בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  זה הכל עניין של טקסטורה

זה הכל עניין של טקסטורה

המעצבת שילבה צבעים וטקסטורות שונות בשיפוץ הבית על ידי שימוש ברצפות מעוטרות, כריות ושטיחים ליצירת תחושה חמימה ומשפחתית בבית המוקף כולו זכוכית

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


 
הדיירים: זוג + 3 ילדים 
המיקום: מושב בשפלה
השטח: בית בן 3.5 קומות, ממוקם על נחלה רחבת ידיים
עיצוב פנים: נגה ארנסון
 
עוד בתים מעוצבים:
 
הוספת טקסטורה במיקום מפתיע, על רום המדרגות הודבקו מרצפות צבעוניות
 
הבית אותו רכשה המשפחה, לא התאים לצרכיהם כיוון שהם מאוד אוהבים לארח אבל הסלון היה קטן, במטבח היו חסרים מקומות אחסון ומשטחי עבודה, פינת האוכל היתה קטנה, הכניסה לא היתה מזמינה, בחצר היה אזור לא מנוצל ומוזנח וחדר העבודה ששימש גם כמחסן, לא היה מאורגן. בנוסף לנושא האירוח, חסרו מקומות אחסון לספרים הרבים של בני המשפחה והממ"ד, ששימש גם כחדר כביסה וגם כפינת עבודה לילדים, היה מבולגן וצפוף.
 
הבית משקיף על הנחלה דרך הויטרינות הגדולות
 
בתכנון החדש הסלון שנמצא בקומת הכניסה הורחב לכיוון החצר הצופה אל הנחלה ונתחם בויטרינות גדולות הפותחות את הבית אל החוץ. אפשר כעת לשבת בסלון וליהנות עם האורחים מהנוף הנשקף מסביב.
 
הנוף המרהיב מקיף כעת את כל הבית
 
הסלון שודרג באמצעות קמין עצים שחור ותוכנן מקום לאחסון העצים. תוכנן מקום יעודי לפסנתר, ולצידו ספריה. לסלון נבחר גוף תאורה הבולט על רקע הנוף. לאורך הויטרינות, מבחוץ, הותקן תריס רפרפה חשמלי, המאפשר שליטה בכמות האור הנכנסת לבית. בלילה התריס שומר על פרטיות המשפחה.
 
אזור הסלון הורחב לכיוון המרפסת ובעצם מתחבר אליה, מוקם בו גם קמין ואחסון לעצים
 
אזור הסלון הישן שינה את יעודו והפך לפינת אוכל חגיגית עם שולחן עץ מסיביי בסמוך לסלון החדש. כך כך גם היא נהנית מהאור הטבעי והנוף. גוף התאורה שנבחר לפינת האוכל דומה לסגנון של גוף התאורה שבסלון וניתן לכוונון הגובה בהתאם לצורך.
 
גם בסלון וגם בפינת האוכל מוקמו גופי תאורה ייחודיים בסגנון דומה
 
למטבח נוסף אי גדול, עם הרבה מקומות אחסון. פינת האוכל היומיומית, הצמודה למטבח, שודרגה עם שולחן חדש וספסל ישיבה שתוכנן בהתאם לקירות מרובי הזוויות. על הספסל מונחות כריות צבעוניות, שיחד עם הכסאות הצבעוניים מוסיפות חיים לפינת האוכל.
 
הצבעים הרגועים של האפור והעץ שודרגו בעזרת טקסטיל צבעוני
 
החצר תוכננה מחדש, כך שתפנה אל הנוף. כל השטח המוזנח רוצף באריחים מעוטרי תבליט. נבנו אדניות וערוגות פרחים, המייצרות הפרדה בין חלונות המרתף לאזור הישיבה. נבנתה פרגולה גדולה ובה פינת ישיבה, פינת אוכל ומטבח חיצוני, הכולל דלפק ישיבה, גריל, כיור, מקרר ומקומות אחסון.
 
בחצר מוקם איזור ישיבה, פינת אוכל ומטבח חיצוני המאפשר אירוח נוח
 
נבנתה פרגולה צרה, העוטפת את הבית ומצלילה אותו ותחתיה רוצף שביל, המגיע לכניסה בה נבנו מדרגות בשילוב עם אדניות פרחים ופרגולה. גם הכניסה רוצפה באותם אריחים מעוטרי תבליט שבהם רוצפה החצר.
 
פרגולה צרה ושביל מרוצף מקיפים את הביתובאדניות נשתלו פרחים צבעוניים
 
הריצוף בבית הוחלף משיש ורדרד לאריחי גרניט פורצלן דמויי בטון וגם החלונות הקיימים, שהיו בצבע ירוק, הוחלפו והותאמו לצבע הכהה של הויטרינות החדשות שנוספו בסלון.
 
הריצוף והחלונות הוחלפו ונבחרו עבורם גוונים מודרניים, הרצפה במראה בטון ואילו החלונותים אלומיניום שחור
 
המדרגות הפנימיות בבית חופו עץ אלון, המעקה הוחלף למעקה קליל, ורום המדרגות חופה באריחים צבעוניים. לאורך המדרגות העולות לחדר השינה של ההורים שנמצא בחצי הקומה העליונה, נבנתה בנגרות ספריה גדולה. פינת טלויזיה נבנתה באזור המדרגות, הסמוך למטבח. קומת חדרי השינה חופתה בפרקט, התואם את חיפוי עץ המדרגות.
 
תכנית המרתף וקומת הכניסה בה ניתן לראות את היחס בין הסלון, לפינת האוכל, למטבח ולחצר
 
הממ"ד שבקומת הכניסה תוכנן מחדש, מכונת הכביסה והמייבש הוכנסו לארון שרות, נבנו שולחן עבודה וספריה והוזמנה ספה הנפתחת למיטה.
 
אזור הכניסה ובו המדרגות אשר מרוצפות כמו שאר החצר
 
חדר העבודה שבמרתף חולק לשני חלקים, המופרדים בינהם בארון יין גדול, שתוכנן ונבנה בנגרות. הארון תוכנן בצורה מודולרית, כך שניתן לשנות את יעוד המדפים לאחסון בקבוקים שוכבים או עומדים. בחלק הקדמי של החדר נמצאת פינת העבודה, בה תוכננו שולחנות עבודה וספריות. החלק האחורי מוסתר על ידי ארון היין ומאכלס את המחסן.
 
רהיט האחסון הייחודי שנבנה עבור המרתף, משמש כארון יין ומסתיר את המחסן
 
כעת כולם יכולים להנות מהנוף היפיפה שמקיף את הבית
 

 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

מהבית אל החוץ: תכנון מחודש הפך בית חשוך ומסוגר למואר ומוקף גינה


פתחים גדולים, חומרי גלם טבעיים וצבעוניות עדינה – כל אלה הפכו את הבית החשוך למרחב מחייה פתוח, שטוף אור, ועטוף בצמחייה

עיצוב בתים פרטיים

איך אפשר לחבר בין פנים הבית לחוץ, ועדיין לשמור על פרטיות?


בזכות צורת המבנה הייחודית, הבית הזה נהנה מקשר פנים-חוץ חזק, אך עדיין שומר על הפרטיות של דייריו. מערכת החלונות שמכניסה את הסביבה החיצונית הביתה, והתאורה המדויקת תורמות גם הן, ומוסיפות לבית כוח פרקטי ועיצובי

עיצוב בתים פרטיים

הצבע השחור שגנב את ההצגה


שימוש נועז בצבע השחור העניק תפנית דרמטית לבית פרטי שהפך למודרני וחם. כל זאת בשילוב קווים גאומטריים וחומרים טבעיים כגון: מים, עץ, ברזל ואבן

עיצוב בתים פרטיים

בית פרטי בישוב צורן שמשלב יוקרתיות ופרקטיות


בני זוג רכשו בית אשר נבנה על ידי קבלן בתקציב מוגדר מראש. עיצוב הפנים החדש נעשה כבר בשלב השלד, אך עדיין מצליח לספק מענה לטעמם וצורכיהם המדויקים של בני המשפחה. מחשבה רבה הושקעה בבחירת החומרים במטרה לספק סביבת מגורים חמימה ובטיחותית - פרט חשוב במיוחד כאשר מדובר בבית בו מתגוררים שני זאטוטים

תגובות

והיכן התכנית של חדרי השינה למעלה? או שאין?

ממש ממש לא מתאים לי . אין חמימות
ואין הרגשה של בית . הכל חשוף והברק של הזכוכית רק מפריע. מילא זכוכית אז לפחות ווילונות לשעת הצורך וגם לייצירת חמימות והשראה בייתית.

סהכ יפה אבל המטבח מנותק
בבית ישראלי המטבח חייב להיות במרכז. צד אחד סלון צד שני מרפסת או גינה. במקרה הנל הדיירים מנותקים אחד מהשני, היה אפשר לפחות להזיז את השולחן החגיגי והלא פרקטי הצידה ולקרב את מי שמבשל או מגרגר לסלון ולמרכז העיניינים.

בית מהמם
מדהים בטוב טעם כזה אני רוצה.....

כה משעמם
הבית נראה כמו בית שעוצב לפני כ20 שנה... הכל, כולל האביזרים, נושא את מראה ביתילי לדורותיו. ו... זה תריס רפפה. לא רפרפה, (רפרפת זה קינוח. מי המגיהים שלכם?)

חמים אבל לא רואים את הפנים
בית חמים ונעים אבל לא משהו מיוחד. רוב התמונות הן של החוץ ואזור הסלון ופינת האוכל. לא רואים את המטבח, חדרי הרחצה וחדרי השינה ואת רוב החללים של הבית בחרו לא להציג וחבל.

חבל שאף פעם לא רואים תמונותץ של לפי השיפוץ

סוף סוף משהו עם קצת טעם

חמים ויפהפה
צבעוני, חמים, מואר, והנוף המדהים שנכנס פנימה - מ ד ה י ם !!

בית מקסים
בית מקסים, פרקטי וחכם

מקסים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *