כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  בתים של אחרים: הוי כנרת שלי

בתים של אחרים: הוי כנרת שלי

למגורים במושב חד נס הגיעו בני הזוג אחרי שביקרו במקום במסגרת נופש. את הבית שלהם הם עיצבו בסגנון שמשלב עיצוב מודרני ונקי עם אלמנטים טבעיים וצירפו לו צימרים באותה רוח

מאת: שי קפלנסקי צילום:


תמיד מסקרן לבחון בתים של אחרים, לשאוב רעיונות ולהתרשם מתכנון, ריהוט, עיצוב ואדריכלות. בתים הם עולם ומלואו וככאלה הם מציגים מעין מראה שמשקפת את האופי והטעם של מי שמתגורר בתוכם. הם גם מהווים תמיד סוג של הצצה לחיים של אחרים. הצטרפו אלינו לסיור השבועי:

הדיירים:
משפחה צעירה שעברה מהמרכז לצפון וכוללת שני הורים בגילאי סוף ה-30 ושני ילדיהם הפעוטים.

המיקום: מושב חד-נס ברמת הגולן.

שטח הבית: וילה בת 5 חדרים+שתי יחידות אירוח על שטח כולל של דונם אחד.

מה רואים מהחלון?
את הכינרת ואת איזור טבריה ורמת הגולן.

מה ביקשו בעלי הבית?
תחושה של מרחב, אוויר טבעי ותכנון אקולוגי שעושה שימוש ברוח ובשמש ולראות את הנוף. עוד ביקשו: שתי יחידות אירוח באותה רוח.

ומה יצא?
בית שנושם את הטבע ומושפע ממנו אך עדיין יש בו סטייל.

לא תמצאו בשום מקום אחר:
דלת ברזל שנעשתה על ידי נפח מקומי, אי במטבח שנעשה בעבודת יד על ידי בעלי מקצוע מקומיים ותחושה מיוחדת של חלל מרווח.


מה בבית?
אל הבית במושב חד נס שברמת הגולן הגיעו בני הזוג הצעירים עם שני ילדיהם הקטנים אחרי שביקרו במקום כחלק מהחופשה השנתית שלהם. השניים התאהבו במקום ובנופי הכינרת והגולן וביקשו לטעת את ביתם במקום, אחרי שמאסו בהווי החיים העירוני של מרכז הארץ.

במסגרת חיפושיהם אחר שטח אדמה מתאים מצאו בני הזוג שטח של דונם שהיה מוכן לבנייה על צלעו של הר שפונה מערבה אל הכינרת ואל נופי רמת הגולן. תוואי השטח המשופע נוצל על ידי האדריכלית מיכל שיין ליצירה של שתי יחידות נפרדות – האחת משמשת כבית והשנייה את יחידות האירוח, באופן שמעניק לשני החלקים תחושה של פרטיות והנאה מקסימלית מהנוף.


הכניסה לבית חושפת חלל מרווח שלמרות גודלו נותר חם ונעים.

הכניסה לבית: דלת הברזל הכבדה שנעשתה על ידי בעל מלאכה מקומי, נפתחת אל חלל עצום ומרווח שגובהו כפול וצורתו מלבן מוארך שנחצה לשניים: מימין החלק הציבורי של הבית שכולל סלון, פינת אוכל ומטבח ומשמאל החלק הפרטי ובו חדרי השינה של ההורים והילדים וחדר העבודה. החלל כולו רוצף בעץ אלון בגימור שמן שנותן מענה חם ללובן הקירות ולמודרניות של העיצוב.

בסלון שולבו מגוון פריטי ריהוט שאספו בעלי הבית ממקורות שונים – ספה שחורה מרופדת בעור שקיבלו במתנה, צמד כורסאות אפורות-שחורות שרופדו מחדש על ידם, שולחן בגווני צהוב-חום עם רגלי אלומיניום ומזנון עשוי עץ בקווים מודרניים שהזמינו אצל נגר כשנכנסו לבית.
עוד בולטים בסלון קמין גז שמשמש בימי החורף הקרים, ולמעלה אלמנט שהולך לכל אורך הבית – תעלות מיזוג חשופות בגווני כסף. "זאת הייתה החלטה של בעלת הבית", מסבירה האדריכלית מיכל שיין, "היא כזו באופייה. היא לא מנסה להתייפייף ולא מסתירה את הרצונות שלה ולא משקרת. אפשר להגיד שגם הבית הוא כזה – בלי שקרים".


הסלון: רהיטים מתקופות חיים שונות יוצרים תחושה של היסטוריה וביתיות

בהמשך החלל מוקמו פינת האוכל הלבנה שרגליה נרכשו במחסן העודפים של קסטיאל והפלטה שעליה יוצרה בהזמנה על ידי נגר, סביבה כסאות לבנים ומעליה מנורת עכביש בעיצוב מודרני ומתוחכם שנרכשה ב"קרני תכלת".

בצמוד לפינת האוכל נמצא המטבח שארונותיו עשויים פורמייקה לבנה שמהווה מעין במה לאלמנט המרכזי שבולט בפינה זו של הבית – האי. האי, שתוכנן על ידי האדריכלית, עשוי ביציקת בטון שרק חלקו מוחלק, בצדו האחד כיור נירוסטה שמבליט את העניין התעשייתי ומעליו ברז מעוצב בסגנון מטבחים מוסדיים.

החלל הציבורי כולו פונה לצדו המערבי של הבית ואל נופי הכנרת ולכן בחרו בעלי הבית לשלב בו שני חלונות ענקיים שנפתחים אל דק עץ ענקי שמשמש למשחק עבור הילדים ולאירוח.


פינת האוכל והמטבח: עיצוב עירוני ומודרני בלב הכפר

לעיצוב חדר השינה של ההורים נבחר קו לבן שמהווה המשך מרוכך לגווני הבית ונוספה לו תחושה מעט רומנטית בזכות הריהוט במראה העתיק שנמצא בו. בחדר הרחצה הצמוד ליחידת ההורים, מוקמה מקלחת זוגית מרווחת שרוצפה בדק עשוי מעץ טיק בורמזי, אסלה, כיור וארונות בגווני שחור-לבן ואיך לא, חלון שמשקיף לנוף.


חדר השינה של ההורים: שילוב רהיטים עתיקים מכניס רומנטיקה לחדר המעוצב

גם הצימרים של בני הזוג שזכו לשם "צימר בוטיק טל וטל" מאופיינים בעיצוב שמשלב בין עירוניות לטבעיות. לשתי יחידות האירוח שנמצאות במפלס התחתון, כניסה נפרדת והם חולקים בריכה משותפת ונוף מפעים אל הכנרת. "גם אני וגם בעלי הבית, לא אוהבים צימרים עשויים עץ", מספרת האדריכלית מיכל שיין, "לכן, ניסינו לתת מענה לקהל קצת אחר, כזה שאוהב עיצוב שמחפש חוויה קצת יותר בוטיקית וסטייליסטית ופחות כפרית". ואכן הצימרים מעוצבים בקווים נקיים, בגווני לבן-אפור-שחור עם נגיעות חמות שמעניקה התאורה וכמו הבית גם הם צופים אל הנוף ואל הבריכה. בכל יחידה מוקם אמבט ג'קוזי רחב ידיים ומפנק בגווני לבן, פינת ישיבה קטנה ומעוצבת וכמובן מיטת קינג סייז מפנקת.



הצימר: למי שאוהב עיצוב קליל ועדכני

 

אהבתם את הבית? ספרו לנו בתגובות 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

אירופה החדשה: מודרניות פוגשת סגנון אירופאי קלאסי


מפגש של קו מודרני עם סגנון אירופאי קלאסי, מנעד חומרים מגוון ושילוב של עבודות אמנות - הביאו ליצירת בית חמים עם נגיעות צבעוניות, שקולע בדיוק לטעמם של הבעלים

עיצוב בתים פרטיים

מתמקדים בעיקר: שיפוץ חלקי לבית פרטי


אחרי שהילדים עזבו את הקן, הקדישו בני הזוג את מרצם לשיפוץ חלקי של ביתם הפרטי. קו העיצוב שנבחר הוא מודרני ואלגנטי, עם נגיעות חמות של עץ

עיצוב בתים פרטיים

הכל עניין של גובה: בית קוביות קומפקטי בהולנד


באזור פסטרולי בהולנד ניצבות במקביל ארבע קוביות קטנות בגבהים, ובמרכזן פטיו. הבית הייחודי הזה נבנה בתפישה אקולוגית, תוך חיסכון משמעותי בעלויות הבנייה והאחזקה

עיצוב בתים פרטיים

עיצוב הפנים והאדריכלות נפגשים בגליל העליון


בית בן שני מפלסים בגליל העליון זכה לתכנון פונקציונלי, ולמראה הרמוני שמבטא את הקשר שבין עיצוב הפנים לאדריכלות של המבנה

תגובות

כתיבת תגובה