כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב בתים פרטיים  //  חדרי חדרים

חדרי חדרים

מעצבת הפנים אורלי רוזנמן עיצבה למיכל זוארץ ולבנה דירה תל אביבית העונה על טעמה של בעלת הבית – שמרנית עם קריצה

מאת: צילום:


בבניין דירות כבן 25 שנה  בשיכון ל', שכונה שקטה צפונית לירקון בתל אביב, מתגוררת מיכל זוארץ עם בנה. בדירה של 130 מ"ר ביצעה זוארץ שינויים בעזרתה של מעצבת הפנים אורלי רוזנמן והפכה אותה לפינת גן העדן השקטה שלה, שבה היא מתרווחת ממרוץ החיים.

הרושם הכללי של הבית שונה לחלוטין מהרגיל והמבט החדש הזה ניכר מיד בכניסה. ממעבר מבואה קטן וקצר מגיעים לחלל הגדול המכיל את המטבח והסלון. כבר במבואה מתקבלת אווירה רגועה ומוצפת אור ומרחב. המבט נמשך אל תוך הפרספקטיבה, הרחק אל האופק האורבני, מעבר לחלון הזכוכית הגדול של הסלון, מבעד לשני עמודי דמה. עמודים אלה ניצבים כתוחמים בתוך החלל ליצירת כניסה אינטימית והדרגתית. שמאלה מהכניסה, מול חלל הסלון והחלון הגדול, נמצא המטבח, עוד שמאלה ממנו – הפרוזדור אל חדרי המגורים, ובין לבין נוצרה פינת קריאה קטנה ואינטימית; הקיר הבנוי והצבוע באפור משמש כספרייה.

זוארץ, שאוהבת, לדבריה, להיות בבית, חשוב היה לשמור על תחושת הפתיחות המרחיבה את הלב ברגע שפותחים את הדלת עם הכניסה מהרחוב, דבר שאיפיין את הבית עוד לפני השיפוץ

המטבח, שהיה די קטן עם קיר ובו חלון פתוח אל הסלון, עיצוב סטנדרטי אופייני לבנייה של שנות ה-70, נפתח אל הסלון, ולחציצה משמשת יחידת מדפים הצמודה, למעשה, לראש שולחן האוכל של המטבח, קצת יותר גבוהה ממנו ולכן נראית מן הסלון כרהיט עצמאי. יחידת המדפים, כמו שולחן המטבח והארונות, בנויים מעץ אלון צבע וונגה, המשתלב יפה עם הלבן שמסביב.

בדירה היו ונשארו חמישה חדרים. חדרי השינה נותרו כפי שהיו ורק חדר השינה הראשי הוקטן לטובת חדר אמבטיה צמוד שבעבורו אף "הולאם" חדר שירותי האורחים מהמסדרון. אל הפרוזדור פונה חדר אמבטיה זה בחלון זכוכית חלבית אטום, הנותן לקיר תחושה אוורירית משני צדדיו, ואילו אל החדר פונה חדר האמבטיה בקיר שקוף המגדיל בתחושה הן את חדר השינה ואת חדר האמבטיה.

הריצוף בכל הבית שונה: החלל הציבורי למעט חדרי האמבטיה חופה בחלילה בגוון טרקוטה בהירה ("לא מאוד נוח לטיפול אבל יפה בעיני", מעידה זוארץ), בחדר השינה הראשי חופתה הרצפה בפרקט למינציה לבן ובשאר החדרים בגוון אפרפר. חיפוי הרצפה באמבטיה אחת נעשה באריחי גרניט פורצלן דמויי צפחה חומה-אפורה, המתאימים לחיפויי הקיר, לארונות הוונגה ולאמבטיה הלבנה המעוגלת וצמודה לפינת הקיר.

“יש אסכולת עיצוב הדוגלת בפרישת החלל בבת אחת לעיני הנכנס לבית, כדי לחשוף בפניו את כל היופי מיד”, מסבירה אורלי רוזנמן, “ויש אסכולה אחרת, שאני נמנית על חסידיה, הדוגלת בכניסה באווירה שונה ומתוחמת אל תוך החלל, כניסה המקבלת את הכבוד שלה. כאן בבית, הכניסה, המטבח והסלון הם, בעצם, חלל אחד, והמטרה היתה לשמור אותם כחלל בעל תחושת מרחב אך עם זאת לנתק אותם קצת זה מזה. לכן עשינו את העמודים בכניסה, לתחום בין הכניסה לסלון, בעזרת המדפים חצצנו בין המטבח לסלון כמו בין החלל כולו לפינת הקריאה שלפני הכניסה לחדרים.”

"אני די שמרנית בתפישה העיצובית שלי", אומרת מיכל זוארץ, "אבל אני אוהבת את הקריצה ולכן הרהיטים האלה מתאימים לי, כי בתוך הקווים הקלאסיים יש נגיעה אישית ייחודית"

לאורלי רוזנמן היה אתגר נוסף, שבו עמדה בהצלחה לדברי הנוגעים בדבר: להסתדר עם דעותיה הנחרצות של מיכל זוארץ. לזוארץ, שאוהבת, לדבריה, להיות בבית, חשוב היה לשמור על תחושת הפתיחות המרחיבה את הלב ברגע שפותחים את הדלת עם הכניסה מהרחוב, דבר שאיפיין את הבית עוד לפני השיפוץ. כך גם היה חשוב לה לשמור על ארגון כללי פרקטי בתוך היופי של עיצוב הפנים, שכן היא אדם מסודר מאוד. מכיוון שהיא אוהבת חומים למיניהם, במיוחד כשהם משולבים עם לבן ורמזים אדומים, וכך היא גם מתלבשת פעמים רבות, גם את ביתה ריהטה בשילובים כאלה.
על הדקורציה היה אחראי ניסו מרחוב פלורנטין, אשר עיצב כמעט את כל ריהוט הבית. החל מספת העור בחום כהה, שולחן השלייפלק הלבן שעומד לפניה עם שני הדומים תואמים כריבועים מחודדי זוויות, המזכירים מכוניות של שנות ה-60, הכורסה האדומה, בקווים נוסח שנות ה-30, המספקת כתם צבע למראה המונוטוני, המזנון שעליו מונחת הטלוויזיה העשוי מוונגה כמו המטבח – וכלה במנורה העומדת עם אהיל הפסים. "אני די שמרנית בתפישה העיצובית שלי", אומרת מיכל זוארץ, "אבל אני אוהבת את הקריצה ולכן הרהיטים האלה מתאימים לי, כי בתוך הקווים הקלאסיים יש נגיעה אישית ייחודית".

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

פנים, חוץ והבית שביניהם


אקווריום ענק בפינת האוכל, אלמוגים צבעוניים בסלון, וחדר רחצה שמדמה ליקוי חמה. הבית הזה בהחלט הצליח ליצור קשר בין פנים וחוץ

עיצוב בתים פרטיים

שומר על השקט: בית נורדי בעיצוב רגוע


קורות עץ חשופות, צבעוניות בהירה וקו עיצוב רגוע מאד – הבית הזה אולי נראה כמו בקתה סקנדינבית, אבל נמצא באמצע הקיבוץ

עיצוב בתים פרטיים

לחשוב מחוץ לתמונה – הכוח בשילוב אמנות בבית


כלפי חוץ המבנה נראה שגרתי ופשוט, אך כשנכנסים פנימה מבינים מיד שהעיצוב והאמנות בבית משחקים תפקיד מרכזי ביותר

עיצוב בתים פרטיים

למה לי אורבני – בית בעיצוב צעיר ונקי


קיר בטון, רצפת עץ והרבה צמחייה ירוקה – ככה הצליחה המעצבת לשלב בין עיצוב אורבני מחוספס לבין מראה מוקפד ונקי

תגובות

כתיבת תגובה