כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(8) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(1187) "

הדיירים: זוג + 5 ילדים
המיקום: רעננה
השטח: כ-300 מ"ר
התקציב: כ-1.2 מיליון ₪
אדריכלות: רגינה טוכנר
עיצוב פנים והום סטיילינג: אביטל בן-גיל כץ

במשך זמן רב ניסו בני הזוג למצוא בית חדש עבורם ועבור חמשת ילידיהם, אך לבסוף החליטו לשפץ את ביתם הנוכחי. במסגרת השיפוץ, הוחלט לשנות את הבית מקצה לקצה, כך שלכל אחד מבני המשפחה יהיה חדר משלו. בנוסף, הדיירים ביקשו לתכנן מטבח פרקטי, חלל אירוח מרווח, ובריכה מפנקת בגינה. השניים גם החליטו לנצל את השיפוץ המקיף כדי להוסיף לביתם קומת גג שתשקיף אל הים. באשר לסגנון העיצוב, הוחלט ללכת על גוונים של כחול וטורקיז בשילוב עץ טבעי, ברזל שחור ואלמנטים תעשייתיים.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/10/1-14.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(826) "

מעצבת הפנים אביטל בן-גיל כץ היא שקיבלה לידיה את השיפוץ המקיף והעיצוב המחודש של הבית. כבר בתחילת הפרויקט היא הבחינה שמדובר במבנה בעייתי, עם קירות אלכסוניים, חלונות צרים ותקרות בגבהים לא שווים. בנוסף הגינה שם הייתה מוזנחת ולא מנוצלת.
"כלל המפתח שלי בתכנון הוא לרבע את החלל", מסבירה המעצבת. "אלכסוני הבית יושרו או הוסתרו, הפתחים הורחבו ונוספו עוד חלונות, הנמכות התקרה עודנו, והחללים הכפולים נסגרו בחלקם כדי לייצר עוד שטח למעברים בקומה שלמעלה".

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/10/2-14.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [2]=> array(4) { ["text"]=> string(833) "

השינויים ניכרים כבר כשנכסים לבית. מבואת הכניסה הוגדרה ונתחמה מחדש, וכעת היא מספקת קבלת פנים מוארת ושמחה. גם החלל הציבורי הפך למרווח ושטוף אור, הודות לתהליך השיפוץ המקיף. בנוסף, המטבח הוכפל בשטחו, ויש בו אי שמשמש גם לישיבה וגם לעבודה, מכשירי חשמל חדישים ושפע של מקומות אחסון.
הסלון נשאר בצורתו המקורית, אך בזכות הגדלת החלונות והטיפול בהנמכות התקרה, הוא קיבל מראה פתוח ונעים יותר. את פינת האוכל העמידו מחדש בסמוך לאחד החלונות, ובכך היא הפכה לחלל מזמין ונוח.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/10/3-13.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [3]=> array(4) { ["text"]=> string(802) "

גם האזור הפרטי של הבית זכה לעיצוב מחודש במסגרת השיפוץ המקיף. כל אחד מחמשת הילדים קיבל חדר משלו שמתאים בדיוק לצרכיו ולטעמו.
חדרי הרחצה טופלו גם הם. בחדר הרחצה של הילדים הריצוף דומיננטי אך הקירות לבנים ושקטים. הארונות שתוכננו לחדר זה מאפשרים מקום אחסון רב, ושולבו שם מראות רחבות ותאורה מחמיאה.
בחדר הרחצה של ההורים, ביצעה המעצבת בחירה מעניינת. כדי לא להעמיס על העין הרבה מאד דלתות, הכניסה לחדר הרחצה הזה נעשית דרך ארון הבגדים של ההורים.

" ["image"]=> string(74) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/10/4-רחצה-ילדים.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [4]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(74) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/10/5-רחצה-הורים.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [5]=> array(4) { ["text"]=> string(747) "

אחד המהלכים המשמעותיים ביותר שנעשו במהלך השיפוץ המקיף של הבית, היה להוסיף קומת גג. הדיירים ביקשו לשוות לקומה הזאת מראה של צימר, ולכן הוחלט לצבוע את התקרה המשופעת שלה בצבע לבן. החללים הנמוכים בקומה נוצלו לטובת שטחי אחסון. הקומה הזאת כולל גם מטבחון, חדר רחצה צמוד ומרפסת עם פינת זולה המשקיפה אל הים.
בתוך השיפוץ לא נשכחה גם קומת המרתף. המרתף הוסב לחדר מוזיקה וקולנוע, ונתחם בוויטרינות כדי לא להרעיש לדרי הבית.

" ["image"]=> string(59) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/10/6-גג.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [6]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(63) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/10/7-מרתף.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [7]=> array(4) { ["text"]=> string(951) "

הדיירים שאפו לנצל את השיפוץ המקיף והיסודי כדי לעצב מחדש גם את הגינה ולתכנן בה בריכה. כעת הם נהנים מגינה פורחת עם מטבחון חוץ ואזור רביצה, וכמובן עם בריכה מפנקת שגם יכולה לשמש בחורף כג'קוזי.
תהליך השיפוץ ארך זמן רב מאוד גם בשל הבירוקרטיה וגם בשל אילוצים לא צפויים שצצו לאורך הדרך. מעצבת הפנים מספרת על פרויקט מאתגר אך בעיקר מספק, ומשתפת שהיא למדה ממנו דברים רבים. "היה לי העונג לעבוד עם זוג לקוחות שהם גם חברים יקרים לליבי", היא מוסיפה. "ואני יכולה להעיד שהמושג 'ביתי הוא מבצרי' מאפיין אחד לאחד את הבית הזה".

 

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/10/8-10.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  דומה אבל שונה: שיפוץ מקיף לבית פרטי

דומה אבל שונה: שיפוץ מקיף לבית פרטי

המשפחה לא הצליחה למצוא את בית חלומותיה – אז החליטה להפוך את הבית הנוכחי שלה לכזה. הודות לשיפוץ מקיף, הדיירים נהנים עכשיו מבית שעונה על כל הצרכים והרצונות שלהם

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: חגית גרוסמן


הדיירים: זוג + 5 ילדים
המיקום: רעננה
השטח: כ-300 מ"ר
התקציב: כ-1.2 מיליון ₪
אדריכלות: רגינה טוכנר
עיצוב פנים והום סטיילינג: אביטל בן-גיל כץ

במשך זמן רב ניסו בני הזוג למצוא בית חדש עבורם ועבור חמשת ילידיהם, אך לבסוף החליטו לשפץ את ביתם הנוכחי. במסגרת השיפוץ, הוחלט לשנות את הבית מקצה לקצה, כך שלכל אחד מבני המשפחה יהיה חדר משלו. בנוסף, הדיירים ביקשו לתכנן מטבח פרקטי, חלל אירוח מרווח, ובריכה מפנקת בגינה. השניים גם החליטו לנצל את השיפוץ המקיף כדי להוסיף לביתם קומת גג שתשקיף אל הים. באשר לסגנון העיצוב, הוחלט ללכת על גוונים של כחול וטורקיז בשילוב עץ טבעי, ברזל שחור ואלמנטים תעשייתיים.

מעצבת הפנים אביטל בן-גיל כץ היא שקיבלה לידיה את השיפוץ המקיף והעיצוב המחודש של הבית. כבר בתחילת הפרויקט היא הבחינה שמדובר במבנה בעייתי, עם קירות אלכסוניים, חלונות צרים ותקרות בגבהים לא שווים. בנוסף הגינה שם הייתה מוזנחת ולא מנוצלת.
"כלל המפתח שלי בתכנון הוא לרבע את החלל", מסבירה המעצבת. "אלכסוני הבית יושרו או הוסתרו, הפתחים הורחבו ונוספו עוד חלונות, הנמכות התקרה עודנו, והחללים הכפולים נסגרו בחלקם כדי לייצר עוד שטח למעברים בקומה שלמעלה".

השינויים ניכרים כבר כשנכסים לבית. מבואת הכניסה הוגדרה ונתחמה מחדש, וכעת היא מספקת קבלת פנים מוארת ושמחה. גם החלל הציבורי הפך למרווח ושטוף אור, הודות לתהליך השיפוץ המקיף. בנוסף, המטבח הוכפל בשטחו, ויש בו אי שמשמש גם לישיבה וגם לעבודה, מכשירי חשמל חדישים ושפע של מקומות אחסון.
הסלון נשאר בצורתו המקורית, אך בזכות הגדלת החלונות והטיפול בהנמכות התקרה, הוא קיבל מראה פתוח ונעים יותר. את פינת האוכל העמידו מחדש בסמוך לאחד החלונות, ובכך היא הפכה לחלל מזמין ונוח.

גם האזור הפרטי של הבית זכה לעיצוב מחודש במסגרת השיפוץ המקיף. כל אחד מחמשת הילדים קיבל חדר משלו שמתאים בדיוק לצרכיו ולטעמו.
חדרי הרחצה טופלו גם הם. בחדר הרחצה של הילדים הריצוף דומיננטי אך הקירות לבנים ושקטים. הארונות שתוכננו לחדר זה מאפשרים מקום אחסון רב, ושולבו שם מראות רחבות ותאורה מחמיאה.
בחדר הרחצה של ההורים, ביצעה המעצבת בחירה מעניינת. כדי לא להעמיס על העין הרבה מאד דלתות, הכניסה לחדר הרחצה הזה נעשית דרך ארון הבגדים של ההורים.

אחד המהלכים המשמעותיים ביותר שנעשו במהלך השיפוץ המקיף של הבית, היה להוסיף קומת גג. הדיירים ביקשו לשוות לקומה הזאת מראה של צימר, ולכן הוחלט לצבוע את התקרה המשופעת שלה בצבע לבן. החללים הנמוכים בקומה נוצלו לטובת שטחי אחסון. הקומה הזאת כולל גם מטבחון, חדר רחצה צמוד ומרפסת עם פינת זולה המשקיפה אל הים.
בתוך השיפוץ לא נשכחה גם קומת המרתף. המרתף הוסב לחדר מוזיקה וקולנוע, ונתחם בוויטרינות כדי לא להרעיש לדרי הבית.

הדיירים שאפו לנצל את השיפוץ המקיף והיסודי כדי לעצב מחדש גם את הגינה ולתכנן בה בריכה. כעת הם נהנים מגינה פורחת עם מטבחון חוץ ואזור רביצה, וכמובן עם בריכה מפנקת שגם יכולה לשמש בחורף כג'קוזי.
תהליך השיפוץ ארך זמן רב מאוד גם בשל הבירוקרטיה וגם בשל אילוצים לא צפויים שצצו לאורך הדרך. מעצבת הפנים מספרת על פרויקט מאתגר אך בעיקר מספק, ומשתפת שהיא למדה ממנו דברים רבים. "היה לי העונג לעבוד עם זוג לקוחות שהם גם חברים יקרים לליבי", היא מוסיפה. "ואני יכולה להעיד שהמושג 'ביתי הוא מבצרי' מאפיין אחד לאחד את הבית הזה".

 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

בלי קשקושים: עיצוב מונוכרומטי בגוונים אפורים


את עיצוב הבית הזה הכתיבו המבנה המיוחד שלו, גרם המדרגות הנוכח והשימוש היצירתי בגוונים אפורים שונים

עיצוב בתים פרטיים

עיצוב עכשיו: בית פרטי בקו מודרני


מחזית המבנה, דרך החדרים, ועד לאחרון חפצי הנוי – הבית הזה מעוצב כולו בקו מודרני מוקפד

עיצוב בתים פרטיים

משולבים: סגנון מודרני בנוף כפרי


מבחוץ הבית מוקף במרחבים ירוקים של נוף הצפון, אך מבפנים הוא מעוצב בסגנון מודרני ובקו מינימליסטי

עיצוב בתים פרטיים

חם ועכשיו: מראה עדכני באווירה מזמינה


אחרי 15 שנים, החליטו הדיירים לשפץ את הבית ולהתאים אותו לצרכים הנוכחיים שלהם. בתום תהליך השיפוץ, התקבל בית חמים במראה עדכני ונקי

תגובות

כתיבת תגובה