כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב בתים פרטיים  //  גם מזה וגם מזה

גם מזה וגם מזה

בקונפליקט בין מודרני לכפרי הייתה הנחיית הדיירים ברורה: רוצים משניהם. האדריכלית, שהעדיפה קו מודרני, נאלצה, לעיתים, לוותר

מאת: גילי אריאל, מגזין בניין ודיור צילום: נתן דביר


דיאלוג מעניין התנהל מול הלקוחות בחיפוש אחר איזון ומינון, שיקנה לדיירים תחושה טובה ונכונה, וימנע מהאדריכלית לעבוד תחת אילוץ שלא לטעמה. כך יצא בית, שהוא גם מזה וגם מזה.
בחזית לרחוב יש קלאסיות בפרופורציות, וביחס שבין הפתוח לסגור. המעטפת כולה שומרת על סגירות מסויימת, ובתוך הבית פנימה ניתן דגש לקו המודרני.

ניתוקים מהמעטפת וחריצי תאורה מדגישים אלמנטים בעיצוב הפנים,  הנהפכים לציר, שסביבו מתחוללת הזרימה בחלל

אל עמוד וקורה קונסטרוקטיביים, שנותרו במרכז חלל המגורים, כתוצאה מתוספת בנייה, נוספה מערכת עמודים וקורות מקבילות, שיחד הפכו ל"אלמנט" מרכזי, סביבו זורם החלל. ה"אלמנט", שמכיל פיתרון למערכת מיזוג האוויר, אחסון פונקציות קבועות (מקרר, אח וארונות מטבח), יוצר הפרדה בין חלל המגורים והמטבח החדש, ומוביל למפלס הביניים, בו מוקמו חדר משפחה ויחידת  ההורים. ניתוקים מהמעטפת וחריצי תאורה מדגישים אלמנטים בעיצוב הפנים. צביעתם בגוון שונה מדגישה אותם ומקנה להם נוכחות דומיננטית, ההופכת אותם לציר שסביבו מתחוללת הזרימה בחלל.

תאורה טבעית, שחודרת מתקרת הזכוכית, יוצרת צבעוניות ומראות, המשתנים בכל אחת משעות היממה

אזור המגורים הורחב עד הקיר המשותף עם השכן. הרווח, שנוצר בגובה התקרה, הושלם על ידי סקיי לייט, שנמשך לאורך כל הקיר. תאורה טבעית, שחודרת מתקרת הזכוכית, יוצרת צבעוניות ומראות, המשתנים בכל אחת משעות היממה. הקיר, שחופה בלבני סיליקט בעלות אורינטציה של חוץ, מתקשר עם הפתחים הגדולים, הפונים אל הגינה האחורית, ויוצרים יחד דיאלוג "מודרני" ביחסים, שבין הפנים והחוץ, להבדיל מחזית הבית, בה ננקט הקו השמרני יותר, הסוגר את פנים הבית, ומנתק אותו מהחוץ.

בקומת חדרי השינה ניכרת הנאמנות למראה כפרי טוסקני, לשם קבלת אווירה רצויה, שולבו בתיקרת החדרים המשופעת קורות עץ בגמר צבע לבן

בקומת חדרי השינה, מעל יחידת ההורים, תוכננו שתי יחידות חדשות לבנות המשפחה ועוד יחידת אירוח. יחידות הבנות כוללות אזור שינה, פינת עבודה ושירותים צמודים. קומת חדרי השינה נאמנה לחלוטין למראה כפרי טוסקני. כדי לקבל אוירה כפרית נקייה, שולבו בתיקרת החדרים המשופעת קורות עץ בגמר צבע לבן.

קיר לבני סיליקט מתקשר עם הפתחים הגדולים, הפונים אל הגינה האחורית ויוצרים יחד דיאלוג "מודרני" ביחסים שבין הפנים והחוץ

הרחבות והגדלות, שנעשו באזור המגורים שבקומה התחתונה, יצרו משטחים צמודים ליחידות השינה, אשר נוצלו למרפסות קטנות ורומנטיות וחלונות צרפתיים.בתחתית חזית הבית, הפונה לגדר הגובלת עם הרחוב, יש כניסה נפרדת ושרשרת חלונות, דרכם חודר אור לקומת המרתף, בה מוקם משרדו החדש של בעל הבית.
בחומרי הגמר יש מידה מסוימת של מונוכרומיות, שנלקחה בחשבון מראש מתוך היכרות עם בעלת הבית, המטפחת אוסף של כלי בית וחפצי נוי. גווני אפור ולבן, שיושמו ברוגע, יוצרים רקע נכון עבור "הקישוטים" והתכנים, שנוספו ויתווספו לבית בהמשך החיים.

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

קופסת ההפתעות: בית מודרני חלומי לזוג הייטקיסטים


נוף הבריכה נכנס דרך מפתחים גדולים לפנים הבית הפרטי. אליו מצטרפים חדר מפתיע במטבח, פינת חלומות לאישה ואזורי משחק לילדים

עיצוב בתים פרטיים

כל פינה נחשבת: בית צעיר ומודרני למשפחה שאוהבת לארח


ארבעה ילדים, טעם צעיר ועכשווי ואהבה לאירוח משפחה וחברים יצרו בית מודרני, מרווח ומואר בפתח תקווה, שלא בזבז שום מקום פוטנציאלי לאחסון

עיצוב בתים פרטיים

בשקט בשקט: בית רגוע בסגנון סקנדינבי


המעצבת חלמה על בית הרמוני שבו תוכל לגדל את שלושת ילדיה. בזכות הבחירה בסגנון סקנדינבי נקי ובצבעוניות מונוכרומטית, היא הצליחה ליצור מרחב מגורים שמשרה שלווה על כל מי שנכנס

עיצוב בתים פרטיים

כל אחד והקומה שלו – בית מרווח בעיצוב חמים


לא בכל יום פוגשים בבית מרווח כל כך שבו ניתן להקצות לכל דייר קומה משלו. למרות ההפרדה הזאת, הבית כולל גם מספר אזורים משותפים שבהם המשפחה יכולה לבלות ביחד

תגובות

כתיבת תגובה