדשה כולה לחדרי הילדים ולאזור אירוח המיועד להם

החלוקה לחללים בבית נעשתה לא כמקובל, לאזור אירוח ולאזור חדרי שינה, אלא הודגשה הפרטיות של בני הבית בחלוקה לתפקודם של המבוגרים ולהרגלי היום יום של הילדים. התכנון על פי סגנון החיים והצרכים האישיים של בני הבית בולט גם לאור העובדה שאת יחידת המגורים של הבת הבכורה קבעו האדריכלים בקומת המרתף.

כדי ליצור חלוקה ברורה לאזורים המיועדים לכל אחד מבני המשפחה תכננו האדריכלים את הכניסה הראשית בצד הבית, דבר המאפשר תנועה ישירה של הבאים לאזור המועדף עליהם. מול הכניסה גרם מדרגות המוביל לקומת הילדים, ירידה ישירה למרתף ופנייה לימין מכניסה את הבאים לבית לאזור האירוח וליחידת ההורים.

הסגנון המודרני, שבא לידי ביטוי גם בבחירת החומרים, לא פוגם בתחושת המשפחתיות, דווקא בגלל ההפרדה הברורה והמתוכננת בקפידה

גם בטיפול באזור האירוח ניכר התכנון המיוחד. המטבח נמצא בחלל אחד עם פינת האוכל והסלון, אבל הוא מופרד וגבולו מסומל על ידי קיר בטון חשוף בגובה של 1.20 מ', שנראה כאילו נלקח מחזית הבית. ההפרדה בין פינת האוכל והמטבח לבין הסלון מיטשטשת על ידי ספרייה ארוכה הנמשכת לכל אורך הקיר המפריד בין אזור האירוח ליחידת הורים ופולשת לאזור המטבח, מקום מאוד לא צפוי לספרייה. החלוקה לחללים מתבצעת ברמיזה שקובעת עובדה, על ידי גופי תאורה המשתלשלים מהתקרה.

הסגנון המודרני בא לידי ביטוי גם בבחירת החומרים. "הייתה החלטה ברורה שבבית הזה לא יהיה טיח", אומר המעצב עופר קינן. הסגנון המודרני אינו פוגם בתחושת המשפחתיות והחיים יחד, דווקא בגלל ההפרדה הברורה והמתוכננת בקפידה. ההימצאות בצוותא בכל אחת מפינות הבית או החוץ היא אופציה לבחירה על ידי כל אחד מהדיירים, מבוגרים וילדים. דבר לא נכפה עליהם על ידי תכנון שנקבע מראש.
 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

מאחד יוצאים שניים: פיצול בית פרטי


בת הזקונים התחתנה, והאמא החליטה לפצל את הבית הדו-מפלסי שלה לשתי דירות נפרדות – אחת בשבילה והשנייה בשביל הבת ובעלה הטרי

עיצוב בתים פרטיים

חוצה זמנים: האדריכלית שמשלבת בין קדמה למסורת


בווילה הרחבה שעיצבה האדריכלית מנאל איסמעיל אפשר לראות חיבור מדויק בין עבר לעתיד ובין פנים וחוץ

עיצוב בתים פרטיים

אנרגיה חדשה: השינוי שפתח את הבית


בזכות ביטול קירות מיותרים, הצליחה המעצבת להפוך בית חשוך למרחב פתוח ומואר שמחבר היטב בין הפנים והחוץ

עיצוב בתים פרטיים

הפרד ומשול: עיצוב בית דו משפחתי


עם קירות משותפים ושכנים קרובים מאד, תכנון ועיצוב בית דו משפחתי הוא אתגר ממש לא פשוט

תגובות

כתיבת תגובה