כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(2) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(12020) "

 

 

הבית המקורי בישוב לפיד היה קטן מדי עבור המשפחה שגדלה בו. במקור, היו בו שני חדרי שינה, סלון ומקלחת, כאשר כל החדרים קטנים מאוד. לדיירים היה חשוב להגדיל את חלל הבית בכדי שיהיה מספיק מקום ופרטיות לכל אחד מבני המשפחה. בכדי לעשות זאת, המשפחה פנתה לאדריכליות פולי חיל-מטיאוויס ומיכל עצמון-ספיר, אשר סייעו למשפחה להוסיף קומה נוספת ולהרחיב את חללי הבית מכל הכיוונים מבלי לפגוע בשטח הגינה הקיים.

עוד בתים משופצים:
רעש לבן: שיפוץ ברמת גן

בית בגדרה עובר שיפוץ נרחב

צבעונית ומלאת חיים: דירה משופצת בכפר סבא

משדרגים את הקומה: שיפוץ מעוצב בבית דגן 

רוצים סיבוב מהיר בבית? דפדפו כאן:

עבודת תכנון רבה הושקעה בכדי לנצל היטב את השטח הבנוי ולהרחיב את הבית בצורה נבונה ומבלי לגלוש לשטח הגינה, ששטחה חשוב מאוד לבני המשפחה. נקודה נוספת שהייתה חשובה לדיירים היא שהבית לא יהיה קוביית בטון שגרתית, אלא, שיהיה דגש עיצובי גם בחיפוי החיצוני של הבית, לכן הוחלט להדגיש את המפלס הנמוך בעזרת חיפוי בריקים בהירים ואילו המפלס הגבוה קיבל גוון חמים וגימור של קרניז מעוטר.


החלק החיצוני חופה בשני אלמנטים שונים – בריקים בהירים וצבע חמים עם סיומת קרניז דקורטיבי


הכניסה לבית מובילה לחלל מבואה עם רהיט דומיננטי בצבע ירוק


מעקה המדרגות בקומה העליונה עשוי אריחי משרבייה

בסיום השיפוץ, שארך כ- 10 חודשים, התקבל בית חדש לחלוטין, מואר ומאוורר, בעיצוב ביתי וחמים, הכולל שני כיווני אוויר לפחות בכל חלל. היו מספר אפשרויות לארגון החללים השונים ברחבי הבית ולבסוף התקבלה החלטה שחדר ההורים ימוקם בקומה התחתונה יחד עם הסלון, המטבח, פינת האוכל וחדר העבודה. בקומה העליונה מוקמו שלושת חדרי הילדים, חדר הרחצה שלהם, חדר משפחה ומרפסת מרווחת.


החלל הציבורי מאופיין בגוונים חמים וביתיים


נקנה ריהוט חדש בהתאם למידות ולצבעים שנקבעו על ידי האדריכליות

רוצים להרחיב את חלל הבית?
אדריכלים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
תאורה: לכל העסקי ובעלי המקצוע 

העיצוב של הבית מתאפיין באלמנטים חמימים וביתיים, נבחרו חלונות מפרופיל בלגי בחלוקה קלאסית, בקומה התחתונה הרצפה מחופה באריחי גרניט פורצלן בגוון חם במספר גדלים, הריהוט משלב גוונים חמים עם כתמי צבע וחיפויי הקיר ברחבי הבית משלבים אריחים מצוירים בגוונים ובדוגמאות שונות. אלמנט דקורטיבי נוסף ששולב בבית הוא המעקה בקומה העליונה, אשר עשוי מאריחי משרבייה היוצרים מראה קליל ומאוורר לאורך המדרגות.
המטבח עוצב על ידי האדריכליות ונבנה על ידי נגר בהזמנה מיוחדת, נבחרו ארונות תחתונים בגוון בהיר וארון עליון בגוון ירקרק המתאים לחיפוי הקיר המורכב מאריחים מצוירים.


אריחי קיר מצויירים משלבים גוונים של ירוק וחום בדוגמת טלאים




פינת האוכל פונה ליציאה לחצר

להורים נבנתה סוויטה גדולה ומפנקת הכוללת חדר שינה, חדר רחצה, חדר ארונות ויציאה לגינה. ההחלטה לבנות בחדר יציאה לגינה הגיעה לאחר התלבטות רבה ובעלי הבית מאושרים מכך, כיוון שזאת הפכה להיות אחת הפינות האהובות עליהם בביתם המחודש.
חדר הרחצה בסוויטת ההורים משלב חיפויי קיר לבנים וסטנדרטיים עם ריצוף צבעוני ומצויר. אלמנט נוסף בחלל הוא חצי קיר בנוי היוצר הפרדה בין המקלחון לארון הכיור.


חדר השינה של ההורים והיציאה האישית לגינה


חדר הרחצה בסוויטת ההורים מרוצף באריחים מעוטרים

אהבתם את העיצוב? בואו לדבר על זה

חדרי השינה של הילדים קיבלו עיצוב אישי המותאם לדייריו הצעירים. בכל אחד מהדיירים שולב טפט דומיננטי על הקיר הראשי וריהוט חדש המתאים לאופיו של כל ילד.
הרחבת הבית יצרה הזדמנות לעיצוב וחלוקה מחדש של החלל, אשר בסיום התהליך לא נשאר זכר לבית הקודם והמשפחה קיבלה בית חדש, מרווח, המורכב מכל המאפיינים האהובים עליה.
 


טפט בדוגמת מפת הרכבת התחתית של ניו יורק מעטר את הקיר באחד מחדרי הילדים 


חדר הבת הקטנה קיבל מראה רך בגווני אפור וורוד


חדר הרחצה בקומה העליונה מעוצב בגווני לבן עם מסגרת מראה צבעונית

 

עוד בתים משופצים:
רעש לבן: שיפוץ ברמת גן

בית בגדרה עובר שיפוץ נרחב

צבעונית ומלאת חיים: דירה משופצת בכפר סבא

משדרגים את הקומה: שיפוץ מעוצב בבית דגן 

 

" ["image"]=> string(120) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב בתים פרטיים/לפיד/234.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(120) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב בתים פרטיים/לפיד/748.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  הרחבה משפחתית: בית פרטי עם אופי

הרחבה משפחתית: בית פרטי עם אופי

משפחה מהישוב הקהילתי לפיד החליטה להרחיב את חלל הבית שברשותה מבלי לקצץ בשטח הגינה. התוצאה? שני מפלסים מרווחים, חמימים ועם הרבה אופי משפחתי

מאת: בר אילוטוביץ צילום: שי אפשטיין


 

 

הבית המקורי בישוב לפיד היה קטן מדי עבור המשפחה שגדלה בו. במקור, היו בו שני חדרי שינה, סלון ומקלחת, כאשר כל החדרים קטנים מאוד. לדיירים היה חשוב להגדיל את חלל הבית בכדי שיהיה מספיק מקום ופרטיות לכל אחד מבני המשפחה. בכדי לעשות זאת, המשפחה פנתה לאדריכליות פולי חיל-מטיאוויס ומיכל עצמון-ספיר, אשר סייעו למשפחה להוסיף קומה נוספת ולהרחיב את חללי הבית מכל הכיוונים מבלי לפגוע בשטח הגינה הקיים.

עוד בתים משופצים:
רעש לבן: שיפוץ ברמת גן

בית בגדרה עובר שיפוץ נרחב

צבעונית ומלאת חיים: דירה משופצת בכפר סבא

משדרגים את הקומה: שיפוץ מעוצב בבית דגן 

רוצים סיבוב מהיר בבית? דפדפו כאן:

עבודת תכנון רבה הושקעה בכדי לנצל היטב את השטח הבנוי ולהרחיב את הבית בצורה נבונה ומבלי לגלוש לשטח הגינה, ששטחה חשוב מאוד לבני המשפחה. נקודה נוספת שהייתה חשובה לדיירים היא שהבית לא יהיה קוביית בטון שגרתית, אלא, שיהיה דגש עיצובי גם בחיפוי החיצוני של הבית, לכן הוחלט להדגיש את המפלס הנמוך בעזרת חיפוי בריקים בהירים ואילו המפלס הגבוה קיבל גוון חמים וגימור של קרניז מעוטר.


החלק החיצוני חופה בשני אלמנטים שונים – בריקים בהירים וצבע חמים עם סיומת קרניז דקורטיבי


הכניסה לבית מובילה לחלל מבואה עם רהיט דומיננטי בצבע ירוק


מעקה המדרגות בקומה העליונה עשוי אריחי משרבייה

בסיום השיפוץ, שארך כ- 10 חודשים, התקבל בית חדש לחלוטין, מואר ומאוורר, בעיצוב ביתי וחמים, הכולל שני כיווני אוויר לפחות בכל חלל. היו מספר אפשרויות לארגון החללים השונים ברחבי הבית ולבסוף התקבלה החלטה שחדר ההורים ימוקם בקומה התחתונה יחד עם הסלון, המטבח, פינת האוכל וחדר העבודה. בקומה העליונה מוקמו שלושת חדרי הילדים, חדר הרחצה שלהם, חדר משפחה ומרפסת מרווחת.


החלל הציבורי מאופיין בגוונים חמים וביתיים


נקנה ריהוט חדש בהתאם למידות ולצבעים שנקבעו על ידי האדריכליות

רוצים להרחיב את חלל הבית?
אדריכלים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
תאורה: לכל העסקי ובעלי המקצוע 

העיצוב של הבית מתאפיין באלמנטים חמימים וביתיים, נבחרו חלונות מפרופיל בלגי בחלוקה קלאסית, בקומה התחתונה הרצפה מחופה באריחי גרניט פורצלן בגוון חם במספר גדלים, הריהוט משלב גוונים חמים עם כתמי צבע וחיפויי הקיר ברחבי הבית משלבים אריחים מצוירים בגוונים ובדוגמאות שונות. אלמנט דקורטיבי נוסף ששולב בבית הוא המעקה בקומה העליונה, אשר עשוי מאריחי משרבייה היוצרים מראה קליל ומאוורר לאורך המדרגות.
המטבח עוצב על ידי האדריכליות ונבנה על ידי נגר בהזמנה מיוחדת, נבחרו ארונות תחתונים בגוון בהיר וארון עליון בגוון ירקרק המתאים לחיפוי הקיר המורכב מאריחים מצוירים.


אריחי קיר מצויירים משלבים גוונים של ירוק וחום בדוגמת טלאים




פינת האוכל פונה ליציאה לחצר

להורים נבנתה סוויטה גדולה ומפנקת הכוללת חדר שינה, חדר רחצה, חדר ארונות ויציאה לגינה. ההחלטה לבנות בחדר יציאה לגינה הגיעה לאחר התלבטות רבה ובעלי הבית מאושרים מכך, כיוון שזאת הפכה להיות אחת הפינות האהובות עליהם בביתם המחודש.
חדר הרחצה בסוויטת ההורים משלב חיפויי קיר לבנים וסטנדרטיים עם ריצוף צבעוני ומצויר. אלמנט נוסף בחלל הוא חצי קיר בנוי היוצר הפרדה בין המקלחון לארון הכיור.


חדר השינה של ההורים והיציאה האישית לגינה


חדר הרחצה בסוויטת ההורים מרוצף באריחים מעוטרים

אהבתם את העיצוב? בואו לדבר על זה

חדרי השינה של הילדים קיבלו עיצוב אישי המותאם לדייריו הצעירים. בכל אחד מהדיירים שולב טפט דומיננטי על הקיר הראשי וריהוט חדש המתאים לאופיו של כל ילד.
הרחבת הבית יצרה הזדמנות לעיצוב וחלוקה מחדש של החלל, אשר בסיום התהליך לא נשאר זכר לבית הקודם והמשפחה קיבלה בית חדש, מרווח, המורכב מכל המאפיינים האהובים עליה.
 


טפט בדוגמת מפת הרכבת התחתית של ניו יורק מעטר את הקיר באחד מחדרי הילדים 


חדר הבת הקטנה קיבל מראה רך בגווני אפור וורוד


חדר הרחצה בקומה העליונה מעוצב בגווני לבן עם מסגרת מראה צבעונית

 

עוד בתים משופצים:
רעש לבן: שיפוץ ברמת גן

בית בגדרה עובר שיפוץ נרחב

צבעונית ומלאת חיים: דירה משופצת בכפר סבא

משדרגים את הקומה: שיפוץ מעוצב בבית דגן 

 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

מאחד יוצאים שניים: פיצול בית פרטי


בת הזקונים התחתנה, והאמא החליטה לפצל את הבית הדו-מפלסי שלה לשתי דירות נפרדות – אחת בשבילה והשנייה בשביל הבת ובעלה הטרי

עיצוב בתים פרטיים

חוצה זמנים: האדריכלית שמשלבת בין קדמה למסורת


בווילה הרחבה שעיצבה האדריכלית מנאל איסמעיל אפשר לראות חיבור מדויק בין עבר לעתיד ובין פנים וחוץ

עיצוב בתים פרטיים

אנרגיה חדשה: השינוי שפתח את הבית


בזכות ביטול קירות מיותרים, הצליחה המעצבת להפוך בית חשוך למרחב פתוח ומואר שמחבר היטב בין הפנים והחוץ

עיצוב בתים פרטיים

הפרד ומשול: עיצוב בית דו משפחתי


עם קירות משותפים ושכנים קרובים מאד, תכנון ועיצוב בית דו משפחתי הוא אתגר ממש לא פשוט

תגובות

כתיבת תגובה