כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  אלוהי הפרטים הקטנים: הבית בו הוקדשה תשומת לב לכל פרט ופרט

אלוהי הפרטים הקטנים: הבית בו הוקדשה תשומת לב לכל פרט ופרט

עם תכנון חכם, שימוש מרענן בצבע והקפדה על הפרטים הקטנים ביותר, הקוטג' המשפחתי הפך למקום שכיף לגור ולארח בו

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: עידן גור


הדיירים: זוג + 3
המיקום: ראש העין
השטח: 170 מ"ר בנוי, גודל המגרש 250 מ"ר
התקציב: 350,000-400,000 ₪
עיצוב פנים והום סטיילינג: יפית רותם

מראה מתוחכם ועדכני המשלב צבעוניות לא שגרתית

זוג הורים קרייריסטים עם שלוש בנות, ביקשו לעצב את ביתם החדש כך שיתאים בדיוק לצורכיהם ולטעמם האישי. בית המשפחה החדש נרכש מקבלן והוא מתפרש על פני שתי קומות. הבית שוכן בשכונת קוטג'ים בראש העין החדשה. הדיירים ביקשו בית מעוצב שבו תוקדש מחשבה לכל הפרטים הקטנים, אשר משפיעים באופן ישיר על תחושת החום והנוחות בבית. בנוסף הם ביקשו ליצור אווירה מזמינה וחמימה, ומרחב שיהיה נעים לבלות ולארח בו. העיצוב החדש משלב צבעוניות לא שגרתית ומראה מתוחכם ועדכני, לצד מענה לצורכיהם המדויקים של בני המשפחה.

שולחן וכסאות: טוקאסה, תאורה: תומס, ציור: שרית שמאי, אקססוריז: גלי ליבנה

הבית מתאפיין בבסיס תכנוני נכון ובחלוקה פרקטית אשר עונה לצורכי הדיירים, ומתייחסת בכובד ראש לכל הפרטים הקטנים בבית. קומת הכניסה כוללת את האזורים הציבוריים בהם המטבח, הסלון, פינת אוכל, פינת העבודה, חדר הממ"ד ושירותי אורחים. באזור המטבח נעשו מספר שינויים, ובמקום המטבח הסגור למחצה שתוכנן בחלוקה המקורית, נפתח המטבח אל החלל כולו, וכעת הוא מייצר תנועה בזכות האי הגדול שממוקם במרכזו. מלבד תרומה למרחב, האי גם משמש כמשטח עבודה נוח לבישול וכפינת ישיבה משפחתית.

מטבח: מטבחי הדקל, משטח דקטון: שיש ירדן

במקום מטבח סגור למחצה כפי שתוכנן בחלוקה המקורית, נפתח המטבח אל החלל כולו

אי עבודה גדול המתפרש על פני 3 מ' ממוקם במרכז החלל ומייצר סביבת עבודה נעימה

מיד עם הכניסה לבית נחשף קיר בריקים גבוה המלווה את חלל המדרגות, ומעניק חמימות לחלל. . שירותי האורחים ממשיכים גם הם את אבני הבריק והגוונים החמים שמופיעים בקיר. השטח שמתחת למדרגות נוצל לטובת פינת מחשב משפחתית, וזאת נצבעה בגוון טורקיז, שמעניק קונטרסט מעניין לחלל. את הממ"ד הפכה המעצבת לחדר משחקים לשלוש הבנות, והוא נצבע בגווני פונץ'-בננה. בחדר הזה יש מזרני רביצה למשחק והתכרבלות, לצד ארון אחסון גדול שבמרכזו נישות למשחקים ותליית תחפושות.

תאורה: תומס, נגרות: נריה שאלתיאל

ספות: סיטקה

חלל האירוח אשר בסלון פונה אל עבר קיר ארוך אשר לאורכו תוכננה שידת טלוויזיה. השידה מתפקדת למעשה כספסל ארוך המשמש גם לאחסון, ובצידו השמאלי הפונה אל אזור החוץ, ניתן לשבת ולצפות אל הגינה.

ספה והדום: שון רהיטים, שטיח: השטיח האדום

לצד השידה נתלה ערסל סרוג אשר מוסיף לתחושה הנינוחה. פינת האוכל המרווחת ממוקמת על רקע ספריית עץ המשלבת צבעים משמחים המסתירים מאחוריהם אזור אחסון שימושי הכולל תאים פתוחים המאכלסים את כל הפרטים הקטנים בבית, ביניהם שלל אקססוריז וספרים. תמונות טבע צבעוניות מקשטות את הסלון ופינת האוכל, ומוסיפות צבעוניות לחלל על רקע המטבח הצבוע בגווני מוקה וספת הטורקיז.

בלב הסלון נתלה ערסל סרוג אשר מוסיף לתחושה הנינוחה

חלל האירוח פונה אל שידת טלוויזיה ארוכה

בקומה העליונה תוכננו סוויטת ההורים הכוללת חדר רחצה, וכן שלושה חדרי שינה, מבואה בין החדרים וחדר רחצה המשמש את שלוש הבנות. בקומה השתנה התכנון המקורי במטרה לייצר חדרי שינה מרווחים ורחבי ידיים. בכל אחד מחדרי השינה נבחר קיר מרכזי ובו טפט מיוחד אשר הותאם לסגנון החדר. חדר השינה של הבת הגדולה תוכנן בגווני שחור לבן וטורקיז, וכיאה למתבגרת, הטפט בו משלב תמונות ממצלמת פולורואיד עם דימויים אהובים על בנות בגיל ההתבגרות. חדר השינה של הבת האמצעית קושט בטפט גאומטרי בגווני ורוד אפור ומנטה, כאשר שאר הריהוט האקססוריז וכל הפרטים הקטנים נבחרו בהתאם. חדר השינה של הבת הקטנה זכה לטפט מתוק המשלב פסים בגווני ורוד ובז'.

קיר חדר השינה של הבת חופה בטפט גאומטרי בגווני ורוד אפור ומנטה

הטפט בחדר הבת הגדולה משלב תמונות ממצלמת פולורואיד עם דימויים אהובים

בכניסה ליחידת ההורים ניצבת מבואת כניסה שבה שולבו שטיח קש עגול וסולם עץ לצמחיה. קיר גב המיטה מחופה טפט טורקיז בהדפס גאומטרי עדין אשר מוסיף צבע לחדר השינה וממשיך את גווני הקומה התחתונה. מול המיטה ניצב ארון קיר בעל דלתות זכוכית בגוון חול ובו מסך טלוויזיה נסתר. גוון הארון הרגוע והבהיר משתלב עם גווני המיטה, הטקסטיל וריצוף הפרקט. בחדרי הרחצה שולבו אבני פסיפס אשר יוצרים מראה עדין לצד ריצוף דמוי פרקט בגווני בז' וחום.

ריהוט: מיטה ושידות: סימפלי ווד, תאורה: תומס

בכניסה ליחידת ההורים מבואת כניסה בה שולבו שטיח שטיח קש וסולם עץ

בחדרי הרחצה שולבו אבני פסיפס לצד ריצוף דמוי פרקט בגווני בז' וחום

המעצבת מעניקה טיפ לקוראים:

במקרים רבים רכישת דירה מקבלן מהווה פרויקט מתמשך ומתיש ולכן דיירים רבים בוחרים לוותר על שלב ההום סטיילינג בכדי להיכנס לבית מהר ככל שניתן. נסו לקחת מרווח זמן של שבועיים עד חודש, ותנו לבית את המגע הסופי, וחשבו על הסטיילינג ועל הפרטים הקטנים. אל תתפתו להיכנס לבית מיד עם קבלת המפתח כי מה שלא נעשה בטרם האכלוס, כנראה שכבר לא ייעשה. תנו לעצמכם עוד קצת זמן וכך תיכנסו לבית שהוא לא פחות ממושלם.

רשימת ספקים חלקית:
מטבחים: מטבחי הדקל
תאורה: תומס
ריהוט: סימפלי ווד, שון רהיטים, טוקאסה
נגרות כללית: נריה שאלתיאל
דלתות: פנדור
שטיחים: השטיח האדום
משטח דקטון במטבח: שיש ירדן
ציורים: שרית שמאי

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

המירוץ למיליון: שיפוץ מושקע בבית סבא


הסבא הוריש בית בן 20 במושב, והמשפחה השקיעה כמיליון שקלים בשיפוצו. התוצאה: חלל מודרני ומואר, שפתוח לנופים ולמרחבים שסביבו

עיצוב בתים פרטיים

שוויצריה הקטנה: בית כפרי בסגנון שוויצרי בלב שכונת סביון


משיכתה של בעלת הבית לסגנון השוויצרי הוביל ליצירת בית כפרי עם שימוש נרחב בעץ, שעוטף את כל החללים. הזרימה בין החדרים נשמרה, והתוצאה משקפת אווירה משפחתית וחמה

עיצוב בתים פרטיים

הפלא ופלא: בית חשוך ומיושן הפך לבית מואר ומודרני


בית חשוך בן 35 שנה הפך לבית מואר בעיצוב מודרני ובאווירה ביתית. גם הדרישה המאתגרת ביותר של הדיירים - ליצור חדר רחצה בתוך בחדר השינה שלהם - הצליחה להתממש בפרויקט השאפתני הזה

עיצוב בתים פרטיים

בין הים לשדות: ניטרליות כובשת בבית להשקעה בארסוף


איך מתכננים בית לדיירים לא ידועים? משתדלים ללכת על מכנה משותף רחב. הבית הזה בארסוף שנרכש כבית להשקעה, מעוצב בקו מודרני ובצבעים מונוכרומטיים, כדי שיוכל להתאים לכמה שיותר דיירים פוטנציאליים

תגובות

כתיבת תגובה