בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  ברגישות ובנגישות: וילה דרומית בעיצוב מיוחד

ברגישות ובנגישות: וילה דרומית בעיצוב מיוחד

הדיירים חלמו שנים על שיפוץ ביתם והתפנו לכך רק לאחר עזיבת הילדים את הקן. הבקשה העיקרית הייתה להתאים את הבית לצרכיו של אב המשפחה אשר מתנייד בכיסא גלגלים, תוך יצירת מראה מעוצב ומזמין

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


 

הדיירים: זוג+ 5 ילדים בוגרים
המקום: דימונה
השטח: 280 מ"ר
התקציב: 700,000 ₪ 
עיצוב פנים והום סטיילינג: סיגל מלכה
 

 

עוד בתים מעוצבים:

עיצוב מודרני עם נגיעות כפריות חמות
אתם רוצים להרחיב את הבית אבל המגרש קטן מדי?
הכי זורם שיש: בית בעיצוב הוליסטי

 

בני זוג ולהם חמישה ילדים בוגרים חלמו במשך שנים ארוכות על שיפוץ ביתם. השניים החליטו להתפנות לכך רק לאחר עזיבתם של הילדים את הקו. בעל הבית מתנייד בכיסא גלגלים, ובקשתם העיקרית הייתה שהבית יותאם לצרכיו, אך גם ייראה מעוצב ומזמין. מדובר במשפחה חמה ומלוכדת, הנוהגת לארח ולחגוג יחד שבתות וחגים. בני הזוג ביקשו חלל ציבורי גדול ומרשים, אשר יכלול שולחן אוכל גדול המתאים לאירוח, סלון מפנק ומטבח רחב ידיים.

 

קמין: אקלים בנגב, ספה וכורסא: נטוצי

 

מוצרי חשמל TEKA  

 

הבית שופץ כך שיהיה מונגש לאב המשפחה, כך הורחבו כל הפתחים בהתאם, נשברו קירות, וכל החלל הציבורי שינה את פניו ללא הכר. כחלק מתהליך התכנון הוחלט על שבירת קיר אשר חצץ בין המטבח לסלון, כאשר בהיעדרו נוצר חלל ציבורי גדול, מואר ופתוח. בתכנון המקורי, כל המעברים בבית היו בצורת קשתות ולאחר השיפוץ הן יושרו וסותתו, כך שהבית קיבל קווים קלאסיים וישרים. תהליך השיפוץ כלל החלפת ריצוף, שיפוץ נרחב של המקלחות בבית, תכנון מטבח חדש, החלפת דלתות וטיפול בכל התשתיות. בני הזוג לא התפשרו על דבר, וכל פינה בבית זכתה לטיפול יסודי, כולל חדרי המגורים.

 

תהליך השיפוץ כלל תכנון מטבח חדש וטיפול בכל התשתיות

 

בתכנון המקורי, כל המעברים בבית היו בצורת קשתות. לאחר השיפוץ הן יושרו וסותתו, כך שהבית קיבל קווים קלאסיים וישרים

 

בין הסלון למטבח, ניצב קמין גז בו ניתן להבחין מיד לאחר הכניסה ואשר מהווה נקודת עניין מרכזית בחלל. הקמין מהווה אלמנט מרכזי בעיצוב הבית ובעיני המעצבת נחשב כפריט המאגד סביבו את כל הסגנונות והחומרים השונים.

  

כורסא וכדורים: נטוצי

 

הפרויקט טומן בחובו את "האני מאמין" של מעצבת הבית: תכנון ועיצוב חללים מתוך מלא אהבה, תוך כדי התחשבות בצרכים, חלומות ותקציב הדיירים. בפרויקט הזה שולבה גם תחושת שליחות, לאור העובדה כי בעלי הבית סיפרו כבר בתחילת התהליך על חלומם רב השנים בשיפוץ הבית. עוד מספרת המעצבת כי הפרויקט מתאפיין בתחושת ערך מוסף עבורה, לאור הידיעה כי הצליחה לממש עבורם חלום אמיתי בן שנים, תוך התייחסות לצרכים שהשתנו עם השנים.

 

הקמין מהווה אלמנט מרכזי בעיצוב הבית ובעיני המעצבת נחשב כפריט המאגד סביבו את כל הסגנונות והחומרים השונים

  

כחלק מתהליך התכנון הוחלט על שבירת קיר אשר חצץ בין המטבח לסלון, כאשר בהיעדרו נוצר חלל ציבורי גדול, מואר ופתוח

  

מוצרי חשמל TEKA

 

פינת הסבה וספריה: אריק דיזיין

 

בבית שולבו פריטי נגרות מיוחדים בהתאמה אישית, כך למשל בחדר ההורים תוכנן ארון בגדים דרכו מתאפשר מעבר אל חדר הרחצה. המעבר דרך הארון יוצר חלל נקי וקלאסי, לאחר הפתיחה מתגלה חדר אמבטיה מפנק.

 

בבית שולבו פריטי נגרות מיוחדים בהתאמה אישית

 

בחדר ההורים תוכנן ארון בגדים דרכו מתאפשר מעבר אל חדר הרחצה

 

המעבר דרך הארון יוצר חלל נקי וקלאסי, בסיומו מתגלה חדר אמבטיה מפנק


 שימוש נרחב בגוונים בהירים יוצר מראה רגוע ומזמין

 

צבעוניות מונוכרומטית בשילוב אריחים מאוירים יוצרת מראה מתוחכם ומעניין

 

המעצבת מעניקה טיפ לקוראים: נסו להימנע מהיצמדות לסגנון מסוים, בעל אופי מוגדר ונוקשה, אלא היו גמישים ונסו לשלב בין חומרים וסגנונות, כך שתתקבל תוצאה חדשה ובעיקר חמימה. אל תיכנעו לטרנדים חולפים, ובחרו בדברים שייראו טוב, גם בעוד מספר שנים.

 

רשימת ספקים חלקית:

קמין: אקלים בנגב

ריהוט סלון: נטוצי

פינת אוכל: גלריית זהבי

פינת הסבה: אריק דיזיין

מוצרי חשמל: TEKA

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

גבירותיי ורבותיי: מהפך!


כשמסתכלים על הבית הזה אי אפשר בכלל לדמיין איך הוא נראה רק לפני מספר חודשים, הצטרפו לסיור במהפך של הבית שהפך מזקן ועייף לצעיר ושיקי

עיצוב בתים פרטיים

זה לא פרובאנס, זה ממש כאן


זוג צעיר ושלושת ילדיהם זכו לבית חלומותיהם הממוקם בנחלה המשפחתית בלב עמק יזרעאל. הבית מוקף בנוף העמק המרהיב ובאווירה פסטורלית טובלת בירוק, וכל זאת תוך שמירה על פרטיות והפרדה בין שתי המשפחות בנחלה

עיצוב בתים פרטיים

עיר או כפר? לא צריך לבחור


המשפחה על בית במראה כפרי אך מעודכן, אשר ישלב בין שני הסגנונות וייצור תחושה חמימה ומזמינה, וכל זאת- בלב תל אביב

עיצוב בתים פרטיים

שיק קז'ואלי ובלתי מתאמץ בלב רמת השרון


הבית תוכנן מחדש במטרה לייצר מראה מוקפד ומעוצב תוך שמירה על אווירה חמימה ומזמינה. התוצאה היא הרמוניה ייחודית של צבעים, טקסטורות וחומרים היוצרת מראה עשיר וססגוני

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *