בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  דופלקס ברמת גן: שקט והרמוניה במרחב

דופלקס ברמת גן: שקט והרמוניה במרחב

בקשת הדיירים החדשים בדירת הדופלקס ברמת גן הייתה שהדירה תאפשר מרחב מחייה להם ולבנותיהם, שתעוצב בעיצוב נקי, סימטרי והרמוני ותהיה עשירה במקומות אחסון. והתוצאה? לפניכם

מאת: לירון מילשטיין צילום: שי אפשטיין


                               

עוד בתים מעוצבים:

מערד לתל אביב: איזון בין אורבני לכפרי

גבוה מעל המגדלים: פינה שקטה בתל אביב




איך מנהלים חיים עם שתי בנות קטנות, כך שמצד אחד המבוגרים יהנו ממרחב המחייה בו יוכלו לעבוד, לארח או סתם לצפות בטלוויזיה, ומצד שני, הילדות תישארנה בטווח ראיה במהלך היום. על השאלה הזו נדרשה להשיב ורד בונפיליולי, מעצבת ואדריכלית פנים, כאשר זוג בשנות ה- 30 לחייהם פנה אליה בבקשה שתעצב את דירתם. הזוג, אשר רכש דירת דופלקס בבניין חדש ברמת גן, ביקש לייצר מרחב שיאפשר להורים ולילדות לשהות יחד בבית, בלי שאלו יפריעו לאלה.


מרחב שיאפשר להורים ולילדות לשהות יחד בבית


אלגנטיות במרחב
את קומת הכניסה תכננה בונפיליולי כך שהחלל שלה יהיה פתוח ויכיל בתוכו את המטבח והסלון, כמו גם פינת רביצה לבנות. כך, החלל שנמצא מתחת למדרגות, נוצל לטובת טלוויזיה ושידת מגירות עמוקה, המכילה בתוכה משחקים ולמולה נמצאים שני מרבצים זהים בגודלם. בעתיד, כשיגדלו הילדות, תהפוך הפינה, בצירוף מרפסת השירות הסגורה שצמודה לה, לפינת אוכל מרווחת. עד אז, את הארוחות המרכזיות סועדת המשפחה במרפסת רחבת הידיים הצמודה לסלון, בה נמצא שולחן אוכל וגריל מקצועי.


עיצוב עם תכנון לעתיד
המטבח והסלון, הנמצאים אף הם בקומה התחתונה, בנויים גם הם בהתחשב בדואליות של הורים וילדים באותו חלל. מכשירי החשמל סגורים בתוך שידת המדיה, דבר המונע גם הצטברות אבק. לטובת ההורים נבחרו שתי ספות בעלות משענת אחת, המאפשרות צפייה בטלוויזיה התלוייה, גם בשכיבה. לצד הספות נמצאים שני שולחנות ושני הדומים זהים, המציירים סימטריה בחלל המרכזי של הבית.


סימטריה בחלל המרכזי של הבית

בדים וטקסטיל לבית: לכל בעלי המקצוע
אדריכלים: לכל בעלי המקצוע
  

אחסון מעוצב
במרכז המטבח נמצא אי גדול, ברוחב של מטר, עליו מונחים הכיור והכיריים, ומשני צדדיו ניתן לעבוד ולכן לשלוף בקלות חפצים המאוחסנים במגירות הצדדיות. מסביב למקרר נבנו שתי יחידות גבוהות המיועדות לאחסון, וכוללות תריס גלילה הפונה למשטח העבודה הקטן שמתחת לחלון.


במרכז המטבח נמצא אי ברוחב של מטר
על החלל המרכזי משתרע פס תאורה א-סימטרי, באמצעותו ביקשה בונפיליולי לשבור מעט את הסימטריה החזקה שמייצר הסלון. הפס, אשר מגיע בגוון לבן מהמפעל, הוזמן בגוון ירוק זית, על מנת להוסיף חמימות לסקאלת הצבעים בקומה.


פתרונות אחסון להסתרת הבלגן השגרתי של כל משפחה 
פתרונות אחסון להסתרת הבלגן השגרתי של כל משפחה, היו אחד הדברים החשובים ביותר לבעלי הבית. לצורך כך נבנה ארון שקוע בקיר הכניסה, שמעבר להיותו ארון חשמל ותקשורת, יכול להכיל בתוכו תיקים, מעילים ושאר דברים המשמשים את בני הבית בצאתם; בשובם ניתן "להחביאם" בארון. הממ"ד הפך לחדר עבודה, הכולל שולחן עבודה של 2 מטר, שמאפשר לילדות לשבת סביבו ביחד עם ההורים.
הקומה השניה היא קומת המגורים של המשפחה, עם חדר שינה מרכזי להורים, הכולל מקלחת ומרפסת צמודות ושני חדרים לשתי הבנות, עם מקלחת נפרדת. הקומה רוצפה בפרקט בגוון אלון דבשי (Honey Oak), המייצר חמימות בחדרי השינה.


חדר השירותים של הבנות
לצד המיטה המעוצבת בחדר ההורים ניצבות שתי שידות לילה א-סימטריות, עשויות עץ אלון שעבר התזת חול וצביעה בתנור לגוון דומה לגב המיטה. 


חדר ההורים

לאורך קיר שלם מול המיטה ניצב ארון בגדים גדול ובתוכו נמצאת הטלוויזיה. בדומה ליחידת המדיה שבסלון, גם כאן מוצפנים מכשירי החשמל בתוך דופן מאחורי הארון. הטלוויזיה עצמה מחוברת לרמקולים הנמצאים במקלחת הצמודה, בה נמצאים מקלחון, אסלה וארון כיור העשוי מעץ אלון שעבר צביעה בתנור. 


לאורך קיר שלם מול המיטה ניצב ארון בגדים גדול 

שירותי ההורים

הבית מאופיין בקווים נקיים, סימטריים, בפלטת צבעים שקטה והרמונית של גווני לבן, אפור, שמנת וחום. חלוקת החלל הציבורי לתתי מרחבים המחוברים ביניהם מאפשרת משחק בין בית משפחה בו גדלות בנות, לבין בית המאפשר לארח חברים של ההורים, בקלות כמו הפיכת צד לכרית.

 

  

אהבתם את הבית? ספרו לנו בתגובות!

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

איך אפשר לחבר בין פנים הבית לחוץ, ועדיין לשמור על פרטיות?


בזכות צורת המבנה הייחודית, הבית הזה נהנה מקשר פנים-חוץ חזק, אך עדיין שומר על הפרטיות של דייריו. מערכת החלונות שמכניסה את הסביבה החיצונית הביתה, והתאורה המדויקת תורמות גם הן, ומוסיפות לבית כוח פרקטי ועיצובי

עיצוב בתים פרטיים

הצבע השחור שגנב את ההצגה


שימוש נועז בצבע השחור העניק תפנית דרמטית לבית פרטי שהפך למודרני וחם. כל זאת בשילוב קווים גאומטריים וחומרים טבעיים כגון: מים, עץ, ברזל ואבן

עיצוב בתים פרטיים

בית פרטי בישוב צורן שמשלב יוקרתיות ופרקטיות


בני זוג רכשו בית אשר נבנה על ידי קבלן בתקציב מוגדר מראש. עיצוב הפנים החדש נעשה כבר בשלב השלד, אך עדיין מצליח לספק מענה לטעמם וצורכיהם המדויקים של בני המשפחה. מחשבה רבה הושקעה בבחירת החומרים במטרה לספק סביבת מגורים חמימה ובטיחותית - פרט חשוב במיוחד כאשר מדובר בבית בו מתגוררים שני זאטוטים

עיצוב בתים פרטיים

גבירותיי ורבותיי: מהפך!


כשמסתכלים על הבית הזה אי אפשר בכלל לדמיין איך הוא נראה רק לפני מספר חודשים, הצטרפו לסיור במהפך של הבית שהפך מזקן ועייף לצעיר ושיקי

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *