כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב בתים פרטיים  //  הבית הסגול

הבית הסגול

שנים עשר המפלסים בביתו הפרטי של איש עסקים, המתגורר בקיסריה, אינם התופעה החריגה היחידה בבית זה

מאת: עירית תאומים, מגזין בניין ודיור צילום: עוזי פורת


הבית שנבנה לפני 20 שנה כעוד וילה בקיסריה, נרכש לפני מספר שנים על ידי הבעלים הנוכחי. עם הרכישה גמלה החלטה בליבו לעצב ולשפץ את הבית ללא עזרת אדריכל או מעצב. החליט ועשה.
בבית הלא שיגרתי מתגוררים יחדיו אב ושני בניו הבוגרים, כשכל אחד מהם נהנה מפרטיות מוחלטת במפלס אישי, כולל מרפסת.

בעל הבית בחר להשתמש בצבעוניות כאלמנט ייחודי: חזית הבית צבועה בחום, בהשראת הסיגר האהוב על בעל הבית, ודק עץ מוביל לחצר אחורית מטופחת. בדרך, המובילה מהחזית לחצר האחורית, ניצב קיר מעוגל, עם חלונות דמי פעורים לכל גובהו וצבעו סגול עז. הקיר, הנראה כאלמנט פיסולי, מרמז על הצבעוניות המיוחדת שבבית, הכוללת, נוסף לסגול, מגוון  צבעי צהוב, ירוק תפוח, חום, אפור, אדום, וגוונים של כחול, תכלת וטורקיז.

בבית מתגוררים יחדיו אב ושני בניו הבוגרים, כשכל אחד מהם נהנה מפרטיות מוחלטת במפלס אישי, כולל מרפסת

אל המפלסים השונים מובילות מדרגות לולייניות עשויות פלטות עץ, הנראות כמרחפות. בקצה העליון של המדרגות, בגובה של 12 מ' מקומת המרתף, ממוקמים כיפת זכוכית וקיר לבני זכוכית,  המהווים מקור אור טבעי, שמדגיש את הצבעוניות החוגגת בבית.
מיד בכניסה לבית מתגלה שילוב צבעוני של קיר סגול עם עמוד גלילי צהוב. בעיקול המדרגות יחידה עגולה בנויה, שגם בה משולבים צבעי סגול וצהוב ועליה אוסף תמונות משפחתיות.

מניין המפלסים מתחיל מקומת האירוח, הכוללת: מטבח פתוח לפינת האוכל, מבואת כניסה, סלון ופינת הקריאה, בה מיתמרת ספריה לגובה של 6 מטרים. הספריה עשויה מדפים בנויים, שנצבעו באפור, וסולם מתכת אפור, הנע על מסילה, מאפשר גישה גם  למדפי הספרים העליונים.
כורסת קריאה מעור, בצבע אדום, משתלבת היטב בכל הצבעים והחומרים. הריצוף במפלס זה שונה מהריצוף בכל חדרי הבית. בעוד  שהחדרים רוצפו בפרקט עץ אלון גושני, בקומת הסלון נעשה שימוש באבן ליים סטון  מט, נטולת ברק.

למרות שאת הבית עיצב גבר, שהעיצוב עבורו הוא תחביב בלבד, הוקדשה תשומת הלב  ראויה לציון לפרטים ולחומרי הבנייה

חמישה גופי תאורה מרחפים עשויים נייר אורז (הלוא הם 'העננים' של פרנק גרי) מהווים אלמנט דומיננטי בסלון. 'ענן' נוסף בודד מרחף לו מעל פינת האוכל הסמוכה למטבח. ברהיטי פינת האוכל משולבים ברזל וזכוכית וכסאות, שרופדו בדיגום זברה בגווני שחור לבן.
למטבח, בצבע ירוק תפוח, חודר אור טבעי דרך חלונות מאורכים. במרכז המטבח, יחידת אחסון באותו גוון, שמשמש 'אי', המתאים לארוחות בוקר חפוזות עם כסאות בר צמודים בירוק תואם, כמובן.

מתחת ל'עננים', המרחפים בסלון מגובה תקרה של 6 מטרים, ניצבות זו מול זו שתי ספות, האחת בצבע בז' בהיר והשנייה בצבע קוניאק. בין גווני הספות, מחבר שפע כריות, שבריפודן שילוב של אפור וצהוב.

קומת האירוח, הנמצאת במפלס אחד עם חלקת הדשא שבגינה, ואליה יציאה ישירה מהחלל, המחבר בין פינת האוכל לסלון אל מפלס האירוח. מדלת הכניסה עולים במספר מדרגות רחבות, או פונים שמאלה לכיוון המרתף, בו נמצאים חדר כושר וחדר מסאג'ים וטיפולים, שלא היו מביישים את מלון הבוטיק היוקרתי ביותר. מעבר לציוד המשוכלל בולטת הצבעוניות הסגולה גם בנישה, המהווה מקום אחסון לשפע של מגבות אדומות אחידות ובקבוקי מים מינרלים.

תהליך השיפוץ נמשך קרוב לשנה; רק אחרי 86 ניסיונות התקבל הגוון הסגול הרצוי

בכניסה הרשמית של הבית, אליו אפשר גם להיכנס ישירות מהסלון, ממוקמים שני המפלסים המיועדים לחדרי הבנים. באחד מחדרי הבנים, בחזית החדר, יש יציאה אל הגינה האחורית,  העוברת דרך ג'קוזי רחב ידיים עשוי פסיפס בעבודת יד בצבעי ירוק טורקיז. העץ, העוטף את הדופן החיצוני של הג'קוזי והפרקט, משלימים את המראה, ולא נותר אלא להתפנק בג'קוזי, ולהשקיף ממנו אל עבר הגינה והנוף. יחידה נוספת של אחד הבנים פונה אף היא מזרחה, לנוף של בנימינה והכרמל.

בכיוון ההפוך, מעל הסלון עם הפנים לחזית הבית, יש פינת עבודה קטנה, הצופה אל הסלון, בה שולחן כתיבה סיני עתיר פיתוחים בן 150 שנה, ובצמוד, יחידת השינה של בעל הבית. העיצוב בחדר זה מזכיר את עיצוב פנים חדרי השינה של הבנים. הפרקט עשוי, כאמור, עץ אלון גושני, המיטה עשויה מסגרת עץ מייפל מלא, ובגב המיטה משולב עץ בדוגמה מפוספסת, היוצרת אשליה של תלת מימד. בנישה, הבנויה לאורך הקיר הניצב מול המיטה, משולבים מסך פלזמה ומדפי גבס לבנים. בחדרי השינה שולטים צבעים רגועים של לבן, בז' וחום.

ההשקעה בצבעוניות ניכרת גם בצמחייה, שגווניה מוכיחים כי שום צמח לא נשתל שם במקרה

שני חצאי מפלס נוספים מובילים לשני גגות מפנקים. הגג החולש על הנוף המזרחי (בנימינה והכרמל) והגג החזיתי במפלס העליון, ממנו ניתן להשקיף עד הים. ציוד הבר בי קיו נבנה על הגג האחורי, בעוד שהגג החזיתי הוא המפנק במיוחד.

"אני גר כאן", מעיד על עצמו בעל הבית, אולי על שום הג'קוזי המלבני הענק, העשוי פסיפס, אולי על שום רהיטי המרפסת, העשויים פלסטיק, הנראה כחומר טבעי ארוג בשתי וערב ואולי בכלל על שום צבעי הריפודים בכחול תכלת, המשתלבים עם השמים התכולים, ומשדרים אווירה מזמינה של חופשה.
למרות שאת הבית עיצב גבר, שהעיצוב עבורו הוא תחביב בלבד, הוקדשה תשומת הלב  הראויה לפרטים ולחומרי הבנייה. הליך השיפוץ נמשך כמעט שנה. "עשיתי 86 ניסיונות עד שהתקבל הגוון הסגול שרציתי", אומר בעל הבית.

כל משקופי הדלתות והדלתות עצמן נעשו מעץ מייפל מלא, ועוצבו בגובה לא סטנדרטי, עד תקרת החדרים. העץ, המשמש לדק באזורים החיצוניים, בגינה ובמרפסות הגג, הוא עץ איפיאה איכותי, ואפילו הצמחייה, בעלת הפריחה הסגולה, לא נשתלה בגינה במקרה.

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

ברוח המושבות: בית בסגנון קולוניאלי


הבית הזה מצליח להפגיש בין אדריכלות ים-תיכונית לבין סגנון קולוניאלי מעודן, וגם שומר על קשר עם הסביבה שמקיפה אותו

עיצוב בתים פרטיים

שני בתים בקומפלקס אחד: עיצוב וילה יוקרתית אחת לשתי משפחות


שתי משפחות חולקות וילה יוקרתית במרכז הארץ. מדרגות שהופכות לרמפה ופתרונות טכנולוגיים מיוחדים משתלבים בעיצוב מודרני וחם

עיצוב בתים פרטיים

בין פנים לחוץ: בית שמחובר לסביבתו


בזכות חלוקת חלל נכונה ובחירת חומרים מדויקת, הצליחה האדריכלית לחבר בין עיצוב הפנים לעיצוב החוץ וליצור בית במראה הוליסטי והרמוני

עיצוב בתים פרטיים

אליס, מאחורייך: בית בהשראת ארץ הפלאות


עם עיצוב צבעוני ונועז, חומרים ייחודיים בייבוא אישי, ומסיכות שלוקטו מרחבי העולם – הבית הזה בהחלט מצליח להפתיע

תגובות

כתיבת תגובה