כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  בית בכפר: קלאסי ופשוט במכה אחת

בית בכפר: קלאסי ופשוט במכה אחת

בית מבודד שמורכב משני מפלסים, מרפסות קטנות וחצר ירוקה עם תנור אבן. סיור בפנטזיה הורודה של כל מי שחולם לחיות בטבע

מאת: מירי לברן צילום:


 אוהבים עיצוב פנים? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים למייל!

 
לגור בעיר זה נחמד. קרוב לכל ובמרכז העניינים. אבל מי מאתנו לא חולם, אי שם עמוק בפנים, על בית בטבע? בית שבו הנוף מהחלון לא עובר דרך ענני פיח ולאוויר יש ריח תמידי של פריחה, מקום שבלילה אפשר לראות בו את הכוכבים ובבוקר לא להתעורר מקול צופרים. לא לכולנו יש את היכולת, או הרצון, להתנתק מהמוכר לנו ולהגשים את החלום ורובנו סתם מסתפקים בחופשה השנתית בצימר בצפון, אבל הבית שבו אנחנו מבקרים הפעם אולי ייעשה לחלק חשק לקום ולהעז. 
 
ביישוב ותיק ומבודד, שסביבו בעיקר גבעות טובלות בירק, נבנה בית על שטח באזור הרחבה שממוקם על צלע גבעה שפונה אל הנוף. הקו העיצובי המוביל של הבית הוא מצד אחד הקפדה על פשטות ושלמות, קצת כמו הבתים של פעם – עשוי קוביות, ומצד שני קלאסי ורך עם נגיעות כפריות. בתכנון הבית היה תוואי השטח מרכיב חשוב ומרכזי, יחד עם הרצון של בעלי הבית ליצור מקום מכניס אורחים, מתאים לילדים מתבגרים ואיך לא – נוף שייכנס פנימה.
 
כניסה
כבר מרגישים את החמימות. הכניסה לבית.
 
בחוץ: 
בחירת החומרים למעטפת החוץ והפנים המשיכה את התפיסה של פשטות וטבעיות שלא מנקרת עיניים; הטיח החיצוני בגוון בהיר, רעפי החרס מגוונים והחלונות בעלי מסגרת בגימור צבע שמנת. בגלל אילוצי השטח נבנה הבית נמוך ב- 2 וחצי מטרים מקו הרחוב, וכך קרה שהבית והחצר תוכננו במפלס אחד ללא צורך במדרגות. 
 
מרפסת
רעפי חרס וטיח בהיר. חזית הבית.
 
היציאה מהבית נעשית ישירות לטבע אל חצר רחבת ידיים ולא אל מרפסת מנותקת מהקרקע ובאותה חצר בנה בעל הבית, חובב הבישול והאירוח, תנור עצים עשוי אבן – פריט שמשתלב יפה עם התפיסה הטבעית של המקום ועושה חשק לפרוש שק שינה בערב קריר ולהביט על הירח בזמן שעולים ממנו קולות האש וריח התבשילים.  
 
תנור
רק מחכים לתבשיל שייצא. תנור האבן שבחצר.
 
נכנסים:
הבית חולק לשני אגפים – מפלס תחתון שבו אגף חדרי השינה ואגף המגורים ומעליו המפלס העליון שבו ממוקמת יחידת שינה נפרדת של הבן הגדול. האגפים תוכננו כיחידות נפח שלמות ונפרדות כשבחלק המרכזי שמקשר בין האגפים ממוקמים חלל הכניסה, פינת עבודה הפונה לפטיו, שירותי האורחים והמטבח. אגף המגורים מתוכנן בצורת האות L שחובקת מרפסת שהיא גם חלק מהחצר האחורית והחלל הפנימי מתוכנן כך שפינת האוכל נמצאת במרכז השטח ומחברת בין המטבח לסלון. הריצוף ייחודי ועשוי טרצו שומשום מלוטש בגוון אבן כורכר – אבני הריצוף שלוטשו יצרו משטח אחיד ללא חריצים וכעת הוא נהנה מהיופי של הפשטות הדהויה אך עם זאת יוקרתי ואסתטי. 
 
מטבח
קלאסי וכפרי. זוית בחלל הציבורי.
 
המטבח:
כאן מתאפיין החלל בקווים רכים ונקיים ובסגנון כפרי אך מעודן ולא עמוס, אולי אפילו מעט נזירי – מה שנותן תחושה של מרחב מאוורר. הארונות בגוון שמנת, השיש בהיר גם הוא וחלונות הזכוכית הגדולים והחשופים מאפשרים כניסה של אור טבעי. מיקום אי בין המטבח לפינת האוכל ממשיך את תפיסת הגדרת המקום ומאפשר ישיבה משיני צידיו, לא תופס שטח גדול מדי בחלל ומשדר פרקטיות- כסאות עץ גבוהים בצבע לבן סביבו, ומעליו תלויים שלושה גופי תאורה מוארכים שמפיצים אור צהוב וחם. 
 
מטבחים: לכל בעלי המקצוע
 
מטבח
פרקטי ומאוורר. המטבח.
 
הסלון:
בסלון מוקמה פינת ישיבה שמורכבת מספת עור כהה וכורסאות עץ מרופדות בגווני תכלת וחום. ליד הקיר ניצבת שידה פשוטה ועליה מכשיר רדיו מיושן שכאילו נלקח מימי קום המדינה. שטיח פרסי בגווני בורדו-אדום ניצב במרכז החלל ועליו שולחן עץ בהיר ומשופשף. ארבעת החלונות הגדולים, שמשמשים גם כדלתות אל החוץ, לא מוסתרים מאחורי וילונות ומאפשרים לירוק שבחוץ להיכנס לחלל הסלון ולהאיר אותו ברכות. 
 
סלון
האור נכנס עמוק אל תוך הבית. הסלון.
 
סלון
כאילו נלקח משנות הארבעים. הסלון.
 
חדרי השינה:
אגף חדרי השינה כולל שני חדרי שינה לילדים, שירותי ילדים ויחידת הורים. האגף מתוכנן כמלבן שלם שפונה לחצר הקדמית שהפכה לפרטית ומוגנת בשל הפרשי הגובה בין הרחוב לחצר. יחידת ההורים פונה לנוף ומילת הקוד בה היא: פשטות. החדר לבן, נקי ומשדר משהו טהור. החלונות הפונים לנוף מכוסים וילונות תחרה עדינים, כמעט בלתי נראים. הקירות לבנים וחשופים אף הם, מה שמאפשר לנוף הנכנס פנימה להיות הקישוט המשמעותי ביותר בחלל. חדר הרחצה של יחידת ההורים בעל עיצוב כפרי מסוגנן גם הוא עם יחידת אחסון מעץ בהיר ובה ידיות במראה עתיק שתופסות את מירב החלל, על הקיר תלויה מראה בעלת מסגרת נחושת כבדה והרצפה עשויה פרקט חום וכהה.
 
חדרי שינה: לכל בעלי המקצוע
 
מיטה
קישוט אמיתי בחדר. הנוף שנשקף מחדר השינה.
 
מקלחת
עתיק וחמים. חדר הרחצה של ההורים.
 
לטובת הבן המתבגר מוקמה יחידה שינה נפרדת ממוקמת בקומה השנייה. מעבר ליתרונות המעשיים של יחידת שינה נוספת בנפרד, העשירה הקומה גם את החוויה הפנימית של כל הבית, ויחד עם מרפסת עץ מקורה בגג רעפים אדום ופונה לנוף הפכה לאלמנט המשמעותי ביותר באגפי הבית.  
 
 

ירוק בתוך הבית. המרפסת שבסלון.
 
אז נכון, גג רעפים אדום, תנור אבן בחצר ונוף עוצר נשימה אולי לא בהכרח מספיקים בשביל לעזוב ממש עכשיו את העיר המפויחת, אבל מה שבטוח הוא שבית כזה עושה נעים בעין וגורם לרבים מאיתנו להמשיך ולחלום על יום רחוק שבו יעברו לגור בבית שקט בכפר עם נכדים שיתרוצצו על הדשא. וכן, לפעמים להיאחז בחלום, זה הרבה יותר ממה שנדמה לנו.
 
אהבתם את הבית? ספרו לנו בתגובות

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

מינימליזם בדרום: שיפוץ ועיצוב של וילה בבאר שבע


המשפחה עברה מהמרכז לווילה בבאר שבע וביקשה לעצב שם את בית חלומותיה. לאחר שיפוץ כולל, התקבלה וילה בעיצוב מינימליסטי, צעיר ומלא חום

עיצוב בתים פרטיים

מהבית אל החוץ: תכנון מחודש הפך בית חשוך ומסוגר למואר ומוקף גינה


פתחים גדולים, חומרי גלם טבעיים וצבעוניות עדינה – כל אלה הפכו את הבית החשוך למרחב מחייה פתוח, שטוף אור, ועטוף בצמחייה

עיצוב בתים פרטיים

איך אפשר לחבר בין פנים הבית לחוץ, ועדיין לשמור על פרטיות?


בזכות צורת המבנה הייחודית, הבית הזה נהנה מקשר פנים-חוץ חזק, אך עדיין שומר על הפרטיות של דייריו. מערכת החלונות שמכניסה את הסביבה החיצונית הביתה, והתאורה המדויקת תורמות גם הן, ומוסיפות לבית כוח פרקטי ועיצובי

עיצוב בתים פרטיים

הצבע השחור שגנב את ההצגה


שימוש נועז בצבע השחור העניק תפנית דרמטית לבית פרטי שהפך למודרני וחם. כל זאת בשילוב קווים גאומטריים וחומרים טבעיים כגון: מים, עץ, ברזל ואבן

תגובות

כתיבת תגובה