כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  הכול פתוח: בית מודרני שמשקיף לנוף

הכול פתוח: בית מודרני שמשקיף לנוף

איך הופכים בית לשימור לבית מודרני בעיצוב אל-זמני? מעצב הפנים עוז מינסוב הצליח לעשות זאת, וגם לא שכח להתייחס לנוף שמקיף את הבית ולמבנה הייחודי שלו

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: אולגה סולן


מיקום: צפון הארץ
שטח: 260 מ"ר
תכנון ועיצוב: עוז מינסוב

מעצב הפנים עוז מינסוב התבקש לשפץ ולעצב מחדש בית לשימור, ולהפוך אותו לבית מודרני במראה עדכני. לצורך כך הוא שילב בבית אלמנטים עכשוויים, לצד וריהוט בגוון עץ אלון טבעי המשדר על זמניות.
נוסף על כך, המעצב גם החליט לנצל את הנוף הנשקף, ולהעצים אותו באמצעות יצירת חלונות רבים שמעוצבים באופן שהולם בית מודרני. באופן דומה, בחר המעצב לנצל את המבנה הטופוגרפי הייחודי של הבית, אשר ממוקם על צלע הר, ולהדגיש אותו דרך יצירת מפלסים.

האזור החברתי, דרכו נכנסים לבית מודרני זה, נמצא במפלס העליון. בחלק הזה של הבית מודגש השילוב העדין בין תקרה משופעת בסגנון כפרי, לבין עיצוב המתקרב למינימליזם. כמו כן ניתן לראות כאן שימוש בחומרים עכשוויים, בגופי תאורה מודרניים, ובפתחים גדולים שמכנסים אור ונוף לתוך הבית. הרצפה שנבחרה הא אפורה, ובמטבח שולט הצבע הלבן. מרפסת גדולה הצמודה לסלון, מאפשרת את המשך חוויית האירוח ובילוי שעות הפנאי של המשפחה.

המפלס התחתון הותאם לפרטיותם של בני המשפחה ולאופי של בית מודרני זה. לצד חדרי השינה של ההורים והילדים, תוכננו באותה קומה, מטבחון קטן ופינת משפחה שעוצבה בגוונים עליזים ונועזים אשר הותאמו לבילוי משותף. גם ביחידת מגורי ההורים, הכוללת בין היתר גם חדר ארונות, מורגשת מגמת המינימליזם. מגמה זו מפנה את הבמה לנוף החודר פנימה מחלון אזור השינה ואף מהחלון בחדר הארונות, שהסף שלו עוצב כפינת עבודה.

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

מאחד יוצא שניים: הדרך הנכונה לחלק את הבית


מעצבת הפנים התבקשה לעזור ללקוחות לחלק את הבית שלהם לשני בתים נפרדים – אחד עבורם, והשני עבור בנם ומשפחתו. לצד השמירה על אופיו של הבית, גם הקפידה המעצבת להעניק פרטיות לכל משפחה

עיצוב בתים פרטיים

עיצוב וילה למשפחה מוזיקלית


את עיצוב הוילה הזאת הכתיבו חיפויי קיר מיוחדים, זריקות צבע נועזות ופסנתר כנף דומיננטי. התוצאה: מרחב מגורים ייחודי שנותן ביטוי לאהבה למוזיקה

עיצוב בתים פרטיים

צוחק אחרון: בית לשימור עם קריצה הומוריסטית


בית לשימור מהמאה ה-18 שנמצא בלב דבלין, שופץ תחת חוקים מחמירים – אבל זה לא מנע מהדיירים לשלב בעיצובו אלמנטים צבעוניים שמעלים חיוך

עיצוב בתים פרטיים

הדבר הקר הבא: בית שוודי בעיצוב נורדי אמיתי


אל מול יער ירוק על אחד מהאיים בצפון שטוקהולם שבשוודיה, תוכנן בית פרטי המחבר באופן נפלא בין עיצוב נורדי מוקפד לסגנון יפני מאופק

תגובות

כתיבת תגובה