כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(2) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(6790) "

המקום: סיאול
השטח: 168 מ"ר בנוי
אדריכלות: HyoMan Kim – IROJE KHM Architects 
צוות התכנון: KyungJin-Jung, SeungHee-Song, SuKyung-Jang, JiYeon-Kim

בעל הבית שלפניכם ביקש רק דבר אחד מהאדריכל שנשכר לעצב את ביתו – לגור בטבע. זאתף לאור מיקום הבית בסמוך להר והשיפוע של המגרש. שילוב שלושת הדברים האלה יצר אצל האדריכל את הבסיס לבית הזוויתי שבעיניו מדמה פריחה: "עיצבנו את הבית כאדריכלות מפוסלת בטבע, סוג של גבעה אדריכלית, במטרה ליצור הרמוניה מושלמת עם הקונטקסט הסביבתי מוקף ההרים".

 

עבודות זכוכית מעוצבות: לכל העסקים ובעלי המקצוע

אדריכלי נוף: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 

הבית נבנה במישור אלכסוני מותאם לתוואי השטח, כאשר כל האזורים החיצוניים כלואים למעשה במעטפת הבית. כלפי חוץ בולט מראה הקווה קווה, או עלי כותרת של פרח, לדעתו של האדריכל. כדי לנצל את כל שטחי הגן בבית, תוכננו ורסיות שונות של משטחי גינון: חצר קדמית, חיצונית ופנימית, גג צומח וגינה משופעת עם מדרגות, תעלות מים ומפל. כל הגנים ממשיכים אחד את השני ואל כולם ניתן להשקיף מתוך הבית.
 
 
הבית מורכב למעשה משלושה חומרים בלבד: בטון חשוף מצופה בלכה מבריקה בתוך הבית; לוחות אלומיניום שמרכיבים את החלק העליון של הבית; וכמובן זכוכית המקנה לבית את אלמנט השקיפות. עיצוב הפנים ממשיך את הקו האדריכלי – הפנים כמראה החוץ עשוי כולו זוויות וקווים ישרים המתחברים ביניהם, למעט אגן האמבטיה המעוגל ואי אילו גופי תאורה מעוגלים או טבעתיים המרככים מעט את המראה החד של הבית. כתמי הצבע הבודדים שקיימים בתוך הבית הם אלמנטים קטנים של ריהוט או אביזרים. בכל השאר שולט הצבע הלבן והגוון הטבעי של הבטון. 
 
 
בואו לסיור בבית:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
תוכניות הבית:
 

עוד בתים מרשימים בעולם: 
הפרד ומשול: עיצוב מדהים לבית בקנדה
לחופש נולד: עיצוב בית נופש בברצלונה
נבדל: עיצוב בית כפרי מודרני בברזיל
קיץ על החוף: עיצוב בית פורטוגלי ב-100 אלף יורו
רומן רוסי: עיצוב בית כפרי מודרני במוסקבה
" ["image"]=> string(105) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/magazines/160/קוריאה/553.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(105) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/magazines/160/קוריאה/403.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  דווקא נעים לראות גן סגור: עיצוב בית בדרום קוריאה

דווקא נעים לראות גן סגור: עיצוב בית בדרום קוריאה

לבית שממוקם במרכז סיאול הוענק השם "הבית הפורח", משום שהוא מכיל שישה אזורים סגורים שכולאים את הטבע בתוכו. מבחוץ, לעומת זאת, הוא נראה ממש כמו משחק הילדים "קווה קווה". ומה הוא מזכיר לכם?

מאת: צילום:


המקום: סיאול
השטח: 168 מ"ר בנוי
אדריכלות: HyoMan Kim – IROJE KHM Architects 
צוות התכנון: KyungJin-Jung, SeungHee-Song, SuKyung-Jang, JiYeon-Kim

בעל הבית שלפניכם ביקש רק דבר אחד מהאדריכל שנשכר לעצב את ביתו – לגור בטבע. זאתף לאור מיקום הבית בסמוך להר והשיפוע של המגרש. שילוב שלושת הדברים האלה יצר אצל האדריכל את הבסיס לבית הזוויתי שבעיניו מדמה פריחה: "עיצבנו את הבית כאדריכלות מפוסלת בטבע, סוג של גבעה אדריכלית, במטרה ליצור הרמוניה מושלמת עם הקונטקסט הסביבתי מוקף ההרים".

 

עבודות זכוכית מעוצבות: לכל העסקים ובעלי המקצוע

אדריכלי נוף: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 

הבית נבנה במישור אלכסוני מותאם לתוואי השטח, כאשר כל האזורים החיצוניים כלואים למעשה במעטפת הבית. כלפי חוץ בולט מראה הקווה קווה, או עלי כותרת של פרח, לדעתו של האדריכל. כדי לנצל את כל שטחי הגן בבית, תוכננו ורסיות שונות של משטחי גינון: חצר קדמית, חיצונית ופנימית, גג צומח וגינה משופעת עם מדרגות, תעלות מים ומפל. כל הגנים ממשיכים אחד את השני ואל כולם ניתן להשקיף מתוך הבית.
 
 
הבית מורכב למעשה משלושה חומרים בלבד: בטון חשוף מצופה בלכה מבריקה בתוך הבית; לוחות אלומיניום שמרכיבים את החלק העליון של הבית; וכמובן זכוכית המקנה לבית את אלמנט השקיפות. עיצוב הפנים ממשיך את הקו האדריכלי – הפנים כמראה החוץ עשוי כולו זוויות וקווים ישרים המתחברים ביניהם, למעט אגן האמבטיה המעוגל ואי אילו גופי תאורה מעוגלים או טבעתיים המרככים מעט את המראה החד של הבית. כתמי הצבע הבודדים שקיימים בתוך הבית הם אלמנטים קטנים של ריהוט או אביזרים. בכל השאר שולט הצבע הלבן והגוון הטבעי של הבטון. 
 
 
בואו לסיור בבית:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
תוכניות הבית:
 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

בלי קשקושים: עיצוב מונוכרומטי בגוונים אפורים


את עיצוב הבית הזה הכתיבו המבנה המיוחד שלו, גרם המדרגות הנוכח והשימוש היצירתי בגוונים אפורים שונים

עיצוב בתים פרטיים

עיצוב עכשיו: בית פרטי בקו מודרני


מחזית המבנה, דרך החדרים, ועד לאחרון חפצי הנוי – הבית הזה מעוצב כולו בקו מודרני מוקפד

עיצוב בתים פרטיים

משולבים: סגנון מודרני בנוף כפרי


מבחוץ הבית מוקף במרחבים ירוקים של נוף הצפון, אך מבפנים הוא מעוצב בסגנון מודרני ובקו מינימליסטי

עיצוב בתים פרטיים

חם ועכשיו: מראה עדכני באווירה מזמינה


אחרי 15 שנים, החליטו הדיירים לשפץ את הבית ולהתאים אותו לצרכים הנוכחיים שלהם. בתום תהליך השיפוץ, התקבל בית חמים במראה עדכני ונקי

תגובות

זעזוע עמוק ושאט נפש
לא יכול להיות יותר נורא מזה. גם בתור גימיק זו בדיחה עלובה. ההתעקשות להכניס אלכסונים בכל חור היא פאתטית ברמות על. עצוב

בלגן בראש
עושה כאב ראש כל הזוויות והחדות הזו

מדהים
איך אנשים לא יכולים לצאת מהקופסא וחיים בקופסה אפורה ומשעממת

מעבדה של קור ותו לא.... רחוק מהטיבעי והטבע.

מסכימה עם כולם.

וואו כמה מכוער. העצים גם כן סובלים.
הצמחייה ממוקמת לא טוב, לעצים לא נוח לצמיחה קרוב לקירות או בין הקשקושים האלה ויהיה צורך להתעלל בהם גם בהמשך כדי שיתאימו בצמיחה למה שהוקצה להם. יש שני עצים עם תמיכת מוטות. הם כנראה עברו חיתוך של מערכת השורשים כי אחרת למה צריך כזו תמיכה באיזור מוגן. בקיצור נראה רע. בנוסף לא משתלב במרחב ולא מתכתב עם כלום. לגבי הבית בפנים- נראה לא פחות רע מהבחוץ. סורי, אין לי ולו מילה טובה אחת.

מרגיש כמו אינטרפרייז. החללית של מלחמת הכוכבים

אין מילים רק "איכס אחד גדול".

חטפתי סחרחורת

יפה שבעל הבית ביקש חיים בטבע!
וקיבל חיים בתוך כלא. שלא לדבר על הפצע הסביבתי שהדבר הזה מייצר בתוך המארג הצפוף הבנוי סביבו.

מגעיל ומטופש

פיל לבן
סתם פרויקט מגלומני של מעצב שרצה להוכיח את עצמו. "פיל לבן" באמצע נוף משגע. ממש לא מתאים לסביבה. קר מאוד, מנוכר ומכוער.

כתיבת תגובה