כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  אפקט הוואו: עיצוב בית קוביות מודרני בשפלה

אפקט הוואו: עיצוב בית קוביות מודרני בשפלה

כדי לטשטש שטח צר וארוך תוכנן בית הבנוי משלוש קוביות מחוברת בצורת ר', עם פטיו מגונן מול דלת הכניסה וזווית ראייה לבריכה והנוף

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:



הדיירים:
זוג + 2 ילדים
המיקום: ישוב אירוס
השטח: 500 מ"ר
התקציב:3.5 מיליון שקלים
אדריכלות ועיצוב פנים: רון שפיגל אדריכלים


תהליך התכנון התחיל עם דיירים אחרים שרצו לבנות לעצמם את ביתם. אלא שאחרי שבנו החליטו שהם לא רוצים לגור באזור, ומכרו אותו. הדיירים החדשים אהבו את הצורה של הבית אבל רצו להתאים אותו למשפחתם. לכן היה צורך בהוספת חדרי שינה, פינת משפחה, שינוי חזות והוספת בריכה.


עוד בתים מעוצבים:

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים: עיצוב בית באזור בית שמש
לרענן ולהתרענן: המעצבת שריפרשה את ביתה הפרטי
מרפסות בכל מקום: שיפוץ בית על צלע הר


הסגנון הכללי של הבית הינו סגנון מודרני קר – מטבח לבן, בטון, גופי תאורה מינימליסטים אך עדיין שומר על נגיעות של חמימות בעזרת שימוש בעץ – באי המטבח ובפינת האוכל. הדיירים ביקשו שמי שיכנס לבית ירגיש "וואו", ואכן אי אפשר להתעלם מהנוף ושילוב הבריכה לכיוונו ברגע שנכנסים לחלל הציבורי.



 




מבנה השטח היה מאתגר מפני שמדובר בשטח צר וארוך. על מנת לטשטש זאת הבית תוכנן בצורת ר', עם פטיו מגונן מול דלת הכניסה וכשמפנים את הראש ימינה כשנכנסים, רואים דרך פתחים רחבים את הבריכה והנוף.



 


 

הבית בנוי מ-3 קוביות מחוברות, כאשר הקובייה המרכזית שנראית מכל כיוון חופתה בפלטות בטון. אלמנט הבטון חוזר גם בעיצוב בתוך הבית, בחיפוי קיר הטלוויזיה בסלון.



 


 


 


 

פינת המשפחה, שלא הייתה מתוכננת במקור, מקבלת אור משלושה כיוונים ולכן מוארת מאוד. קיר הטלוויזיה תוכנן כך שיסתיר מעט את הפינה. בקרבת פינת המשפחה ממוקמים שני חדרי הילדים ומצידה השני נמצא חדר ההורים.





חדר ההורים מרווח וגם הוא תוכנן עם קיר זכוכית מלא עם ר' על מנת למנוע תחושה של חדר צר. כך תוכננה גם המקלחת, עם קיר זכוכית כדי להעניק תחושה של מרחב.









 


חיפוי וקרמיקה- אליאב קרמיקה



בריכה- פלגים בריכות שחייה



 


 


 


 

רשימת ספקים חלקית:

פיקוח- דויד טל
אלומיניום- מאסטרו
קונסטרוקטור- דוד ביטון

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

מינימליזם בדרום: שיפוץ ועיצוב של וילה בבאר שבע


המשפחה עברה מהמרכז לווילה בבאר שבע וביקשה לעצב שם את בית חלומותיה. לאחר שיפוץ כולל, התקבלה וילה בעיצוב מינימליסטי, צעיר ומלא חום

עיצוב בתים פרטיים

מהבית אל החוץ: תכנון מחודש הפך בית חשוך ומסוגר למואר ומוקף גינה


פתחים גדולים, חומרי גלם טבעיים וצבעוניות עדינה – כל אלה הפכו את הבית החשוך למרחב מחייה פתוח, שטוף אור, ועטוף בצמחייה

עיצוב בתים פרטיים

איך אפשר לחבר בין פנים הבית לחוץ, ועדיין לשמור על פרטיות?


בזכות צורת המבנה הייחודית, הבית הזה נהנה מקשר פנים-חוץ חזק, אך עדיין שומר על הפרטיות של דייריו. מערכת החלונות שמכניסה את הסביבה החיצונית הביתה, והתאורה המדויקת תורמות גם הן, ומוסיפות לבית כוח פרקטי ועיצובי

עיצוב בתים פרטיים

הצבע השחור שגנב את ההצגה


שימוש נועז בצבע השחור העניק תפנית דרמטית לבית פרטי שהפך למודרני וחם. כל זאת בשילוב קווים גאומטריים וחומרים טבעיים כגון: מים, עץ, ברזל ואבן

תגובות

מדהים ובמיוחד הבריכה
מדהים

מה עובר לאנשים בראש?
חדר אמבטיה ושירותים עם קיר ודלת כניסה מזכוכית? אחת ההשקעות הראשונות שהם מהר מאוד יעשו היא בוילון אטום

אכן וואו.

ישראלי טיפוסי ולא מרשים בעליל

וואוו
חסר קצת אופי אבל, וואוו

היום כולם מחפשים וואו, אז הכיריים מתחת לארון=אסון,
הכורסה חוסמת את הארון, שגעון אבל מה חשוב הפרקטיות? העיקר יש וואו...

חדר הורים מרווח?!
פיצי ממש. הכורסא תעוף משם מהר כי אי אפשר לעבור שם אפילו. יכול להיות שלא היתה ברירה, אבל מרווח זה לא.

חמימות????
כיסים עמוקים, עיצוב מוקפד.. חסרה נשמה וחמימות...

דוגמא למינימליזים ברמה
אהבתי, מזמין, נקי, הושקעה מחשבה בכל פרט, והשוססס בריכת האינפיניטי. לא הייתי יוצאת מהבית.

מושלםםם
מוכנה לבא להתארח

שאלה
היכן נקנה שולחן פינת האוכל ?

אכן הושג אפקט וואו
הבית בהחלט מראה על כיסים עמוקים. עיצוב מוצלח לחובבי מודרני שמצביע על ממון. אני ממש לא מחבבת כמה דברים בבית . ביקורת- נתחיל מנושא הבטיחות- בתמונה יש פעוט אבל הבריכה לא מגודרת וללא שוליים שיכולים להרחיק פעוט מנפילה. זה אומר שכל פעם שבאים חברים לשחק בבית צריך להשגיח בהקפדה שלא יוצאים החוצה. מעקות זכוכית במדרגות אמנם יפים אבל במקרה של פעוטות גם קשה להם להחזיק וגם צריך לנגב את הזכוכית כל יום מטביעות אצבעות. הקווים האלה בחלונות ממש מעיקים בעיניים. גרנו שבוע בפנטהאוז עם כאלה גלילות קווים מכל כוון ושנאנו את זה. זה ממש לא נעים לאורך זמן. זכוכית בשירותי חדר השינה זה פוי, הבריכה צריכה צל , יופי של נסיון לעשות גינה יפה בחלק שלא מרוצף אבל צריך להזיז קצת את עץ הזית מקיר הבית

כתיבת תגובה