כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב בתים פרטיים  //  גוון על גוון של לבן

גוון על גוון של לבן

הבית, שעוצב בידי הדיירת, מקנה תחושה של חיים בתוך קצפת לבנה, רכה ומתוקה

מאת: טלי הרדאבל, מגזין בניין ודיור צילום: רן ארדה


בית פרטי בהרחבה, של מושב רשפון, מציג שילוב בין הצבע הלבן על גווניו הבהירים לבין חמימות, שמעניקים פריטים ורהיטים, ויוצרים יחד מתחם מגורים, שכולו פינוק, המשרת את הנאות היומיום. במרחק נגיעה מכביש החוף ומגוש דן, על פני שטחים שגודלם הממוצע הוא חצי דונם, צמחו בתים פרטיים בעלי חזות מגוונת המשנה את מראה הכפר הישראלי והופכת אותו ממושב לפרבר עירוני עדכני.

מיטל וארז סלומון רכשו בית בן מספר שנים, ושיפצו אותו לבלי הכר. מיטל, שרכשה לעצמה השכלה ככלכלנית וסטייליסטית, לקחה על עצמה בתעוזה את מלאכת העיצוב. לאחר שעמדה בגבורה באתגר, הפכה את התחום למקצוע. הבית נבחר בשל הפוטנציאל, שראה בו הצמד, וכן בשל מיקומו ביחס לשטח – הוא נמצא בחזית, ומשאיר הרבה גינה להנאות חוץ. במהלך השיפוץ הוגדל מעט הבית, התכנון האדריכלי הפנימי שונה לגמרי, והמבנה עצמו חזר למצב שלד.

ניו-בארוק אופנתי
מבחוץ, הלבנים, שחיפו את החזיתות הקודמות, הפכו לטיח בגווני אפור בהירים. בפנים שולט מוטיב הצבעוניות המונוכרומטית: הבית לבן, ולצד הלבן השליט ישנם גוונים בהירים נוספים של אפור, שמנת ופנינה.
הפרקט, המחפה את רצפת הבית כולו, היא מעץ אלון מובהר, ולצדה בוהקים בלובנם ומאירי העיניים ספות לבנות, שטיח לבן, תריסים לבנים ופריטי אבזור לבנים גם הן. דלת הכניסה עשויה נירוסטה כסופה, אך צידה הפנימי מתחיל את המגמה הלבנה. קומת הקרקע הרחב, שכוללת סלון, מטבח ופינת אוכל במתחם אחד, מצליחה לשמור על אווירה חמימה, בזכות מספר פתרונות עיצוב: שפע טקסטיל, ספות רכות ועשירות בכריות, שטיח צמר כריות, נרות וקמין, שנוכחותו יוצרת תחושה חמה ונעימה באופן מיידי, גם כשאינו פועל. פתרון נוסף הוא חלונות גדולים ופתחים רחבים לגינה, המקיפים את הסלון. הקשר בין החוץ והפנים יוצר תחושה נינוחה, והבריכה והגינה, הנשקפות מבחוץ, מכניסות מקצב דינמי, שמפיח חיים בלבן הניטרלי. מנורת Arco קלאסית, בעיצוב אקילה קסטיליוני, ניצבת בלב הסלון, מאופיינת בקשת גדולה, וצורתה העגולה מרככת את הסביבה, ויוצרת מתחם מוגדר. גם הכיסוי לחלונות מוסיף חמימות. במקום תריסים נבחרו שני רובדי וילון לכל חלון, האחד שקוף ואוורירי ליצירת תחושה אינטימית, ומאחוריו מערכת וילונות חשמלית, המאפשרת האפלה מלאה, ופותרת לחלוטין את הצורך בתריסים.

המטבח ופינת האוכל הצמודה אליו פתוחים לגמרי אל הסלון, ונפרדים ממנו רק דרך אי אכילה, המיועד לארבעה איש, ומזמין לישיבה בלתי מחייבת. גם כאן הצבע השולט הוא לבן, ותכנון הארונות פרקטי, וכולל שפע ארונות במוטיב האות ריש. פינת האוכל מורכבת משולחן שלייף-לק לבן, וסביבו שמונה כיסאות בעלי משענת גב גבוהה בהגזמה. טפט עם תבליטים בגווני לבן וכסף, שעוטף את הקיר התומך בפינת האוכל, תורם לאווירה ייחודית גם ביומיום, ומעצים את הניקיון החגיגי, שאופף את המתחם. שירותי האורחים, הממוקמים אף הם בקומת הקרקע, חריגים בסגנונם לאב הטיפוס השליט, שכן לכאן נבחרה אווירה דרמטית בסגנון ניו-בארוק אופנתי. על הקירות מטפסים אריחים מודפסים בשחור, שהופכים את החלל הקטן לשונה ומפתיע.

אל הקומה העליונה מוביל גרם מדרגות, שמהווה מוקד בפני עצמו בזכות חלון אורך עצום, הפתוח לכל אורכו, ופונה לכיוון מערב. זהו המקום היחיד בבית ממנו אפשר לראות את הים, ועל כן נעים במיוחד לעבור ולהשתהות בחדר המדרגות. כבונוס לשעות בין ערביים מאירה השמש השוקעת את חלל חדר המדרגות כולו בגוון אדמדם, דרמטי ורומנטי. משחקי תאורה מאפשרים להתאים  את האווירה הנכונה לשעות אחרות, כמו נברשת ענק, התלויה מעל המדרגות ומפיצה גוונים חמים דרך קריסטלים, המשתלשלים ממנה. הנברשת אף משתקפת על הטפט, שמחפה את הקיר ממול בשעות הדמדומים, ובכך מפיצה את אורה פעמיים.

בקומה זו ממוקמים שני חדרים לילדים, סוויטת ההורים ושני חדרי רחצה. חדרה של הילדה בת השנתיים מאופיין בשילוב מוצלח בין ורוד ללבן. הצבע הלבן שולט בחדר, אך הורוד תומך בו, ומכניס זהות נשית-ילדותית לחלל. הקירות צבועים בלבן וורוד, ולצדם רהיטים ואביזרים בצבעים תואמים. למשל, ארון הבגדים, שתוכנן על ידי מיטל, שזור קריסטלים ובדי סאטן, ומכניס את החדר לאווירת ילדות מזמינה. נוף ארוך טווח נשקף מחדר הילדה, בדומה לזה שנשקף מחלל המדרגות.

חדר הרחצה הסמוך, המיועד לילדים, מאופיין בקירות, המשובצים באריחים קטנטנים, ועליהם הדפסי ציורים של האמן האיטלקי פורנסטי. על אחד הקירות נתלו שלל מסגרות קטנות, ובהן תמונות דקורטיביות, המשתקפות במראה הגדולה, שפרוסה לאורך קיר סמוך. השילוב בין האריחים לתמונות יוצר אווירה אישית, למרות הצבע הלבן, השולט בכלים הסניטריים ובמרבית האריחים.

מתחם ההורים הסמוך שונה מעט מיתר הבית, ובו ריהוט, הכולל מיטה זוגית, שידות וכורסא בסגנון עתיק, שצבעם דווקא שחור. אולם הרצפה, הקירות, הוילונות, גופי התאורה והדלתות המחורצות, לבנים למשעי. חדר הרחצה המשותף לבני הזוג פתוח לגמרי לחדר השינה, ללא אפשרות סגירה. ברצפתו משתנה, הפרקט השולט ביתר חלקי הבית, לאריחים בגווני אפור-עכבר כהה, ובו פינוקים רטובים כמקלחון זוגי עם ספסל ישיבה ואמבטיה על רגליים, פרי סטנדינג, בסגנון לואי ה-16. למסך פלזמה גדול נבחרה זווית תלויה כזאת, שניתן לצפות במסך מהאמבטיה, מהספסל במקלחון ומהמיטה. בחדר הרחצה יש תוספות דרמטיות כנברשת שחורה וגדולה, שיוצאת מפתח עגול הפעור בתקרה, ועזר כנגדה הוא טיח "סטוקו" לבן מבריק על הקיר, צמד כיורי קערה ופריטי נגרות לבנים.

הגינה: משחק של משטחים
בגינה שמקיפה את הבית, פונקציות רבות. משמאל לכניסה עץ  זית, וענפיו בפריסה של שמונה קנים. מימין לכניסה גדר נמוכה עם שער, התוחמת את אזורם הבלעדי של צמד כלבים. מדובר בשני דיירים אהודים – האחד הוא "דוג דה בורדו" עתיר כפלים, השוקל 65 ק"ג, והשניה היא כלבה מסוג ווימרנר. לשניים מתחם מרווח, ובו גם מלונה גדולה, ממוזגת ומפנקת.

חלקיה האחרים של החצר כוללים מתחמים לפינוק האנשים דווקא, ובהם ג'קוזי מרובע שקוע באדמה ומחופה באבן ביר זית, כמו יתר הריצוף שבחוץ. בריכה מלבנית ממוקמת בצמוד אליו, בצדה של החצר, שאינו פונה לגבול עם שכנים.

מתחם הגינה כולל משחק של משטחים בין שטח מרוצף, דק ומדשאה מוריקה, היוצרים בשילובם יחד תחושת סדר. חומה בחיפוי טיח אפור, ולאורכה שדרת עציצי בטון, תוחמת את הגינה. לטובת הנאות קטנות בשעות הפנאי תוכננה מראש עמדת גריל גדולה, מקלחת פתוחה, פינת אוכל חיצונית ופינת רביצה, המונחת על דק מוגבה, ובה ספות נוחות. כל אלו בגוונים בהירים, המעצימים את השלווה, שאופפת את הגינה. גם המולת המכוניות, שנוסעות על כביש החוף הסמוך, אינה מצליחה להפר אותה, ונשמעת דווקא כאדוות גלים על חוף הים.

object(WP_Post)#18285 (24) { ["ID"]=> int(300707) ["post_author"]=> string(1) "2" ["post_date"]=> string(19) "2019-06-19 07:12:14" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 07:12:14" ["post_content"]=> string(0) "" ["post_title"]=> string(16) "c008d99e4c7f_big" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "inherit" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(16) "c008d99e4c7f_big" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2019-06-19 07:12:14" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 07:12:14" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(300706) ["guid"]=> string(68) "http://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2019/06/c008d99e4c7f_big.jpg" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(10) "attachment" ["post_mime_type"]=> string(10) "image/jpeg" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" }

object(WP_Post)#18286 (24) { ["ID"]=> int(300708) ["post_author"]=> string(1) "2" ["post_date"]=> string(19) "2019-06-19 07:12:14" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 07:12:14" ["post_content"]=> string(0) "" ["post_title"]=> string(16) "c008d99e4c7f_big" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "inherit" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(18) "c008d99e4c7f_big-2" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2019-06-19 07:12:14" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 07:12:14" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(300706) ["guid"]=> string(68) "http://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2019/06/c008d99e4c7f_big.jpg" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(10) "attachment" ["post_mime_type"]=> string(10) "image/jpeg" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" }

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

ברוח המושבות: בית בסגנון קולוניאלי


הבית הזה מצליח להפגיש בין אדריכלות ים-תיכונית לבין סגנון קולוניאלי מעודן, וגם שומר על קשר עם הסביבה שמקיפה אותו

עיצוב בתים פרטיים

שני בתים בקומפלקס אחד: וילה יוקרתית לשתי משפחות


שתי משפחות חולקות וילה יוקרתית במרכז הארץ. מדרגות שהופכות לרמפה ופתרונות טכנולוגיים מיוחדים משתלבים בעיצוב מודרני וחם

עיצוב בתים פרטיים

בין פנים לחוץ: בית שמחובר לסביבתו


בזכות חלוקת חלל נכונה ובחירת חומרים מדויקת, הצליחה האדריכלית לחבר בין עיצוב הפנים לעיצוב החוץ וליצור בית במראה הוליסטי והרמוני

עיצוב בתים פרטיים

אליס, מאחורייך: בית בהשראת ארץ הפלאות


עם עיצוב צבעוני ונועז, חומרים ייחודיים בייבוא אישי, ומסיכות שלוקטו מרחבי העולם – הבית הזה בהחלט מצליח להפתיע

תגובות

כתיבת תגובה