בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  איזון חוזר: בית פרטי ומואר בכרכור מאזן בין ניגודים

איזון חוזר: בית פרטי ומואר בכרכור מאזן בין ניגודים

בעלי הבית ביקשו גינה, והרבה ממנה, ולכן תוכנן הבית מראש לכיוון דרום, כשהחזית מזמנת את החצר לתוכו. העיצוב הפנימי משלב אלגנטיות מול חספוס, איפוק מול צבעוניות ודרמטיות מלאת הומור

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


מספר נפשות בבית: זוג + 3

מיקום: כרכור

שטח הבית: 260 מ"ר על מגרש בן 700 מ"ר

אדריכלות: חגי הופלר

הום סטיילינג: שרון ברקת

 

 

אחת השאלות העולות בזמן רכישת דירה או בית חדשים היא כיווני האוויר, ומי שמתגורר בכיוונים הנחשבים "בעייתיים" יותר, מודע היטב לחסרונות אל מול היתרונות. בבית שתוכנן באזור מתפתח בכרכור עירב האדריכל שיקולים אקלימיים, המשפיעים רבות על מצבו של הבית וההתנהלות בו לאורך זמן.

 

הום סטיילינג: לכל העסקים ובעלי המקצוע 

עיצוב מטבחים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 

 

מאחר שהמגרש הינו פנימי ולא צופה אל הנוף, הוחלט למקסם את שטח הגינה ולפתוח לכיוונה חלונות רבים ככל האפשר. את הגינה והחלונות הגדולים הצופים אליה הוא מיקם בחזית הדרומית, הפחית למינימום את החלונות הפונים לחזית מערבית, והפנה את חדרי השינה של הילדים לחזית המזרחית.

  

צילום: ניר עובדיה

 

צילום: ניר עובדיה

 

 

לבקשת בעלי הבית, משפחה עם שתי מתבגרות וילד צעיר, הבית נבנה בשני מפלסים. המפלס התחתון ציבורי וכולל סלון, פינת אוכל, מטבח, ממ"ד ופינת משפחה. המפלס העליון פרטי וכולל את חדרי השינה וחדרי הרחצה. המפלס העליון תוכנן כך שבעתיד תתאפשר חלוקה ליחידת הורים מורחבת ושתי יחידות אירוח.

 

ספה: ארנה רהיטים, שולחן וכורסאות וינטג' בהתאמה אישית. צילום: ניר עובדיה

 

עבודת אמנות: רע בן דויד, מנורה: קמחי תאורה

 

עבודת אמנות אריה: מיכלי בראור

 

המשפחה נוהגת לארח הרבה ולכן ביקשה בית פונקציונלי, מואר ושפונה בעיקר לחצר ומכניס אותה פנימה. במרכז הקומה הראשונה ממוקם המטבח, עם שני קירות שתוכננו בנגרות ומגדירים את חלוקת הקומה. בשלב בחירת החומרים הצטרפה לאדריכל גם מלבישת הבתים. הבחירה ברצפת הבטון, בשילוב נגרות מעץ אקליפטוס כהה והאי השחור והדומיננטי מייצרת מראה אלגנטי אך גם מחוספס.

 

 

נגרות: יריב פחימה, גבס: רז יגר, תאורה מעל לאי: קמחי תאורה

 

 

מאחורי המטבח נמצאת פינת המשפחה, שקיר העץ הכהה המשותף לה ולמטבח מכיל את ציוד המדיה. אזור זה תוכנן בקצה הבית ומאפשר פרטיות ואינטימיות במרחב הציבורי הפתוח.

 

 

  

נגרות: יריב פחימה, מסכות: צחי נבו ל-Urbanmascarade

  

תהליך הריהוט וההלבשה של הבית נמשך כחמישה חודשים. בזמן זה נבחרו רהיטי מעצבים לצד פריטי יד שנייה שלוקטו בשווקי פשפשים. אליהם הצטרפו פריטי ריהוט ספציפיים, שתוכננו במיוחד עבור הפרויקט. בחירה זו מייצרת איזונים של דרמה והומור, יוקרתי ואישי, צבעוני ומאופק. גם עבודות האמנות שנבחרו בקפידה משלימות את הלך הרוח. 

 

נגרות: יריב פחימה, אמנות: דויד עדיקא ונלי אגסי 

 

 

בריכה: אקו פולס. צילום: ניר עובדיה

 

צילום: ניר עובדיה

 

 

תוכניות הבית:

 

 

 

 

רשימת ספקים חלקית:

נגרות: יריב פחימה 

אדריכל נוף: דדי גולן

גבס: רז יגר

בריכות: דן שנהר מאקו פולס

יועץ תאורה: אסף בן אשר 

 

 


עוד בתים פרטיים מעוצבים:

רוצים שינוי: בית שקיבל לוק צבעוני ומדליק

פטיו באמצע החיים: בית בשרון עם הרבה אור ואוויר

לחופש נולד: אר נובו וצבעוניות בבית נופש ספרדי

שינוי מקצה לקצה: בית פרטי שעבר מהפך צבעוני

 

 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

מהבית אל החוץ: תכנון מחודש הפך בית חשוך ומסוגר למואר ומוקף גינה


פתחים גדולים, חומרי גלם טבעיים וצבעוניות עדינה – כל אלה הפכו את הבית החשוך למרחב מחייה פתוח, שטוף אור, ועטוף בצמחייה

עיצוב בתים פרטיים

איך אפשר לחבר בין פנים הבית לחוץ, ועדיין לשמור על פרטיות?


בזכות צורת המבנה הייחודית, הבית הזה נהנה מקשר פנים-חוץ חזק, אך עדיין שומר על הפרטיות של דייריו. מערכת החלונות שמכניסה את הסביבה החיצונית הביתה, והתאורה המדויקת תורמות גם הן, ומוסיפות לבית כוח פרקטי ועיצובי

עיצוב בתים פרטיים

הצבע השחור שגנב את ההצגה


שימוש נועז בצבע השחור העניק תפנית דרמטית לבית פרטי שהפך למודרני וחם. כל זאת בשילוב קווים גאומטריים וחומרים טבעיים כגון: מים, עץ, ברזל ואבן

עיצוב בתים פרטיים

בית פרטי בישוב צורן שמשלב יוקרתיות ופרקטיות


בני זוג רכשו בית אשר נבנה על ידי קבלן בתקציב מוגדר מראש. עיצוב הפנים החדש נעשה כבר בשלב השלד, אך עדיין מצליח לספק מענה לטעמם וצורכיהם המדויקים של בני המשפחה. מחשבה רבה הושקעה בבחירת החומרים במטרה לספק סביבת מגורים חמימה ובטיחותית - פרט חשוב במיוחד כאשר מדובר בבית בו מתגוררים שני זאטוטים

תגובות

מקסים
סטיילינג מקסים. יופי של צבעים ואחלה אווירה.

לא משו בכלל...
קר גדול מדי. ממש לא לטעמי... מבחוץ הבית ממש מבאס. בפנים המצב קצת יותר טוב. הצליחו לשפוך מלא כסף ולהוציא בית צועק פלצנות נקווה שהם לפחות אוהבים..

איום ונורא!
הצליחו לקחת תכנון אדריכלי מרשים ו"להלביש" אותו באופן, ששום חלל בבית לא עובד. פשוט לא יפה לי בעין. חבל.

זוועה עולמית בסגנון ישראלי טיפוסי
בית שמעורר אנטגוניזם. אין בו טיפת חן או יופי, או הגיון או רצון טוב ליצור משהו סביר. כל פעם מחדש אתם מראים דברים כאלה. איפה ואיך אתם מצליחים לדוג אותם?!?!?

מהמם
בית מדהים בעיניי, התכנון מיוחד ונקי, דק מהמם, יש הרבה מרחב ונראה כיף חיים לילדים, אין מה לומר שיחקו אותה. והעיצוב פנים - מקסים!! גם נקי ונותן מרחב, גם צבעוני ושמח, עושה טוב בלב, בקיצור יפהפה בעיניי!

מרתק ,כל פינה בבית מייצרת עניין ועומק - אהבתי

הספה
הספה מפינת משפחה מארנה רהיטים

הבית לא ממצה את פוטנציאל השטח.
הבית יושב על 700 מר אך מהבית רואים גינה? לא . בריכה וחומה. הבית באותה מידה יכל להיות בתוך קומפלקס. מאוד לא בעד בית שפונה לכוון אחד. זו תפיסה נכונה לאיזורים מסויימים או לבתים צרים וארוכים אבל פה זו טעות מצערת לטעמי. והבית לא מתאים לסביבה. אולי הבעיה בכותרת המבטיחה גינה ולא מקיימת. אני בעד חלון מטבח הצופה לנוף ושקל לפתוח אותו כשנשרף השניצל. העיצוב יפה ומאורגן נכון.

אלחה בית אחלה בעלי בית
הייתי בפנים הבית מפנק והמטבח גם עובד לא רק יפה..

תכנון נהדר
תכנון אדריכלי מושלם!!! עיצוב הפנים פחות לטעמי אבל זה לגמרי אינדיווידואלי. סה״כ בית שמח ומתוכנן היטב

אהבתי!!!
רואים שנבנה עם המון מחשבה על פרטים. בית יפהפה בעיני. כל חדר יפה בפני עצמו. בית מזמין!!!

שיקולים אקלימיים
דיברו גבוהה על שיקולים אקלימיים אבל לא הסבירו. מדוע מינימום חלונות בצד מערב? מגורים בצד מזרח? ולהדיוטות, חלונות גדולים בדרום מאפשרים כניסה של השמש החורפית שמגיעה בזווית נמוכה, ואילו בקיץ כשהשמש נמצאת בדרום היא אנכית וכך לא חודרת לבית.

איום ונורא!
הצליחו לקחת תכנון אדריכלי מרשים ו"להלביש" אותו באופן, ששום חלל בבית לא עובד. פשוט לא יפה לי בעין. חבל.

מהמם.מושלם.בטוב טעם

הדיירים כל כך רצו גינה - ולא קיבלו
אין פה אפילו חתיכת גינה. יש רק אדנית ארוכה מסביב כל הבטון. ממש שפכו פה מפעל בטון שלם מכל הכיוונים של הבית. אפילו בחצר הצדדית (שמאל בתכנית) שכלום לא קובה בה ואין לה שימוש - ביטנו הכל!!! עצוב בעיניים. לגבי האדריכלות - המבנה הכללי צורם בעיני, עם הופסה רחבה שיושבת על אחת צרה יותר. ובשביל מה? כדי שלהורים תהיה מרפסת ענקית שלעולם לא ישתמשו בה, כי מי יוצא למרפסת כשיש גינה וחצר ותועפות בטון... ועם כל הלבן הזה, א-לה וילה סבוי. מה ללה-קורבוזיה ולכרכור? ואיך זה משתלב עם גגות הרעפים שמסביב (רמז - זה לא. וזה הרעיון - לבלוט ולהצהיר על מתוחכמות). טעות תכנונית שתעלה ביוקר - אין מקלחת בקומת הקרקע. לא שיש בעיה של שטח כי בשטח הנרחב של שרותי האורחים אין בעיה להכניס מקלחון, אבל פשוט לא חשבו פה קדימה. מספיק שמישהו ישבור רגל, או שיגיעו אורחים ללון, או סתם שנזדקן מדרך הטבע... לטעמי - עוד בית פלצני.

ספה פינת משפחה
מאיפה הספה של פינת המשפחה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *