כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב בתים פרטיים  //  ובלבו עץ זית

ובלבו עץ זית

בית פרטי ברמת השרון
השטח: מגרש של 330 מטרים רבועים ועליו שטח בנוי של 280 מ’.

מאת: מריאנה רוזנברג צילום: רמי ארנולד


את הבית תיכנן האדריכל אורי וורנר, על עיצוב הפנים הופקדו האדריכלים ומעצבי הפנים אבי וענת דומב. לדברי דומב, עבודתו התאפיינה ב”דו שיח מפרה ופתוח עם אדריכל הבית אורי וורנר ועם בעלי הבית. ככל שהם נותנים יותר מרחב פעולה וחופש, הבית ייצא טוב יותר, כמובן על פי צורכי תחזוקו של הבית וטעמם האישי של הבעלים”. 

בעלת הבית רצתה שהבית יהיה פתוח מאוד כדי שתיווצר תחושת מרחב וגודל בתוך החלל הפנימי. הבית עוצב בסגנון מינימליסטי פשוט ונקי כאופן-ספייס, על ידי שימוש בצורות גיאומטריות של נפחים שונים.

דומב השתמש בחומרים בסיסיים, אסתטיים ולא יקרים התורמים לחום ולאווירה הנינוחה שבחלל הפנימי. “הקווים הפשוטים והמינימליזם הכרחיים כדי להעביר את תחושת המרחב והחלל הפתוח”, הוא אומר, וכבר בכניסה אפשר להבחין בייחודיותו של הבית. את הבאים מקדם מעבר מים מלבני ודקורטיבי של בריכת דגים המרוצפת באבני פסיפס בגוני תכלת, כחול וירקרק ומשתלבת היטב עם גוני השמים. מכאן מגיעים אל דלת הכניסה הנראית כמו קיר עץ ולא כדלת סטנדרטית, כך שלמעשה גם מחוץ לבית ובתוכו נשמר ניקיון המבנה וייחודיותו ונוצר המשך טבעי וחלק של משטח הקירות.

החלל כולו עוצב ותוכנן בתהליך מתמשך, כשהאדריכל מתווה את נפחי הבית שבתוכם עובד המעצב, האדריכל מתכנן את החזית והמעצב את הפתחים והחללים.

בחלל המגורים בקומה התחתונה ישנן שתי פינות ישיבה ומטבח בעלי קווים נקיים וזורמים בחלל הפתוח. המעבר בין התחומים השונים מודגש והחלל כולו מתחבר בדרך תואמת ומרגיעה, תוך כדי קשר עין עם כל הנעשה במפלס התחתון. הטלוויזיה מונחת בתוך ארון המטבח שהוא חלק מאחת מפינות הישיבה. המטבח, שתוכנן בידי דומב ונבנה במטבחי “סמל”, מעוצב בקווים נקיים ועשוי ממשטחי עץ בעלי חזות אחידה וחלקה. ניכרת המשכיות ויזואלית בינו לבין פינות הישיבה במפלס התחתון.
השימוש בחומרים פשוטים וטבעיים כמו אבן ישראלית, עץ וזכוכית יוצר רושם שונה מהאסוציאציה הכנענית שלכאורה יכול היה ליצור. למעשה נוטים החומרים להתמזג למראה הקלאסי.

מקצת הריהוט בבית, בעל קווים נקיים גם כן, הוא של B&B. פריטים רבים הם של ארמני והרוב מיובא מאיטליה. חלקים מהבית מודגשים בצבעים של אפור בטון, ירוק זית ותכלת על ידי שימוש בטיח פיגמנטי. ההפרדה היחידה בין החלקים השונים נוצרת על ידי הרצפה, שחלקים ממנה עשויים מאבן בעוד ששאר הרצפה עשויה מקורות עץ אורן שנשטף בצבע מיוחד וקיבל גוון אפרפר.
עיקרון עיצובי בולט נוסף בבית הוא שימוש בפתחים גדולים ובזכוכית לאורך החזית. בחלל התחתון עוצבו חלונות פרופיל בלגי ייחודיים תוך כדי משחק בחלוקת משטח הזכוכית. קווים אופקיים של פרופילי הפלדה, בעלי רוחב שונה, מחברים את הפנים לחוץ באופן הרמוני.

נוצרת תחושה שחלל מרחב המגורים הוא חלק מהגינה. החיבור הזה בין החללים מכניס את הגינה לפנים הבית, מוסיף צבעים טבעיים של צמחייה ים-תיכונית על כל גווניה האקזוטיים וכן מציף את חלל הבית בתאורה טבעית ורכה.

גרם מדרגות ייחודי שנבנה מתוך התייחסות למגבלות שטחי הבנייה מחבר בין המפלס התחתון לשאר חלקי הבית. “המדרגות הם מחולל הבית”, כך דומב. מדרגות האבן שנבנו בצורת ספירלה עטופות בקיר מעוגל ויוצרות משחק של צורות בחלל הבית: נעשה בהן שימוש בקווים גיאומטריים מעוגלים וזורמים, בשונה מהקווים המאפיינים את החללים שמחבר גרם המדרגות.
במעלה המדרגות נכונה הפתעה מעניינת: עץ זית הנטוע בתוך הבית ומעליו נפתח פתח לתאורה טבעית המפיץ אור בקומה העליונה ובמדרגות. העץ עצמו מעניק חיות, צבע ואותנטיות ים-תיכונית למפלס העליון.

גם בעיצוב החלל הפרטי ניכרת תפישת החיים של דיירי הבית, המתאפיינת בפתיחות. החוץ חודר פנימה בזרימה קולחת וטבעית. חדר השינה עוצב עם מקלחת פתוחה כחלק אינטגרלי מהחדר. חזית החדר בנויה מפרופיל בלגי ובחזית נוספת נפתח חלון גדול ושוב נוצרת תחושה של פריצת גבולות בין הפנים לחוץ. את קירות הזכוכית מעטרים וילונות לבנים שקופים למחצה היוצרים תאורה טבעית רכה ונעימה. הרצפה עשויה עץ אורן בגוון אפרפר הזהה לרצפת העץ במפלס התחתון. הצבעים בגוני צהוב רכים ממשיכים את הקו העיצובי של יתר בית.
התאורה בבית מנציחה את המחול הגיאומטרי. בעזרת שימוש במחשב תאורה, תאורת הבית מופעלת לפי סצינות שונות. 

object(WP_Post)#18285 (24) { ["ID"]=> int(301037) ["post_author"]=> string(1) "2" ["post_date"]=> string(19) "2019-06-19 07:12:46" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 07:12:46" ["post_content"]=> string(0) "" ["post_title"]=> string(17) "0810102A1_big_224" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "inherit" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(17) "0810102a1_big_224" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2019-06-19 07:12:46" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 07:12:46" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(301036) ["guid"]=> string(69) "http://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2019/06/0810102A1_big_224.jpg" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(10) "attachment" ["post_mime_type"]=> string(10) "image/jpeg" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" }

object(WP_Post)#18286 (24) { ["ID"]=> int(301038) ["post_author"]=> string(1) "2" ["post_date"]=> string(19) "2019-06-19 07:12:46" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 07:12:46" ["post_content"]=> string(0) "" ["post_title"]=> string(13) "0810102A1_big" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "inherit" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(13) "0810102a1_big" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2019-06-19 07:12:46" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 07:12:46" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(301036) ["guid"]=> string(65) "http://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2019/06/0810102A1_big.jpg" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(10) "attachment" ["post_mime_type"]=> string(10) "image/jpeg" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" }

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

ברוח המושבות: בית בסגנון קולוניאלי


הבית הזה מצליח להפגיש בין אדריכלות ים-תיכונית לבין סגנון קולוניאלי מעודן, וגם שומר על קשר עם הסביבה שמקיפה אותו

עיצוב בתים פרטיים

שני בתים בקומפלקס אחד: וילה יוקרתית לשתי משפחות


שתי משפחות חולקות וילה יוקרתית במרכז הארץ. מדרגות שהופכות לרמפה ופתרונות טכנולוגיים מיוחדים משתלבים בעיצוב מודרני וחם

עיצוב בתים פרטיים

בין פנים לחוץ: בית שמחובר לסביבתו


בזכות חלוקת חלל נכונה ובחירת חומרים מדויקת, הצליחה האדריכלית לחבר בין עיצוב הפנים לעיצוב החוץ וליצור בית במראה הוליסטי והרמוני

עיצוב בתים פרטיים

אליס, מאחורייך: בית בהשראת ארץ הפלאות


עם עיצוב צבעוני ונועז, חומרים ייחודיים בייבוא אישי, ומסיכות שלוקטו מרחבי העולם – הבית הזה בהחלט מצליח להפתיע

תגובות

כתיבת תגובה