כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(2) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(9643) "

עם הרבה מעוף, לא מעט יצירתיות ודימיון רב הפכה הפנזטיה העיצובית של משפחה דתית בהרצליה למציאות ממשית בדמות בית מעוצב בקווים נקיים ומינימלסיטיים, שמביא לידי ביטוי את אופי דייריו ואת האמירה שביקשו להקנות לו. כל זה בוצע תודות לשירותה המקצועי של אדריכלית הפנים צביה וילצ'ק, שביחד עם אריק ינקו הקימו  את משרד 'וילצ'ק עיצוב פנים', המתמחה בתכנון ועיצוב משרדים, דירות, בתים פרטיים ועסקים והמספק שירותים מגוונים בתחומי העיצוב ואדריכלות הפנים. צביה הצליחה להתחבר לסגנון האישי של בני המשפחה והלכה איתם "יד ביד" בדרך אל הבית שתמיד ייחלו לו. הנה הצצה קטנה אל כמה פינות מופלאות במיוחד בבית. 

לדפדוף בתמונות הבית:

מבואת הכניסה החיצונית לבית


אחת מהדרישות של הדיריים הייתה כי הבית יהיה מעוצב בסגנון מודרני. כדי שגובהו הרב של הבית, גודלו רחב המימדים והאופי המינימליסטי שביקשו דייריו להקנות לו לא יצור מראה קריר ומרוחק מידי, הכניסה צביה אל מבואת הכניסה החיצונית לבית יסודות שיזרימו אליה חמימות: חיפוי של קיר מבואת הכניסה לבית בבריקים לצד דלת חומה ודקורטיבית שיוצרת מגע חמים בכניסה לבית וכל זה בשילוב עם תאורה היקפית נסתרת שיוצרת משחקים של אור והנמכה של התקרה. כל המרכיבים הללו הכניסו אל הבית, כבר בכניסה אליו, תחושה לבבית וחמימה יותר, זאת על אף שהוא עוצב בסגנון מאוד נקי ומוקפד. 


תחושה לבבית וחמימה יותר
 

חלל הכניסה הפנים ביתי

פתיחת דלת הכניסה לבית ממשיכה באופן טבעי את הכניסה החיצונית לבית וחושפת מדרגות עם מעקה בעל עיטורים מינימליסטיים ולא מקושקשים מידי. המדרגות נראות כמו אלמנט עיצובי יוצא דופן ויוצרות מעין פסל בחלל, כאשר לצידן נתלה שנדליר מהתקרה בגובה של שישה מטר, שהופך את החלל לאלגנטי עוד יותר. את שני עמודי התמיכה שניצבו בכניסה לבית הפכה המעצבת לאלמנט דקורטיבי שמעטר את רחבת הכניסה הפנים ביתית באמצעות צביעתם בגוון סוויד מנצנץ קל ועל-ידי תלייה של גופי תאורה ביניהם, שנראים כמו תכשיט בצבע כסף ושיצרו אפקט של אורות וצללים על העמודים. 
 
אלמנט דקורטיבי. עמודי התמיכה בכניסה

למעשה הפכו עמודי התמיכה למוקד מרכזי המסיט את תשומת הלב של האורחים מהאזור האינטימי יותר של ארון השירות, שירותי האורחים ופינת נטילת הידיים. אזור נטילת הידיים, שהיה במקור חלק בלתי נפרד מהשירותים הסמוכים אליו, הופרד מהם והוצא החוצה על מנת ליצור פינה נגישה בה יוכלו בני המשפחה המנהלים אורח חיים דתי ליטול ידיהם בנוחות.  

 
מדרגות עם מעקה בעל עיטורים מינימליסטיים ולא מקושקשים  

רוצים גם בית מעוצב?
ארונות מטבח: לכל העסקים ובעלי המקצוע
שולחנות עבודה: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 

סלון מודרני שכולו לבן

הסלון עוצב גם הוא בשיק מודני, כך שקיר הפלזמה, שהוא למעשה אלמנט עיצובי מגבס תופס בו מקום מרכזי. הריהוט שנבחר לסלון הוא בצבע לבן עם עור, מה שמשלים את המראה המינימליסטי של הסלון ועל מנת לשבור את הקרירות הוספו על הספות כריות בגווני אפור שמוסיפות יסוד קצת יותר קליל לאווירה הרשמית והאלגנטית שמשרה הסלון. וילונות הותקנו על דלת הזכוכית שמפרידה בין הסלון למרחב החוץ ביתי כדי להשלים את הקו הנקי. 
 
מראה מינימליסטי


שיק מודרני


קווים נקיים

מטבח גדול ומחבק


אחת הדרישות העיקריות של הדיירים הייתה כי המטבח יהיה גדול ומזמין, כך שהוא יוכל "לחבק" את כל הפעילות הקולינארית שרגילה המשפחה לבצע. כדי להפוך את הדרישה למעשה נוצר משטח עבודה גדול במטבח ואי רחב במרכזו, שהם התנאי הבסיסי ליצירתו של מטבח ידידותי ונוח עבור משתמשיו. היותו של המטבח פתוח אל חלל הבית וההמשכיות שהוא יוצר עם הסלון מעניקים אשלייה של מטבח גדול עוד יותר ומחברים אותו אל כלל ההתרחשויות בבית. קירות המטבח חופו בזכוכית בשילוב של פסי נירוסטה, והכסאות שנבחרו לישיבה סביב האי הם אדומים, על מנת לשבור את המראה ההומוגני של צבעי הבית וכדי להכניס אליו כתם נעים של צבע. 
 
מטבח גדול ו"מחבק"
 
כך, כאשר היא מגבשת את הקונספט העיצובי לאורו יעוצב הבית תוך כדי תנועה ובהתבסס על רצונות והעדפות הדיירים לאורך כל הדרך, יצרה צביה וילצ'ק בית קסום שמתמזג באופן מושלם בנוף האורבני של הרצליה, אך מעל לכל, כזה שגרם לדייריו להתאהב בו מחדש. 
 
לכרטיס העסק של וילצ'יק בבניין ודיור
" ["image"]=> string(125) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב בתים פרטיים/וילצק/234vil.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(125) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב בתים פרטיים/וילצק/748vil.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  בית בהרצליה: נקי ומינימליסטי אך חמים ונעים

בית בהרצליה: נקי ומינימליסטי אך חמים ונעים

כיצד יוצרים בית שהוא מודרני ונקי אך בעל קווים קלאסיים? כזה שעוצב בסגנון קריר ומינימליסטי אך עם זאת שופע חום? אדריכלית הפנים צביה וילצ'ק הפכה את הלא אפשרי למציאות של ממש

מאת: נועה סלור צילום:


עם הרבה מעוף, לא מעט יצירתיות ודימיון רב הפכה הפנזטיה העיצובית של משפחה דתית בהרצליה למציאות ממשית בדמות בית מעוצב בקווים נקיים ומינימלסיטיים, שמביא לידי ביטוי את אופי דייריו ואת האמירה שביקשו להקנות לו. כל זה בוצע תודות לשירותה המקצועי של אדריכלית הפנים צביה וילצ'ק, שביחד עם אריק ינקו הקימו  את משרד 'וילצ'ק עיצוב פנים', המתמחה בתכנון ועיצוב משרדים, דירות, בתים פרטיים ועסקים והמספק שירותים מגוונים בתחומי העיצוב ואדריכלות הפנים. צביה הצליחה להתחבר לסגנון האישי של בני המשפחה והלכה איתם "יד ביד" בדרך אל הבית שתמיד ייחלו לו. הנה הצצה קטנה אל כמה פינות מופלאות במיוחד בבית. 

לדפדוף בתמונות הבית:

מבואת הכניסה החיצונית לבית


אחת מהדרישות של הדיריים הייתה כי הבית יהיה מעוצב בסגנון מודרני. כדי שגובהו הרב של הבית, גודלו רחב המימדים והאופי המינימליסטי שביקשו דייריו להקנות לו לא יצור מראה קריר ומרוחק מידי, הכניסה צביה אל מבואת הכניסה החיצונית לבית יסודות שיזרימו אליה חמימות: חיפוי של קיר מבואת הכניסה לבית בבריקים לצד דלת חומה ודקורטיבית שיוצרת מגע חמים בכניסה לבית וכל זה בשילוב עם תאורה היקפית נסתרת שיוצרת משחקים של אור והנמכה של התקרה. כל המרכיבים הללו הכניסו אל הבית, כבר בכניסה אליו, תחושה לבבית וחמימה יותר, זאת על אף שהוא עוצב בסגנון מאוד נקי ומוקפד. 


תחושה לבבית וחמימה יותר
 

חלל הכניסה הפנים ביתי

פתיחת דלת הכניסה לבית ממשיכה באופן טבעי את הכניסה החיצונית לבית וחושפת מדרגות עם מעקה בעל עיטורים מינימליסטיים ולא מקושקשים מידי. המדרגות נראות כמו אלמנט עיצובי יוצא דופן ויוצרות מעין פסל בחלל, כאשר לצידן נתלה שנדליר מהתקרה בגובה של שישה מטר, שהופך את החלל לאלגנטי עוד יותר. את שני עמודי התמיכה שניצבו בכניסה לבית הפכה המעצבת לאלמנט דקורטיבי שמעטר את רחבת הכניסה הפנים ביתית באמצעות צביעתם בגוון סוויד מנצנץ קל ועל-ידי תלייה של גופי תאורה ביניהם, שנראים כמו תכשיט בצבע כסף ושיצרו אפקט של אורות וצללים על העמודים. 
 
אלמנט דקורטיבי. עמודי התמיכה בכניסה

למעשה הפכו עמודי התמיכה למוקד מרכזי המסיט את תשומת הלב של האורחים מהאזור האינטימי יותר של ארון השירות, שירותי האורחים ופינת נטילת הידיים. אזור נטילת הידיים, שהיה במקור חלק בלתי נפרד מהשירותים הסמוכים אליו, הופרד מהם והוצא החוצה על מנת ליצור פינה נגישה בה יוכלו בני המשפחה המנהלים אורח חיים דתי ליטול ידיהם בנוחות.  

 
מדרגות עם מעקה בעל עיטורים מינימליסטיים ולא מקושקשים  

רוצים גם בית מעוצב?
ארונות מטבח: לכל העסקים ובעלי המקצוע
שולחנות עבודה: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 

סלון מודרני שכולו לבן

הסלון עוצב גם הוא בשיק מודני, כך שקיר הפלזמה, שהוא למעשה אלמנט עיצובי מגבס תופס בו מקום מרכזי. הריהוט שנבחר לסלון הוא בצבע לבן עם עור, מה שמשלים את המראה המינימליסטי של הסלון ועל מנת לשבור את הקרירות הוספו על הספות כריות בגווני אפור שמוסיפות יסוד קצת יותר קליל לאווירה הרשמית והאלגנטית שמשרה הסלון. וילונות הותקנו על דלת הזכוכית שמפרידה בין הסלון למרחב החוץ ביתי כדי להשלים את הקו הנקי. 
 
מראה מינימליסטי


שיק מודרני


קווים נקיים

מטבח גדול ומחבק


אחת הדרישות העיקריות של הדיירים הייתה כי המטבח יהיה גדול ומזמין, כך שהוא יוכל "לחבק" את כל הפעילות הקולינארית שרגילה המשפחה לבצע. כדי להפוך את הדרישה למעשה נוצר משטח עבודה גדול במטבח ואי רחב במרכזו, שהם התנאי הבסיסי ליצירתו של מטבח ידידותי ונוח עבור משתמשיו. היותו של המטבח פתוח אל חלל הבית וההמשכיות שהוא יוצר עם הסלון מעניקים אשלייה של מטבח גדול עוד יותר ומחברים אותו אל כלל ההתרחשויות בבית. קירות המטבח חופו בזכוכית בשילוב של פסי נירוסטה, והכסאות שנבחרו לישיבה סביב האי הם אדומים, על מנת לשבור את המראה ההומוגני של צבעי הבית וכדי להכניס אליו כתם נעים של צבע. 
 
מטבח גדול ו"מחבק"
 
כך, כאשר היא מגבשת את הקונספט העיצובי לאורו יעוצב הבית תוך כדי תנועה ובהתבסס על רצונות והעדפות הדיירים לאורך כל הדרך, יצרה צביה וילצ'ק בית קסום שמתמזג באופן מושלם בנוף האורבני של הרצליה, אך מעל לכל, כזה שגרם לדייריו להתאהב בו מחדש. 
 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

מאחד יוצאים שניים: פיצול בית פרטי


בת הזקונים התחתנה, והאמא החליטה לפצל את הבית הדו-מפלסי שלה לשתי דירות נפרדות – אחת בשבילה והשנייה בשביל הבת ובעלה הטרי

עיצוב בתים פרטיים

חוצה זמנים: האדריכלית שמשלבת בין קדמה למסורת


בווילה הרחבה שעיצבה האדריכלית מנאל איסמעיל אפשר לראות חיבור מדויק בין עבר לעתיד ובין פנים וחוץ

עיצוב בתים פרטיים

אנרגיה חדשה: השינוי שפתח את הבית


בזכות ביטול קירות מיותרים, הצליחה המעצבת להפוך בית חשוך למרחב פתוח ומואר שמחבר היטב בין הפנים והחוץ

עיצוב בתים פרטיים

הפרד ומשול: עיצוב בית דו משפחתי


עם קירות משותפים ושכנים קרובים מאד, תכנון ועיצוב בית דו משפחתי הוא אתגר ממש לא פשוט

תגובות

כתיבת תגובה