כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(1) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(11563) "



ריהוט: טולמנס


הדיירים:
זוג
המיקום: שכונת תל ברוך, צפון תל אביב
השטח: 300 מ"ר
אדריכלות ועיצוב פנים: מיכל יפתח רותם
מהנדס קונסטרוקציה: גיורא גולדהכט 
פיקוח וניהול ביצוע: אריה כהן

 
על מגרש ריק צר וארוך בתל ברוך, תכננה האדריכלית בית דו משפחתי. לשני הבתים נבחר קונספט של "שניים ביחד וכל אחד לחוד", כלומר שני חלקי המבנה אינם זהים, אבל חיים יחד בהרמוניה. כל צד של המבנה קיבל את הייחוד העיצובי שלו המותאם לדייריו מבפנים ומבחוץ. לכן חזיתות הבתים אינן זהות, אך מותאמות בקווי התכנון. 
 
רוצים גם לחשב כמה יעלה לכם לעצב או לשפץ את הבית? כנסו למחשבון השיפוצים ותקבלו את כל התשובות 
 
עוד בתים מעוצבים:


חד וחלק: עיצוב אירופאי לדירה תל אביבית
בין הפטיו לבריכה: פאר בגליל המערבי
ניצל מהריסה: מבנה ישן בסביון שהפך לבית כפרי
 
 
כל בית תוכנן החל ממצב של מגרש ריק ועד שהמבנה אוכלס, כולל תכנון אדריכלי ועיצוב פנים עד לפרטים הקטנים ביותר. הבית הימני בן 4 הקומות תוכנן על מגרש בו לפי קווי הבניין המותרים נשארו לרוחב הבית 6 מטרים בלבד. חלק חשוב מהאתגר האדריכלי היה איך להעמיד את הבית וחלליו בצורה שתמנע הרגשה של המצאות בתוך חלל צר וארוך. 
 
 
האתגר טופל גם ברמת האדריכלות המבנה וגם באדריכלות הפנים. לכיוון החזית לרחוב נעשה שימוש בחלונות רציפים בגובה 3 קומות כדי לייצר מעבר אור מסיבי לפנים המבנה. החלונות הרציפים הם בחזית דרומית, ולכן הם חופו ברפפות חיצוניות חשמליות רציפות לגובה 3 קומות על מנת לאפשר סינון ושליטה על האור והשמש. 
 
 
בפינות המבנה עמודים נותקו מהקירות והורחקו החוצה על מנת לייצר חזית שקופה רציפה ללא עמודים בפינות. זה איפשר לייצר וויטרינה פינתית ולפתוח עוד חזית עם מראה לגינה. ניתוק העמוד מהקיר והרחקתו החוצה יצרו מצב בו שתי חזיתות של הבית נפתחו לנוף עם "פינה שקופה", המייצרת נקודת מבט עם שדה ראייה רחב יותר אל החוץ. היציאה לגינה נעשית משתי החזיתות, אלמנט שגם הוא מטשטש את ההימצאות בחלל צר. 
 
 
דלתות: חקשוריאן
 
העמדת הקירות והריהוט נעשתה בצורה מיטבית על מנת לייצר מעברים ותחושה מרווחת בכל מקום בבית כדי שלא יורגש החלל הצר. ריהוט הסלון הונח במרכז החלל כך שסביבו יש מעברים ואין צפיפות. סגנון העיצוב שנבחר הוגדר מהתחלה כעכשווי מודרני ומינימליסטי, מה שעזר להתמודדות המוצלחת עם החלל הצר שאינו מרגיש כזה. גם כשנעשה שימוש בחומרים חמים בעיצוב כמו עץ, הייתה הקפדה על קווים מינימליסטים ועכשוויים כדי לייצר קלילות בעיצוב שלא תפגום בתחושת המרחב, שעליה כל כך חשוב להקפיד בתכנון בית שממדדיו גבוליים. 
 
מבחוץ נעשה חיבור של המבנה על ידי קורות אל מבנה החנייה שבחוץ – אלמנט שמסתיר מעט את העובדה שחזית הבית צרה. ההקפדה הזאת יצרה מצב שבו היום לא מרגישים שמדובר בבית צר וארוך גם מבחוץ וגם בחלליו הפנימיים. 
 

גופי תאורה: יאיר דורם
 
 
בשלב התכנון דמיינה המעצבת את הבית כבית לבן לגמרי, כדי לתת תחושת גודל במידת האפשר ולשמור על הדיוק של התכנון. אבל כשהבית הפך למציאות התווספו לו נגיעות של צבע וקיר אחד מעץ. דוגמא לנגיעות הצבע היא ספרייה ירוקה שנבנתה במעלה המדרגות ונצפית מכל נקודה בחלל המדרגות. קיר העץ נבנה כקיר ארונות במטבח ומשמש נקודה של חום בתוך המראה של קומת הקרקע. 
 


מטבח: מטבחי טונצ'לי
 
 
 
 
צבעוניות עליזה והומור יושמו גם בעיצוב חדרי הרחצה, בהם נעשה שימוש באריחים ייחודיים. בחדרי הרחצה הנוספים נעשה שימוש באריחי קיר עם ציורי הצייר/מעצב האיטלקי פורנסטי: כדור פורח, עין, שפתיים, וכן פניה של זמרת האופרה (לינה קבליירי) האופיינים לעיצובי פורנסטי. נגרות חדרי הרחצה הותאמה לסגנון האריחים ולצבעיהם, כך שהאדום שמופיע בשפתיים המעוטרות ובכדור הפורח של פורנסטי המשיך גם בארונות האמבטיה שנבנו בתכנון מיוחד ומותאם.
 
 
 
נגרות: שבי רייכמן נגריית אלונים אמירים
 
בשירותי האורחים נעשה שימוש באריחים עם הדפס הנראה כנייר עיתון – אלמנט המתכתב עם הווית קריאת העיתונים בחדרי השירותים.
 
ריצופים וחיפויים: ויה ארקדיה
 

ריהוט מעוצב: לכל העסקים ובעלי המקצוע
חלונות לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע 
" ["image"]=> string(194) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design_pictures_new/בתים_מעוצבים/עיצוב_בתים_פרטיים/הבית_שמצליח_לטשטש_את_מגבלותיו/553.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  הרוחב לא קובע: בית לא פרייאר ברוחב 6 מטרים!

הרוחב לא קובע: בית לא פרייאר ברוחב 6 מטרים!

בית משפחתי ברוחב של 6 מטרים בלבד קיבל טיפול מקיף שנועד להרחיב את החללים הפנימיים וליצור תחושה שהם הרבה יותר גדולים ממה שהם, הן על ידי חלונות והן על ידי קלילות בעיצוב

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:




ריהוט: טולמנס


הדיירים:
זוג
המיקום: שכונת תל ברוך, צפון תל אביב
השטח: 300 מ"ר
אדריכלות ועיצוב פנים: מיכל יפתח רותם
מהנדס קונסטרוקציה: גיורא גולדהכט 
פיקוח וניהול ביצוע: אריה כהן

 
על מגרש ריק צר וארוך בתל ברוך, תכננה האדריכלית בית דו משפחתי. לשני הבתים נבחר קונספט של "שניים ביחד וכל אחד לחוד", כלומר שני חלקי המבנה אינם זהים, אבל חיים יחד בהרמוניה. כל צד של המבנה קיבל את הייחוד העיצובי שלו המותאם לדייריו מבפנים ומבחוץ. לכן חזיתות הבתים אינן זהות, אך מותאמות בקווי התכנון. 
 
כל בית תוכנן החל ממצב של מגרש ריק ועד שהמבנה אוכלס, כולל תכנון אדריכלי ועיצוב פנים עד לפרטים הקטנים ביותר. הבית הימני בן 4 הקומות תוכנן על מגרש בו לפי קווי הבניין המותרים נשארו לרוחב הבית 6 מטרים בלבד. חלק חשוב מהאתגר האדריכלי היה איך להעמיד את הבית וחלליו בצורה שתמנע הרגשה של המצאות בתוך חלל צר וארוך. 
 
 
האתגר טופל גם ברמת האדריכלות המבנה וגם באדריכלות הפנים. לכיוון החזית לרחוב נעשה שימוש בחלונות רציפים בגובה 3 קומות כדי לייצר מעבר אור מסיבי לפנים המבנה. החלונות הרציפים הם בחזית דרומית, ולכן הם חופו ברפפות חיצוניות חשמליות רציפות לגובה 3 קומות על מנת לאפשר סינון ושליטה על האור והשמש. 
 
 
בפינות המבנה עמודים נותקו מהקירות והורחקו החוצה על מנת לייצר חזית שקופה רציפה ללא עמודים בפינות. זה איפשר לייצר וויטרינה פינתית ולפתוח עוד חזית עם מראה לגינה. ניתוק העמוד מהקיר והרחקתו החוצה יצרו מצב בו שתי חזיתות של הבית נפתחו לנוף עם "פינה שקופה", המייצרת נקודת מבט עם שדה ראייה רחב יותר אל החוץ. היציאה לגינה נעשית משתי החזיתות, אלמנט שגם הוא מטשטש את ההימצאות בחלל צר. 
 
 
דלתות: חקשוריאן
 
העמדת הקירות והריהוט נעשתה בצורה מיטבית על מנת לייצר מעברים ותחושה מרווחת בכל מקום בבית כדי שלא יורגש החלל הצר. ריהוט הסלון הונח במרכז החלל כך שסביבו יש מעברים ואין צפיפות. סגנון העיצוב שנבחר הוגדר מהתחלה כעכשווי מודרני ומינימליסטי, מה שעזר להתמודדות המוצלחת עם החלל הצר שאינו מרגיש כזה. גם כשנעשה שימוש בחומרים חמים בעיצוב כמו עץ, הייתה הקפדה על קווים מינימליסטים ועכשוויים כדי לייצר קלילות בעיצוב שלא תפגום בתחושת המרחב, שעליה כל כך חשוב להקפיד בתכנון בית שממדדיו גבוליים. 
 
מבחוץ נעשה חיבור של המבנה על ידי קורות אל מבנה החנייה שבחוץ – אלמנט שמסתיר מעט את העובדה שחזית הבית צרה. ההקפדה הזאת יצרה מצב שבו היום לא מרגישים שמדובר בבית צר וארוך גם מבחוץ וגם בחלליו הפנימיים. 
 

גופי תאורה: יאיר דורם
 
 
בשלב התכנון דמיינה המעצבת את הבית כבית לבן לגמרי, כדי לתת תחושת גודל במידת האפשר ולשמור על הדיוק של התכנון. אבל כשהבית הפך למציאות התווספו לו נגיעות של צבע וקיר אחד מעץ. דוגמא לנגיעות הצבע היא ספרייה ירוקה שנבנתה במעלה המדרגות ונצפית מכל נקודה בחלל המדרגות. קיר העץ נבנה כקיר ארונות במטבח ומשמש נקודה של חום בתוך המראה של קומת הקרקע. 
 


מטבח: מטבחי טונצ'לי
 
 
 
 
צבעוניות עליזה והומור יושמו גם בעיצוב חדרי הרחצה, בהם נעשה שימוש באריחים ייחודיים. בחדרי הרחצה הנוספים נעשה שימוש באריחי קיר עם ציורי הצייר/מעצב האיטלקי פורנסטי: כדור פורח, עין, שפתיים, וכן פניה של זמרת האופרה (לינה קבליירי) האופיינים לעיצובי פורנסטי. נגרות חדרי הרחצה הותאמה לסגנון האריחים ולצבעיהם, כך שהאדום שמופיע בשפתיים המעוטרות ובכדור הפורח של פורנסטי המשיך גם בארונות האמבטיה שנבנו בתכנון מיוחד ומותאם.
 
 
 
נגרות: שבי רייכמן נגריית אלונים אמירים
 
בשירותי האורחים נעשה שימוש באריחים עם הדפס הנראה כנייר עיתון – אלמנט המתכתב עם הווית קריאת העיתונים בחדרי השירותים.
 
ריצופים וחיפויים: ויה ארקדיה
 

ריהוט מעוצב: לכל העסקים ובעלי המקצוע
חלונות לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

בלי קשקושים: עיצוב מונוכרומטי בגוונים אפורים


את עיצוב הבית הזה הכתיבו המבנה המיוחד שלו, גרם המדרגות הנוכח והשימוש היצירתי בגוונים אפורים שונים

עיצוב בתים פרטיים

עיצוב עכשיו: בית פרטי בקו מודרני


מחזית המבנה, דרך החדרים, ועד לאחרון חפצי הנוי – הבית הזה מעוצב כולו בקו מודרני מוקפד

עיצוב בתים פרטיים

משולבים: סגנון מודרני בנוף כפרי


מבחוץ הבית מוקף במרחבים ירוקים של נוף הצפון, אך מבפנים הוא מעוצב בסגנון מודרני ובקו מינימליסטי

עיצוב בתים פרטיים

חם ועכשיו: מראה עדכני באווירה מזמינה


אחרי 15 שנים, החליטו הדיירים לשפץ את הבית ולהתאים אותו לצרכים הנוכחיים שלהם. בתום תהליך השיפוץ, התקבל בית חמים במראה עדכני ונקי

תגובות

נהדר! אינטיליגנטי ומתוחכם ויפה מאד !!!

יפייפה ומקסים !

יפה מאד! תכנון מוקפד נקי ואסתטי מאד

בית יפה מאד, תכנון חכם ולא סטנדרטי !

עיצוב מקסים !
מקסים ! גם מבחוץ וגם מבפנים

מקסים, גם מבחוץ וגם מבפנים

תכנון מבריק בהתחשב באילוצים. אהבתי את העיצוב

מקסים. גם אדריכלות החוץ וגם עיצוב הפנים

תכנון מבריק בהתחשב באילוצים הקשים. אהבתי את העיצוב

ממש מוצלח!!!!!!

מקסים, מקצועי תכנון מעודן מדוייק ויפה

במילה אחת יפהייפה שאפו

לא מספיק משקף
מסכימה עם קודמיי שחסרה תכנית.בוודאי כשמדברים על נתוני הפתיחה כאתגר

מזעזע....
מה קרה לאדריכלים היום שמתכננים קירות חוץ אפורים וחלקים ? מה יפה בעיצוב הקר הזה? ומי אחראי לבחירת פלטת הצבעים בבית ? בעיניי זה מזעזע....

לא, לא ולא

מה עם תכנית?
ירחון כמו שלכם צריך לשקף יותר מקצועיות חוץ מתמונות מקומיות , שלרב הפרופורציה בהם לא משקפת מציאות. למה לא מצרפים תכניות?

חדר האמבטיה מקסים, אבל המטבח ...

משגע...במיוחד חדר האמבטיה

חדר אמבט משעשע

מדוע אין תוכניות?

כתיבת תגובה