כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(12) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(978) "

הדיירים: זוג + 3 ילדים
המיקום: רעננה
השטח: 145 מ"ר
התקציב: 600,000 ₪
עיצוב פנים והום סטיילינג: ענבר קרפר סרנוביץ

מעצבת הפנים ענבר קרפר סרנוביץ, התבקשה לסייע בשיפוץ בית עבור משפחה חרדית מהזרם המודרני. המשפחה ביקשה להתאים את הבית לאירוח, ולתכנן מטבח גדול עם מקומות אחסון רבים, שני כיורים ושלושה תנורים. בנוסף הם רצו לשלב בסלון ספריה גדולה לספרי קודש בסלון, מאחר שלאב המשפחה יש אוסף ספרים עשיר במיוחד. עוד תנאי חשוב היה להשלים את שיפוץ הבית תוך שלושה חודשים, כשברקע יש קורונה וחגים.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/1-13.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/2-13.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [2]=> array(4) { ["text"]=> string(1038) "

הבית שהלקוחות רכשו הוא דופלקס קרקע קטן עם גינה אחורית. הבית נבנה בשנות השישים, ובמקור הוא היה חשוך וצפוף. במהלך שיפוץ הבית, התברר שניתן לפתוח את הקיר הפונה לגינה ולהרחיב את המדרגות, וכך הוא הפך למואר ומרווח. המהלך הזה גם אפשר להכניס את הגינה לתוך הבית, וליצור חיבור בין הפנים והחוץ. "החזון שלי היה שהגינה תהווה המשך לסלון ברגע שפותחים את החלונות, ובכך תכפיל את שטח האירוח והתכנסות", מסבירה המעצבת.

שטח הסלון עצמו מצומצם יחסית, והוא כולל שתי כורסאות LOVE SIT ושולחנות קפה קטנים. עיקר השטח בחלל המרכזי מוקדש לפינת האוכל והמטבח, וזאת כדי להתאים את הבית לאירוח רב משתתפים.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/3-13.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [3]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/3ב.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [4]=> array(4) { ["text"]=> string(788) "

במסגרת שיפוץ הבית, גם הוחלט להעתיק את מיקומה של דלת הכניסה, וליישר אותה עם קו הבניין. בזכות הרחקת הדלת ניתן היה ליצור מבואת כניסה מרווחת שכוללת ארון חשמל, ארון אחסון גדול, ומקום למפתחות. מלבד הפרקטיקה, המבואה גם מאפשרת אתנחתא קטנה לפני הכניסה לבית.

באשר לסגנון העיצוב, הלקוחות ידעו להגדיר מה הם אוהבים. אולם, לאחר שהמעצבת ביקרה בביתם, היא הבינה שהם אוהבים סגנון כפרי עם נגיעות מודרניות. עם ההבנה הזאת הם יצאו לעצב את שאר חללי הבית.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/4-13.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [5]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/5-13.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [6]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/6-12.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [7]=> array(4) { ["text"]=> string(1284) "

יחידת ההורים כוללת חדר ארונות קטן ומקלחת לא גדולה, אך זה לא מנע מהמעצבת לתכנן חלל מפנק ונעים. הטפט שנבחר לחדר הוא בסגנון קלאסי עדין, ועל החלונות נתלו וילונות רומנטיים רכים שמוסיפים חום ומאפשרים פרטיות. הרהיטים בחדר נבחרו בקפידה, ומעוצבים בסגנון פרובנס בצבע מרווה.

גם חדרי הילדים שנמצאים בקומה העליונה של הבית זכו לטיפול מסור במסגרת שיפוץ הבית. הבת הגדולה מנגנת בפסנתר והיה  לה חשוב שהפסנתר יהיה בחדרה. למרות גודלו המוגבל של החדר, המעצב הצליחה למלא את בקשתה. לחדר יש מראה נורדי עם טפט גיאומטרי, ארון שחור ומיטה סגולה. גם בחדר של הבן יש טפט נורדי שמשתלב היטב בקונספט העיצוב של הבית. הקומה העליונה של הבית כוללת גם חדר רחצה נעים לילדים וחדר כביסה נפרד עם ארון שירות שמכיל את כל הכלים וחומרי הניקיון.

 

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/7-11.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [8]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/8-11.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [9]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/9-10.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [10]=> array(4) { ["text"]=> string(979) "

המעצבת מספרת שהבית ממש "קרא" לה להרחיב אותו. "המוטיב היה לפתוח, להגדיל ולהכניס אור", היא מספרת. "ללטש את היהלום שבצבץ מתחת למראה הצנוע והמבויש של הבית".

המעצבת מוסיפה כי בכל בית או חלל יש נקודה מרכזית שממנה העיצוב אמור להתחיל. "אם אתם רוצים להפיק את המיטב מהמרחב גלו מהו הפוקל פוינט ועבדו משם", היא מסבירה. "בבית הזה לדוגמא הכול התנקז לעבר הקיר שפתחנו בחלונות הבלגיים, וסודר בהתאם".

רשימת ספקים חלקית:
קבלן: ב.נ.ר בנייה ואחזקות בהנהלת רמי וניר טיאר
ארונות ונגרות: סמל
אקססריז: ביתלי, איי די דיזיין

" ["image"]=> string(58) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/10-10.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [11]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/11-8.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  בלי לבזבז זמן: שיפוץ בית מזורז

בלי לבזבז זמן: שיפוץ בית מזורז

תוך שלושה חודשים הושלם שיפוץ הבית הזה. התוצאה: מרחב פתוח, מואר ומזמין לאירוח

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: ליאור טייטלר


הדיירים: זוג + 3 ילדים
המיקום: רעננה
השטח: 145 מ"ר
התקציב: 600,000 ₪
עיצוב פנים והום סטיילינג: ענבר קרפר סרנוביץ

מעצבת הפנים ענבר קרפר סרנוביץ, התבקשה לסייע בשיפוץ בית עבור משפחה חרדית מהזרם המודרני. המשפחה ביקשה להתאים את הבית לאירוח, ולתכנן מטבח גדול עם מקומות אחסון רבים, שני כיורים ושלושה תנורים. בנוסף הם רצו לשלב בסלון ספריה גדולה לספרי קודש בסלון, מאחר שלאב המשפחה יש אוסף ספרים עשיר במיוחד. עוד תנאי חשוב היה להשלים את שיפוץ הבית תוך שלושה חודשים, כשברקע יש קורונה וחגים.

הבית שהלקוחות רכשו הוא דופלקס קרקע קטן עם גינה אחורית. הבית נבנה בשנות השישים, ובמקור הוא היה חשוך וצפוף. במהלך שיפוץ הבית, התברר שניתן לפתוח את הקיר הפונה לגינה ולהרחיב את המדרגות, וכך הוא הפך למואר ומרווח. המהלך הזה גם אפשר להכניס את הגינה לתוך הבית, וליצור חיבור בין הפנים והחוץ. "החזון שלי היה שהגינה תהווה המשך לסלון ברגע שפותחים את החלונות, ובכך תכפיל את שטח האירוח והתכנסות", מסבירה המעצבת.

שטח הסלון עצמו מצומצם יחסית, והוא כולל שתי כורסאות LOVE SIT ושולחנות קפה קטנים. עיקר השטח בחלל המרכזי מוקדש לפינת האוכל והמטבח, וזאת כדי להתאים את הבית לאירוח רב משתתפים.

במסגרת שיפוץ הבית, גם הוחלט להעתיק את מיקומה של דלת הכניסה, וליישר אותה עם קו הבניין. בזכות הרחקת הדלת ניתן היה ליצור מבואת כניסה מרווחת שכוללת ארון חשמל, ארון אחסון גדול, ומקום למפתחות. מלבד הפרקטיקה, המבואה גם מאפשרת אתנחתא קטנה לפני הכניסה לבית.

באשר לסגנון העיצוב, הלקוחות ידעו להגדיר מה הם אוהבים. אולם, לאחר שהמעצבת ביקרה בביתם, היא הבינה שהם אוהבים סגנון כפרי עם נגיעות מודרניות. עם ההבנה הזאת הם יצאו לעצב את שאר חללי הבית.

יחידת ההורים כוללת חדר ארונות קטן ומקלחת לא גדולה, אך זה לא מנע מהמעצבת לתכנן חלל מפנק ונעים. הטפט שנבחר לחדר הוא בסגנון קלאסי עדין, ועל החלונות נתלו וילונות רומנטיים רכים שמוסיפים חום ומאפשרים פרטיות. הרהיטים בחדר נבחרו בקפידה, ומעוצבים בסגנון פרובנס בצבע מרווה.

גם חדרי הילדים שנמצאים בקומה העליונה של הבית זכו לטיפול מסור במסגרת שיפוץ הבית. הבת הגדולה מנגנת בפסנתר והיה  לה חשוב שהפסנתר יהיה בחדרה. למרות גודלו המוגבל של החדר, המעצב הצליחה למלא את בקשתה. לחדר יש מראה נורדי עם טפט גיאומטרי, ארון שחור ומיטה סגולה. גם בחדר של הבן יש טפט נורדי שמשתלב היטב בקונספט העיצוב של הבית. הקומה העליונה של הבית כוללת גם חדר רחצה נעים לילדים וחדר כביסה נפרד עם ארון שירות שמכיל את כל הכלים וחומרי הניקיון.

 

המעצבת מספרת שהבית ממש "קרא" לה להרחיב אותו. "המוטיב היה לפתוח, להגדיל ולהכניס אור", היא מספרת. "ללטש את היהלום שבצבץ מתחת למראה הצנוע והמבויש של הבית".

המעצבת מוסיפה כי בכל בית או חלל יש נקודה מרכזית שממנה העיצוב אמור להתחיל. "אם אתם רוצים להפיק את המיטב מהמרחב גלו מהו הפוקל פוינט ועבדו משם", היא מסבירה. "בבית הזה לדוגמא הכול התנקז לעבר הקיר שפתחנו בחלונות הבלגיים, וסודר בהתאם".

רשימת ספקים חלקית:
קבלן: ב.נ.ר בנייה ואחזקות בהנהלת רמי וניר טיאר
ארונות ונגרות: סמל
אקססריז: ביתלי, איי די דיזיין

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

נחיתה רכה: בית כפרי למשפחה שחזרה לארץ


לאחר שהות ממושכת בחו"ל, המשפחה חזרה לארץ וביקשה לבנות כאן בית כפרי ומפנק שבו תוכל לגור ולארח בנוחות

עיצוב בתים פרטיים

כמו מלון: בית בסגנון בוטיק


הדיירים חלמו על בית מפנק בסגנון בוטיק, אך גם התעקשו לא ליפול לגחמות ולטרנדים חולפים. המעצב נענה לאתגר

עיצוב בתים פרטיים

להביא את השינוי: שיפוץ בית פרטי


לאחד תהליך קפדני של שיפוץ הבית ועיצובו מחדש, זכתה המשפחה במרחב מגורים המותאם בדיוק עבורה

עיצוב בתים פרטיים

בלי לבזבז זמן: שיפוץ בית מזורז


תוך שלושה חודשים הושלם שיפוץ הבית הזה. התוצאה: מרחב פתוח, מואר ומזמין לאירוח

תגובות

כתיבת תגובה