כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב בתים פרטיים  //  חופשי על הבר

חופשי על הבר

להשקיף על תחנת הכוח רידינג וליהנות מהעיצוב, כמו מארוחה טובה עשירה בחומרי גלם ומגוונת בטעמים

מאת: דקל גודוביץ, מגזין בניין ודיור צילום: שי אפשטיין


שטח הבית: 120 מ"ר בנוי בקומה תחתונה + 70 מ"ר מרפסת גג
40 מ"ר בנוי בקומה עליונה + 50 מ"ר מרפסת גג

דירות גג תל-אביביות, במגדלים הצופים לים, הן היקרות ביותר בארץ, אבל מסתבר שגם ערכה של דירה בשיכון ל', הצופה לתחנת הכוח רידינג, יכול להיות רב. מעצבי הדירה, גיל שמעוני ואולה אלישר, השותפים במשרד insight design group, שיפצו מהיסוד דירת גג ופתחו אותה לנוף ככל יכולתם עם דלתות אלומיניום גדולות ומעקה זכוכית. המראה שבו נשקפים ארובת התחנה במערב ומגדלי העיר בדרום משלב תחושת חופש ומרחבים, כשברקע מזמזם רחש עירוני צפוף ומחשמל.

ליצירת אווירה חופשית, קלילה, עכשווית ולא עמוסה, נתלו רבים מהאלמנטים על כבלי מתיחה או הורחקו מעט מהקירות, מהרצפה ומהתקרה

"הקונספט העיקרי היה לשדר אווירה חופשית, קלילה, עכשווית ולא עמוסה המאפשרת חופש פעילות", מסביר שמעוני. לכן רבים מהאלמנטים תלויים על כבלי מתיחה או מרוחקים מעט מהקירות, מהרצפה ומהתקרה. דוגמאות לכך אפשר לראות במדפי האלומיניום השחורים והמחוררים בחדר הרחצה, בגרם המדרגות, בגופי התאורה התלויים, במדפי העץ המנותקים מהקירות ומהתקרה, במסך הטלוויזיה שבחדר ההורים ובזה התלוי במוטות ובכבלים מהתקרה בסלון, כשאזור התקרה שמעליו מוגבה בהשוואה לתקרה שסביבו שהונמכה.

תחושת גובה בדירה הושגה על ידי משחקי הנמכות באזורים מוגדרים ושימוש בקרניזים

אכן, הרבה הנמכות תקרה ניתן למצוא בדירה. המעצבים מסבירים למשל את הקרניז ההיקפי, לאורך חזית חלל האירוח, כניסיון ליצור תחושת גובה מדומה. 2.60 מטר נראה לפתע גבוה יותר. בנוסף להיות הקרניז אלמנט עיצובי המדגיש אזורים מסוימים (כמו מעל שולחן האוכל), הוא מאפשר הסתרה של מערכת הווילונות העוברת מאחוריו ושל צנרת החשמל והמיזוג שהועברה בתוכו, וכן מהווה פתרונות לתריסי המיזוג ולתאורה סמויה כמו מעל האמבטיה.

היות שבעלי הבית אוהבים לארח, חשוב היה לייצר מגוון אזורי פעילויות שונים המאפשרים התרחשויות שונות בהתאם לאופי האירוע 

היות שבעלי הבית אוהבים לארח, חשוב היה לייצר מגוון אזורי פעילויות שונים המאפשרים התרחשויות שונות בהתאם לאופי האירוע. כך ניתן למצוא שמונה אפשרויות ישיבה שונות בחלל המרכזי: על ספה ענקית ולבנה של רוש בובאה מול הטלוויזיה, סביב שולחן האוכל, על מדרגת הבטון שלצדו, על ספסל עץ ליד הספרייה והטלוויזיה, בשני כיסאות יד שנייה מעץ שאבישר שיפצה וריפדה מחדש, על שזלונג בעיצוב קלאסי בריפוד עור פרה, על ספסל עץ המשמש כאדן חלון רחב שליד הבר ועל הבר עצמו. אזור זה הוא אחד המפורטים בבית ועבודת העץ המתפתלת בו מאדן החלון דרך המדפים ועד התקרה מונמכת ומנותקת מתקרת הבטון. דלפק בר מעץ משלים את הפינה והוא כולל אף נפתח ומסתובב לנוחות היושבים על אדן החלון.

למרות רוחות הזן והמודרניזם המנשבות בדירה, אין בה תחושת נזירות ושימוש חסכוני בחומרים, בצבעים, בצורות ובטקסטורות

נדמה שהמעצבים התאהבו ביכולת ליצור מערכות שלמות ומורכבות עשויות עץ, המתפתלות ומחליפות מצבים וצבעים, בדומה להתפתלויות בתקרה. כך למשל, אפשר לראות את המדפים בכניסה לבית המשלבים צבע לבן ועץ, ומצד אחד קשורים לדלת הכניסה שחופתה גם היא בעץ ומצד שני ממשיכים כאלמנט מדרגה דקורטיבי בין יציקות הבטון. עיצוב בשפה דומה אפשר למצוא בחיבור בין הטלוויזיה והספרייה, ובספריה עצמה הממסגרת את הפרופורציות המלבניות של המסך בלבן ובעץ. בקומה העליונה מחוברים מיטת ההורים ומסך הפלזמה במדרגת עץ המשמשת גם ליציאה מהחדר דרך דלתות הזכוכית הענקיות. ואפילו בגינת החוץ חוזרת המדרגה, הפעם כספסל לבן שבתוכו משולבות אדניות על רקע קיר מחופה עץ.

"הקונספט של החופש מתבטא גם בחופש של האלמנטים עצמם, כך שכל אחד מהם עומד בפני עצמו, מנותק מהסביבה", טוען שמעוני. היכן שלא תפנו בבית תראו בכל פעם משהו חדש ושונה, פרי תכנון וביצוע של המעצבים: את המטבח מעטר פס רחב של קופסת אור מזכוכית רב-שכבתית, כששכבת הדבק האמצעית ורודה. בתוספת תאורת לד ורשת בניין שנצבעה בכרום, הופך המטבח לחלל שקשה להתעלם ממנו. דלפק נשלף מגומחת המכשירים החשמליים שבמטבח ממשיך את הוורוד ודלת ארון היינות נותנת תשובה אנכית לוורוד האופקי.

גם המדרגות, לקומה השנייה, עוצבו ויוצרו במיוחד על ידי צמד המעצבים, שאף השכילו להזיז אותן מהמיקום המקורי באזור שולחן האוכל לפינת הבית וכך השאירו חלל גדול ופתוח. המדרגות נשענות על קורות פלדה כשהמדרכים עשויים לוחות בנקור – כוורת פוליקרבונט חזקה וחצי שקופה. לסיום עיצוב המדרגות ייבאו צמד המעצבים מאיטליה מעקה נירוסטה. השימוש בפוליקרבונט חוזר שוב בחלונות שסביב לחלל המדרגות וכן כלוח הזזה המאפשר הסתרה חלקית של המדפים שלצד מיטת ההורים בעיצוב אלישר.

הדירה מציגה תפריט עשיר של טעימות ממגוון מנות מסוגננות מעשה ידי שני "שפים" שערכו כאן מפגן ראווה כישרוני

בחדרי הרחצה נתנו המעצבים דרור מוחלט לרוחם. "רצינו שכל כניסה לחדר תלווה בהתרגשות ראשונית, כאילו אתה נכנס לספא", אומרת אלישר. שני המקלחונים מודגשים באמצעות מדרגה מהרצפה ומחופים כל אחד משלושה כיוונים בקרמיקה ייחודית. בקומת התחתונה אריחים דמויי פסי מתכת כסופים, ואילו בקומה השנייה אריחים דמויי מסמרות פלדה. אלה בולטים ממילוי הרובה שכיסה והעלים את מישקי האריחים למראה קיר אחיד. במקלחון זה בולט גם חלון אובלי נטוי הממסגר את ארובת רידינג כציור אמנותי, ואילו במקלחון התחתון מותקנת מראה אובלית דומה. בקומה זו צורפו גם עבודות אמנות של אלישר, שצילמה תקריבים של פרח סגול ודשא ירוק עם אגלי טל, הגדילה אותם, הדפיסה על יריעת מתיחה מגומי והוסיפה תאורה נסתרת מאחור ליצירת קופסת אור אמנותית.

אם לחדרי הרחצה קוראים המעצבים ספא, הרי שקומת ההורים היא ממש "צימר" המנותק מחדרי הילדים שלמטה. הוא כולל מלתחה גדולה עם ארונות קיר שדלתותיהן מראה שחורה ורגילה לסירוגין, ופונה לסיפון עץ על גג נרחב שריצוף אבן במרכזו ומסביבו חצץ בזלת שחור. פרט זה חודד עוד יותר במרפסת רחבת הידיים שבקומה התחתונה ונוספה לו גם גינת דשא ריבועית קטנה ובה צמח דמוי עץ בונסאי ואבן אחת ברוח גני הזן. עם זאת, למרות רוחות הזן והמודרניזם המנשבות בדירה, אין בה תחושת נזירות ושימוש חסכוני בחומרים, בצבעים, בצורות ובטקסטורות. נהפוך הוא, הדירה מציגה תפריט עשיר של טעימות ממגוון מנות מסוגננות מעשה ידי שני "שפים" שערכו כאן מפגן ראווה כישרוני.

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

ברוח המושבות: בית בסגנון קולוניאלי


הבית הזה מצליח להפגיש בין אדריכלות ים-תיכונית לבין סגנון קולוניאלי מעודן, וגם שומר על קשר עם הסביבה שמקיפה אותו

עיצוב בתים פרטיים

שני בתים בקומפלקס אחד: וילה יוקרתית לשתי משפחות


שתי משפחות חולקות וילה יוקרתית במרכז הארץ. מדרגות שהופכות לרמפה ופתרונות טכנולוגיים מיוחדים משתלבים בעיצוב מודרני וחם

עיצוב בתים פרטיים

בין פנים לחוץ: בית שמחובר לסביבתו


בזכות חלוקת חלל נכונה ובחירת חומרים מדויקת, הצליחה האדריכלית לחבר בין עיצוב הפנים לעיצוב החוץ וליצור בית במראה הוליסטי והרמוני

עיצוב בתים פרטיים

אליס, מאחורייך: בית בהשראת ארץ הפלאות


עם עיצוב צבעוני ונועז, חומרים ייחודיים בייבוא אישי, ומסיכות שלוקטו מרחבי העולם – הבית הזה בהחלט מצליח להפתיע

תגובות

כתיבת תגובה