כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב בתים פרטיים  //  בית מעוגל חמוקיים

בית מעוגל חמוקיים

מיכל רום ושולה ורנר עיצבו בית לא שיגרתי בסביון בעל צורות מעוגלות היוצרות פינות אינטימיות

מאת: צילום:


בירכתיו של גן פרטי גדול בסביון מתנוסס לו בית גדול ומעוגל חמוקיים המעוצב סביב בריכה פנימית. במבנה לא שיגרתי, הבנוי על מגרש של חמישה דונמים, נבנה בית של 400 מ"ר הפרושים על פני שלושה מפלסים. הבית נמסר בשעתו לאדריכל אלדר שרון, אשר הפקיד את תכנונו בידי מיכל רום. התכנון נעשה בשיתוף פעולה מלא עם מעצבת הפנים שולה ורנר, חברת ילדות של רום. העבודה המשותפת של השתיים, שלימים נעשו שותפות עצמאיות, הולידה בית זורם ויוצא דופן.

הבניין כולו נבנה בהשראה מעוגלת קווים, המשלבת את חזיתות המבנה עם הגן בצד אחד והבריכה בצד שני לכדי הרמוניה שקופה וזורמת. המבנה מציע פינות אינטימיות בתוך התצורה הגיאומטרית המעוגלת הזאת, ועם זאת חללים הפתוחים זה לזה ומעניקים תחושת חיבוק בתוך אווירת המרחב.

הבית, שנבנה לפני שנים היה למעשה חלוץ בתפישה האקולוגית שלו ובשאיפתו לנצל את משאבי האקלים לטובת הדיירים בחשיבה ירוקה ובחיסכון באנרגיה

הקווים המעוגלים, מספרת מיכל רום, מבטאים למעשה שאיפה להשתלב בטבע של הגינה. "הם משלבים בין חזיתות המבנה והגן ונועדו ליצור בתוך הבית אווירת הרמוניה וזרימה ממרחב אחד למשנהו, מתוך תחושה שהינך חבוק בכל אחד מהמרחבים", היא אומרת.

הבית, שנבנה לפני שנים היה למעשה חלוץ בתפישה האקולוגית שלו ובשאיפתו לנצל את משאבי האקלים לטובת הדיירים בחשיבה ירוקה ובחיסכון באנרגיה. נכנסים אליו ממפלס הגן דרך חלל מבואה קטן ומעוגל כאות ריש הפתוח אל החלל הגדול. במפלס זה ממשיכים לאורך הקיר העשוי בנישות מעוגלות, הפתוחות בחלונות גדולים אל החוץ, ומגיעים למטבח. אחת הנישות בדרך משמשת פינת אוכל והשנייה חדר הסבה ופינת עבודה. המטבח פתוח כחלל ארוך בין הבריכה שבחצר הפנימית לחצר הגדולה בחזית. ניתן להיכנס אל המטבח גם דרך החנייה.

פינת האוכל משמשת הן את הבית והן את הבריכה. באותו חלל ממש, המכיל את המטבח ואת הנישות העגולות לאורך קיר החזית החיצונית, נמצא גם, בהפרש של שלוש מדרגות יורדות, הסלון הגדול, הפונה דרך קיר זכוכית אל הבריכה העוברית דמוית פייזלי, שעועית יבשה  או פול, שמיקומה מתוכנן כך שתשמש אלמנט מצנן. מכיוון שהבריכה היא חלק בלתי נפרד מהבית ומשמשת כריאה ירוקה שלו וכבאר לצינון האוויר הנכנס פנימה, פונה אליה הסלון וכך גם החלונות של הקומה השנייה.

גם הריצוף תורם את חלקו. האריחים, בקרמיקה של פלור-גרייס אפור בהיר עם פוגות מודגשות באפור כהה יותר, מונחים בקווים מעוגלים העוקבים אחר מעטפת הבית

כל האגף הציבורי בנוי למעשה בקומפוזיציות מעוגלות שזורות זו בזו: הספה בנויה בעיגול כתשובה למדרגות וגם לכיפה המתנוססת ממעל בגימור טיח תבליטי (טיח טרמי לבידוד טוב). בפינה מול הספה ניצב כאלמנט פיסולי אח, הפונה בעברו השני של הקיר (החיצוני) כבר-בי-קיו של הבריכה.

גם הריצוף תורם את חלקו. האריחים, בקרמיקה של פלור-גרייס אפור בהיר עם פוגות מודגשות באפור כהה יותר, מונחים בקווים מעוגלים העוקבים אחר מעטפת הבית. כחלק מטשטוש הגבולות בין הפנים לחוץ נכנסים אלמנטים אדריכליים הממשיכים את הפרגולה החיצונית כקורות מובנות פנימה. פרגולה זו יוצרת קונסטרוקציה בין החזית, הסלון והבריכה, ומכיוון שהיא בנויה בשני שלישים מגובה הויטרינה, נוצרים גם הצללה וגם מקום לזרימת אוויר מפולשת (זרימה ישרה) בין החלונות הקדמיים בחזית הכניסה לוויטרינה שמול הבריכה.

אל המפלס העליון עולים שליש קומה בשש מדרגות פרושות כמניפה. אל אגף הילדים עולים בגרם הקרוב יותר לכניסה ואל אגף ההורים עולים בצד הקרוב יותר לבריכה. בין שני גרמי המדרגות יורדים בגרם אחר (שני שליש קומה מתחת לקומת המגורים) אל חלל גדול המשמש חדר קולנוע ביתי וחדר כושר. חדרי השינה תוכננו בקווים ישרים המשדרים רוגע ושקט. החלונות מועמדים בזווית של 45 מעלות לקווי הקירות, מה שיוצר גם פרטיות וגם פלישה קטנה אל החוץ ומאפשר כניסת אוויר מהזוויות הרצויות.

לצד כל חלון ניצב טור אנכי של לבני זכוכית תכלכלה הצובעת את החלל באור קסום. קומה זו מחופה שטיח חבלים (סיזאל) מקיר אל קיר. אל כל חדר צמוד גם חדר אמבטיה וביניהם מרפסת. אצל הילדים שקועים הכלים הסניטריים במפלסי המשטחים השונים. אצל ההורים יש יותר מרחב ובהירות הנוצרת מקיר זכוכית שקוף המגיע עד הרצפה וכמו מכניס פנימה את צמחיית הגן, האור והדק המולבן מהחוץ. זה מתחבר אל בימת האמבטיה לתחושת מרחב בהי

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

שקט על פני המים: בית פרטי בסביון עם תקרה של 6 מטרים


חלונות גדולים מחברים את הבריכה עם חלל האירוח ועם סוויטת ההורים של בית פרטי בסביון, והרמוניה של צבעים בהירים ושקטים עוטפים גם את סוויטות סוף השבוע לילדים

עיצוב בתים פרטיים

קופסת ההפתעות: בית מודרני חלומי לזוג הייטקיסטים


נוף הבריכה נכנס דרך מפתחים גדולים לפנים הבית הפרטי. אליו מצטרפים חדר מפתיע במטבח, פינת חלומות לאישה ואזורי משחק לילדים

עיצוב בתים פרטיים

כל פינה נחשבת: בית צעיר ומודרני למשפחה שאוהבת לארח


ארבעה ילדים, טעם צעיר ועכשווי ואהבה לאירוח משפחה וחברים יצרו בית מודרני, מרווח ומואר בפתח תקווה, שלא בזבז שום מקום פוטנציאלי לאחסון

עיצוב בתים פרטיים

בשקט בשקט: בית רגוע בסגנון סקנדינבי


המעצבת חלמה על בית הרמוני שבו תוכל לגדל את שלושת ילדיה. בזכות הבחירה בסגנון סקנדינבי נקי ובצבעוניות מונוכרומטית, היא הצליחה ליצור מרחב מגורים שמשרה שלווה על כל מי שנכנס

תגובות

כתיבת תגובה