כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב בתים פרטיים  //  הסנדלר לא הולך יחף

הסנדלר לא הולך יחף

הנדסאית אדריכלות ועיצוב פנים שיפצה את ביתה, כשחלק ניכר מן העבודה נעשה בפועל על ידה, והפכו דירה צפופה וקודרת לבית, שכיף להתבגר בו

מאת: גילי מצא צילום: רן ארדה


בחיפושיה אחר דירה, שתתאים לדרישותיה, נפסלו רבות. לפני שנה התביתה טלי נחמיאס, הנדסאית אדריכלות ועיצוב פנים, על דירה בלב בועה ירוקה בראשל"צ מערב.

טלי, בת ה-30, לא עונה לקלישאה "הסנדלר הולך יחף". כל סנטימטר בדירת ה-135 מ"ר, זכתה לנגיעת ידה. היא ליוותה את השיפוץ לכל אורכו, משבירת הקירות ועד מיקומי המסמרים, שנועדו ליצירות אמנות העשויות קולאז' של חומרים בחתימתה.

מעשה ידיה ניכר בגימורים ובהשלמות בכל פינה בבית. את דלת הכניסה היא שדרגה בעזרת טפט מטאלי דו צדדי, המשתלב בצבע הקיר שבהמשכה. את משקופי דלתות הפנים, שנצבעו מחדש, עיטרה בבתי מזוזה אומנותיים עשויים מבחנות זכוכית מלופפות חוט מתכת, עם קישוטי פרחים מיובשים. בבית, המעוצב בהקפדה רבת משמעות, מורגשת החשיבות שהעניקה טלי לשילובי הצבעים: גווני כסף, חום שוקולד, קרם ונגיעות בכתום, כשגופי תאורה, מוביילים, גופים פיסוליים וחומרים לקוחים מהטבע מחברים בין החללים בבית, כשהם חוזרים על עצמם כמנטרה עיצובית.

היא ליוותה את השיפוץ לכל אורכו, משבירת הקירות ועד מיקומי המסמרים לתליית יצירות אמנות, עשויות קולאז' של חומרים, בחתימתה

ממלכתה של טלי נחמיאס היא דירת ארבעה חדרים, שעברה שיפוץ  וחזרה לגודלה המקורי-חמישה חדרים, תוך ניצול מקסימאלי של החלל, ושמירה על אווריריות וקו צעיר. "הבסיס לשינוי" אומרת טלי" היה חלל מגורים גדול ולא מנוצל כראוי. פתחים צרים, שדרכם נכנסו למטבח, לחדרי הבית ולשירותים, יצרו תחושה קלסטרופובית, והוחלפו בעיצוב בעל קוים ישרים, שבירת קירות והכנסת החוץ פנימה ממרפסת הדירה, שהפכה למיני-גן. כל אלה  עשו את ההבדל בגדול". יכולתה של טלי להמציא פתרונות ולבצע אותם במקצועיות, היוותה עבורה יתרון כלכלי גדול. "נולדתי למורה לציור וסבא נגר. מסתבר שהיכולות הטכניות עברו בגנים".

האזור הציבורי מעוצב בסגנון מודרני, ולרגע נוצר הרושם שמדובר בדירת רווקים צפון תל-אביבית. גוף תאורה מנחושת, שמצייר צללים דמויי תחרה, מרכך את המראה, וכמוהו גם הקיר שמעל הקונסולה, אשר נצבע בכסף ובעזרת שבלונת פרחים, שטלי צילמה על שקף והגדילה, נוצרה הטבעה מעניינת, כתחליף לטפט שדמיינה ולא מצאה.

גוונים של כסף, חום שוקולד, קרם ונגיעות בכתום, אומנות וחומרים מן הטבע, חוזרים על עצמם כמנטרה עיצובית

המטבח נפתח על-ידי שבירת קיר ויצירת קטע מונמך, ודלפק, המיועד לארוחות יומיומית, בנוסף לשולחן אוכל מסיבי נפתח. הכיסאות תוכננו במחשבה תחילה, עם רגליים צרות וארוכות ומסעד נמוך ומרופד "שלא יסתירו את עיצוב השולחן, שאני אוהבת לשחק איתו באמצעות ראנרים, אגרטל נמוך, כלי הגשה. וכמובן, שלא יוחמץ הנוף של אדניות תבלין ופרחים עונתיים". מסבירה טלי. מטעמי חיסכון הוחלפה במטבח רק חזית הארונות, מסגנון כפרי בצבע מהגוני, לפורמייקה בצבע שמנת עם ידיות  משולבות במתכת. מכיוון שמדובר במשפחה שומרת כשרות, שזקוקה למערכות כלים כפולות ומשולשות, חלבית, בשרית ומערכת מיוחדת לפסח, הוכשר מקום רב לאחסון, שאף הותיר מקום לרכישות נוספות של כלים, כאשר טלי לא עומדת בפיתוי. את הזמן במטבח "מחייג" שעון עגול, שנראה כמו צלחת הגשה ענקית, מעוטר בפרחים שדומים לאלו בשבלונת הקיר מעל הקונסולה, ומנהל דו-שיח מדליק עם כסאות פרספקס בכתום.

האזור הציבורי, המעוצב בסגנון מודרני, יוצר לרגע רושם, שמדובר בדירת רווקים צפון תל-אביבית

בסלון בולטות יצירותיה של טלי: תמונת קנבס, משולבת בענפים צבועים וחלולים, יוצרת דיאלוג עם חלוקי הנחל ברצפה ממול ועם כדורי קש, התלויים  על חוט דיג. ליצירותיה של טלי צורפו זוג מוביילים עשויים צדפים, שנרכשו, לשם שינוי, בחנות לפרטי עיצוב A B C שבניו-יורק, והם מקשטים פינה חשופה. מלבן פתוח, ששלוש צלעותיו נוצרו משזלונג, ספה מעורבת מויסקוזה ופוליאסטר וכורסת טלוויזיה מעור מהווים את אזור הישיבה. מעל מערכת הקולנוע הביתית, גוף תאורה שקוף-אטום. הלוגנים ברצפת הקיר של מסך הפלזמה מאירים שביל של חלוקי נחל, שטלי התעקשה להטביע אחד-אחד בתוך הבטון בדייקנות מירבית.

הסלון נפתח למרפסת קומפקטית, שיש בה ערוגת גינה עם חלוקי הנחל זהים לאלה "שנשתלו" בסלון. הערוגה, 260 סמ"ר, נוצרה מלוח עץ, שהודבק לרצפה שנאטמה למניעת חלחול מים. שולחן מרובע, כסאות קלועים ועציץ זית ננסי דקורטיבי הם ריהוט הגן.

המשפחה שומרת על כשרות, ויש צורך במערכות כלים כפולות ומשולשות. לפיכך, הוכשר מקום רב לאחסון, שהותיר מקום לרכישות חדשות

אל חדרי השינה נכנסים במבואת מסדרון, "שהחליפה מעבר צר עם  דלתות ככוכים"- כהגדרת המעצבת. ביחידת ההורים אווירה יפנית: מיטת מרבץ נמוכה, גוף תאורה אליפטי מנייר אורז, דלת הזזה, וארון בגדים שקוף למחצה. בהמשך הארון, קיר זכוכית חלבית, ומאחוריו  השירותים. מעל המיטה תמונת ענפים דומה לזו שבסלון. בתוך שלוש תיבות קש יצרה טלי מובייל מכדורי זכוכית בגדלים שונים. היא מאחסנת בהם נרות גדולים בריח וניל, המוסיפים חושניות לחדר השינה. הילדים מעדיפים לישון יחד, לכן בחדר השינה יש מיטת תינוק ומיטת נוער. ביניהם שידה וארון, שחייבו בחירת צבע ניטרלי ומרגיע. ציור קיר דומיננטי של פו וחברים, יוצר תחושת עומק. בקיר ממול תמונות קנבס של חילזון ופלמינגו בהשראת ספר ילדים.

האחסון במגירות גלויות וחבויות ובארגז המצעים. חדר המשחקים צבוע לבן, כדי שיהיה קל לבצע תיקוני צבע. כוורת בירוק-כתום הותאמה לספה כתומה, שמעליה תלויים שני לייסטים "לתערוכה מתחלפת של יצירות הילדים". סל צעצועים, שתלוי מהתקרה, ומחולק לפי נושאים, הוא פטנט נפלא שחוסך מקום. קירות נהרסו למרחב, גוונים הוחלפו, ואיתם אלמנטים מן הטבע ועבודות אומנות ויצירה, כל אלה הפכו דירה צפופה וקודרת לבית שכיף להתבגר בו.

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

שקט על פני המים: בית פרטי בסביון עם תקרה של 6 מטרים


חלונות גדולים מחברים את הבריכה עם חלל האירוח ועם סוויטת ההורים של בית פרטי בסביון, והרמוניה של צבעים בהירים ושקטים עוטפים גם את סוויטות סוף השבוע לילדים

עיצוב בתים פרטיים

קופסת ההפתעות: בית מודרני חלומי לזוג הייטקיסטים


נוף הבריכה נכנס דרך מפתחים גדולים לפנים הבית הפרטי. אליו מצטרפים חדר מפתיע במטבח, פינת חלומות לאישה ואזורי משחק לילדים

עיצוב בתים פרטיים

כל פינה נחשבת: בית צעיר ומודרני למשפחה שאוהבת לארח


ארבעה ילדים, טעם צעיר ועכשווי ואהבה לאירוח משפחה וחברים יצרו בית מודרני, מרווח ומואר בפתח תקווה, שלא בזבז שום מקום פוטנציאלי לאחסון

עיצוב בתים פרטיים

בשקט בשקט: בית רגוע בסגנון סקנדינבי


המעצבת חלמה על בית הרמוני שבו תוכל לגדל את שלושת ילדיה. בזכות הבחירה בסגנון סקנדינבי נקי ובצבעוניות מונוכרומטית, היא הצליחה ליצור מרחב מגורים שמשרה שלווה על כל מי שנכנס

תגובות

כתיבת תגובה