כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  בית בקיבוץ גת: מפתיע, מודרני וייחודי

בית בקיבוץ גת: מפתיע, מודרני וייחודי

קיר בטון יוצא דופן שמתחיל מבפנים ופורץ החוצה, משחק צורני מעניין והרבה הרבה אופי. כך נראה בית חלומות בקיבוץ

מאת: נעמה ריבה צילום:


רוצים לדבר איתנו? נציג ממתין לכם לשיחה חיה

 

האדריכלית ליאת בעבור תכננה עבור הדיירים שרצו "בית בעיצוב מודרני וייחודי" חלל שמשתלב בסביבה הקיבוצית ובמקביל ניחן גם באופי אישי וייחודי. הבית נמצא בתוך תחומי הקיבוץ הוותיק, קיבוץ גת, והדיירת היא בת המקום, הרצון לנצל את מירב השטח לתכנון הבית, הוליד פתרונות מעניינים גם לעיצובו החיצוני. החזית נותרה צנועה ועם זאת מיוחדת בהיותה תלת ממדית, גג האזור הציבורי 'מחבק' את האזור הפרטי של הבית כשחלון מאורך נמצא בתווך 'בין לבין' ומאפשר מבט לעבר עצי האקליפטוס המקומיים.


עוד בתים מעוצבים:

כניסה
מחוץ לבית גינה המוקפת סלעים מקומיים ואחרי צעידה בשביל קצר, נכנסים לבית דרך מבואה קטנה. מעל לדלת הכניסה הכחולה תוכנן פתח מסגרות מעוגל שמסמן את הכניסה ומעניק תחושה אינטימית למקום. חלל הבית נפתח בפני הבאים כשגובהו של האזור הציבורי הוא 4.80 מטרים לעומת האזור הפרטי שגובהו כ-3 מטרים. הרצפה בבית חופתה באריחי גרניט פורצלן בגוון בז' שגודלם 60 על 60. לצד הכניסה ממוקם ארון עץ מחורץ צבוע בגוון בהיר ומולו ניצבת מראה בעלת מסגרת רומנטית, מימין מעבר המוביל מצד אחד לחדרים ומצדו השני לסלון.


מבט מבחוץ


מחוץ לבית גינה המוקפת סלעים

קיר הבטון החשוף
האלמנט הדומיננטי בבית הוא קיר בטון חשוף שבדרך כלל נעשה בו שימוש בוילות יוקרתיות ולכן מפתיע לראות עיצוב מסוג כזה בבית צנוע בקיבוץ. הקיר שבו מבחינים עם הכניסה לבית, מחלק אותו לשני אזורים, פרטי וציבורי. מתוכו יוצא מדף תלוי וצר לכל אורך הקיר שמשמש כמקום להנחת חפצים. האלמנט 'פורץ' דרך החלון והופך לספסל ישיבה מחוץ לבית בהמשך לשוקת, "זו הייתה מחשבה משותפת שלי ושל הדיירים, שהיו מעוניינים בכיור – גם מחוץ לבית" מוסיפה בעבור.


האלמנט הדומיננטי בבית

הסלון
על קיר הבטון תלויה עבודת אומנות עכשווית בעלת נוכחות דומיננטית והיא פרי עבודתו של אחיו של בעל הבית. בסלון, כמו גם ברחבי הבית, פרוסים שטיחים אתניים יחד עם מנורות בעלות מראה "של פעם" שנאספו במרוצת השנים. הריהוט בסלון צבעוני ופונקציונלי וברובו היה ברשות הדיירים טרם חנכו את הבית. 


'פורץ' דרך החלון והופך לספסל ישיבה. קיר הבטון

חלל האירוח
בני הזוג אוהבים לארח, לכן חלק גדול מהבית הוקדש לכך. החלל שטוף אור טבעי, אודות לחלונות הרבים העשויים אלומיניום, צבועים בגוון שמנת ומעוצבים בסגנון בלגי. אחד החלונות מונח על בסיס קיר בנוי והוא משמש כדופן לפינת האוכל, המשקיפה למדשאה שבחוץ. מהחלל הציבורי ניתן לצאת החוצה למרפסת נעימה שחופתה בדק ושמשקיפה לטבע הקיבוצי שמקיף את הבית.


שטוף אור טבעי

זגגים: לכל בעלי המקצוע 

המטבח
בני המשפחה חובבים את הצבע ירוק, לכן במקומות רבים בבית מבחינים בגוון זה. דופן אחד הקירות במטבח נצבע בגוון 'חאקי' ועליו שעונה כוננית ישנה, בעלת מראה עתיק. הקו העיצובי שהנחה את תכנון המטבח שונה מהתפיסה התכנונית של שאר חלקי הבית ואופי החלל כפרי. המטבח מתוכנן בצורה 'חית', הארונות על אחד הקירות ממוקמים על כל הדופן, כשאביזרי הטכנולוגיה פזורים בתוכו. ארונות ה'ריש' הנותר נמוכים כשמשטח אבן קיסר בגוון בז' משמש כמשטח עבודה. בני המשפחה אוהבים לבשל, לכן הוצב במטבח תנור בגוון ירוק כהה.


עיצוב שונה מבשאר הבית

אדריכלים
: לכל בעלי המקצוע


אי שהוא גם שולחן בר
הרצון ליצור מקום נוסף לאחסון עם שילוב בצורך במקום ישיבה סמוך למטבח, הוליד את האי שעשוי מבסיס שמעוצב בסגנון הדומה לשאר הארונות במטבח ועליו מונחת פלטת עץ כהה. השילוב בינהם מייצר אלמנט המעניק רעננות וייחודיות לחלל. ב'אי' מעט מקומות אחסון מצידו האחד ואילו צידו השני משמש את הסועדים, כשכסאות בר גבוהים מקיפים אותו.


מקום נוסף לאחסון עם שילוב בצורך במקום ישיבה סמוך למטבח 

שירותי אורחים
שירותי האורחים הם בעלי מראה מודרני, הקירות חופו בפסיפס לבן בעל טקסטורה לא שגרתית של עיגולים. מתחת לחלון המאורך תוכננה נישה המאפשרת הצבת עציץ, הכוננית בחלל מרחפת ומשמשת כבסיס לכיור מונח ותוכננה על ידי אותו הנגר שבנה את כל פרטי הנגרות בבית.


מראה מודרני

חלל משותף בין החדרים
המעבר לחדרים הוא הדרגתי. במרבית הבתים נוצר חלל חנוק וחשוך בין חדרי השינה. כדי להימנע מכך תיכננה בעבור חלון מאורך המכניס אור טבעי למקום. לצד החלון תלויות שלוש מסגרות ריבועיות שבתוכן נשמרו צמידי הילדים מחדר הלידה, לצד כיסא נוסטלגי ומנורה רומנטית נוצרת פינה מופלאה. השטח הסמוך נוצל לפינת המשפחה כשמאחורי קיר בנוי נמוך נמצא מקום להשתרעות ולידו נישה המיועדת לספרים.

 


מעבר הדרגתי לחדרים

חדר השירותים של הילדים
אחד החללים המפתיעים בבית הוא חדר השירותים של הילדים. הדיירים ביקשו חלל 'שמח' ולא שגרתי שישמש את  הילדים גם כשיהיו בוגרים יותר. לכן הוחלט לחפות את המקום בשני סוגים של אריחים ירוקים, סוג אחד מחפה את האמבטיה והשני את הרצפה.

 
ירוק ושמח. שירותי הילדים.

חדר ההורים
החדר מחופה בפרקט בהיר, הריהוט בו פשוט והקיר בגוון לילך, שתי מנורות בעלות מראה נוסטלגי משני צידי המיטה מעניקות נופך אישי למקום.


נופף אישי. חדר השינה.


עוד בתים מעוצבים:

לסיכום
בימים בהם בתים ווילות רבות, מנסות להתבלט בחומרים ובעיצוב ראוותני, הצליח הבית הקיבוצי הזה, בעזרת משחק צורני פשוט ומעניין ובעזרת שימוש בקיר יוצא דופן, להתעצב לכדי חלל מפתיע בלי לקרוע את הכיס יתר על המידה.

 

 

אהבתם את הבית? ספו לנו בתגובות

 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

מסמן וי: בית על מדרון מול נופי פורטוגל


בית על מדרון בפורטוגל תוכנן בצורת האות V, באופן שמאפשר ניצול מרבי של השטח והנאה מקסימלית מהנוף. שימוש בפתחים מזכוכית שקופה חיזקו גם הם את הקשר שבין פנים הבית לסביבתו

עיצוב בתים פרטיים

בסביבה טובה: בית בעיצוב טבעי שמתחבר אל החוץ


עם נוף פסטורלי, סגנון עיצוב טבעי, וחיבור נכון בין חומרים ופריטים – התקבל בית הנקשר אל סביבתו ומשדר גם עושר וגם פשטות

עיצוב בתים פרטיים

הכול פתוח: בית מודרני שמשקיף לנוף


איך הופכים בית לשימור לבית מודרני בעיצוב אל-זמני? מעצב הפנים עוז מינסוב הצליח לעשות זאת, וגם לא שכח להתייחס לנוף שמקיף את הבית ולמבנה הייחודי שלו

עיצוב בתים פרטיים

לחשוב מחוץ לקובייה: בית צפוני בעיצוב מקורי


זה התחיל משיפוץ הסלון אך משם גלש אל חללים נוספים. והתוצאה: בית בעיצוב מקורי שמשלב אלמנטים בתלת ממד ומשחק של קוביות וקווים

תגובות

כתיבת תגובה