כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  בין הים לשדות: ניטרליות כובשת בבית להשקעה בארסוף

בין הים לשדות: ניטרליות כובשת בבית להשקעה בארסוף

איך מתכננים בית לדיירים לא ידועים? משתדלים ללכת על מכנה משותף רחב. הבית הזה בארסוף שנרכש כבית להשקעה, מעוצב בקו מודרני ובצבעים מונוכרומטיים, כדי שיוכל להתאים לכמה שיותר דיירים פוטנציאליים

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: שי גיל


עיצוב ניטרלי ולא נישתי

המיקום: ארסוף
אדריכלות: אילן פיבקו
עיצוב פנים: פזית וינר גרינולד

קוטג' דו משפחתי בפרויקט ארסוף, הממוקם בסביבה פסטורלית בקרבת הים, נרכש על ידי איש עסקים כבית להשקעה. הוא ביקש לעצב את הבית במראה אלגנטי עם חומרי גמר איכותיים, להשקיע בפרטים הגדולים והקטנים וליצור בית נוח, פונקציונלי ופרקטי למשפחה. מאחר שהנכס מיועד להשכרה עתידית, המגמה המובילה הייתה עיצוב ניטרלי, לא נישתי, עם קווים מודרניים עכשוויים בצבעים מונוכרומטיים, הפונים לקהלים רבים, כשכל דייר פוטנציאלי יוכל לרהט את הדירה בצורה נעימה ואישית על מצע נקי ומאפשר שאינו משתלט. דרישה נוספת מצידו הייתה לחומרי גמר באיכות הגבוהה ביותר אך שיהיו פרקטיים וקלים לתחזוקה.

תאורה: אקסקלוסיב

לבית להשקעה שלוש קומות: קומת הקרקע המיועדת לאירוח וכוללת מטבח, פינת אוכל, סלון מרווח, שירותי אורחים וגינה צמודה; קומת מגורים עם שתי יחידות מאסטר; וקומת מרתף הכוללת ממ"ד וחלל משותף. בקומת הקרקע ניתן להבחין בחללים הכפולים המרשימים בכניסה ובסלון, המודגשים בגופי תאורה ווילונות. לקומה זו ולמרתף נבחר ריצוף בגוון אפור עם טקסטורה עדינה, בפורמט ייחודי של אריחים מלבניים בגודל 60X120, המחמיאים מאוד למבנה המלבני של היחידה. גם המדרגות חופו עם אותם אריחים כדי ליצור רצף. כל קומת המגורים רוצפה בפרקט אלון מעושן רב שכבתי ליצירת אווירה חמימה וביתית ולשבירת הצבעים הקרים.

מטבח: next125 מותג הפרימיום של Schuller גרמניה

מטבח בצבע כהה דומיננטי ובעל נוכחות

המטבח פונקציונלי, נוח לתפעול ומתאים למשפחה עם ילדים והוא בעל קווים מודרניים וצבע כהה דומיננטי ובעל נוכחות. סמוך אליו מוקמה פינת אוכל אינטימית ועם זאת מאוד נעימה ומוארת, הפונה לנוף פסטורלי של השדות הסמוכים. חדרי הרחצה של הבית להשקעה, בעלי קו אחיד המשתלב עם סגנון כל הבית, רוצפו באריחים בגוון שחור, עם חיפויי קירות לבנים המאירים את החלל וארונות אמבטיה מעץ בגוון התואם לפרקטים שבחדרים. שירותי האורחים בקומת הקרקע רוצפו בריצוף המשכי של כל הקומה בשילוב עם חיפוי עץ על קיר האסלה ליצירת בידול ועניין.

תאורה: אקסקלוסיב

ריצוף וחיפוי: מודי

מאחר שהבית להשקעה סמוך ליחידות דיור נוספות, כוסו כל החלונות בווילונות לבנים לצורך יצירת אינטימיות וניתוק מהסביבה. בנוסף, השימוש בטקסטיל – בד עשיר בצבע לבן – ממשיך את גוון הקירות ומוסיף רכות לבית. כל הדלתות למעט הממ"ד אינן סטנדרטיות – הן בגובה 240 ס"מ ועל כן יוצרות כניסה מרשימה לחדרים ומתאימות לפרופורציות הבית ולחללים הגבוהים בהם הן משולבות. ניתן דגש רב בתכנון התאורה ובבחירת גופי התאורה, עם תשומת לב לעוצמת אור מרבית ומגוון מצבי תאורה המתאמים לסיטואציות שונות, ולגופי תאורה מעניינים המוסיפים דקורציה משמעותית בכל הבית. את הריהוט שילבו הדיירים המתגוררים בבית בשכירות.

מצעים: מועדון הכותנה

תאורה: אקסקלוסיב, מצעים: מועדון הכותנה

המעצבת ממליצה לבחור בקירות בצבע לבן, בשילוב וילונות לבנים וחיפויי קיר לבנים בחדרי הרחצה כדי להאיר את החלל, מה עוד שהם משתלבים מצוין עם כל ריצוף ומאפשרים לרהט את הבית עם חומרים, טקסטיל וצבעים דומיננטיים. "גופי תאורה יכולים להעשיר את המראה הכללי של הבית בשל נפחם, החומרים והצבעים שמהם הם עשויים, ולהדגיש חללים מעניינים כמו תקרה כפולה ולהגדיר אזורים כמו אי במטבח, פינת אוכל ועוד". לגבי החומרים מציינת המעצבת, כי שימוש בחומרים רציפים בבית להשקעה תורם לתחושת הזרימה בבית וממחיש קו עיצובי מגובש. "ניתן לראות זאת בשילוב הצבע השחור במטבח, בריצוף חדרי הרחצה, בגופי התאורה, המראות ותמונות העץ, יחד עם הפרקטים, ארונות חדרי הרחצה, חיפוי קיר שירותי האורחים והריהוט".

ריצוף וחיפוי: מודי

רשימת ספקים חלקית:

ריצופים וחיפויים: מודי קרמיקה
תאורה: אקסקלוסיב
מטבח: next125 מותג הפרימיום של Schuller גרמניה
מצעים: מועדון הכותנה

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

ארבעה בתים ושיפוץ כולל


רוצים שינוי? רגע לפני שאתם רצים לקנות דירה או בית חדשים, אולי כדאי שתשקלו לערוך שיפוץ כולל במקום המגורים הקיים. הצצה לארבעה בתים ששינו את פניהם

עיצוב בתים פרטיים

המירוץ למיליון: שיפוץ מושקע בבית סבא


הסבא הוריש בית בן 20 במושב, והמשפחה השקיעה כמיליון שקלים בשיפוצו. התוצאה: חלל מודרני ומואר, שפתוח לנופים ולמרחבים שסביבו

עיצוב בתים פרטיים

שוויצריה הקטנה: בית כפרי בסגנון שוויצרי בלב שכונת סביון


משיכתה של בעלת הבית לסגנון השוויצרי הוביל ליצירת בית כפרי עם שימוש נרחב בעץ, שעוטף את כל החללים. הזרימה בין החדרים נשמרה, והתוצאה משקפת אווירה משפחתית וחמה

עיצוב בתים פרטיים

הפלא ופלא: בית חשוך ומיושן הפך לבית מואר ומודרני


בית חשוך בן 35 שנה הפך לבית מואר בעיצוב מודרני ובאווירה ביתית. גם הדרישה המאתגרת ביותר של הדיירים - ליצור חדר רחצה בתוך בחדר השינה שלהם - הצליחה להתממש בפרויקט השאפתני הזה

תגובות

כתיבת תגובה