כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

אדריכלות בעולם  //  הכל עניין של גובה: בית קוביות קומפקטי בהולנד

הכל עניין של גובה: בית קוביות קומפקטי בהולנד

באזור פסטרולי בהולנד ניצבות במקביל ארבע קוביות קטנות בגבהים, ובמרכזן פטיו. הבית הייחודי הזה נבנה בתפישה אקולוגית, תוך חיסכון משמעותי בעלויות הבנייה והאחזקה

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: Ewout Haiders


מיקום: הולנד
שטח: 55 מ"ר +20 מ"ר פטיו מרכזי
אדריכלות: Chris Collaris
עיצוב פנים: סטודיו i29

קוביות בגבהים שונים לשימושים שונים

הבית הייחודי הזה ממוקם באזור האגמים בהולנד, ומורכב מארבע קוביות בגבהים שונים אשר ניצבות מסביב לפטיו. בית הקוביות הזה נבנה מתוך מטרה לחסוך בשטח ובעלויות בנייה, אך גם מהווה פסל סביבתי מקורי, הנראה שונה מכל כיוון.
הבית נבנה תוך חשיבה מרבית על הפונקציונליות של כל חלליו, והוא מכיל גם יציאה לאגם הסמוך.

בין הקוביות ניצב פטיו ששותף את הבית באור טבעי

חלונות זכוכית גדולים מחברים בין הפנים לחוץ

מאחורי תכנון בית הקוביות עמד רעיון של מינימום הוצאות מול מקסימום ערך. החיסכון בהוצאות התבטא בחשיבה אקולוגית, תוך ניצול מרבי של כיווני זריחת השמש. הקוביות ממוקמות כך שלא יסתירו את אורה וחומה של המש, ויש שימוש בפתחים רחבים שנועדו לאוורר את הבית ולמזג אותו. מסגרות הפתחים החבויים בין הקירות לבין המעטפת החיצונית, מגבירות את רמת הבידוד, ומאפשרות לשמור על טמפרטורה אחידה בתוך בית הקוביות.

קונטרסט של בהיר וכהה

מטבח פונקציונאלי בעיצוב נקי

מההיבט העיצובי, החיבור בין הפנים לחוץ יצר עניין רב, יחד עם חיסכון בכמות חומרי הגמר. ארבע החזיתות של בית הקוביות ניצבות במקביל ועשויות לוחות עץ אורן מוארכים ומושחרים. האור חודר פנימה ומתחבר בהרמוניה מושלמת אל הרהיטים העשויים אלון טבעי. צבע קירות הפנים מחולק בצורה שווה בין שחור ובין לבן – הצבע שממשיך גם אל התקרה של בית הקוביות.

תכנון ירוק על ידי שימוש באור השמש ובחומרים טבעיים

הבית חבוי בצמחיה ויושבת על גדות האגם

בקובייה הגבוהה ביותר מצוי גם גרם מדרגות לבן המוביל לחדר השינה של ההורים שעוצב בפשטות ההולמת את בעלי בית הקוביות. כל רצפת הבית מחופה בבטון מוחלק בגוון טבעי. הקו הגרפי שניכר בעיצוב הפנים, אפשר לאדריכלים לנצל כל סנטימטר מרובע, גם על ידי תכנון ועיצוב רהיטים אינטגרליים.

גרם המדרגות הלבן מוביל אל יחידת ההורים שיושבת במגדל הגבוה

בבית קטן חשוב לנצל כל פינה

ייחודו של בית הקוביות וערכו הגבוה יחסית לגודלו, הושגו בעיקר בשל תכנון המעטפת הייחודית שלו שכללה התקנת לוחות עץ בצורה אנכית. סיומת מקורית זו של הקירות חסכה הוצאות מיותרות בתכנון הגג, ואפשרה יצירת משקופים חיצוניים לחלונות. בנוסף, הסיומת משמשת כמסתור טבעי לדלתות הנעות לצדדים, ומאפשרת פתיחה מקסימלית שלהן.

הלוחות האנכיים מסתירים את הגג וחוסכים בחומרי גמר

האלמנטים הכהים בפנים מתכתבים עם הלוחות האנכיים של החוץ

עוד בנושא

אדריכלות בעולם

כך נראית העיירה שלהם: אזורי המגורים המשונים בעולם


בניו ג'רסי יש עיר אוהלים, בסין יש כפר לגמדים בלבד, וכמעט כל התושבים של אלסקה מתגוררים באותו בניין – הצצה על אזורי המגורים הכי מוזרים ברחבי הגלובוס

אדריכלות בעולם

הכל עניין של גובה: בית קוביות קומפקטי בהולנד


באזור פסטרולי בהולנד ניצבות במקביל ארבע קוביות קטנות בגבהים, ובמרכזן פטיו. הבית הייחודי הזה נבנה בתפישה אקולוגית, תוך חיסכון משמעותי בעלויות הבנייה והאחזקה

אדריכלות בעולם

שיר הלל לסביבה: וילה בניו מקסיקו שמעניקה תחושת מרחב אמיתית


וילה מרשימה בניו מקסיקו הצליחה לייצר תחושת מרחב נפלאה בזכות חלל אנכי גבוה הפתוח לשמיים. על הדרך היא גם מעניקה פרשנות חדשנית לאדריכלות קולוניאלית אמריקאית

אדריכלות בעולם

תשכחו מהבטון: הבתים הכי צבעוניים בעולם


בתי חוף בדרום אפריקה, כפרים איטלקיים ישנים, ומבנים קולוניאליים בקובה – הצצה לבתים הכי צבעוניים על פני הגלובוס. בואו לראות, יהיה שמח

תגובות

כתיבת תגובה