כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(2) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(6940) "

אוהבים עיצוב? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים במייל!

 

במקרים רבים תקציב מוגבל הוא אתגר לאדריכלים ולמעצבי פנים, שנאלצים למצוא פתרונות ליצירת סביבת מגורים מרשימה עבור לקוחותיהם כאשר כל שקל נספר ונספר. במקרה הזה המצב הפוך. האדריכלים יעל אלמור ודרור רימוק התבקשו להפגין יצירתיות מרובה עם לא פחות מאשר תקציב ללא הגבלה. על פניו נשמע כמצב אידיאלי, אך רימוק מעיד שתכנון מסוג שכזה הוא לא בהכרח קל יותר. "במקרים כאלו אנחנו חושבים גם במונחים אמנותיים, בלתי שגרתיים ומפתיעים". רימוק מוסיף שהדיירים, עולים חדשים מפאריס שניחנו בחוש הומור בריא ומפותח, קיבלו בברכה כל רעיון עיצובי שהייתה בו נימה משעשעת, בין אם מדובר בצבע או בצורה. "את המפגשים ניהלנו עם מילון צרפתי-עברי, וכל מה שנראה לדיירים מינימליסטי מדי לא קיבל את אישורם", הוא נזכר. 

 

הבית שוכן ביישוב בצפון הארץ. הוא צופה אל הים ומשתרע על 750 מ"ר בשתי קומות. הקומה העליונה כוללת שני מטבחים – אחד ליופי ואחד לשימוש יום יומי – סלון, פינת אוכל, חדר משפחה, סוויטת הורים ובריכת ג'קוזי חיצונית. בקומה התחתונה ממוקמות ארבע סוויטות לאירוח הילדים שבגרו ועזבו את הבית, חדר קולנוע, חדר הסבה מרוקאי אותנטי, סטודיו לציור של הדיירת ובריכת שחייה. לצד כל אלה, על הגג מותקנת מערכת סולרית לייצור חשמל שמשתרעת על פני 300 מטרים.

 

חזית המבנה, שפונה לרחוב, אינה חושפת את ההפתעות שטמונות בו, ואילו חזיתו האחורית, הצופה אל הים, פתוחה לרווחה עם חלונות פנורמיים. שביל ארוך של מדרגות שתחומות בצמחייה מוביל אל הקומה העליונה של הבית ויוצר ציפייה לקראת הכניסה. החללים הציבוריים וחדר השינה של בעלי הבית מוקמו בקומה העליונה כדי שיהיה אפשר לצפות בנוף הכחול הניבט ממנה. כל אחד מהחללים בקומה זו נעשה בחומרים, בצבעים ובצורות שונים. תקרות המתיחה שנבחרו מייצרות אקוסטיקה צלולה ומבחינה עיצובית נראות כיריעה אחידה ללא ניתוקים.

חלונות הסקיי לייט העגולים באזורים השונים מכניסים אור יום ותורמים להתרחשות מעניינת במרחב שמשתנה משעה לשעה. חלק מהקירות נצבעו בגוון אדום פטל דומיננטי, וחלק חופו בעץ אגוז צרפתי וסיקמו בהיר. מעצים אלו, שנבחרו בקפידה על ידי הדיירים, עשויים גם פרטי הנגרות הדקורטיבית שנבנו במיוחד כמו למשל פינת המשפחה שמעניקה לשוהים בה תחושה אינטימית וחמימה. אין פלא שזו בדיוק הפינה האהובה ביותר על הדיירים.

שני המטבחים מוצנעים בתוך קובייה אדריכלית. התפיסה שהמטבח הוא עוד אזור אירוח אינה קיימת בבית זה, פשוט בגלל שכאן יש מספיק חדרים אחרים שאפשר לארח בהם. המטבח הראשון, שנועד לשימוש יום יומי, עוצב בצבעי ירוק וכתום נועזים. המטבח השני, הייצוגי, מתון יותר וכולל רמיזות צבעוניות בלבד של המטבח הקודם, שבאות לידי ביטוי בידיות, שנראות במבט ראשוני כפסי דקורציה בלבד. דלפק ההגשה שחוצץ בין המטבח לפינת האוכל מגלה הצצה מסקרנת למתרחש במטבח.

אחת מבקשותיהם היצירתיות של הזוג הייתה ליצור חדר הסבה מרוקאי אותנטי. חדר זה ממוקם עם שאר החדרים הפרטיים בקומה התחתונה ומשתרע על פני 60 מ"ר וכל פרט בו נעשה בקפידה, החל מקשתות מחודדות, דרך משרבייה כחולה וריהוט אוריינטלי ועד עיטורי פסיפס מקורי. על תכנונו אמונים רימוק ואלמור ועל הביצוע ניצחו אנשי מקצוע שהגיעו במיוחד ממרוקו. "תכנון הבית היה דומה לתכנון פרויקט ציבורי", מסכם רימוק, המתמחה בתכנון מבני ציבור. "לא רק בשל גודלו ומורכבותו, אלא גם מפני שלכל תחום, כמו חשמל, אינסטלציה ומיזוג אוויר, נשכרו מהנדסים מומחים שיפקחו על הביצוע בצורה יסודית". חתיכת עבודה שהשתלמה. 

 

אהבתם את הבית? ספרו לנו בתגובות

 

" ["image"]=> string(145) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/articles/134/עם תקציב ללא הגבלה/עם תקציב ללא הגבלה_1_224.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(141) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/articles/134/עם תקציב ללא הגבלה/עם תקציב ללא הגבלה_1.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  הצרפתים באים: לבנות בתקציב אינסופי

הצרפתים באים: לבנות בתקציב אינסופי

עולים חדשים מפאריס ביקשו לעצמם סביבת מגורים צבעונית ומפתיעה, שמתרחקת ככל האפשר ממה שמוגדר כמינימליסטי

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: עוזי פורת


אוהבים עיצוב? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים במייל!

 

במקרים רבים תקציב מוגבל הוא אתגר לאדריכלים ולמעצבי פנים, שנאלצים למצוא פתרונות ליצירת סביבת מגורים מרשימה עבור לקוחותיהם כאשר כל שקל נספר ונספר. במקרה הזה המצב הפוך. האדריכלים יעל אלמור ודרור רימוק התבקשו להפגין יצירתיות מרובה עם לא פחות מאשר תקציב ללא הגבלה. על פניו נשמע כמצב אידיאלי, אך רימוק מעיד שתכנון מסוג שכזה הוא לא בהכרח קל יותר. "במקרים כאלו אנחנו חושבים גם במונחים אמנותיים, בלתי שגרתיים ומפתיעים". רימוק מוסיף שהדיירים, עולים חדשים מפאריס שניחנו בחוש הומור בריא ומפותח, קיבלו בברכה כל רעיון עיצובי שהייתה בו נימה משעשעת, בין אם מדובר בצבע או בצורה. "את המפגשים ניהלנו עם מילון צרפתי-עברי, וכל מה שנראה לדיירים מינימליסטי מדי לא קיבל את אישורם", הוא נזכר. 

 

הבית שוכן ביישוב בצפון הארץ. הוא צופה אל הים ומשתרע על 750 מ"ר בשתי קומות. הקומה העליונה כוללת שני מטבחים – אחד ליופי ואחד לשימוש יום יומי – סלון, פינת אוכל, חדר משפחה, סוויטת הורים ובריכת ג'קוזי חיצונית. בקומה התחתונה ממוקמות ארבע סוויטות לאירוח הילדים שבגרו ועזבו את הבית, חדר קולנוע, חדר הסבה מרוקאי אותנטי, סטודיו לציור של הדיירת ובריכת שחייה. לצד כל אלה, על הגג מותקנת מערכת סולרית לייצור חשמל שמשתרעת על פני 300 מטרים.

 

חזית המבנה, שפונה לרחוב, אינה חושפת את ההפתעות שטמונות בו, ואילו חזיתו האחורית, הצופה אל הים, פתוחה לרווחה עם חלונות פנורמיים. שביל ארוך של מדרגות שתחומות בצמחייה מוביל אל הקומה העליונה של הבית ויוצר ציפייה לקראת הכניסה. החללים הציבוריים וחדר השינה של בעלי הבית מוקמו בקומה העליונה כדי שיהיה אפשר לצפות בנוף הכחול הניבט ממנה. כל אחד מהחללים בקומה זו נעשה בחומרים, בצבעים ובצורות שונים. תקרות המתיחה שנבחרו מייצרות אקוסטיקה צלולה ומבחינה עיצובית נראות כיריעה אחידה ללא ניתוקים.

חלונות הסקיי לייט העגולים באזורים השונים מכניסים אור יום ותורמים להתרחשות מעניינת במרחב שמשתנה משעה לשעה. חלק מהקירות נצבעו בגוון אדום פטל דומיננטי, וחלק חופו בעץ אגוז צרפתי וסיקמו בהיר. מעצים אלו, שנבחרו בקפידה על ידי הדיירים, עשויים גם פרטי הנגרות הדקורטיבית שנבנו במיוחד כמו למשל פינת המשפחה שמעניקה לשוהים בה תחושה אינטימית וחמימה. אין פלא שזו בדיוק הפינה האהובה ביותר על הדיירים.

שני המטבחים מוצנעים בתוך קובייה אדריכלית. התפיסה שהמטבח הוא עוד אזור אירוח אינה קיימת בבית זה, פשוט בגלל שכאן יש מספיק חדרים אחרים שאפשר לארח בהם. המטבח הראשון, שנועד לשימוש יום יומי, עוצב בצבעי ירוק וכתום נועזים. המטבח השני, הייצוגי, מתון יותר וכולל רמיזות צבעוניות בלבד של המטבח הקודם, שבאות לידי ביטוי בידיות, שנראות במבט ראשוני כפסי דקורציה בלבד. דלפק ההגשה שחוצץ בין המטבח לפינת האוכל מגלה הצצה מסקרנת למתרחש במטבח.

אחת מבקשותיהם היצירתיות של הזוג הייתה ליצור חדר הסבה מרוקאי אותנטי. חדר זה ממוקם עם שאר החדרים הפרטיים בקומה התחתונה ומשתרע על פני 60 מ"ר וכל פרט בו נעשה בקפידה, החל מקשתות מחודדות, דרך משרבייה כחולה וריהוט אוריינטלי ועד עיטורי פסיפס מקורי. על תכנונו אמונים רימוק ואלמור ועל הביצוע ניצחו אנשי מקצוע שהגיעו במיוחד ממרוקו. "תכנון הבית היה דומה לתכנון פרויקט ציבורי", מסכם רימוק, המתמחה בתכנון מבני ציבור. "לא רק בשל גודלו ומורכבותו, אלא גם מפני שלכל תחום, כמו חשמל, אינסטלציה ומיזוג אוויר, נשכרו מהנדסים מומחים שיפקחו על הביצוע בצורה יסודית". חתיכת עבודה שהשתלמה. 

 

אהבתם את הבית? ספרו לנו בתגובות

 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

בלי קשקושים: עיצוב מונוכרומטי בגוונים אפורים


את עיצוב הבית הזה הכתיבו המבנה המיוחד שלו, גרם המדרגות הנוכח והשימוש היצירתי בגוונים אפורים שונים

עיצוב בתים פרטיים

עיצוב עכשיו: בית פרטי בקו מודרני


מחזית המבנה, דרך החדרים, ועד לאחרון חפצי הנוי – הבית הזה מעוצב כולו בקו מודרני מוקפד

עיצוב בתים פרטיים

משולבים: סגנון מודרני בנוף כפרי


מבחוץ הבית מוקף במרחבים ירוקים של נוף הצפון, אך מבפנים הוא מעוצב בסגנון מודרני ובקו מינימליסטי

עיצוב בתים פרטיים

חם ועכשיו: מראה עדכני באווירה מזמינה


אחרי 15 שנים, החליטו הדיירים לשפץ את הבית ולהתאים אותו לצרכים הנוכחיים שלהם. בתום תהליך השיפוץ, התקבל בית חמים במראה עדכני ונקי

תגובות

כתיבת תגובה