כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב בתים פרטיים  //  הבית ברחוב ארנון

הבית ברחוב ארנון

עבר, הווה ועתיד, משפחה ויצירה, חדש וישן משמשים יחד בביתה של מירי מגנוס, שעיצבה בתה, מעצבת הפנים, טלי גולדפנד

מאת: תמר פלדמן צילום:


המראה המינימליסטי, הרגוע, אפילו קר למראה, של הדירה הלבנה, כמעט עירומה ממבט ראשון, אינו אלא קצה קרחון של חיים סוערים המאפיינים משפחה יצירתית ומסועפת ובעיקר מלאה אהבה. אהבה משפחתית, אהבת תרבות ואמנות, אהבת יופי והיסטוריה.
את הדירה עיצבה הבת – טלי גולדפנד, מעצבת פנים – למען אמה ויחד אתה. אישיותה ומשנתה של האם, מירי מגנוס, בימאית ויוצרת בין-תחומית, טבועה בה כמעט בכל סנטימטר רבוע.

הדירה היא גם סיפורה של המשפחה לדורותיה, הטבוע למשל בתמונות למינציה על פלטת שולחן הקפה, עם סיפורים מרתקים על נסיכים ומאהבות מארצות רחוקות, ואם תרצו גם סיפורה של המדינה למן הקמתה. מהמרפסת רחבת הידיים (מרפסת אמיתית של פעם שלא חשו צורך דחוף לסגור אותה) קורץ מצד אחד הים, עם זיכרונות מימי טרום כיכר אתרים, ומהצד השני ביתו של דוד בן גוריון.

הדירה, בת 45 שנה, שעברה גלגולים רבים, הגיעה לגרסתה הנוכחית לאחר מות בעלה של מגנוס. היא הרגישה מבולבלת ורצתה בעיקר לעשות סדר. התוצאה היתה דווקא מהפך. "מצאתי את עצמי חושבת מה צריך בנאדם 'זקן'. המסקנה המתבקשת לדידי היתה – לזרוק. זה היה קשה אבל ממכר".

במחשבה שבהווה היא דווקא צריכה מינימום, גם מתוך הרגשה וגם כמרד במבחר הענקי שקיים היום ובשיווק האגרסיבי המעודד לצרכנות יתר, בחרה מגנוס ב"כמה שפחות וכמה שיותר לבן"

הרהיטים שלא פונו מן הבית זכו לחיות חדשה ומפתיעה, רצפת הטרצו המקורית שולבה רק בעת הצורך באבן חלילה חדשה, גופי התאורה ברובם חדשים ועדכניים. זה היה חשוב במיוחד למגנוס, שגילה הכרונולוגי הוא עובדה הקשורה רק באקראי להתנהלותה, למראה ולדרך המחשבה הרעננה והחתרנית שלה.

לאווירת הזוהר שבכל זאת מתגלה לה לאטה תורמת רבות השמש המציפה את הדירה כמעט בכל שעות היום ודווקא מחמיאה ללבן הבוהק. לאווירה זו תורמת גם מגנוס עצמה על אישיותה הדומיננטית וכן כמה רהיטי מעצבים ששולבו בדירה, כמו כיסאות שולחן האוכל של ורנר פנטון (הביטאט), שולחנות המטבח של הזוג אימס (הביטאט) או גופי התאורה האדומים של פונטנה ארטה (אקסקלוסיב).

קירות הדירה, שתוכננה במקורה בידי האדריכלית רוט בסוף שנות החמישים, הושארו כמעט כמות שהם. הכניסה לחדר המגורים בפעם הראשונה מלווה תמיד בתדהמה קלה, שאפשר להבחין בה בפני הבאים. חדר ענקי, לבן, חשוף קירות, שטוף אור, בעל חלונות ענקיים (החלונות המקוריים) המובילים למרפסת רחבה. את החלון ממסגר וילון גלילה המסנן את האור ומעניק לחלון מעין הילה. את הווילונות תרמה לדירה מיכל ארז, גם היא בתה של מגנוס, שזה עיסוקה.

השימוש בחומרים פשוטים וזולים ככל שאפשר נבע מרצון לשמור על אווירת פשטות וניקיון וגם מטעמי תקציב

בפינת האוכל, על שטיח דמוי פרווה, שולחן האוכל, מיום החתונה, שתוכנן במקור בידי הגברת רוט, כמו רוב רהיטי הבית המקוריים. זה אחד הפריטים שמגנוס לא רצתה להיפרד מהם. במהדורתו הנוכחית נצבעו רגלי השולחן, הוסרה הפלטה העליונה והוחלפה בפלטת פרספקס. ארבעת הכיסאות של פנטון משלימים את התמונה בפינה הזאת.

פינת הישיבה גם היא מינימליסטית ובה ספה, שתי כורסאות מקוריות שרופדו בעור בצבע סלדין והשולחן שהוכן במיוחד בעבורה ובו תמונות של בני המשפחה לדורותיה מוטבעות בפורמייקה. המנורות התלויות על הקיר, כמו שלושה נרות זיכרון, מורכבות מפליז ופרספקס ואפשר להחליף בהן את התמונות לפי החשק. עתה נתונות במסגרת גלויות משנות הארבעים.

מגנוס אינה מעלה בדעתה לתלות תמונות על הקירות החשופים בדירתה. פתרון יצירתי לאדם שאינו מאמין בתליית תמונות אבל יש ברשותו כמה וכמה מהן נמצא בדמות מדפים לבנים לאורך הקיר שעליהן מגולגלות יצירות אמנות, ביניהן שירים בכתב ידה של המשוררת יונה וולך ובדים מיוחדים. כך היא יכולה לבחור את שעת ההתבוננות ולא לעבור על ידן בכל יום ולקבלן כמובן מאליו.

חלונות צבעוניים שוברים את הלבן ומוסיפים לו כתמי צבע

המטבח – שהיה בעיקר מעוזו של בעלה של מגנוס, אשר תיפקד כשף  של המשפחה – חודש רק חלקית. הארונות העליונים הושארו כמות שהם והארונות התחתונים נרכשו באיקאה. מהוויטרינות המקוריות מציצות זו לצד זו מערכת כלים מיוחדת מפורצלן, ירושה משפחתית, לצד מערכת קפה חדשה של איגוזיני, מפלסטיק לבן, שנקנתה בחנות עודפים. פינת האוכל במטבח מורכבת משידה נמוכה של איקאה המשמשת ספסל ישיבה בתוספת כיסאות של הזוג אימס.

לחדר השינה עוברים דרך חדר האמבטיה, שגם בו משמשים יחד ישן וחדש. כיור עומד מפואר, מימיו הראשונים של הבית, לצד מקלחת חדשה עם חיפוי פסיפס ושידת פלסטיק של איקאה שמגירותיה הוחלפו בעתיקות; עץ משובץ בפנינה. חדר השינה המשמש גם חדר עבודה אף הוא מוצף אור. וילונות ארון הבגדים המקורי הוסרו, הארון נצבע לבן כמובן, הבגדים הושמו בשקיות אחסון, מעט מגירות, קופסאות אחסון והתוצאה היא ארון שהוא תצוגה ובו גם נישת טלוויזיה.

כתם צבע מעניקים חלונות בעלי זכוכית צבעונית – ניגוד מפתיע ומלא חיים לחדר שרובו ככולו רהיטים צחים.

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

שקט על פני המים: בית פרטי בסביון עם תקרה של 6 מטרים


חלונות גדולים מחברים את הבריכה עם חלל האירוח ועם סוויטת ההורים של בית פרטי בסביון, והרמוניה של צבעים בהירים ושקטים עוטפים גם את סוויטות סוף השבוע לילדים

עיצוב בתים פרטיים

קופסת ההפתעות: בית מודרני חלומי לזוג הייטקיסטים


נוף הבריכה נכנס דרך מפתחים גדולים לפנים הבית הפרטי. אליו מצטרפים חדר מפתיע במטבח, פינת חלומות לאישה ואזורי משחק לילדים

עיצוב בתים פרטיים

כל פינה נחשבת: בית צעיר ומודרני למשפחה שאוהבת לארח


ארבעה ילדים, טעם צעיר ועכשווי ואהבה לאירוח משפחה וחברים יצרו בית מודרני, מרווח ומואר בפתח תקווה, שלא בזבז שום מקום פוטנציאלי לאחסון

עיצוב בתים פרטיים

בשקט בשקט: בית רגוע בסגנון סקנדינבי


המעצבת חלמה על בית הרמוני שבו תוכל לגדל את שלושת ילדיה. בזכות הבחירה בסגנון סקנדינבי נקי ובצבעוניות מונוכרומטית, היא הצליחה ליצור מרחב מגורים שמשרה שלווה על כל מי שנכנס

תגובות

כתיבת תגובה