כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  בנוי משני גושים: הצצה לבית בנס ציונה

בנוי משני גושים: הצצה לבית בנס ציונה

לא פשוט לבנות בית על גבעה, אבל כשמתגברים על כל האתגרים, מקבלים בית מעוצב שבנוי משני מפלסים ולא מעט מדרגות. בואו לביקור

מאת: סיוואנה אופיר צילום:


הדיירים: זוג עם ילדים

המיקום: נס ציונה

השטח: 240 מ"ר

עיצוב פנים: מיכל גרינברג פוקס

 

מה קורה כשאת מעדיפה לחיות בעיר ובן הזוג מתעקש לגור במושב? מנסים לגשר על הפער בדרכים יצירתיות. כמו כך קרה גם במקרה של הבית, בו אנחנו מבקרים היום. בני הזוג הצליחו להגיע לעמק השווה כשגילו שכונה חדשה בנס ציונה שמרוחקת ממרכז העיר וממוקמת על גבעה החושפת נוף כפרי. הם רכשו בשכונה שטח ועליו הקימו בית אותו תכננה מיכל גרינברג פוקס עבור משפחתה.

 

הבית מרוחק ממרכז העיר וממוקם על גבעה החושפת נוף כפרי

 

רהיטים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

מעצבי פנים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 

השטח שנרכש הינו שטח מדורג המציע הפרש גבהים משמעותי בין החזית הפונה לרחוב לבין החצר האחורית הפונה לנוף. השטח המדורג גרם לכך שהבית נבנה כשני גושים – הגוש האחורי פונה אל הנוף ומוגבה מהשטח הפתוח שלרגליו בלא פחות מאשר חמישה מטרים. בגוש האחורי ממוקם האזור הציבורי של הבית – הסלון, המטבח ופינת האוכל – עם יציאה לגינה. בגלל הפרשי הגבהים, הכניסה אל האיזור הציבורי של הבית כרוכה בירידה של כ-17 מדרגות מהרחוב – כמעט גובה של קומה שלמה.

 

בגלל הפרשי הגבהים, הכניסה אל האיזור הציבורי של הבית כרוכה בירידה של כ-17 מדרגות מהרחוב

 

חזית וחתך הבית

 

 

 מבואת הכניסה לבית – דלת ברזל בגוון תכלת

 

מטבח בעיצוב נקי ומינימליסטי

 

במפלס הרחוב, מעל האיזור הציבורי של הבית, ממוקמת יחידת ההורים וממנה יוצאת מרפסת המשקיפה לנוף. בגוש השני של הבית, ובאותה הקומה, ממוקמים חדרי הילדים ומשרדים לעבודה מהבית. לקומה זו יש כניסה נוספת ממפלס הרחוב, כך שאין צורך לרדת ולעלות כדי להגיע אליה.

 

 

 

 

חדר השינה של ההורים עם ספסל המשקיף לנוף

 

חדר האמבטיה של ההורים – ריצוף גרניט פורצלן דמוי פרקט

 

כאשר נמצאים בחללי הבית המרכזיים, יש תחושה כי הנוף חודר פנימה, וזאת על אף הבחירה לא ליצור קיר מסך בחזית הפונה לנוף, אלא ליצור קיר עם חלוקה סימטרית לשני חלונות גדולים, שבאדנם ספסלי ישיבה המגדירים את החלוקה בחלל הציבורי, וביניהם ממוקמת ויטרינה דרכה ניתן לצאת לחצר.

 

הסלון – כאשר נמצאים בחללי הבית המרכזיים, יש תחושה כי הנוף חודר פנימה

 

פינת אוכלבאדני החלונות הוקמו ספסלי ישיבה החוזרים בכמה מקומות בבית

 

הבית מואר על ידי שני סוגי תאורה- תאורה פונקציונלית ירוקה השקועה בבטון בתקרה של איזור הציבורי בצורות מגוונות וגם תאורה אינטימית יותר דרך גופי חרס, המאפשרים משחק של טקסטורות על הקיר.

 

שילוב תאורה שקועה בבטון ותאורה דרך גופי חרס 

 

אופיו של הבית נגזר מאהבתה של המעצבת למינימליזם ולקווים נקיים, יחד עם רצון לתחושה "כפרית", תחושה יותר חמה ונעימה, המתאימה גם לנוף בתוכו הבית ממוקם. את התחושה הכפרית היא בחרה ליצור על ידי גוונים בהירים בחזיתות, על ידי גגות רעפים בגוון שמים אפורים, חלונות א-סימטריים, משרביות, פרגולה מבמבוק ופיזור של צבע.

 

 פרגולה העשוייה משילוב של ברזל ובמבוק. הקירוי איננו אטום, אך מאפשר זרימה של אויר ויוצר משחקים של אור וצל

 

חדר ילדים

 

חדר ילדים נוסף

 

חדר אמבטיה לילדים

 

חדר משחקים ו"זולה" 

 

רשימת ספקים חלקית:
ריצוף פנים חלילה kk – שיש דן
ריצוף חוץ, טרוורטין בז' וטרוורטין אפור – שיש סלקטד, נס ציונה
חיפויים וכלים סניטריים – טיב הקרמיקה, רחובות
הדפסות ע"ג אריחים בשולחן חוץ ובחדר הרחצה – ורדי פתרונות, קיבוץ נען
אלומיניום – בר אלומיניום, גבעת ברנר
my kitchen – מטבח
נגרות – נגריית "הטירה" נס-ציונה
תאורה – איילה בר
תאורה-גופים מחרס-טובית הורן
 

 

עוד בתים מעוצבים:

שינוי תדמית: הצצה לבית משופץ בהוד השרון

 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

יוקרה שקטה: שיפוץ בית בצפון תל אביב


המיקום והגודל של הבית התאימו לדיירים, אבל החלוקה הפנימית דרשה שינוי. מעצבת הפנים סייעה להם עם שיפוץ הבית, ודאגה לענות על כל דרישותיהם

עיצוב בתים פרטיים

גם וגם: שילוב סגנונות מדויק


האישה רצתה עיצוב כפרי אבל הגבר העדיף ללכת על מראה מודרני. בעזרת שילוב סגנונות נכון, התקבלה דירה שעונה על הדרישות של שניהם

עיצוב בתים פרטיים

בחזית בעיצוב: הסיבות להשקיע במראה של חזית הבית


היא הדבר הראשון שמקבל את פנינו ואת פני האורחים שלנו – אז למה רבים מאתנו נוטים לזנוח את חזית הבית? הסיבות והדרכים לעצב חזית בית בלתי נשכחת

עיצוב בתים פרטיים

מהחוץ אל הפנים: תכנון בית פרטי בשפלה


תכנון בית פרטי הוא עניין לא פשוט, שבו צריך לקחת בחשבון גם את הנראות של המבנה וגם את עיצוב הפנים. בפרויקט הזה נוצר קשר מיוחד בין החוץ לפנים, וזאת הודות לשימוש בחומרי גלם דומים

תגובות

כתיבת תגובה