כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(11) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(950) "

הדיירים: זוג + 4
המיקום: אזור השרון
השטח: 300 מ"ר
עיצוב וסטיילינג: דורית סלע

איך מעצבים בית דו משפחתי בלי לפגוע בבית הצמוד אליו? עם השאלה הזאת בדיוק נאלצה להתמודד האדריכלית דורית סלע, שקיבלה לידיה פרויקט חדש באזור השרון. כבר בשלבים מוקדמים של העבודה, הבינה האדריכלית שעיצוב בית דו משפחתי הוא אתגר לא קטן שמצריך תכנון מדויק והתחשבות בגורמים רבים. בין היתר היא הקדישה תשומת לב לחזיתות המבנה ולצורת המגרש, ותכננה את הבית באופן שמעניק לדיירים פרטיות מרבית ושפע של אור ואוויר.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/1-30.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/2-28.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [2]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/3-27.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [3]=> array(4) { ["text"]=> string(849) "

הבית הדו משפחתי ממוקם על מגרש של 300 מ"ר, ונפרש על פני שלוש קומות. התחתונה שבהן היא קומת המרתף שכוללת את הממ"ד וחדר המשפחה. בקומת הכניסה נמצאים החללים הציבוריים ויחידת השינה של ההורים, ואילו הקומה העליונה מוקדשת לחדרי השינה של ארבעת הילדים.

מלבד חלוקת החלל, בתכנון הבית הושם דגש על מקסום ההארה הטבעית. לצורך כך, נקבע בחזית הקדמית חלון אלכסוני רחב ממדים, שמאיר את החלל הציבורי כולו ואת פינת האוכל בפרט. אור טבעי נוסף מגיע מחלון הסקיילייט שקבוע מעל לגרם המדרגות.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/4-29.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [4]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/5-27.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [5]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/6-25.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [6]=> array(4) { ["text"]=> string(950) "

החזית האחורית של הבית הדו משפחתי נהנית גם היא משפע של חלונות. חזית זו פונה אל חצר הבית, ויוצרת קשר מעניין בין הפנים והחוץ. הפונקציות השונות בחלל הציבורי מוקמו כולן ביחס לפתחים. כך, למשל, המטבח מוקם באזור שממנו ניתן להשקיף על הבריכה.

מבחינת סגנון העיצוב, החלל הציבורי עשיר באלמנטים מברזל ובטון, ואפילו הרצפה רוצפה באריחי ענק דמויי בטון. החזיתות של ארונות המטבח עשויות גם הן מחומר דמוי בטון, בעוד שהאי מחופה במשטח קוריאן. החומריות הייחודית הזאת מופיעה גם בגרם המדרגות שמשלב בין מדרכי ברזל לבין מעקה כבלים העשוי מנירוסטה.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/7-22.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [7]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/8-21.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [8]=> array(4) { ["text"]=> string(1318) "

הדיירים ביקשו עיצוב מדויק וחף מקישוטים, והאדריכלית דאגה לענות על הבקשה הזאת כבר מבחוץ. עוד לפני שנכנסים לבית הדו משפחתי, מבחינים בחזיתות המבנה המחופות בגרניט פורצלן דמוית ברזל. חיפוי זה חוזר ומופיע גם בפנים הבית, שם הוא משמש כריצוף של אזור פינת האוכל. בנוסף, האדריכלית עשתה שימוש עדין בזוויות אלכסוניות מתונות, שתורמות לתחושת האווריריות. כמו כן, כדי לא לפגוע  במראה הפתוח והנקי, הדלתות המובילות לסוויטת השינה של בני הזוג ולשירותי האורחים תוכננו בקו אפס עם הקיר ונצבעו בגוון נטרלי.

אל מול הניקיון החומרי והצורני, ובניגוד לגוונים המונוכרומטיים השולטים בחלל, בולטת האמנות האפריקאית של האמן מושה טרקה. אמנות זו מכניסה צבע ועניין לבית הדו משפחתי, וגם נותנת ביטוי לחיבה הרבה שרוכש אב המשפחה ליבשת אפריקה, שבה הוא מתנדב כרופא.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/9-21.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [9]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(58) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/10-16.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [10]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(58) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/11-15.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  הפרד ומשול: עיצוב בית דו משפחתי

הפרד ומשול: עיצוב בית דו משפחתי

עם קירות משותפים ושכנים קרובים מאד, תכנון ועיצוב בית דו משפחתי הוא אתגר ממש לא פשוט

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: עודד סמדר


הדיירים: זוג + 4
המיקום: אזור השרון
השטח: 300 מ"ר
עיצוב וסטיילינג: דורית סלע

איך מעצבים בית דו משפחתי בלי לפגוע בבית הצמוד אליו? עם השאלה הזאת בדיוק נאלצה להתמודד האדריכלית דורית סלע, שקיבלה לידיה פרויקט חדש באזור השרון. כבר בשלבים מוקדמים של העבודה, הבינה האדריכלית שעיצוב בית דו משפחתי הוא אתגר לא קטן שמצריך תכנון מדויק והתחשבות בגורמים רבים. בין היתר היא הקדישה תשומת לב לחזיתות המבנה ולצורת המגרש, ותכננה את הבית באופן שמעניק לדיירים פרטיות מרבית ושפע של אור ואוויר.

הבית הדו משפחתי ממוקם על מגרש של 300 מ"ר, ונפרש על פני שלוש קומות. התחתונה שבהן היא קומת המרתף שכוללת את הממ"ד וחדר המשפחה. בקומת הכניסה נמצאים החללים הציבוריים ויחידת השינה של ההורים, ואילו הקומה העליונה מוקדשת לחדרי השינה של ארבעת הילדים.

מלבד חלוקת החלל, בתכנון הבית הושם דגש על מקסום ההארה הטבעית. לצורך כך, נקבע בחזית הקדמית חלון אלכסוני רחב ממדים, שמאיר את החלל הציבורי כולו ואת פינת האוכל בפרט. אור טבעי נוסף מגיע מחלון הסקיילייט שקבוע מעל לגרם המדרגות.

החזית האחורית של הבית הדו משפחתי נהנית גם היא משפע של חלונות. חזית זו פונה אל חצר הבית, ויוצרת קשר מעניין בין הפנים והחוץ. הפונקציות השונות בחלל הציבורי מוקמו כולן ביחס לפתחים. כך, למשל, המטבח מוקם באזור שממנו ניתן להשקיף על הבריכה.

מבחינת סגנון העיצוב, החלל הציבורי עשיר באלמנטים מברזל ובטון, ואפילו הרצפה רוצפה באריחי ענק דמויי בטון. החזיתות של ארונות המטבח עשויות גם הן מחומר דמוי בטון, בעוד שהאי מחופה במשטח קוריאן. החומריות הייחודית הזאת מופיעה גם בגרם המדרגות שמשלב בין מדרכי ברזל לבין מעקה כבלים העשוי מנירוסטה.

הדיירים ביקשו עיצוב מדויק וחף מקישוטים, והאדריכלית דאגה לענות על הבקשה הזאת כבר מבחוץ. עוד לפני שנכנסים לבית הדו משפחתי, מבחינים בחזיתות המבנה המחופות בגרניט פורצלן דמוית ברזל. חיפוי זה חוזר ומופיע גם בפנים הבית, שם הוא משמש כריצוף של אזור פינת האוכל. בנוסף, האדריכלית עשתה שימוש עדין בזוויות אלכסוניות מתונות, שתורמות לתחושת האווריריות. כמו כן, כדי לא לפגוע  במראה הפתוח והנקי, הדלתות המובילות לסוויטת השינה של בני הזוג ולשירותי האורחים תוכננו בקו אפס עם הקיר ונצבעו בגוון נטרלי.

אל מול הניקיון החומרי והצורני, ובניגוד לגוונים המונוכרומטיים השולטים בחלל, בולטת האמנות האפריקאית של האמן מושה טרקה. אמנות זו מכניסה צבע ועניין לבית הדו משפחתי, וגם נותנת ביטוי לחיבה הרבה שרוכש אב המשפחה ליבשת אפריקה, שבה הוא מתנדב כרופא.

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

אנרגיה חדשה: השינוי שפתח את הבית


בזכות ביטול קירות מיותרים, הצליחה המעצבת להפוך בית חשוך למרחב פתוח ומואר שמחבר היטב בין הפנים והחוץ

עיצוב בתים פרטיים

הפרד ומשול: עיצוב בית דו משפחתי


עם קירות משותפים ושכנים קרובים מאד, תכנון ועיצוב בית דו משפחתי הוא אתגר ממש לא פשוט

עיצוב בתים פרטיים

פרובנס מאחורייך: בית כפרי בעיצוב על זמני


על שטח של חצי דונם בגן יבנה נמצא בית כפרי שמוכיח שלא צריך לעלות על מטוס בשביל להרגיש קצת אירופה

עיצוב בתים פרטיים

שונה בין שווים: בית ייחודי בקיבוץ


עם השראה שלקוחה משיר וסגנון נטול הגדרות שנבנה תוך כדי תנועה, הדיירים זכו בבית ייחודי שמשקף באופן מלא את אופיים

תגובות

כתיבת תגובה