כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  זה לא פרובאנס, זה ממש כאן

זה לא פרובאנס, זה ממש כאן

זוג צעיר ושלושת ילדיהם זכו לבית חלומותיהם הממוקם בנחלה המשפחתית בלב עמק יזרעאל. הבית מוקף בנוף העמק המרהיב ובאווירה פסטורלית טובלת בירוק, וכל זאת תוך שמירה על פרטיות והפרדה בין שתי המשפחות בנחלה

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: גלעד רדט


להצבעה לבית הפרטי שיזכה בתואר נבחרי השנה  2019-20 – לחצו כאן
הצביעו ואולי תזכו בלילה זוגי במלון פבריק

הדיירים: זוג + 3 ילדים
המיקום: עמק יזרעאל
השטח: 280 מ"ר
אדריכלות, עיצוב פנים, הום סטיילינג: עינב גלילי

זוג צעיר ביקש עבורו בית אינטימי אשר חלל המגורים שלו מתפרש על פני מפלס אחד, ויהיה מרווח אך לא גדול מדי, כך שייווצר קשר הדוק בין חללי הבית השונים ולא ניתוק גדול מדי בין חדרי הילדים וחדר ההורים. עוד ביקשו בני הזוג בית ובו מפתחים גדולים המחוברים לחוץ ומכניסים פנימה את נוף העמק המקיף אותו. הבית תוכנן כבית שני בנחלה, כך שעלה הצורך ביצירת הפרדה בין בית ההורים לבית המשפחה הצעירה. ההפרדה תוכננה באופן עדין אשר התאפשר על ידי פתחים קטנים יחסית הפונים אל בית ההורים, וצמחיה המסייעת ליצור את תחושת הפרטיות הנדרשת לשני הצדדים. תנאי המגרש אפשרו תכנון חלל ציבורי אשר פתחיו העיקריים נושקים אל פרגולה גדולה, הפונה אל נוף של שדות פתוחים. הגישה אל הבית עוברת דרך שביל בטון המוקף משני צדדיו בצמחיה עשירה הגולשת לתוכו. השביל מוביל הישר אל מבואה חיצונית המקורה בפרגולה, בה ממוקם ספסל המאפשר לשבת לפני הכניסה לבית.

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

מינימליזם בדרום: שיפוץ ועיצוב של וילה בבאר שבע


המשפחה עברה מהמרכז לווילה בבאר שבע וביקשה לעצב שם את בית חלומותיה. לאחר שיפוץ כולל, התקבלה וילה בעיצוב מינימליסטי, צעיר ומלא חום

עיצוב בתים פרטיים

מהבית אל החוץ: תכנון מחודש הפך בית חשוך ומסוגר למואר ומוקף גינה


פתחים גדולים, חומרי גלם טבעיים וצבעוניות עדינה – כל אלה הפכו את הבית החשוך למרחב מחייה פתוח, שטוף אור, ועטוף בצמחייה

עיצוב בתים פרטיים

איך אפשר לחבר בין פנים הבית לחוץ, ועדיין לשמור על פרטיות?


בזכות צורת המבנה הייחודית, הבית הזה נהנה מקשר פנים-חוץ חזק, אך עדיין שומר על הפרטיות של דייריו. מערכת החלונות שמכניסה את הסביבה החיצונית הביתה, והתאורה המדויקת תורמות גם הן, ומוסיפות לבית כוח פרקטי ועיצובי

עיצוב בתים פרטיים

הצבע השחור שגנב את ההצגה


שימוש נועז בצבע השחור העניק תפנית דרמטית לבית פרטי שהפך למודרני וחם. כל זאת בשילוב קווים גאומטריים וחומרים טבעיים כגון: מים, עץ, ברזל ואבן

דלת הכניסה העתיקה לוקטה בשוק הפשפשים ביפו, שופצה והותאמה למידות הפתח שתוכנן. עם הכניסה לבית נפרש אזור הפטיו אשר מהווה אלמנט עיצובי מרכזי בחלל הבית. תפקידו התכנוני היה יצירת הפרדה בין האזור הציבורי והפרטי, החדרת אור למרכז החלל, והכנסת החוץ אל פנים הבית. את הפטיו ניתן לראותו כמעט מכל מקום בבית, והוא מייצר עניין ויופי. את המבואה מקשטת שידת מגירות ישנה אשר משמשת לאחסון באזור הכניסה. בצידה השמאלי של המבואה ממוקמת מבואה קטנה נוספת, בה תוכננה דלת המובילה אל שירותי האורחים אשר מוצנעים מהחלל הציבורי. משמאל לכניסה ממוקם האזור הפרטי, כאשר את המעבר לאגף זה מקשטת ספריה הבנויה מעץ מלא, כשחזיתות המדפים שלה חופו בברזל טבעי.

השירותים תוכננו בסגנון נורדי, המשלב מראה קריר ועם זאת חם, תוך שימוש בריצוף אבני פסיפס שחורות בצורת משושים, לוחות קרמיקה לבנה מבריקה המשמשות כחיפוי קיר, ומעליהם טפט בגוון פנינה ותדפיס בצורת רקמה בגוון תכלת עדין. ארון הכיור תוכנן ויוצר במראה נקי ובגוון המשתלב עם גוון הטפט. מימין לחלל המבואה נפרשים הסלון ופינת האוכל, בהמשך מתגלה המטבח. החלל הציבורי תוכנן בצורה מלבנית כשמעליו תקרת קורות עץ מלא בגוון לבן, תעלת מיזוג חשופה מפליז יוצרת מראה מחוספס ומספקת תוספת עניין. חלונות גדולים הממוקמים לאורך הקיר המרכזי של החלל הציבורי מאפשרים יציאה אל אזור הפרגולה ומטשטשים את הגבול בין אזור החוץ לפנים הבית, תוך הכנסה של שפע אור טבעי פנימה. המטבח תוכנן בצורת ר', במרכזו ניצב אי רחב ידיים הכולל 5 מקומות ישיבה על כיסאות בר בעלי מושב מקש המתאפיינים במראה קליל. האי הדומיננטי מהווה מקום התכנסות מרכזי בחלל הבית, סביבו נפגשים בני המשפחה לקפה, ארוחות ערב ובישול משותף. צבעוניות המטבח המשלבת גוון ירוק לצד עץ אלון, משווה לו מראה המזכיר מטבח אנגלי מימים עברו, כאשר שילוב הצבע הירוק לצד גוון העץ הטבעי יוצר תחושה מעודנת וקלילה החפה מעומס מיותר. 

באזור הסלון תוכננו אזורי ישיבה שונים, המתאימים לצרכים שונים, מאירוח רב משתתפים ועד לישיבה אינטימית של בני הבית. בולטת במיוחד ספה ארוכה אשר תוכננה במיוחד, ומרופדת בד קטיפה רך בצבע ניטרלי. לצידה ניצבת ספה נוספת בגוון סגלגל. מנגד נבחרה ספת עור בסגנון אנגלי. שולחן פינת האוכל העגול שובר את הסימטריה המלבנית בחלל ומאפשר ישיבה נעימה ונוחה.

חדרי הילדים, חדר הכביסה ומקלחת הילדים תוכננו סביב חלל פינת המשפחה, המופרדת ע"י פרקט פישבון מעץ אלון (המשמש גם לחיפוי חדרי השינה) ובכך נבדלת משאר ריצוף החלל הציבורי שרוצף באריחי בטון בהירים. קיר חלל זה חופה בלבנים שנצבעו בלבן. הפטיו מייצר הפרדה טבעית בין פינת המשפחה לחלל הציבורי של הסלון ופינת האוכל. מקלחת הילדים רוצפה באריחי בטון מצוירים בסגנון המזכיר את רצפות הבתים הישנים של תל אביב משנות ה-30 של המאה הקודמת. להשלמת המראה, תוכנן ונבנה ארון בהשראת רהיטי שנות ה-50 אשר יוצר מראה נוסטלגי ותחושה של חזרה בזמן.

רשימת ספקים חלקית:
חלונות: כוכב אלומיניום
נגרות:
Touchwood Fine Traditional Woodwork
ריצופים:  ענבל אריחים מצוירים
פרקטים: עץ ועצה
דלת כניסה: פאיז-רסטורציה דלתות עתיקות

תגובות

הבית מעוצב דיי יפה הפריע לי מעט הניגודיות. הושם כאן הדגש על הכנסת הרבה אור לבית באמצעות חלונות זכוכית גדולים, בית מואר הוא בית קליל. זה פחות מתיישב אצלי עם ריהוט עץ המבטא כבדות, כדוגמת שולחן פינת האוכל ושולחן המטבח. במקלחת פחות אהבתי את הרצפה.

עיצוב הבית נראה מצויין וברמה גבוהה מאוד. כל החומרים- חלונות,תאורה, פרזול, גג וכו ממש נראים טוב. לדעתי תעלת המיזוג מפריעה לעיצוב. חבל שאין תוכנית. נראה בתמונות שיש בעיה- בחלל הציבורי לא נעשה תכנון שמאפשר גמישות ושינוי ונראה בתמונות די הרבה חלל מבוזבז ללא פונקציה. יש תמונת חדר ילדים קטן שלא ברור למה כזה פיצי בבית 280 עם סתם חללים. תוכנית כבר ביקשתי? כתבת אדריכלות...

מהמם חמים, ביתי ומזמין איזה כייף לבשל במטבח הזה

מושלם בהזגמה. הייתי גרה שם הרגע. תהנו!!

מהיכן גופי תאורה? מעצב, ספק, חנות? תודה! תהינו מהבית:)

טוב, זה פאר היצירה. פשוט מושלם. גם אני שאלתי , מה זה זכו? לא היה טעם להתעכב על העיצוב לפרטיו, כי זה מתאים רק לבית גדול כזה. אבל המעצבים פה באמת מקצוענים. אהבתי.

בית מהמם ובנוי יפה ויעיל. הלוואי עליי....

עמק יזראל?.... אולי התכוונתם שזה בהרחבה של כפר סירקין? נראה לי שהתבלבלתם בכתבה....

מהמםםםםם מושלם פסטורלי בול הטעם שלי

מקסים, מקסים, מקסים!!! אהבתי

יפהפה, מלא טעם, ממש מושלם!!!

כתיבת תגובה