כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(2) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(14063) "

הדיירים: זוג הורים ו-3 ילדים
השטח: 240 מ"ר
המקום: תל ברוך
אדריכלות ועיצוב פנים: ערן צ'כנוביץ


איך מתכננים ומשפצים בית בעל שלושה מפלסים? מדובר באתגר לא פשוט שדרש הכרות מעמיקה של המעצב עם סדר היום של הדיירים והבנת הצרכים שלהם כמשפחה. ואם זה לא מספיק, הרי שמדובר בבית שבנוי בצורה טרפז, מה שהוסיף לאתגר. חלק מהתכנון, כלל שינוי חזיתות הבית: לבנים שחורות מחלקות את חזית הכניסה לשני אזורים, ויוצרות נקודת התייחסות המגדירה את הכניסה, שכוללת דלת בגוון שחור.

 
רחבת הכניסה לבית רוצפה באריחים שחורים-אפורים במידות משתנות. מספר עצי פרי נשתלו על אותו ציר, במרחקים קבועים יוצרים את שביל הכניסה לבית, כמו כן נוסף שילוב של פרחי עונה כדי להעניק צבע וחיות לאזור כניסה.

 

הבית מבחוץ

 

שביל הכניסה לבית



קומת הקרקע בבית מחולקת לחללים שמופרדים על ידי המדרגות, ומגדירים את הפונקציות השונות בחלל. מפלס הכניסה מחבר את המטבח ופינת האוכל. המטבח פתוח אך מוצנע מחדר המגורים, ומחובר לממ"ד אשר משמש כחדר שרות. רהיט דו צדדי שמשמש גם ככיסוי למזגן, מפריד בין פינת האוכל לחדר המגורים. מצידו של הסלון הוא נראה כמו ארון טלוויזיה, ומהצד השני, בפינת האוכל הוא משמש כארון אחסון.




עגולה. פינת האוכל


ריצוף וחיפוי:
 לכל העסקים ובעלי המקצוע
מדרגות ומעקות: לכל העסקים ובעלי המקצוע 

 


בריצוף בריקים. הסלון




כוח כרקע לאיזור האירוח




מעקה הפרדה בין פינת האוכל לסלון

 


פתוח אך מוצנע. המטבח

חלל מעניין נוסף הוא פינת המשפחה, שמשמש את הילדים לאירוח חברים ומשחקי טלוויזיה. בקומה זו נעשה שילוב בין עץ אלון, צבע לבן ונגיעות של שחור ואפור: נעשה שימוש בפרקט אלון מעושן בעל לוחות רחבים, נבחרו חלונות בלגיים בגוון שחור, והקירות בחלל נצבעו בלבן.
 



אזור המשחקים



בגווני שחור, לבן ועץ

 

בקומה הראשונה נמצאים חדרי השינה והמקלחות. השימוש בפרקט מלובן בחדרי השינה, עם נגיעות של אביזרים בגוון ורוד לבת וגוון שחור לבן, יוצרים את העניין, הייחוד והרוגע בחדרים של הילדים. בצד השני של הקומה נמצאת גם יחידת ההורים עם חדר ארונות ומקלחת מפנקת בעלת ארון כיור מעץ אלון עם כיור עליון, וארון מראה עליון אשר פותר שטח אחסון חשוב.



חדר השינה של ההורים



חדר הבת



חדר הבן




חדר הרחצה של ההורים


חדר הרחצה של הילדים

 

קומת הגג הפכה ליחידת מגורים עבור הילד המתבגר של המשפחה – יחידה נפרדת שבמרכזה חדר השינה עם תקרה אלכסונית שמחופה בקורות עץ בצבע לבן. המרפסת הצמודה לחדר משמשת לאירוח חברים או כחלל משחקים עבור שאר ילדי הבית.

 


חדר הבן בעליית הגג



יחידת מגורים נפרדת



חדר הרחצה בעליית הגג




  

רשימת ספקים חלקית:

גופי תאורה: קמחי תאורה
כלים סניטרים: HeziBank
אדריכלות נוף: ורד צוק
קבלן בניין: ואליד 
אלומיניום/בלגי ברזל: האחים דאבי
נגרות: מרדכי נגרות
גינה: משתלת פתאל
מקלחונים: בראור מראות
אדריכלות נוף: ורד צוק


עוד בתים מעוצבים:
 

מכה שורשים: הבית שעוצב על טהרת העץ 

כאן שוחים בכיף: וילה וביתן בריכה צמוד

שינוי צורה בבית תל אביבי

מרחב מחייה: וילה מעוצבת במושב

הצצה לבית במושב אליכין

 

" ["image"]=> string(153) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב בתים פרטיים/עיצוב פנטאהוז בתל ברוך/234.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(153) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב בתים פרטיים/עיצוב פנטאהוז בתל ברוך/403.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  החיים בשלושה מפלסים: עיצוב בית בתל ברוך

החיים בשלושה מפלסים: עיצוב בית בתל ברוך

מטבח בזווית לא שגרתית, פינת משפחה שבה כולם מתאספים ויחידת מגורים בעליית הגג – הצצה לבית מעוצב בצפון תל אביב

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: אביב קורט


הדיירים: זוג הורים ו-3 ילדים
השטח: 240 מ"ר
המקום: תל ברוך
אדריכלות ועיצוב פנים: ערן צ'כנוביץ


איך מתכננים ומשפצים בית בעל שלושה מפלסים? מדובר באתגר לא פשוט שדרש הכרות מעמיקה של המעצב עם סדר היום של הדיירים והבנת הצרכים שלהם כמשפחה. ואם זה לא מספיק, הרי שמדובר בבית שבנוי בצורה טרפז, מה שהוסיף לאתגר. חלק מהתכנון, כלל שינוי חזיתות הבית: לבנים שחורות מחלקות את חזית הכניסה לשני אזורים, ויוצרות נקודת התייחסות המגדירה את הכניסה, שכוללת דלת בגוון שחור.

 
רחבת הכניסה לבית רוצפה באריחים שחורים-אפורים במידות משתנות. מספר עצי פרי נשתלו על אותו ציר, במרחקים קבועים יוצרים את שביל הכניסה לבית, כמו כן נוסף שילוב של פרחי עונה כדי להעניק צבע וחיות לאזור כניסה.

 

הבית מבחוץ

 

שביל הכניסה לבית



קומת הקרקע בבית מחולקת לחללים שמופרדים על ידי המדרגות, ומגדירים את הפונקציות השונות בחלל. מפלס הכניסה מחבר את המטבח ופינת האוכל. המטבח פתוח אך מוצנע מחדר המגורים, ומחובר לממ"ד אשר משמש כחדר שרות. רהיט דו צדדי שמשמש גם ככיסוי למזגן, מפריד בין פינת האוכל לחדר המגורים. מצידו של הסלון הוא נראה כמו ארון טלוויזיה, ומהצד השני, בפינת האוכל הוא משמש כארון אחסון.




עגולה. פינת האוכל


ריצוף וחיפוי:
 לכל העסקים ובעלי המקצוע
מדרגות ומעקות: לכל העסקים ובעלי המקצוע 

 


בריצוף בריקים. הסלון




כוח כרקע לאיזור האירוח




מעקה הפרדה בין פינת האוכל לסלון

 


פתוח אך מוצנע. המטבח

חלל מעניין נוסף הוא פינת המשפחה, שמשמש את הילדים לאירוח חברים ומשחקי טלוויזיה. בקומה זו נעשה שילוב בין עץ אלון, צבע לבן ונגיעות של שחור ואפור: נעשה שימוש בפרקט אלון מעושן בעל לוחות רחבים, נבחרו חלונות בלגיים בגוון שחור, והקירות בחלל נצבעו בלבן.
 



אזור המשחקים



בגווני שחור, לבן ועץ

 

בקומה הראשונה נמצאים חדרי השינה והמקלחות. השימוש בפרקט מלובן בחדרי השינה, עם נגיעות של אביזרים בגוון ורוד לבת וגוון שחור לבן, יוצרים את העניין, הייחוד והרוגע בחדרים של הילדים. בצד השני של הקומה נמצאת גם יחידת ההורים עם חדר ארונות ומקלחת מפנקת בעלת ארון כיור מעץ אלון עם כיור עליון, וארון מראה עליון אשר פותר שטח אחסון חשוב.



חדר השינה של ההורים



חדר הבת



חדר הבן




חדר הרחצה של ההורים


חדר הרחצה של הילדים

 

קומת הגג הפכה ליחידת מגורים עבור הילד המתבגר של המשפחה – יחידה נפרדת שבמרכזה חדר השינה עם תקרה אלכסונית שמחופה בקורות עץ בצבע לבן. המרפסת הצמודה לחדר משמשת לאירוח חברים או כחלל משחקים עבור שאר ילדי הבית.

 


חדר הבן בעליית הגג



יחידת מגורים נפרדת



חדר הרחצה בעליית הגג




  

רשימת ספקים חלקית:

גופי תאורה: קמחי תאורה
כלים סניטרים: HeziBank
אדריכלות נוף: ורד צוק
קבלן בניין: ואליד 
אלומיניום/בלגי ברזל: האחים דאבי
נגרות: מרדכי נגרות
גינה: משתלת פתאל
מקלחונים: בראור מראות
אדריכלות נוף: ורד צוק


עוד בתים מעוצבים:
 

 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

מאחד יוצאים שניים: פיצול בית פרטי


בת הזקונים התחתנה, והאמא החליטה לפצל את הבית הדו-מפלסי שלה לשתי דירות נפרדות – אחת בשבילה והשנייה בשביל הבת ובעלה הטרי

עיצוב בתים פרטיים

חוצה זמנים: האדריכלית שמשלבת בין קדמה למסורת


בווילה הרחבה שעיצבה האדריכלית מנאל איסמעיל אפשר לראות חיבור מדויק בין עבר לעתיד ובין פנים וחוץ

עיצוב בתים פרטיים

אנרגיה חדשה: השינוי שפתח את הבית


בזכות ביטול קירות מיותרים, הצליחה המעצבת להפוך בית חשוך למרחב פתוח ומואר שמחבר היטב בין הפנים והחוץ

עיצוב בתים פרטיים

הפרד ומשול: עיצוב בית דו משפחתי


עם קירות משותפים ושכנים קרובים מאד, תכנון ועיצוב בית דו משפחתי הוא אתגר ממש לא פשוט

תגובות

כתיבת תגובה