כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(2) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(13057) "

הדיירים: זוג וארבעה ילדים 

המקום: קיבוץ רמת השופט
השטח: 200 מ"ר
עיצוב פנים: מרב זהר
 
יותר ממאה קיבוצים בארץ כבר ביצעו הרחבות קהילתיות בתחומיהם וקולטים אליהם משפחות ואחת מהן, בת שש נפשות, הגיעה מהעיר לקיבוץ רמת השופט, ורכשה בית מתוך אחד הדגמים שהציע היזם בפרויקט. מעצבת הפנים מרב זהר ביצעה עבור המשפחה התאמות תכנוניות בהתאם לצרכים של זוג עם ארבעה ילדים בני 3, 6, 10 ו-12. מה נעשה כאן? בואו לסיור.
 
מאחר והבית בנוי על מדרון, תוכננה בו חלוקה לקומת כניסה שכוללת חדר מגורים, מטבח וחדר שינה ולקומה תחתונה ובה חדרי שינה לילדים, חדר משפחה וחדר עבודה לאם. הבחירות הראשוניות לריצוף, חיפויי קירות ואלומיניום, היו מאוד זהירות משום שהדיירים חששו מתוצאה של בית צבעוני מדי ולכן נבחר לחללים הציבוריים ולחדרי האמבטיה בסיס נייטרלי של גווני אפור ושמנת, כשהאלמנט הדרמטי היחיד שעליו הוסכם היה מטבח מעץ מלא. 
 

גווני אפור ושמנת עם נגיעות של צבע 
 
בשלב הבא, כשאב המשפחה דאג ש"לא תהיה מספיק נשמה לבית", הוחלט להכניס צבע באמצעות גופי התאורה. כך, לאזור פינת האוכל נבחרו שלוש מנורות עם זכוכיות מורנו בצבעי כחול, ירוק וסגול, כשהאחרון משתלב היטב עם יחידת נגרות עליונה באותו צבע. שלוש המנורות יוצרות יחד מעין גוף תאורה שלם, שייחודו הוא גם בכך שבשעת ההדלקה משתנים צבעיו ויוצרים סקאלת גוונים אחרת.
 
מאחר והסגול הוא צבע אהוב על שני בני הזוג, הוחלט להמשיך את סכמת הצבעים גם לחדר המגורים הפתוח למטבח. הספה בגווני אפור-סגול עם הכריות הירקרקות יצרה דיאלוג פורה בין שני החללים, ולסלון הוכנסו אלמנטים נוספים בסגנון רטרו כדי להתחבר לזכוכיות הנושנות: יחידת טלוויזיה ורגלי ספה מעץ. גם שאר המנורות שנבחרו עשויות זכוכית מורנו, אך בצבעים שקטים ורגועים יותר שמאפשרים להכיל את הצבעוניות הסוערת. במרפסת הוצבו חבית, רמז לחיבור של בני הבית עם יקב משפחתי, וכיסאות ישיבה אל מול נוף עוצר נשימה של נחל השופט.
 

הסגול נותן את הטון בסלון 
 

פינת ישיבה כפרית בסלון
 
 

מבט כולל על המטבח והסלון 
 
במעבר בין המטבח לסלון מוקמה יחידת נגרות גדולה ומרשימה מעץ שמשמשת את שני החללים. בחלקה התחתון היא סגורה, כדי לאחסן מכשירים חשמליים ופיצ'פקעס כמו מפתחות וניירות שמתפזרים בבית וחלקה העליון נשאר פתוח כדי להציג בו את מבחר כלי הקרמיקה שיוצרת בעלת הבית.
 
בחדר השינה של ההורים הודבק טפט פרחים והדפס פייזלי ועליו נתלו שתי מסגרות, זו בתוך זו, כדי לא להעמיס יתר על המידה בחדר שאינו גדול במיוחד. בחדר האמבטיה של ההורים נתלתה מראה שהוצאה מהבוידעם של הסבתא ומאחר שבחירת הצבע לאריחים התעכבה, הוחלט להשתמש בכישורי היצירה של האם, וכך נרתמה המשפחה לצבוע ולאייר את האריחים ואף להטביע בהם את כפות ידיהם למזכרת מסוגננת וסנטימנטלית. באמבטיית ההורים יושמו האריחים על גבי ספסל במקלחון, ובחדר האמבטיה של הילדים בקומה התחתונה – כחיפוי אמבטיה.
 

גווני החום של הספריה משתלבים בצבעוניות הנעימה של הסלון 
 

אוירה ביתית מאוד בחלל הציבורי 
 

אלמנט דקורטיבי מובהק בחדר השינה, אבל בלי ליצור עומס מיותר 
 

כפרי בסטייל של פעם. חדר השינה
 

הפריטים מהבוידעם של סבתא מתעוררים כאן לחיים
 

נגיעות של וינטג' בחלל המעוצב
 
רוצים גם?
מקלחונים לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע
ריצוף אמבטיות: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 

אריחים מעשה ידי בני המשפחה
 
אלמנטים דקורטיבים פזורים בחדרים השונים
 

עבודה משפחתית משותפת
 
החיבור בין שתי קומות הבית נוצר בעזרת וילון ארוך שמכסה חלון ענק שפונה לכביש. הווילון, בסגנון המזרח הרחוק, הוא אלמנט המתקשר לעיסוקה של בעלת הבית כמטפלת ברפואה הסינית, עם סט הצבעים של חלל הקומה העליונה. מבנה הקומה התחתונה הוא ציר אורכי, אבל מבחינה תכנונית שברה אותו המעצבת על ידי יחידות בילוי כמו פינת טלוויזיה, ספרייה ופינת עבודה. מאחר שהמשפחה אוהבת ליצור ומבלה שעות רבות ביחד, חוברה פינת המשחק והמחשב שמתחת למדרגות עם אזור הישיבה והקומה כולה קיבלה את סט הצבעים של הסלון וזכתה למשחק מעניין של תאורות צבעוניות על ידי אהילים וכבלי תאורה בצבעים מתחלפים. גם פה לא נשכח ההומור עם בובות שנתלו על חוטי המנורות וכורסה בחרדל.
 

הוילון הארוך יוצר קישור בין הקומות 
 
חלל המדרגות יצר גם פתח באמבטיית הילדים, שנוצל לטובת מכונות הכביסה והייבוש. וילון רומנטי הוצא מהאוצרות של בית סבתא לצורך כיסוי, כמו גם קרשי כביסה ישנים שהוסיפו לאמבטייה נגיעות וינטג'יות. הממ"ד הוסב לחלל העבודה של האם וקיבל נגיעות עסקיות ונשיות כאחד: עשבים שמהם היא רוקחת תרופות הוצבו בשידת עץ ענקית ויצרו אמירה עיצובית, ואלמנטים נשיים כמו קיר טפט ורוד ומנורה עומדת עם טקסטורה רומנטית בצבעים תואמים. כיסא צהבהב הוסיף גם פה קריצה עיצובית מחויכת. בדיוק כמו בבית כולו.
 

חדר העבודה
 

פינת מודעות
 
 
 
 

רשימת ספקים חלקית:
תכנון דגם המבנה: "רימונים צפון"
מטבח ונגרות: נגריית "באובב"
סלון: ניסים ערד
תאורת מטבח: "ורוד ירוק של בשמת" 
תאורת מטבח קירית, מדרגות וסלון: יוסי קמחי
תאורת חלל משפחה ועבודה: "טרנדלייט"
וילונות, שטיחים: "עצטרובד"
טפטים: "מטפטים" 
פינת ישיבה בקומת המשפחה: "אתנחתא"
סניטריה: "נגב קרמיקה"

 
אהבתם? הנה עוד בתים מעוצבים בקיבוצים בארץ:
בית כפרי בקיבוץ
מבית ילדים לבית מעוצב
בית מעוצב בקיבוץ יגור

 

" ["image"]=> string(129) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב בתים פרטיים/רמת השופט/234.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(129) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב בתים פרטיים/רמת השופט/403.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  חגיגה בקיבוץ: בית מעוצב לשש נפשות

חגיגה בקיבוץ: בית מעוצב לשש נפשות

אחרי שרכשו בית בהרחבה של קיבוץ, ביקשו הדיירים להכניס בו גם נשמה והומור. מה עשו ואיך נראית התוצאה? שאלה טובה

מאת: לימור קלר צילום: שי אדם


הדיירים: זוג וארבעה ילדים 

המקום: קיבוץ רמת השופט
השטח: 200 מ"ר
עיצוב פנים: מרב זהר
 
יותר ממאה קיבוצים בארץ כבר ביצעו הרחבות קהילתיות בתחומיהם וקולטים אליהם משפחות ואחת מהן, בת שש נפשות, הגיעה מהעיר לקיבוץ רמת השופט, ורכשה בית מתוך אחד הדגמים שהציע היזם בפרויקט. מעצבת הפנים מרב זהר ביצעה עבור המשפחה התאמות תכנוניות בהתאם לצרכים של זוג עם ארבעה ילדים בני 3, 6, 10 ו-12. מה נעשה כאן? בואו לסיור.
 
מאחר והבית בנוי על מדרון, תוכננה בו חלוקה לקומת כניסה שכוללת חדר מגורים, מטבח וחדר שינה ולקומה תחתונה ובה חדרי שינה לילדים, חדר משפחה וחדר עבודה לאם. הבחירות הראשוניות לריצוף, חיפויי קירות ואלומיניום, היו מאוד זהירות משום שהדיירים חששו מתוצאה של בית צבעוני מדי ולכן נבחר לחללים הציבוריים ולחדרי האמבטיה בסיס נייטרלי של גווני אפור ושמנת, כשהאלמנט הדרמטי היחיד שעליו הוסכם היה מטבח מעץ מלא. 
 

גווני אפור ושמנת עם נגיעות של צבע 
 
בשלב הבא, כשאב המשפחה דאג ש"לא תהיה מספיק נשמה לבית", הוחלט להכניס צבע באמצעות גופי התאורה. כך, לאזור פינת האוכל נבחרו שלוש מנורות עם זכוכיות מורנו בצבעי כחול, ירוק וסגול, כשהאחרון משתלב היטב עם יחידת נגרות עליונה באותו צבע. שלוש המנורות יוצרות יחד מעין גוף תאורה שלם, שייחודו הוא גם בכך שבשעת ההדלקה משתנים צבעיו ויוצרים סקאלת גוונים אחרת.
 
מאחר והסגול הוא צבע אהוב על שני בני הזוג, הוחלט להמשיך את סכמת הצבעים גם לחדר המגורים הפתוח למטבח. הספה בגווני אפור-סגול עם הכריות הירקרקות יצרה דיאלוג פורה בין שני החללים, ולסלון הוכנסו אלמנטים נוספים בסגנון רטרו כדי להתחבר לזכוכיות הנושנות: יחידת טלוויזיה ורגלי ספה מעץ. גם שאר המנורות שנבחרו עשויות זכוכית מורנו, אך בצבעים שקטים ורגועים יותר שמאפשרים להכיל את הצבעוניות הסוערת. במרפסת הוצבו חבית, רמז לחיבור של בני הבית עם יקב משפחתי, וכיסאות ישיבה אל מול נוף עוצר נשימה של נחל השופט.
 

הסגול נותן את הטון בסלון 
 

פינת ישיבה כפרית בסלון
 
 

מבט כולל על המטבח והסלון 
 
במעבר בין המטבח לסלון מוקמה יחידת נגרות גדולה ומרשימה מעץ שמשמשת את שני החללים. בחלקה התחתון היא סגורה, כדי לאחסן מכשירים חשמליים ופיצ'פקעס כמו מפתחות וניירות שמתפזרים בבית וחלקה העליון נשאר פתוח כדי להציג בו את מבחר כלי הקרמיקה שיוצרת בעלת הבית.
 
בחדר השינה של ההורים הודבק טפט פרחים והדפס פייזלי ועליו נתלו שתי מסגרות, זו בתוך זו, כדי לא להעמיס יתר על המידה בחדר שאינו גדול במיוחד. בחדר האמבטיה של ההורים נתלתה מראה שהוצאה מהבוידעם של הסבתא ומאחר שבחירת הצבע לאריחים התעכבה, הוחלט להשתמש בכישורי היצירה של האם, וכך נרתמה המשפחה לצבוע ולאייר את האריחים ואף להטביע בהם את כפות ידיהם למזכרת מסוגננת וסנטימנטלית. באמבטיית ההורים יושמו האריחים על גבי ספסל במקלחון, ובחדר האמבטיה של הילדים בקומה התחתונה – כחיפוי אמבטיה.
 

גווני החום של הספריה משתלבים בצבעוניות הנעימה של הסלון 
 

אוירה ביתית מאוד בחלל הציבורי 
 

אלמנט דקורטיבי מובהק בחדר השינה, אבל בלי ליצור עומס מיותר 
 

כפרי בסטייל של פעם. חדר השינה
 

הפריטים מהבוידעם של סבתא מתעוררים כאן לחיים
 

נגיעות של וינטג' בחלל המעוצב
 
רוצים גם?
מקלחונים לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע
ריצוף אמבטיות: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 

אריחים מעשה ידי בני המשפחה
 
אלמנטים דקורטיבים פזורים בחדרים השונים
 

עבודה משפחתית משותפת
 
החיבור בין שתי קומות הבית נוצר בעזרת וילון ארוך שמכסה חלון ענק שפונה לכביש. הווילון, בסגנון המזרח הרחוק, הוא אלמנט המתקשר לעיסוקה של בעלת הבית כמטפלת ברפואה הסינית, עם סט הצבעים של חלל הקומה העליונה. מבנה הקומה התחתונה הוא ציר אורכי, אבל מבחינה תכנונית שברה אותו המעצבת על ידי יחידות בילוי כמו פינת טלוויזיה, ספרייה ופינת עבודה. מאחר שהמשפחה אוהבת ליצור ומבלה שעות רבות ביחד, חוברה פינת המשחק והמחשב שמתחת למדרגות עם אזור הישיבה והקומה כולה קיבלה את סט הצבעים של הסלון וזכתה למשחק מעניין של תאורות צבעוניות על ידי אהילים וכבלי תאורה בצבעים מתחלפים. גם פה לא נשכח ההומור עם בובות שנתלו על חוטי המנורות וכורסה בחרדל.
 

הוילון הארוך יוצר קישור בין הקומות 
 
חלל המדרגות יצר גם פתח באמבטיית הילדים, שנוצל לטובת מכונות הכביסה והייבוש. וילון רומנטי הוצא מהאוצרות של בית סבתא לצורך כיסוי, כמו גם קרשי כביסה ישנים שהוסיפו לאמבטייה נגיעות וינטג'יות. הממ"ד הוסב לחלל העבודה של האם וקיבל נגיעות עסקיות ונשיות כאחד: עשבים שמהם היא רוקחת תרופות הוצבו בשידת עץ ענקית ויצרו אמירה עיצובית, ואלמנטים נשיים כמו קיר טפט ורוד ומנורה עומדת עם טקסטורה רומנטית בצבעים תואמים. כיסא צהבהב הוסיף גם פה קריצה עיצובית מחויכת. בדיוק כמו בבית כולו.
 

חדר העבודה
 

פינת מודעות
 
 
 
 

רשימת ספקים חלקית:
תכנון דגם המבנה: "רימונים צפון"
מטבח ונגרות: נגריית "באובב"
סלון: ניסים ערד
תאורת מטבח: "ורוד ירוק של בשמת" 
תאורת מטבח קירית, מדרגות וסלון: יוסי קמחי
תאורת חלל משפחה ועבודה: "טרנדלייט"
וילונות, שטיחים: "עצטרובד"
טפטים: "מטפטים" 
פינת ישיבה בקומת המשפחה: "אתנחתא"
סניטריה: "נגב קרמיקה"

 
אהבתם? הנה עוד בתים מעוצבים בקיבוצים בארץ:

 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

אנרגיה חדשה: השינוי שפתח את הבית


בזכות ביטול קירות מיותרים, הצליחה המעצבת להפוך בית חשוך למרחב פתוח ומואר שמחבר היטב בין הפנים והחוץ

עיצוב בתים פרטיים

הפרד ומשול: עיצוב בית דו משפחתי


עם קירות משותפים ושכנים קרובים מאד, תכנון ועיצוב בית דו משפחתי הוא אתגר ממש לא פשוט

עיצוב בתים פרטיים

פרובנס מאחורייך: בית כפרי בעיצוב על זמני


על שטח של חצי דונם בגן יבנה נמצא בית כפרי שמוכיח שלא צריך לעלות על מטוס בשביל להרגיש קצת אירופה

עיצוב בתים פרטיים

שונה בין שווים: בית ייחודי בקיבוץ


עם השראה שלקוחה משיר וסגנון נטול הגדרות שנבנה תוך כדי תנועה, הדיירים זכו בבית ייחודי שמשקף באופן מלא את אופיים

תגובות

כתיבת תגובה