כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(2) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(6628) "

השטח: 600 מ"ר בנויים על מגרש בן 900 מ"ר

אדריכלות: יולי בן דוד

עיצוב פנים: חגית לונדנר ויולי בן דוד

שביל הכניסה לבית בו אנחנו מבקרים מתחיל בשער עץ מעוטר ומגולף במוטיבים צמחיים בסגנון הודי ומוביל אל מבואת כניסה חיצונית שמוצלת על ידי וילונות לבנים כבדים שמגנים על דלת הכניסה מפני צריבת השמש. לתחושה הדרמטית הזו, אם היא לא מספיקה לכם, מוסיף השלט שתלוי ואומר: "אם אשכחך ירושלים תשכח ימיני" ומודפס על גבי זכוכית שמחפה חציבה בקיר. כך מתחיל סיור בביתה של משפחה שומרת מסורת שהחליטה לעצב את הבית שלה בדיוק לפי אמונתה ודרכה. את הדרמה של הכניסה מחליפה הפתעה מיד כשנכנסים ואמנם מול הדלת ניצב קיר שמאט את קצב הכניסה פנימה, אך גובה התקרה והאור החודר דרך קיר מסך הזכוכית העצום משפיעים מיד על התחושה.

 

 

 

 

 

אחד הצרכים העיקריים שהביעו בני הבית בשלב התכנון היה הרצון לארח ילדים ונכדים וכך במרחבים החברתיים שולבו פינת אוכל רחבת ידיים, מטבח וסלון. גם המיזוג בין הצבעים השולטים בבית נקבע בדרך של אוסף סגנונות הרמוני הכולל פריטים אתניים, קלאסיים, מודרניים, פריטים מהמזרח הרחוק, איטליה וכמובן יודאיקה ועיצוב ישראלי. נקודות צבע עליזות משובצות בין גוני השחור, האפור והלבן ובויטרינת הזכוכית הגדולה שמחברת בין הבית לגינה משולבת עבודת ויטראז' צבעונית ועדינה שמתחברת בטבעיות רבה עם הצמחייה שכביכול צמחה שם ללא תכנון.

 

 

 

בגינה, שמאופיינת גם היא בסממני האירוח, נבנתה פרגולה גדולה שהופכת בחג לסוכה כשרה למהדרין ובה אפשר גם ללון ובהמשכה של קומת הכניסה, בה מרוכזים אזורי האירוח, נקבעה יחידת ההורים. חדרי השינה של הילדים והנכדים שבאים לבלות את סופי השבוע בבית המשפחה חולקו בין הקומה העליונה וקומת המרתף. בקומה העליונה ממוקמים גם חדר עבודה וספרייה הפתוחים לקומת הקרקע ובמרתף, לצד חדרי שינה עוצב חדר הקרנה מרווח שלא משאיר מקום לטעויות – כל פרט בבית תוכנן במדויק למילוי הצרכים של מי שגר כאן ולא פחות עבור אלה שבאים לבקר בו לעיתים תכופות ובתדירות קבועה.

 

 

 

רוצים גם בית מעוצב?

חלונות לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע

גג מעוצב: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

עוד בתים מעוצבים:

לשטוף את העיניים: אחוזה מודרנית במרכז הארץ

בית מעוצב למשפחה מסורתית

" ["image"]=> string(131) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/magazines/145/מחכים לאורחים שיגיעו/234.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(131) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/magazines/145/מחכים לאורחים שיגיעו/403.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  בית שמזמין להתארח: ביקור בבית של משפחה מסורתית

בית שמזמין להתארח: ביקור בבית של משפחה מסורתית

אחד הצרכים העיקריים של בעלי הבית הזה היה אירוח של הילדים והנכדים בסופי שבוע. התוצאה ניכרת בכל פינה

מאת: רות יעקבזון, מגזין בניין ודיור צילום: שי אפשטיין


השטח: 600 מ"ר בנויים על מגרש בן 900 מ"ר

אדריכלות: יולי בן דוד

עיצוב פנים: חגית לונדנר ויולי בן דוד

שביל הכניסה לבית בו אנחנו מבקרים מתחיל בשער עץ מעוטר ומגולף במוטיבים צמחיים בסגנון הודי ומוביל אל מבואת כניסה חיצונית שמוצלת על ידי וילונות לבנים כבדים שמגנים על דלת הכניסה מפני צריבת השמש. לתחושה הדרמטית הזו, אם היא לא מספיקה לכם, מוסיף השלט שתלוי ואומר: "אם אשכחך ירושלים תשכח ימיני" ומודפס על גבי זכוכית שמחפה חציבה בקיר. כך מתחיל סיור בביתה של משפחה שומרת מסורת שהחליטה לעצב את הבית שלה בדיוק לפי אמונתה ודרכה. את הדרמה של הכניסה מחליפה הפתעה מיד כשנכנסים ואמנם מול הדלת ניצב קיר שמאט את קצב הכניסה פנימה, אך גובה התקרה והאור החודר דרך קיר מסך הזכוכית העצום משפיעים מיד על התחושה.

 

 

 

 

 

אחד הצרכים העיקריים שהביעו בני הבית בשלב התכנון היה הרצון לארח ילדים ונכדים וכך במרחבים החברתיים שולבו פינת אוכל רחבת ידיים, מטבח וסלון. גם המיזוג בין הצבעים השולטים בבית נקבע בדרך של אוסף סגנונות הרמוני הכולל פריטים אתניים, קלאסיים, מודרניים, פריטים מהמזרח הרחוק, איטליה וכמובן יודאיקה ועיצוב ישראלי. נקודות צבע עליזות משובצות בין גוני השחור, האפור והלבן ובויטרינת הזכוכית הגדולה שמחברת בין הבית לגינה משולבת עבודת ויטראז' צבעונית ועדינה שמתחברת בטבעיות רבה עם הצמחייה שכביכול צמחה שם ללא תכנון.

 

 

 

בגינה, שמאופיינת גם היא בסממני האירוח, נבנתה פרגולה גדולה שהופכת בחג לסוכה כשרה למהדרין ובה אפשר גם ללון ובהמשכה של קומת הכניסה, בה מרוכזים אזורי האירוח, נקבעה יחידת ההורים. חדרי השינה של הילדים והנכדים שבאים לבלות את סופי השבוע בבית המשפחה חולקו בין הקומה העליונה וקומת המרתף. בקומה העליונה ממוקמים גם חדר עבודה וספרייה הפתוחים לקומת הקרקע ובמרתף, לצד חדרי שינה עוצב חדר הקרנה מרווח שלא משאיר מקום לטעויות – כל פרט בבית תוכנן במדויק למילוי הצרכים של מי שגר כאן ולא פחות עבור אלה שבאים לבקר בו לעיתים תכופות ובתדירות קבועה.

 

 

 

רוצים גם בית מעוצב?

חלונות לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע

גג מעוצב: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

עוד בתים מעוצבים:

לשטוף את העיניים: אחוזה מודרנית במרכז הארץ

בית מעוצב למשפחה מסורתית

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

אנרגיה חדשה: השינוי שפתח את הבית


בזכות ביטול קירות מיותרים, הצליחה המעצבת להפוך בית חשוך למרחב פתוח ומואר שמחבר היטב בין הפנים והחוץ

עיצוב בתים פרטיים

הפרד ומשול: עיצוב בית דו משפחתי


עם קירות משותפים ושכנים קרובים מאד, תכנון ועיצוב בית דו משפחתי הוא אתגר ממש לא פשוט

עיצוב בתים פרטיים

פרובנס מאחורייך: בית כפרי בעיצוב על זמני


על שטח של חצי דונם בגן יבנה נמצא בית כפרי שמוכיח שלא צריך לעלות על מטוס בשביל להרגיש קצת אירופה

עיצוב בתים פרטיים

שונה בין שווים: בית ייחודי בקיבוץ


עם השראה שלקוחה משיר וסגנון נטול הגדרות שנבנה תוך כדי תנועה, הדיירים זכו בבית ייחודי שמשקף באופן מלא את אופיים

תגובות

כתיבת תגובה