כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  גבירותיי ורבותיי: מהפך!

גבירותיי ורבותיי: מהפך!

כשמסתכלים על הבית הזה אי אפשר בכלל לדמיין איך הוא נראה רק לפני מספר חודשים, הצטרפו לסיור במהפך של הבית שהפך מזקן ועייף לצעיר ושיקי

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: אנה פנצ'נקו


דיירים: זוג + 3
מיקום: הרצליה
שטח: 110 מ"ר בנוי על שטח של 530 מ"ר
עיצוב פנים: ליאת בקר

העיצוב משלב ישן עם חדש

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

מינימליזם בדרום: שיפוץ ועיצוב של וילה בבאר שבע


המשפחה עברה מהמרכז לווילה בבאר שבע וביקשה לעצב שם את בית חלומותיה. לאחר שיפוץ כולל, התקבלה וילה בעיצוב מינימליסטי, צעיר ומלא חום

עיצוב בתים פרטיים

מהבית אל החוץ: תכנון מחודש הפך בית חשוך ומסוגר למואר ומוקף גינה


פתחים גדולים, חומרי גלם טבעיים וצבעוניות עדינה – כל אלה הפכו את הבית החשוך למרחב מחייה פתוח, שטוף אור, ועטוף בצמחייה

עיצוב בתים פרטיים

איך אפשר לחבר בין פנים הבית לחוץ, ועדיין לשמור על פרטיות?


בזכות צורת המבנה הייחודית, הבית הזה נהנה מקשר פנים-חוץ חזק, אך עדיין שומר על הפרטיות של דייריו. מערכת החלונות שמכניסה את הסביבה החיצונית הביתה, והתאורה המדויקת תורמות גם הן, ומוסיפות לבית כוח פרקטי ועיצובי

עיצוב בתים פרטיים

הצבע השחור שגנב את ההצגה


שימוש נועז בצבע השחור העניק תפנית דרמטית לבית פרטי שהפך למודרני וחם. כל זאת בשילוב קווים גאומטריים וחומרים טבעיים כגון: מים, עץ, ברזל ואבן

המעצבת הגיעה לבית צמוד קרקע כבן 60 במצב רע מאוד, בתוכו התגוררה המשפחה הכוללת מעצבת פנים ומנהל פרויקטים ושלושת ילדיהם הקטנים. בבית היו שני חדרי מגורים, סלון וחדר מוצמד לבית ששימש כמחסן. בקשתם הראשונה של הדיירים הייתה לחלק מחדש את החלל על מנת להוסיף חדר להורים, ולחבר את המטבח לחלל הציבורי. בנוסף הוחלט על הגבהת התקרה (הריסת אינטרסולים), הוספת שירותי אורחים ומקלחת, הגדלת שטח המטבח ויצירת מיקום נוח למכונת הכביסה והמייבש.

החלון בסלון מחבר בין הפנים לחוץ

הבית ממוקם בשכונה שקטה וותיקה בהרצליה. במהלך השנים נעשו תוספות בנייה שהובילו לריבוי בחגורות ועמודי בטון במרכז הבית, דבר שהיווה אתגר לא פשוט בחלוקת החלל מחדש. במצבו הקיים הוא לא ענה על דרישות המשפחה והיה צורך בחלוקה מחודשת. תקרת הבית הייתה מונמכת במרבית שטח הבית דבר שיצר תחושת מחנק.

סלון הבית לאחר השיפוץ

משך השיפוץ ארך חודשיים. במסגרת העבודות הוגבהה התיקרה, הוחלפה מערכת החשמל בבית והאינסטלציה, הוחלפו כל חלונות העץ הישנים בחלונות אלומיניום חדשים, והמיפתח של חלון הסלון הוגדל ככל הניתן כדי להכניס פנימה את האור והירוק מבחוץ. החלל הציבורי נפתח על ידי הריסת הקיר שהפריד בין הסלון למטבח הקטן.

חלון הפך לפתח של דלת זכוכית משולבת חלון ליציאה לחדר שירות וכביסה ממיקומו החדש של המטבח . כך נוצר חלל ציבורי רחב יותר ומטבח מרווח נעים מאוד ומואר.
המטבח שהיה עד כה בחדרון צר, נהרס לטובת יצירת שירותי אורחים. כל הריצוף הישן בבית הוחלף לאריחים גדולים במראה בטון בהיר.

המטבח הורחב וחובר לשטח הציבורי

כדי ליצור חלל התארגנות נוח בכניסה לבית תוכננה נישה התחומה בקיר הניצב במרכז הבית. במקום מרכזי זה הוצב אחר כבוד רדיו עתיק, רהיט העובר דורות במשפחה. בצידו השני של הקיר הוגדרה נישה נוספת עבור פינת עבודה ומחשב. העיצוב הוא אקלקטי, מרבית הריהוט בבית מלווה את המשפחה כבר שנים והעיצוב כלל שילוב של ישן וחדש. יצירות האמנות המפוזרות בבית והציורים הצבעוניים הן פרי מעשי ידיהם של בני הבית.

עיצוב אקלקטי וצבעוני, להכניס לבית רוח צעירה

הקיר המחבר בין שני החדרים הקיימים הוסר והחדרים חולקו מחדש. בחדר הבנות נעשה תיכנון החשמל, תאורה כניסות לחדר ותוספת מפתח חלון, עבור חלוקה עתידית של החלל לשני חדרים נפרדים. חדר נוסף הוגדר עבור הבן הצעיר. בחדרי הילדים הותקן פרקט בהיר שהעניק תחושת חמימות. חדר הרחצה של הילדים הוארך והותקנה בו אמבטיה. הארון ומשטח הכיור הוזמנו במיוחד במידות מותאמות.

חדרן של הבנות מוכן לפיצול עתידי

חדר השינה של הבן, בחדרים הותקן פרקט חמים

המחסן הקטן שהיה מוצמד לבית, שינה את ייעודו והפך ליחידת הורים מפנקת. כיוון ששטח חדר המחסן היה קטן והיה צורך בתוספת שירותים ומקלחת, הייתה חשיבה על כל פרט למיקסום החלל. האלמנט המרכזי בחדר הוא קיר זכוכית משולב דלת הזזה שתוכנן להפרדת אזור הרחצה וליצירת תחושת מרחב. נבנה קיר צר בהמשך לקיר הזכוכית להסתרת האסלה מצידו האחד ומצידו השני מוקמה פינת איפור קטנה. התיקרה בחדר נפתחה וקורות התמיכה בגג נחשפו.

סוויטת ההורים (המחסן לשעבר)

מכיוון ששירותי האורחים נמצאים בחדר פנימי ללא חלון, על קיר גב האסלה הודבק טפט ג'ונג'ל שהכניס אור ותחושת חוץ חזקה. המעצבת אוהבת לשנות ולגוון בתדירות גבוהה ולכן בחרה באופן עיצוב כזה, שיאפשר לה לאפיין את הבית כל פעם מחדש רק על ידי החלפת רהיטים, טקסטיל ואקססוריז.

שירותי האורחים זכו לטוויסט אקזוטי

טיפ מהמעצבת: הבית הוא המקום שמבטא את מי שחי בו ואת מסעו האישי. לאורך השנים נאספים חפצים שהם זיכרונות מלאי משמעות אשר מאפיינים אותנו. כדי לא להעמיס על החלל, נסו להיפרד מחפצים שכבר אינם משמעותיים לכם כבעבר וריהוט שאינו בשימוש. את החפצים אליהם אתם קשורים ומחוברים ומהם קשה לכם להיפרד תניחו בריכוזים קטנים במקומות שונים בחלל כמו על מדף, שולחן צד או רהיט משמעותי. פיזור החפצים בחלל יצור תחושת בלגן ורעש. בסופו של דבר, מה שנותן אופי ונשמה לבית הם אותם פריטים שאספנו והם חלק מסיפור חיינו, תנו להם מקום משמעותי בעיצוב ומקמו אותם בצורה מיוחדת בחלל.

חדר האמבטיה של הילדים הוארך

רשימת ספקים חלקית:
קבלן: Sam Songauker
ריצוף חיפוי וכלים סניטריים: העוגן
עבודות זכוכית: Ima Glass
נגרות: פביו, יד מטבחים
דלתות: דלתות תייר
ריהוט ואקססוריז (רשימה חלקית): Bandit, טיראדור, כך אנחנו, גולף, איקאה

קיר הזכוכית כאלמנט מרכזי בחדר ההורים

תגובות

יפהפה,במיוחד הקיר ג'ונגל בשירותים,פחות אהבתי את מחיצת הזכוכית בחדר ההורים,והסיפון הגלוי בשירותי אורחים.

הבית מבטא הרבה מאוד שמחה בגלל הצבעוניות שבו. פחות אהבתי את הקיר הכחול במטבח הנראה כנטע זר המכניס מעט רצינות. כיסאות העץ במטבח יפים, אך נוקשים ונראים לא נוחים, היה כדאי להכניס ריפוד המכניס נועם ורכות. אבל בסך הכל בית כייפי.

הסיפון בשרותי אורחים - הרי אין כאן אג'נדה של חשיפת האינסטלציה. אין כאן טעם רע, יש חוסר טעם בכלל. כן, אני יודע, אני רשע שלא מפרגן.

מטבח - ברז שחור, ידיות מוזהבות, מקרר ומדיח ותנור אפיה נרוסטה. אפסו מילים. העיקר שתזכו לבריאות נחת מהילדים. היתר לא חשוב.

קיר הזכוכית בחדר האורחים, לעולם לא אבין. יפה שיש אינטימיות - אבל לראות את בן/בת הזוג מנגב את הטוסיק.....באמת, נשגבת ממני, האופנה הזאת. האמת - דוחה אותי. אבל זה רק אני.

מה הרעיון בקיר זכוכית למקלחת ולשירותים בחדר הורים. קצת כבוד עצמי. אנו בני אדם ולא חיים בג'ונגל.

מקסים!!! המון יצירתיות בשילוב בין חדש וישן. נראה נפלא. שירותי האורחים מעוררים השראה. ומה קורה עם התגובות כאן???? מי אתם, האנשים שיוצא להם כל כך הרבה רוע מהמקלדת??? אפשר להגיב, אבל למה לפגוע? הרי אם אתם כאן, זה כי אתם אוהבים או מחוברים לעולם העיצוב והאסתטיקה.. זה מקום של אהבה לחומר, לצורה ובעיקר לבני אדם. אם אתם כאן, הרי בטוח שהתנסיתם בעיצוב ויודעים כמה זאת עבודה קשה ומאומצת... בצד השני יש בני אדם, נסו לבחור מילים מעצימות ומחזקות במשוב שלכם. אנחנו קהילה. עיצוב עושים מאהבה או לא עושים בכלל...

בית מכוער להפליא

מה שרואים בתמונות זה אחרי "המהפך"?????

אם זו דירה לתצוגה במגזין עיצוב ..... אז כנראה שהגיע הזמן לסגור את המגזין ולהמשיך הלאה..

תכנון מקסים ופרקטי. בעיניי להפוך בית מהז׳אנר המוכר של שנות החמישים, חשוך וצפוף לפנינה מוארת שטובלת בירוק, שמתאימה לחיים של משפחה עם שלושה ילדים, עם חשיבה על חלוקות עתידיות ופריטים מעניינים שמאפשרים דינמיות עיצובי- מה צריך יותר..?

די נורא. הייתי בטוחה שאלו התמונות של לפני השיפוץ/הלבשה.....

איזה כיף לשכב במיטה ולהביט בבן הזוג מחרבן... חדר הבן לקוח ישירות מכל מגזין שמדגים "עיצוב סקנדינבי" . חדר הבנות חסר אופי. בסלון יש חלון שמחבר בין חוץ לפנים?! לא יאומן כיסופר. שרותי האורחים - הטפט באמת שוס. מוצלח מאד. סהכ, דירה חביבה למדי.

לקבלן, אין שם שיכול להיכתב באותיות עבריות?

מה זה שווה אם אתם לא מראים איך נראה הבית קודם ???

בטוח שאלו התמונות של אחרי השיפוץ?

כתיבת תגובה