BVD

עיצוב בתים פרטיים  //  בין מודרני לכפרי: בית משפחתי ששילב בין שתי האהבות

בין מודרני לכפרי: בית משפחתי ששילב בין שתי האהבות

בית משפחתי תוכנן ועוצב עבור זוג וחמשת ילדיהם הבוגרים. התוצאה משלבת סגנון אקלקטי לצד מראה קלאסי וחללים המאפשרים זמן איכות משפחתי, כמו יחידת מרתף מפנקת וחדר קולנוע ביתי

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


 

הדיירים: בני זוג ו-5 ילדיהם

המקום: יישוב בדרום הארץ

השטח: 240 מ"ר

תכנון ועיצוב פנים: שולי אביתן

 

עוד בתים מעוצבים:

בית שהפך את האחסון לאלמנט עיצוב מרכזי

כך העניקו ייחודיות פסטורלית לבית שנבנה בנחלה של ההורים

כשהמדרגות הן לב הבית

 

בני זוג בשנות ה-50 לחייהם ולהם חמישה ילדים, ביקשו לעצמם בית חדש אשר יתאים לצרכי המשפחה אשר השתנו לאחר שהילדים גדלו. במטרה לשמור על אותה סביבת מגורים מוכרת ואהובה, נבחר בית הממוקם מספר בתים בלבד מבית המשפחה הקודם. כבר בתחילת התהליך והמפגש הראשוני עם המעצבת שולי אביתן, הגיעו בעלי הבית עם תוכנית מגובשת והעדפות ברורות מצד כל אחד מבני הזוג. התוצאה משלבת בין תחושה כפרית למודרנית, כאשר הבית עוצב בסגנון אקלקטי ובמראה שקט וקלאסי. הבית מתפרש על פני שתי קומות: קומת כניסה וקומת מרתף המשמש כיחידת אירוח וחדר קולנוע ביתי עבור בני המשפחה.

 

הכניסה לבית טובלת בירק וצמחייה המשרים תחושת רוגע ושקט

 

נקודת המוצא הייתה חיבור בין הסגנון הכפרי בו נבנה הבית, לבין הצורך והרצון לשלב מגוון אלמנטים בסגנון מודרני, גופי תאורה: לייט אין

 

פלטת צבעים רגועה והרמונית המשלבת בין גווני שחור וכחול לצד צבעי אבן, שמנת ולבן, נבחרה עבור כל החללים הציבוריים. גוף התאורה: לייט אין

 

הבחירה בסגנון העיצוב האקלקטי הגיעה כפתרון אותו הציעה המעצבת, במטרה לספק מענה לשני בני הזוג, אשר כל אחד מהם ביקש להתמקד בסגנון אחר- מודרני מול כפרי. נקודת המוצא הייתה חיבור בין השפה האדריכלית של הבית אשר הכתיבה סגנון כפרי, לבין הצורך והרצון לשלב מגוון אלמנטים בסגנון מודרני. התוצאה משלבת ערבוב מושכל של סגנונות ובחירת חומרים נבונה, אשר יוצרת שפה משותפת בין פנים לחוץ ומטשטשת את הגבולות ביניהם. הבית מחולק לשני אזורים ברורים: האזור הציבורי, אשר כולל סלון, מטבח ופינת אוכל, והאגף הפרטי הכולל את חדרי השינה והרחצה. 

  

הקיר שמאחורי גרם המדרגות המוביל למרתף חופה באבני בריק מפירוק בגוון אפור, אשר יוצר מראה חמים ונקי יחד

 

ערבוב מושכל של סגנונות ובחירת חומרים נבונה, אשר יוצרת שפה משותפת בין פנים לחוץ ומטשטשת את הגבולות ביניהם

 

שימוש בחומרים טבעיים לצד חומרים ואלמנטים במראה עכשווי יוצרים מראה מקורי ומעניין

 

עבור חומרי הגמר נבחרו חומרים טבעיים בלבד, אשר יושמו גם באזורי החוץ וגם בחללי הפנים. הבחירה בחומרים נבעה מחיפוש אחר אלמנטים שנוכחותם עשירה וזורמת אך אינם דומיננטיים מדי או משתלטים על המראה הכללי. כך למשל חופה הקיר הצמוד לגרם המדרגות הממוקם בסמוך לאזור הכניסה, באבני בריק מפירוק. גוון האבן האפור יוצר מראה חמים ונקי כאחד. פרטי הריהוט, האקססוריז וחפצי הנוי אשר שולבו בחלל אינם רבים וכולם נבחרו בקפידה במטרה לשמור על מראה אוורירי וזורם, היוצר תחושה של חלל פתוח. דגש מיוחד הוקדש לתאורה בבית והיא מתפקדת כשחקנית הראשית בחלל, המשלבת מגוון אפשרויות הארה, בהן תאורה שקועה לצד גופי תאורה דקורטיביים המוסיפים לאווירה.

 

דגש מיוחד הוקדש לתאורה בבית, אשר משלבת מגוון אפשרויות הארה, בהן תאורה שקועה לצד גופי תאורה דקורטיביים המוסיפים לאווירה

 

החיבור בין שני הסגנונות מסייע לטשטש את הגבולות בין אזורי הפנים לחוץ וליצור מראה הרמוני וזורם בכל חלקי הבית. גופי תאורה: לייט אין

 

 מבט אל אחד מחדרי הילדים. מראה נקי וקלאסי לצד שילוב פריטים אהובים המוסיפים עושר ונגיעה אישית

 

פלטת צבעים אחידה ורגועה משלבת גווני לבן ושמנת לצד עץ במראה טבעי

 

גם בחדרי הרחצה נשמר השילוב בין הסגנון הכפרי המשלב חומרים טבעיים לבין אלמנטים מודרניים 


 צבעוניות מתונה ופלטת חומרים אחידה העוברת כחוט השני בין כל חלקי הבית

 

גופי תאורה: לייט אין

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

זה לא פרובאנס, זה ממש כאן: הבית המשפחתי בנחלה


זוג צעיר ושלושת ילדיהם זכו לבית חלומותיהם הממוקם בנחלה המשפחתית בלב עמק יזרעאל. הבית מוקף בנוף העמק המרהיב ובאווירה פסטורלית טובלת בירוק, וכל זאת תוך שמירה על פרטיות והפרדה בין שתי המשפחות בנחלה

עיצוב בתים פרטיים

עיר או כפר? לא צריך לבחור


המשפחה על בית במראה כפרי אך מעודכן, אשר ישלב בין שני הסגנונות וייצור תחושה חמימה ומזמינה, וכל זאת- בלב תל אביב

עיצוב בתים פרטיים

שיק קז'ואלי ובלתי מתאמץ בלב רמת השרון


הבית תוכנן מחדש במטרה לייצר מראה מוקפד ומעוצב תוך שמירה על אווירה חמימה ומזמינה. התוצאה היא הרמוניה ייחודית של צבעים, טקסטורות וחומרים היוצרת מראה עשיר וססגוני

עיצוב בתים פרטיים

הצריף האוסטרלי שיגרום לכם לעצור


בלב השממה, על גבעה המשקיפה על עמק ירוק, ניצב לו מבנה מעץ המיועד למתבודדים אשר מבקשים להתנתק מהקצב המטורף של החיים המודרניים ולהתחבר מחדש לטבע

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *