בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  גבוה בשמיים: הצצה לדירה אורבנית במגדל מגורים

גבוה בשמיים: הצצה לדירה אורבנית במגדל מגורים

הם חיו בווילה רחבת ידיים, אבל עברו לדירת קבלן חדשה – כיצד יקבלו את תחושת המרחב שתמיד הייתה להם בבית הפרטי? בואו תראו

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


 

דיירים: 2
מיקום: גבעתיים
שטח: 165 מ"ר
אדריכלות ועיצוב פנים: דן ברש

 

איך עוברים לגור בדירה אחרי שכל החיים גרים בווילה רחבת ידיים עם גינה גדולה? את האתגר הזה חווה זוג מגבעתיים שעשה את המעבר מבית צמוד קרקע לדירת קבלן בבניין מגורים בקומה ה-26. מדובר במעבר חד מאוד, והמטרה בתכנון עיצוב הפנים של הדירה החדשה הייתה ליצור תחושה של גודל, למרות שהדירה הייתה הרבה יותר קטנה ביחד לשטח המגורים אליו הזוג היה רגיל.

כדי לענות על האתגר, הוחלט קודם כל להפוך את המטבח שבתכנון המקורי של הקבלן. כיוון המטבח הראשוני הוחלף כך שבמקום לבשל עם הפנים לקיר, הבישול מעתה יהיה דווקא עם הפנים לאורחים ולוויטרינה העצומה ממנה נשקף נוף מרהיב של העיר.

 

מבשלים עם הפנים לסלון

 

הכיריים ומשטח העבודה במטבח מוסתרים היטב

למרות שהוחלט לפתוח את המטבח לסלון, חשוב היה לזוג לשמור על מראה מסודר ומוקפד של הבית גם בזמן הבישול, ולכן הוחלט על מטבח "דו מפלסי", כך שחלקו גבוה יותר, במידה מספיקה כדי להסתיר את הבלגן של הבישולים. החלק הגבוה יותר של האי פונה לפינת האוכל, ומכיוון פינת האוכל נראה כרהיט של פינת האוכל לכל דבר, ולא כחלק מהמטבח.

 סלון עם נוף אורבני

 

עבודות נגרות: לכל העסקים ובעלי המקצוע

גופי תאורה: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 

נקודה נוספת שהטרידה את הלקוחות היא האלכסונים בסלון בתכנון המקורי של הקבלן. בעלי הבית לא אהבו את תחושת האלכסון בסלון, וגם לא העובדה שכך לא ניתן היה לייצר צפייה נוחה בטלוויזיה. פתרון שנמצא, היה בשלב הראשון להעביר את האלכסון למסדרון, וכך לקבל סלון ישר ללא אלכסונים. וכדי להעלים את האלכסון גם במסדרון, הוחלט על ארון פינתי ש"בולע" את האלכסון גם במסדרון. כך שבפועל בשום מקום בדירה אין זכר לאלכסונים המקוריים.

כזכור, בעלי הבית עברו לכאן מווילה גדולה, לכן היה להם חשוב להרגיש את תחושת המרחב לה היו רגילים גם כאן. לשם כך אוחדו שני חדרים רגילים לכדי סוויטה אחת גדולה עם אי במרכז, שמפריד בין איזור השינה לאיזור ההלבשה והרחצה, וגם מכיל בתוכו את הטלוויזיה. כדי לא לפגוע בתחושת המרחב ובנוף האורבני מהחלונות הענקיים לצד המיטה, הוחלט שלא למקם טלוויזיה חיצונית קבועה, אלא כזו שתעלה "במעלית" מתוך השידה, ותחזור ותעלם בתוכה בסוף השימוש.

 

 חדר שינה גדול ומרווח עם מבואת כניסה

 

האי במרכז החדר

 

ויטרינות מהרצפה ועד התקרה

 

הטלוויזיה שחבויה בתוך האי

 

כדי להעצים עוד יותר את תחושת המרחב בדירה, הוחלט לשלב בתכנון החלל מבואות שונות. כך, ניתן למצוא מבואה לחדר השינה, מבואה לחדר העבודה ומבואה לשרותי האורחים. בכל מבואה שולבו פרטי נגרות, תאורה ודקורציה, שעזרו ליצור את ההפרדה בין החללים ליצור את תחושת הגודל. יחד, כל אלה, תרמו עוד קצת לאותו אתגר עיצובי שעמד כאן בתחילת הדרך, אבל נפתר שלב אחר שלב. 

 

 חדר שירותים

 

 

עוד בתים מעוצבים:

 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

גבירותיי ורבותיי: מהפך!


כשמסתכלים על הבית הזה אי אפשר בכלל לדמיין איך הוא נראה רק לפני מספר חודשים, הצטרפו לסיור במהפך של הבית שהפך מזקן ועייף לצעיר ושיקי

עיצוב בתים פרטיים

זה לא פרובאנס, זה ממש כאן


זוג צעיר ושלושת ילדיהם זכו לבית חלומותיהם הממוקם בנחלה המשפחתית בלב עמק יזרעאל. הבית מוקף בנוף העמק המרהיב ובאווירה פסטורלית טובלת בירוק, וכל זאת תוך שמירה על פרטיות והפרדה בין שתי המשפחות בנחלה

עיצוב בתים פרטיים

עיר או כפר? לא צריך לבחור


המשפחה על בית במראה כפרי אך מעודכן, אשר ישלב בין שני הסגנונות וייצור תחושה חמימה ומזמינה, וכל זאת- בלב תל אביב

עיצוב בתים פרטיים

שיק קז'ואלי ובלתי מתאמץ בלב רמת השרון


הבית תוכנן מחדש במטרה לייצר מראה מוקפד ומעוצב תוך שמירה על אווירה חמימה ומזמינה. התוצאה היא הרמוניה ייחודית של צבעים, טקסטורות וחומרים היוצרת מראה עשיר וססגוני

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *