בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  דירת גן במודיעין: מהפך מרהיב בתקציב מוגבל

דירת גן במודיעין: מהפך מרהיב בתקציב מוגבל

לאחר 15 שנה באותה הדירה, החליטו זוג ההורים כי הגיע הזמן לשינוי וכי מה שהתאים להם בעבר כזוג צעיר, כבר לא עונה על הדרישות של משפחה בת ארבע נפשות. והתוצאה? מרהיבה

מאת: ארנון בן דרור צילום: שי אפשטיין


 

דפדפו לסיור תמונות מודרך בבית: 

כשפנו לאדריכלית קרן אשד ביקשו בני הזוג ובעלי הבית שאנו מבקרים בו הפעם, להפרד מהתחושה של מגורים בדירת סטודנטים לא פרקטית ונעימה למחייה, לצורך כך דירת הגן נזקקה לרענון מקיף ולעיצוב מחדש. העבודות עצמן לא לקחו יותר מחודשיים, כאשר המשפחה נדרשה לצאת מהבית לתקופה של חודש בלבד.
 
הויטרינה החדשה הכניסה את הגינה אל תוך הבית

"הבית עצמו היה אמנם במצב טוב, אבל הוא לא היה מעוצב כלל והכיל אוסף של דברים שאין ביניהם כל קשר, לכן הצורך הראשוני היה פשוט לעצב אותו, להכניס צבע, ליצור משהו אחיד ולהביא רוח עדכנית יותר", מסבירה האדריכלית ומוסיפה, "גם ברמה הפונקציונלית, הבית לא סודר נכון והיה חסר שטחי אחסון, זה היה אחד הנושאים החשובים – לפתוח את החלל ולארגן אותו פרקטית".


הוויטרינה החדשה הכניסה את הגינה אל תוך הבית

אחד הדברים הראשונים שנעשה הוא "הכנסת" הגינה אל הבית. הקיר שחסם את היציאה לחצר הוחלף בוויטרינה חדשה שהצטרפה לשאר פתחי הזכוכית שבדירה, ועזרה להאיר את החלל התחתון של הבית, ובו המטבח, הסלון, פינת הטלוויזיה, פינת העבודה והספרייה. 
 
קירות לבנים, רהיטים צבעוניים
פינת האוכל הוצאה אל הגינה ובמקום זאת נבנה במטבח אי, שגם מהווה משטח עבודה רחב ידיים במטבח וגם גדול מספיק בשביל להכיל ארוחה משפחתית משותפת. מעבר לכך, הילדות יכולות להכין את השיעורים על האי, בזמן שאמא או אבא מבשלים, כך שהעיצוב מכניס פן חיובי גם מבחינת הדינמיקה המשפחתית.
 


לעשות שיעורים, לבשל ולסעוד. אי רב-שימושי
 

הדירה כולה רוצפה בפרקט כהה כקונטרסט לקירות הלבנים

הטלוויזיה מוסתרת ע"י קיר נמוך, כדי לא להפוך אותה למקדש

את פינת המחשב והספרייה, ששכנו בעבר בממ"ד שבמפלס העליון הורידו למטה, וכך נוצרה הפרדה מושלמת בין המפלס התחתון "הציבורי" שנועד לאירוח, לבין המפלס העליון "הפרטי" ובו חדרי השינה. אמנם רק חמש מדרגות מפרידות בין שני המפלסים, אבל התחימה הברורה עוזרת ליצור אווירה אחרת בכל אחד מהם. דבר נוסף וחשוב הוא חידוש הרהיטים הישנים של בני המשפחה והפיכתם לרהיטים משודרגים בעלי מראה רענן ועדכני; כורסאות ישנות רופדו מחדש בצבעים חדשים והארונות החומים הכבדים שבחדרים צופו בטפטים רכים וקלילים. 

 
חמש מדרגות בלבד מפרידות בין המפלס "הציבורי" ל"פרטי".

מבחינה עצובית הרעיון היה לשמור את הקירות לבנים, ולהכניס את הצבע ע"י רהיטים, בדים וכדומה. היות ובני הזוג אוהבים מאוד את הצבע הירוק, הוחדרו אלמנטים רבים בגוון זה במקומות שונים בבית.
 
בני הזוג אוהבים את הצבע הירוק

במפלס העליון, הממ"ד שפונה הפך לחדר של אחת הילדות, שקודם התגוררו באותו חדר. כעת התווסף להן גם חדר משחקים בו הן יכולות לבלות ולשחק. עיצוב חדרי הילדות ובחירת הצבעים בהם נעשו בתיאום מוחלט איתן, על-מנת שירגישו חלק מהתהליך וכי החדר באמת שייך להן וומשקף את אופיין "הן בחרו צבע ממניפת הצבעים, ואנחנו הורדנו טון או שניים כדי לעדן", מספרת המעצבת בחיוך. 

 

 
חדרי הילדות עוצבו בשיתוף מוחלט איתן

קירות חדר ההורים נצבעו בצבע בז'-אפור, וחדר האמבטיה שלהם נתחם כעת על-ידי דלת זכוכית שבמרכזה זכוכית צרובה המסתירה את מה שמתרחש מבעד לה. כך, גם נוצרת תחושה של מרחב פתוח וחופשי, אך גם נשמרת הפרטיות הנדרשת, הן בשירותים והן בעת שימוש במקלחון.
 
חדר השינה של ההורים


הזכוכית הצרובה מעניקה תחושת פתיחות לצד פרטיות נדרשת
 
שיפוצה ועיצובה מחדש של דירת הגן במודיעין מוכיחים כי ניתן לשדרג את ביתנו ולהפוך אותו ממקום בעל עיצוב "עייף" ולא פרקטי, לבית חלומות של ממש וכל זאת בתקציב מוגבל ומבלי לקרוע את הכיס. 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

מהבית אל החוץ: תכנון מחודש הפך בית חשוך ומסוגר למואר ומוקף גינה


פתחים גדולים, חומרי גלם טבעיים וצבעוניות עדינה – כל אלה הפכו את הבית החשוך למרחב מחייה פתוח, שטוף אור, ועטוף בצמחייה

עיצוב בתים פרטיים

איך אפשר לחבר בין פנים הבית לחוץ, ועדיין לשמור על פרטיות?


בזכות צורת המבנה הייחודית, הבית הזה נהנה מקשר פנים-חוץ חזק, אך עדיין שומר על הפרטיות של דייריו. מערכת החלונות שמכניסה את הסביבה החיצונית הביתה, והתאורה המדויקת תורמות גם הן, ומוסיפות לבית כוח פרקטי ועיצובי

עיצוב בתים פרטיים

הצבע השחור שגנב את ההצגה


שימוש נועז בצבע השחור העניק תפנית דרמטית לבית פרטי שהפך למודרני וחם. כל זאת בשילוב קווים גאומטריים וחומרים טבעיים כגון: מים, עץ, ברזל ואבן

עיצוב בתים פרטיים

בית פרטי בישוב צורן שמשלב יוקרתיות ופרקטיות


בני זוג רכשו בית אשר נבנה על ידי קבלן בתקציב מוגדר מראש. עיצוב הפנים החדש נעשה כבר בשלב השלד, אך עדיין מצליח לספק מענה לטעמם וצורכיהם המדויקים של בני המשפחה. מחשבה רבה הושקעה בבחירת החומרים במטרה לספק סביבת מגורים חמימה ובטיחותית - פרט חשוב במיוחד כאשר מדובר בבית בו מתגוררים שני זאטוטים

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *