כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  הלבן החדש: עיצוב מודרני לבית בפרדס חנה

הלבן החדש: עיצוב מודרני לבית בפרדס חנה

הבית שלפניכם מוכיח שלבן בוהק מבריק הוא לא בהכרח צבע סטרילי ומנוכר, אלא יכול לשדר גם חום, רומנטיות ומשפחתיות

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


הדיירים: זוג הורים ושני ילדים 
המקום: פרדס חנה
השטח: כ 130 מ"ר וכ-80 מ"ר גינה
עיצוב פנים: כרמית גורש ונטע וינר – סטודיו חלל וכו'
 
איך נראה בית החלומות האישי שלכם? הדיירים בבית שלפניכם ידעו בדיוק מה נכון עבורם. בני הזוג, שנמצאים בתחילת שנות ה- 30 לחייהם, ביקשו לשלב בין אפקט ה"וואו" לבין פונקציונליות, נוחות, התנהלות יומיומית ואורח חיים חברתי ואהבת האירוח. לכן, הקו המנחה בעיצוב כאן היה שילוב בין בית מודרני אלגנטי ומוקפד אך לא "מוזיאוני", לבין כזה שאיננו יוצר תחושת ניכור ומקנה אווירה נעימה וחמימה בכל חללי הבית. קשת הצבעים בה נעשה שימוש מבוססת על הצבע הלבן וגווני אפור, עם נגיעות קלות של עץ על מנת לקבל מראה חמים.
 
צבעים וטפטים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
בנייה ועבודות עץ: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 
החלל הראשון בו נתקל כל מי שנכנס לבית הוא המטבח, שתוכנן כגדול, פתוח ומזמין. המטבח ממוקם במפלס הקרקע בו ממוקמים כל החללים הציבוריים, והוא פתוח לפינת האוכל ולסלון. הוא מעוצב בסגנון נקי בציפוי דלתות זכוכית בגווני אפור ולבן, ותכנונו תואם למשפחה שמבלה בו חלק ניכר מהזמן המשותף יחד, תוך מתן דגש על יצירת מקומות אחסון רבים. גופי התאורה שנבחרו מעל האי יוצרים ניגוד נעים בין הקו הנקי של המטבח לבין הקו המבולגן של גוף התאורה.
 

המטבח החדש 
 
גדול, פתוח ומזמין
 

ניגוד בין העיצוב לתאורה
בפינת האוכל ובסלון נעשה שימוש דומה בגוונים, בשילוב עץ אלון להדגשת תחושת החמימות והמשפחתיות. בכל המפלס הציבורי שולבו גופי תאורה רומנטיים מצד אחד, ושקועים נקיים מאידך, אשר יחד תורמים לשפה העיצובית.
 

פינת האוכל
 

עם גופי תאורה רומנטיים ושקועים

 

הסלון

 

חלל ציבורי מושלם לאירוח
"ממלכת ההורים" במפלס השני הוא חדר שכולו על טהרת הלבן הבוהק והמבריק, על גבי הריצוף האפור, מה שמדגיש את תחושת הרומנטיקה. חדר רחצה גדול ומפואר מוקם בתוך החדר ומופרד ממנו רק באמצעות זכוכית שקופה. בחירת הצבעים בחלל היא עדינה ונעימה, ומתבטאת על ידי פסיפס זהוב, קרמיקה לבנה רומנטית וריצוף דמוי פרקט.
 

חדר השינה של ההורים




עם חדר רחצה שקוף וצמוד
 

במראה רומנטי
 

בחירת צבעים עדינה ונעימה
 
חדרי הילדים עוצבו לבחירתם של הילדים ובהתאמה לאופיים – חמימים, נעימים ורומנטיים. חדר הרחצה המשותף של הילדים גדול ומרווח ובו ניגוד בין השחור ללבן כמעין משחק. הריצוף הינו שחור, והקיר הפנימי חופה בפסיפס המורכב מזכוכית שחורה, כאשר שאר אריחי החדר הלבנים מופרדים בעזרת פס אלומיניום. גם בחלל זה נעשה שילוב של עץ אלון טבעי בארון הכיור, וכך נוצר חדר רחצה מודרני שממשיך את הקו העיצובי של הבית כולו.
 

חדר הבת
 

חדר הבן
 
חדר הרחצה של הילדים
 

משחק של ניגוד בין שחור ללבן
 

ממשיך את הקו המודרני
הכניסה לבית גדולה ומרשימה – שביל הגישה עשוי גרניט פורצלן דמוי דק בגוון אפור, וכך חופתה גם המרפסת. דלת הבית כפולה וצבועה בלבן ובאפור. כל אלו יחד יוצרים תחושה של אחידות ואסתטיקה מוקפדת בתוך הבית ומחוצה לו.
 

הכניסה לבית
 

תוכניות הבית

 
רשימת ספקים חלקית:
נגרות מטבח וקיר טלוויזיה– נגריית ינאי כפרי + אריק לוי מטבחי יוקרה
דלתות כניסה –רב בריח
גופי תאורה – מתן אור 
כלים סניטרים וחיפויים – אור-רום קרמיקה
קבלן מבצע – שלתיאל שרעבי
עבודות זכוכית – "אתגר בזכוכית"
 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

חוץ-פנים-חוץ: רצף ירוק מהגינה אל הנוף החיפאי


המשפחה רכשה בית בחיפה עם נוף אל הכרמל וגינה חמודה, יצירת הקשר בין הפנים לחוץ ובין הגינה לנוף הוא שחולל את תכנון הבית וחלוקת החלל

עיצוב בתים פרטיים

מינימליזם בדרום: שיפוץ ועיצוב של וילה בבאר שבע


המשפחה עברה מהמרכז לווילה בבאר שבע וביקשה לעצב שם את בית חלומותיה. לאחר שיפוץ כולל, התקבלה וילה בעיצוב מינימליסטי, צעיר ומלא חום

עיצוב בתים פרטיים

מהבית אל החוץ: תכנון מחודש הפך בית חשוך ומסוגר למואר ומוקף גינה


פתחים גדולים, חומרי גלם טבעיים וצבעוניות עדינה – כל אלה הפכו את הבית החשוך למרחב מחייה פתוח, שטוף אור, ועטוף בצמחייה

עיצוב בתים פרטיים

איך אפשר לחבר בין פנים הבית לחוץ, ועדיין לשמור על פרטיות?


בזכות צורת המבנה הייחודית, הבית הזה נהנה מקשר פנים-חוץ חזק, אך עדיין שומר על הפרטיות של דייריו. מערכת החלונות שמכניסה את הסביבה החיצונית הביתה, והתאורה המדויקת תורמות גם הן, ומוסיפות לבית כוח פרקטי ועיצובי

תגובות

כתיבת תגובה