כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  ביקור בית: לגור בחיפה ולהרגיש אירופה

ביקור בית: לגור בחיפה ולהרגיש אירופה

שלושה מפלסים מעוצבים להפליא בבית אחד בלב שכונת דניה בחיפה מצליחים לעורר תחושה של מקום אחר לגמרי. קוראים לזה אירופה. בואו לסיור

מאת: נעמה ריבה צילום:


להפוך אהבה למקצוע מבוקש – המסלול להכשרת מעצבי פנים

 
לא, התמונה שלפניכם לא עברה עיבוד בפוטושופ והבית הזה לא נמצא באלפים הצרפתיים אלא בחיפה. כשנוסעים בכביש המתפתל בשיא רכס הכרמל ממזרח וממערב לו מתמקמות השכונות הירוקות של העיר ורגע לפני שמגיעים לאוניברסיטת חיפה אנחנו עוצרים בשכונת דניה ויורדים מערבה לכיוון אחד הוואדיות ועוצרים בבית שקשה להאמין שרק 10 דקות ממנו נמצאים כבישים ראשיים, אזורי בילוי ואפילו קניונים.
 
ככה זה. המפגש בין מעצבת הפנים גילה וינטר לבין בעלת הבית, שניחנה בטעם מופלא ושהציעה רעיונות עיצוביים משלה, הוליד את הבית הכפרי והנעים הזה, שמתפרס על פני שלוש קומות. אחת ההחלטות התכנוניות הראשונות כאן היו להקדיש כל מפלס בבית לפונקציה נפרדת, כך שקומת הכניסה מוקדשת לאירוח ולמקומות משותפים וציבוריים, הקומה השנייה היא קומת הילדים והמפלס העליון הוא המקדש הפרטי של ההורים. הריהוט ופרטי הנגרות ברוב חלקי הבית עוצבו בסגנון כפרי ורומנטי ובצבעוניות בהירה ורכה והפרקט שמחפה את כלל רצפת הבית מקנה לו קו אחיד.
 
עוד בית מעניין בחיפה: לופט שעבר שינוי מדהים
 

כל מפלס משמש למטרה אחרת. איזור האירוח והכניסה
 
נכנסים:
כשנפתחת הדלת מתגלה בפנינו חלל הקומה הראשונה כולו והנוף הירוק פורץ מכל פינה. הרצון להשאיר את המפלס פתוח ובמקביל לאפשר כמה סוגים של פינות ישיבה היה אחד הדברים המאתגרים בתכנון והדבר המעניין הוא שבכל אזור בקומה מתגלה אהבתם של בני המשפחה לאירוח. כשיורדים במדרגות האבן שמשמאלנו מגיעים אל פינת האוכל המורכבת משולחן גדול מימדים עשוי עץ המתאים למספר רב של אנשים וחלון פנימי סמוך שנפתח בין העמוד לקיר מאפשר מבט תמידי לעבר הסלון והנוף.
 
מטבח
מפלס אחד פתוח
 
המטבח:
ליד פינת האוכל ממוקם המטבח. רוח רומנטית ונעימה שורה במקום וארונות לבנים ועיצוב פרטי הנגרות הם בעלי אופי נוסטלגי ועדין. משטח העבודה עשוי שיש אבן ובתוכו משתלב ומתבלט ביחד הכיור הגדול. בעלת הבית אוהבת לבשל ולכן הוקצה כאן מקום לתנור הגדול מהסטנדרט המוכר, צבעו כהה והוא נותן קונטרסט לחלל הבהיר ומאחורי השיש סוגר את הפינה חלון בעל פרופילים בלגיים עשויים פלדה וצבועים לבן. 
 
מטבחים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 
הפריט המרענן ביותר כאן הוא ארון עץ צבוע בגוון ירוק זית שנצבע בצביעה ידנית על ידי אמנית וכמובן שגם מכאן אפשר, וכדאי, להעיף מבט לכיוון הנוף. המשכו של השיש הופך למשטח עץ שמשמש כמקום גם לישיבה וגם לעבודה ומוגדר על ידי שתי מנורות תלויות. 
 
מטבח
אוהבים לבשל כאן. המטבח
 
אזור האירוח:
מהמטבח ממשיכים לרדת עוד שלוש מדרגות ובדרך חולפים ליד דלת שמובילה לחצר צדדית קטנה.  השטח של אזור האירוח הגדול חולק לשלוש וכולל אזור צפייה בטלוויזיה ושני אזורי ישיבה כשאחד מהם אינטימי יותר וצופה לשני חלונות מאורכים וצרים שפונים לגינה. סקלת הצבעים הנבחרת והחומרים הטבעיים כאן תורמים לאווירה וממשיכים את הקו העיצובי של הבית, כשהספות במתחם כוסו בבדי פשתן בהירים.
 
 
 סלון
איזור הישיבה המרכזי. 
 
סלון
גוונים רכים. הסלון
 
פינת טלויזיה
פינת טלוויזיה. 
 
לשבת מול הנוף:
גולת הכותרת של הבית הוא ללא ספק אזור הישיבה המערבי והקיצוני ביותר, שפונה לחורש הטבעי ומוגדר על ידי שתי ספות ושולחן עץ גס, משופשף וטבעי. במצב ההתחלתי הייתה סביב הסלון מערכת חלונות אלומיניום מאסיבית אבל בקשתם של הדיירים הייתה לתכנן חלונות בלגיים מפלדה על פני כל החזית וכך רצף החלונות נשבר על ידי העמודים שחופו בלבנים בהירות ובבסיסם ספסל ישיבה. אם רוצים להרגיש ממש קרובים אל הטבע אפשר לצאת החוצה למרפסת הסמוכה.
 
פרופיל בלגי: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 
עולים קומה:
בשונה משאר הבית, המדרגות כאן חופו באבן ומלוות בספוטים ובמעקה פלדה קליל ושחור. מטפסים ומגיעים לקומת הילדים שבה שלושה חדרים ובדרך לאחד מהחדרים עוברים בפינת הישיבה האינטימית שמיועדת לבני הבית הצעירים, הריהוט נבנה כאן, כמו בכל הבית, על ידי נגר בהזמנה מיוחדת ומפגין נאמנות לקו העיצובי הכולל בהמשך נמצא חדרו של הבן שמעוצב בסגנון מודרני, בשונה משאר חלקי הבית, והמיטה ושולחן הכתיבה בו מוגדרים באמצעות משטחי עץ ריבועיים גדולים כשהמדפים מסתיימים בתיבות שצבועות באותו ירוק מרענן שנפגשנו בו במטבח.
 
מדרגות
חיפוי אבן, ספוטים ומעקה ברזל. המדרגות.
 
חדר ילדים
מודרני ושונה משאר הבית. חדרו של הבן.
 
יחידת ההורים:
עוד קומה למעלה ומגיעים לקומת ההורים. המפלס נתחם על ידי קירות אלכסוניים והתקרות משופעות ומרובות בקוקיות שאופייניות לגגות החיפאיים כשהחלונות קטנים יחסית אבל פונים אל הנוף. הקומה חולקה לחדר המיועד לאחסון ולארונות, חדר אמבטיה וחדר שינה נקי ובהיר כשבסמוך למיטה ממוקם טואלט נוסטלגי שנראה מעוצב בהשראת איור מאגדת ילדים. 
 
חדר שינה
אגדת ילדים כבר אמרנו? חדר השינה של ההורים
 
חדר האמבטיה: 
משם קופצים לחדר המקלחת וגם כאן מרגישים בתוך סצנה רומנטית עם רצפה מחופה באריחים מאוירים ואמבטיה שנראית כמרחפת בחלל בזכות רגליה המוזהבות. החלון בחלל הוא בעל גיאומטריה מוזרה ויוצאת דופן שנגזרה מתוך שיפועי הגג החדים אבל מחזק את התחושה שאנחנו נמצאים בעליית גג של נסיכות.
 
אמבטיה
רומנטיקה מכל פינה. האמבטיה.
 
אמבטיה
אמבטיה מרחפת
 
זה נכון, לא מעט בתים מתאפיינים היום בעיצוב כפרי וחמים אבל השילוב בין הקו העיצובי הנוסטלגי של הבית לתפאורה הטבעית של יערות הכרמל מייצרים בית שכל חלון בו נראה כמו תמונה פסטורלית שהופכת כל רגע למרגיע ונעים יותר. היה שווה לקפוץ לחיפה.
 
 
אהבתם את הבית? ספרו לנו בתגובות

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

חוץ-פנים-חוץ: רצף ירוק מהגינה אל הנוף החיפאי


המשפחה רכשה בית בחיפה עם נוף אל הכרמל וגינה חמודה, יצירת הקשר בין הפנים לחוץ ובין הגינה לנוף הוא שחולל את תכנון הבית וחלוקת החלל

עיצוב בתים פרטיים

מינימליזם בדרום: שיפוץ ועיצוב של וילה בבאר שבע


המשפחה עברה מהמרכז לווילה בבאר שבע וביקשה לעצב שם את בית חלומותיה. לאחר שיפוץ כולל, התקבלה וילה בעיצוב מינימליסטי, צעיר ומלא חום

עיצוב בתים פרטיים

מהבית אל החוץ: תכנון מחודש הפך בית חשוך ומסוגר למואר ומוקף גינה


פתחים גדולים, חומרי גלם טבעיים וצבעוניות עדינה – כל אלה הפכו את הבית החשוך למרחב מחייה פתוח, שטוף אור, ועטוף בצמחייה

עיצוב בתים פרטיים

איך אפשר לחבר בין פנים הבית לחוץ, ועדיין לשמור על פרטיות?


בזכות צורת המבנה הייחודית, הבית הזה נהנה מקשר פנים-חוץ חזק, אך עדיין שומר על הפרטיות של דייריו. מערכת החלונות שמכניסה את הסביבה החיצונית הביתה, והתאורה המדויקת תורמות גם הן, ומוסיפות לבית כוח פרקטי ועיצובי

תגובות

כתיבת תגובה