בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  ביקור בקריית אונו: איך הופכים מינימליסטי לאישי?

ביקור בקריית אונו: איך הופכים מינימליסטי לאישי?

דרישת הדיירים לגור בבית שיהיה גם מינימליסטי וגם אישי הולידה אתגר לא קטן. איך הוא נפתר בסוף? שאלה טובה

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: שי אפשטיין


 

הבית בו אנחנו מבקרים הפעם תוכנן עבור זוג עם שלושה ילדים שרכשו מגרש דו משפחתי צר וארוך בקריית אונו והחליטו לבנות בו את המקום הבא בו יחיו. הלקחים איתם הגיעו מהבית הקודם בו חיו הולידו בקשה מול דנה כהן וישקין וקרן שחר ממשרד דנה כהן-וישקין אדריכלים, לבית שיהיה גם מינימליסטי ואוורירי אבל גם אישי מאוד ומלא באווירה. התוצאה לפניכם. 

 
רוצים סיבוב זריז בבית? דפדפו במצגת התמונות:
 
הבית, שבנוי בשתי קומות עיקריות וקומת מרתף, ממוקם בשכונה צפופה יחסית של בתים פרטיים בה החזיתות מאופקות, מינימליסטיות ומאוד מדויקות.. כדי להתמודד עם החזית הצרה כלפי הרחוב ולחזק את האופקיות של המבנה, הוחלט לחלק את האגף שפונה אל הרחוב לשתי מסות אופקיות, כשפס צר של חלונות מפריד בין הקומות. הכניסה לבית עצמו ממוקמת דווקא בדופן הצידית הארוכה שלו וכוללת שביל מרוצף ומעבר על גשר שחוצה חצר אנגלית שמלווה את הבית לכל אורכו ומכניסה אויר ואור למרתף. רחבת הכניסה מקורה באמצעות פרגולה והדלת לבנה וגדולה עם חיפוי קיר תואם.
 
עוד בתים ששווה לבדוק:
 

חזית מדויקת ואחידה. הבית במבט מבחוץ
 

הדלת במצב סגור
 

וכשהיא נפתחת
  
כשנכנסים בדלת נתקלים בחלל כפול שמקשר בין הקומות ומגדיר מתחתיו את פינת האוכל. כאן גם ממוקמים שישה גופי תאורה באורכים שונים, מעין אינטרפרטציה מודרנית ומינימליסטית לקני במבוק, אותם אפשר לראות כמעט מכל זווית בבית. סמוך לפינת האוכל ממוקמים הסלון והמטבח, שמופרדים ביניהם באמצעות אי עבודה ויוצרים חלל פתוח ומואר, כשהמטבח מעוצב באופן מינימליסטי ובהיר ונגיעות הצבע בו בעיקר באמצעות החפצים המשלימים.  
 
פינת האוכל משקיפה אל הכניסה
 

נראים מכל זוית בבית. גופי התאורה מעל פינת האוכל
 

מינימליסטי ולבן. המטבח
 
 

מבט כללי על החלל הציבורי
 
כדי ליצור תחשה של ניקיון בחללים השונים הוחלט לשקע את הנגרות בתוך הקירות, ליצור הנמכות עבור תעלות מיזוג אויר, לבחור בגוון אלומיניום שמתמזג עם גוון הקירות, להטמיע את ארגזי התריס בתוך הקירות ולתכנן אלמנטים עדינים ומרחפים. בעיצוב הסלון הוכנסה חמימות מעודנת באמצעות שטיח צמר ארוג בעבודת יד, כריות כותנה סרוגות בגוונים תואמים, ושולחנות עץ שתוכננו על-ידי האדריכלית. 
 
בין החלל הציבורי לפינת המשפחה מפרידות מדרגות מרחפות בנויות מקונסטרוקציית פלדה ומחופות באבן קיסר לבן, כשהקירות שתוחמים את המדרגות מהווים מצד אחד גב לפינת האוכל ומצד שני דופן לפינת המשפחה. ניתוק הקירות הללו מהקירות הניצבים אליהם ויצירת מחברים מזכוכית, מאפשרים מעבר אור, תורמים לתחושת האווריריות, ומאפשרים בו זמנית גם פרטיות ובידוד אקוסטי.
 
רוצים גם בית מעוצב?
מדרגות לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע
שטיחים לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 

חמימות מעודנת. הסלון
 

מבט אל הסלון מכיוון המטבח
 

אפילו הנוף מצליח להשתחל אל הסלון
 

מדרגות דקורטיביות מובילות אל הקומה השנייה 
 
עלייה לקומה השנייה מגלה שני אגפים: יחידת ההורים מצד אחד, וחדרי הילדים מצד שני, כאשר גשר עדין עם מעקה זכוכית מפריד ביניהם ומאפשר להשקיף למטה. חדרי השינה לא גדולים במיוחד אבל בנויים באופן פונקציונאלי כך שארונות הקיר שקועים בקירות והשולחנות והמדפים בחדרי הילדים ממשיכים מקיר לקיר ומדבקות קיר שעוצבו במיוחד משלימות את המראה. גם תכנון חדרי הרחצה שומר על אופיו המינימליסטי והעדין של הבית, כאשר נגיעות הצבע מושגות בין היתר באמצעות גופי תאורה תלויים שנצבעו בהתאם לסקלת הצבעים של החדר ויוצרים יחד בדיוק את אותו המראה שהדיירים כל כך רצו בתחילת הדרך. 
 

מסדרון מרשים מחבר בין החדרים בקומה השנייה
 

תכנון פונקציונאלי. חדר השינה של ההורים
 

תכנון שלוקח בחשבון פריטי נגרות שקועים בקירות. חדר הילדים
 

מבט נוסף על חדר הילדים
 

גוף התאורה יוצר נגיעות קלות של צבע. חדר אמבטיה בבית
 

מינימליזם עדין. חדר אמבטיה נוסף
 
 
 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

זה לא פרובאנס, זה ממש כאן


זוג צעיר ושלושת ילדיהם זכו לבית חלומותיהם הממוקם בנחלה המשפחתית בלב עמק יזרעאל. הבית מוקף בנוף העמק המרהיב ובאווירה פסטורלית טובלת בירוק, וכל זאת תוך שמירה על פרטיות והפרדה בין שתי המשפחות בנחלה

עיצוב בתים פרטיים

עיר או כפר? לא צריך לבחור


המשפחה על בית במראה כפרי אך מעודכן, אשר ישלב בין שני הסגנונות וייצור תחושה חמימה ומזמינה, וכל זאת- בלב תל אביב

עיצוב בתים פרטיים

שיק קז'ואלי ובלתי מתאמץ בלב רמת השרון


הבית תוכנן מחדש במטרה לייצר מראה מוקפד ומעוצב תוך שמירה על אווירה חמימה ומזמינה. התוצאה היא הרמוניה ייחודית של צבעים, טקסטורות וחומרים היוצרת מראה עשיר וססגוני

עיצוב בתים פרטיים

הצריף האוסטרלי שיגרום לכם לעצור


בלב השממה, על גבעה המשקיפה על עמק ירוק, ניצב לו מבנה מעץ המיועד למתבודדים אשר מבקשים להתנתק מהקצב המטורף של החיים המודרניים ולהתחבר מחדש לטבע

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *