כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב בתים פרטיים  //  בית המרפסות

בית המרפסות

בית הנופש בלב הג'ונגל של מקסיקו עוצב בקווים ישרים ונקיים, בלי לאבד את האופי המחוספס של הטבע המקיף אותו

מאת: שרה ברוך צילום:


בית המרפסות, הנקרא כך עקב המרפסות המרובות שלו, נבנה במעבה הג'ונגל הטרופי של אל-טמרינדו, מכסיקו שלחוף הפסיפיק. האזור הוכרז לא מכבר כאתר לשימור והותרה בו בנייה של בתי נופש בודדים, לא בתי מלון או בנייה המונית אחרת.

הבית נבנה בצמידות יחסית לבית הנופש הראשון שתכנן לגורטה באל-טמרינדו – "לה קרוז". אופי הבנייה של שני הבתים, מקווה לגורטה, יתן את הטון בסגנון הבנייה של בתי הנופש הבאים שייבנו אחריהם.

מיקומו של הבית ותנאי השטח הקשים הכתיבו את הארכיטקטורה ועיצוב הפנים שלו – פראי ומחוספס ממש כמו הצמחייה סביבו

מיקומו של הבית ותנאי השטח הקשים הכתיבו את הארכיטקטורה ועיצוב הפנים שלו – פראי ומחוספס ממש כמו הצמחייה סביבו. הבית נבנה על שתי גבעות צמודות המקושרות על ידי ערוץ צר ונמוך יותר, מבנה שהכתיב שלוש מבואות לבית: במתחם המגורים של הבעלים, במתחם האורחים ובמתחם הבריכה.

גגות החדרים של מתחם בעלי הבית והאורחים משמשים גם כמרפסות נוף, המשקיפות על הג'ונגל והאוקיינוס גם יחד. כל גג מצויד בבריכה קטנה, ועל גג חדר ההורים הוצב גם ג'קוזי. הדיירים ואורחיהם יכולים לטייל בין גגות החדרים, לעצור לטבילה קצרה, או סתם לשבת ולמלא את נפשם בנוף. דרך שביל צר המחבר בין הגבעות ניתן לעבור ממתחם בעלי הבית למתחם האורחים ולבריכה המרכזית.

קירותיו החיצוניים של הבית וכן כמה מקירותיו הפנימיים צבועים בחום חמרה אדמדם, המשתלב היטב עם הסביבה

אנשי משרד האדריכלים לגורטה+לגורטה, וריקרדו בראשם, דאגו גם לעיצוב הפנים של הבית, והבטיחו הרמוניה מלאה בין הארכיטקטורה לעיצוב הפנימי. שניהם מאופיינים בקווים ישרים, נקיים ולא יומרניים ועם זאת פראיים, כתוצאה משימוש בחומרים טבעיים וגולמיים. קירותיו החיצוניים של הבית וכן כמה מקירותיו הפנימיים צבועים בחום חמרה אדמדם, המשתלב היטב עם הסביבה. בכניסה לבית מקבל את פני הבאים גרם מדרגות רחב, עטור צמחייה מקסיקנית טיפוסית – קקטוסים עדינים. גם לצדי השבילים המחברים את אגפי הבית נשתלו קקטוסים, פראיים וגבוהים.

הכניסה לבית היא ממתחם חדר האירוח, הסלון ופינת האוכל. החלל רחב למדי ומספק תנאים נוחים לאירוח מספר רב של אנשים, אך פתחיו אל החוץ נעדרים כל חלון שניתן לסוגרו, ומבטיחים חדירת אבק, גשם  ורוח לתוך הבית. לגורטה מסביר כי במכסיקו מקובל מאוד לתכנן כך את מתחם האירוח בבתי נופש, עם פתחים נטולי חלונות. שאר חללי הבית – חדרי השינה, השירותים, המקלחות והמטבח – מצוידים בחלונות של ממש.

מתחם האירוח צבוע בצבע חמרה אדמדם, היוצר אוירה דרמטית. פינת הישיבה רוהטה בספה רחבת ממדים בצורת "ריש" בצבע קרם, מולה הוצבו שתי כורסאות עץ מסיביות. קוביות מלבניות בגודל זהה, עשויות אבן טבעית בגווני אפור, משמשות כשולחנות במרכז. להשלמת העיצוב הטבעי והפראי ולשבירת הקווים הישרים הונח גוש אבן מעוגל וגולמי לצד הספה, אף הוא בגוונים אפורים.  

חדרי השינה מאופיינים אף הם בקווים ישרים וכפריים, לא יומרניים ומחוברים מאוד לנוף מסביב, שנוכחותו המאסיבית מתקבלת בברכה הודות לפתחים גדולים ממוסגרים במשקופי עץ

המתחם רוצף בבטון לא מלוטש בגוון אדמדם, עם "שטיח" של רצועות אבן טבעית בצבע קרם הטבועות בבטון. בכל מקום ניכרת חיבתו של לגורטה לקווים ישרים וריבועים וגם גופי התאורה, השקועים בתקרה ובקירות, קיבלו עליהם את ייצוג הדוגמא הזו.
חדרי השינה, המקלחות והמטבח מרוצפים בפרקט. לאווירת החופש מוסיפים הערסלים שנמתחו בנוסף למיטות בכל חדרי השינה, ומתחם הבריכה המרוצף בדק ומשקיף על נוף עוצר נשימה.

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

קופסת ההפתעות: בית מודרני חלומי לזוג הייטקיסטים


נוף הבריכה נכנס דרך מפתחים גדולים לפנים הבית הפרטי. אליו מצטרפים חדר מפתיע במטבח, פינת חלומות לאישה ואזורי משחק לילדים

עיצוב בתים פרטיים

כל פינה נחשבת: בית צעיר ומודרני למשפחה שאוהבת לארח


ארבעה ילדים, טעם צעיר ועכשווי ואהבה לאירוח משפחה וחברים יצרו בית מודרני, מרווח ומואר בפתח תקווה, שלא בזבז שום מקום פוטנציאלי לאחסון

עיצוב בתים פרטיים

בשקט בשקט: בית רגוע בסגנון סקנדינבי


המעצבת חלמה על בית הרמוני שבו תוכל לגדל את שלושת ילדיה. בזכות הבחירה בסגנון סקנדינבי נקי ובצבעוניות מונוכרומטית, היא הצליחה ליצור מרחב מגורים שמשרה שלווה על כל מי שנכנס

עיצוב בתים פרטיים

כל אחד והקומה שלו – בית מרווח בעיצוב חמים


לא בכל יום פוגשים בבית מרווח כל כך שבו ניתן להקצות לכל דייר קומה משלו. למרות ההפרדה הזאת, הבית כולל גם מספר אזורים משותפים שבהם המשפחה יכולה לבלות ביחד

תגובות

כתיבת תגובה