כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב בתים פרטיים  //  הבית הכי כיפי בעולם

הבית הכי כיפי בעולם

נדנדה ענקית במסדרון ושפות שונות של עיצוב בבית אחד יצרו הרמוניה של שמחה וחוויה אחת גדולה של אושר. בואו לסיור

מאת: טליה זוהר צילום: Andrej Avdeenko


אדריכלות: Yakusha Viktoriya

דווקא הדברים שלא נעשו בבית הזה הם אלה שהפכו אותו למיוחד: לא נקבע סגנון עיצוב גורף לכל הבית, לא נלקח בחשבון תכנון עתידי כשהילדים יגדלו, ובעיקר, לא ניתנה הגבלה תקציבית. מנגד עמדו בפני האדריכלית שתי בקשות עיקריות: האחת, שהשמחה תורגש בכל פינה, והשנייה, שהבית יותאם אישית לכל אחד מבני המשפחה – זוג הורים וארבעה ילדים, תאומים, בת ובן בני 14, ילדה בת שמונה והקטן בן שלוש. בנוסף, חשוב היה לדיירים לשלב אלמנטים מהטבע בתוך הבית, לאור העובדה שחיצוניותו עשויה זכוכית ובטון ומאופיינת במראה עירוני מודרני.

בשלב הכרת הצרכים הוקדש עיקר הזמן לילדים. התכנון הותאם לגילם הנוכחי מבלי לקחת בחשבון את הצרכים המשתנים שלהם כאשר יתבגרו וכך נוצרה קומת הילדים הססגונית שללא ספק מהווה את מרכז השמחה בבית. הטבע הוכנס פנימה בצורתו המקורית על ידי גזעים של עצי ליבנה ששולבו במסדרונות, עציצים שנתלו על הקירות, אלמנטים של מים, חלוקי נחל, קירות מחופים אבן טבעית, פרפרים ודוגמאות עצים ופרחים. השאיפה לחומרים טבעיים עברה את גבולות המקובל. רוב הדברים שנבחרו לבית הוזמנו במיוחד אצל בעלי מקצוע מקומיים, אפילו המסגרות למתגי החשמל נעשו בגילוף ידני על ידי אומן עץ. השימוש בחומרים טבעיים היה מקסימאלי והודגש בכל דרך אפשרית.

 

 

 

 

רוצים גם?

מעלית ביתית: לכל העסקים ובעלי המקצוע

ויטרינות מעוצבות: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 

התאמת הבית לצרכי הדיירים הובילה לחלוקה מאוד ברורה בין אגפיו – קומת ילדים, יחידת הורים, אזור חברתי, בריכת שחייה פנימית ואגף שלם שהועד למגורי עובדי התחזוקה שגרים יחד עם המשפחה. בקומת הילדים כל החדרים מחוברים באמצעות מסדרון ארוך שממוקם מעל בריכת שחייה, שאפשר להשקיף עליה דרך פתחים ברצפה ונדנדה עשויה מחבל אחד ארוך מעוגנת בתקרה ומאפשרת לעבור את אורך המסדרון, 25 מטרים, בכמה שניות בלבד. מעבר למעבר לחדרים משמש המסדרון הארוך כחדר משחקים ויש בו שפע של דלפקים, נדנדות, חבלים ואפילו גבעה קטנה מכוסה דשא. כל האלמנטים הללו, בשילוב של ריבועים בהירים ודשא סינטטי ירוק ממלאים את החלל בשמחה אין קץ וכל אחד מהחדרים המעוצב בסגנון שונה, שהותאם לגיל ולאופי הילד, משתרע על שתי קומות.

 

 

 

 

 

 

 

 

מול הססגוניות שבקומת הילדים, ביחידת ההורים מודגשים הגוונים הרגועים שיוצרים אווירה רומנטית ושלווה. בקומה התחתונה, בה נמצאת הבריכה הפנימית, הקיר שמפריד בין החוץ לפנים נבנה כוויטרינה ענקית שאותה ניתן לפתוח כאשר מזג האוויר מאפשר זאת. בכניסה לאזור הבריכה הודגש הטבע על ידי תוספת של פוסטר ענק המואר מאחור ונותן תחושה של הליכה ביער עבות. פשטות מנוגדת לנעשה בקומת הילדים, קומת הבריכה ויחידת ההורים, מורגשת באזור החברתי שבו הפונקציונליות גוברת על העיצוב.

 

 

 

 

  

 

לכאן נבחרו גוונים חמים עם שילובים בין חומרים שונים. רוב האלמנטים בבית עשויים מעץ אוכרה בהיר הבולט על קירות בגוון חום שמכוסים בציפוי קטיפתי. המטבח ופינת האוכל ממוקמים על פני שטח רחב במיוחד, כשבגובה התקרה בו אין חריגה מהסטנדרט המקובל, מה שמעניק אינטימיות מסוימת. ההפתעה מצפה למי שעובר מאזור הכניסה, מטבח, פינת אוכל ומגיע לאזור הסלון, שתקרתו מיתמרת לגובה עצום שמופרד באמצע על ידי מפרש בד עשוי שני משולשים המדגיש את עוצמת הגובה. גם כבלים מתכתיים שיורדים מהגג עד לרצפת הקומה התחתונה, מדגישים את האלמנט האדריכלי הייחודי ואת תפיסת העולם של הבית כולו – שמחה, שמחה, שמחה.

 

 

 

 

 

 

 

 

אהבתם? הנה עוד בתים גרנדיוזים בחו"ל:

בית ענק במיקום חלומי

בית שמתחיל מהגג

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

פנים, חוץ והבית שביניהם


אקווריום ענק בפינת האוכל, אלמוגים צבעוניים בסלון, וחדר רחצה שמדמה ליקוי חמה. הבית הזה בהחלט הצליח ליצור קשר בין פנים וחוץ

עיצוב בתים פרטיים

שומר על השקט: בית נורדי בעיצוב רגוע


קורות עץ חשופות, צבעוניות בהירה וקו עיצוב רגוע מאד – הבית הזה אולי נראה כמו בקתה סקנדינבית, אבל נמצא באמצע הקיבוץ

עיצוב בתים פרטיים

לחשוב מחוץ לתמונה – הכוח בשילוב אמנות בבית


כלפי חוץ המבנה נראה שגרתי ופשוט, אך כשנכנסים פנימה מבינים מיד שהעיצוב והאמנות בבית משחקים תפקיד מרכזי ביותר

עיצוב בתים פרטיים

למה לי אורבני – בית בעיצוב צעיר ונקי


קיר בטון, רצפת עץ והרבה צמחייה ירוקה – ככה הצליחה המעצבת לשלב בין עיצוב אורבני מחוספס לבין מראה מוקפד ונקי

תגובות

כתיבת תגובה