כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  לטייל בין החוץ לפנים: בית שתוכנן סביב נוף הכרמל

לטייל בין החוץ לפנים: בית שתוכנן סביב נוף הכרמל

המעצבת ביקשה לדייק את ה"טיול" בתוך הבית כדי שיהיה יותר חיבור בין פנים לחוץ. לשם כך המעצבת תכננה מחדש גם את האזור הפרטי וגם את הציבורי כך שיהיו מרווחים יותר וישקיפו אל נופו של הכרמל

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: שירן כרמל


דיירים: זוג + 2
מיקום: חיפה
שטח: 130 מ"ר
תקציב: 600,000 ש"ח
עיצוב פנים והום סטיילינג: נועה גרייזמן

מהמטבח יש יציאה לגינה קטנה וירוקה

הדיירים רכשו את הדירה וידעו שברצונם לשפץ אותה אך לא ידעו לשים את האצבע על הבעיות או לנסח את הפתרונות הנחוצים להם. היה ברור להם שצריך לקרות שינוי אך לא בדיוק ידעו מה. הם ציינו שהמטבח לא מוצלח ושאין גישה ומעבר נוח כך שלמעשה אין חיבור בין פנים לחוץ. והם ביקשו לייצר יותר מקומות איחסון ואזורי שרות בבית. הם הדגישו כי ברצונם שלכל ילד תהיה את הפינה שלו בבית בנוסף לחדר משותף שישמש כחדר משחקים. בנוסף עלה הצורך בהחלפת התשתיות של הבית.

המטבח והסלון מחברים בין הנוף למרפסת

מהמרפסת נחשף נוף עוצר נשימה

השלב הראשון בתקשורת בין הזוג למעצבת היה להבין בדיוק את הצרכים והרצונות שלהם. להבין איך ההתנהלות שלהם בבית, האם הם אנשים מבשלים, האם הם אנשים שמארחים הרבה וכדומה. הרי ברור שהשיפוץ איננו מסתכם רק בהחלפת צנרת/חשמל/ריצופים. המעצבת ביקשה לדייק את ה"טיול" בתוך הבית כדי שיהיה יותר חיבור בין פנים לחוץ. לשם כך המעצבת תכננה מחדש גם את האזור הפרטי וגם את הציבורי.

חלוקת החדרים שונתה על מנת ליצור רצף טבעי עבור המשפחה

הבית נמצא באזור שצופה לנוף מדהים עם מרפסת מפנקת. בצידו השני יש גינה רחבת ידיים. המעצבת החליטה לחזק את הציר הזה שבין החצר למרפסת, את החיבור בין הפנים לחוץ, וכך קישרה בין המטבח לסלון שמשניהם יש גישה לחוץ: מהסלון למרפסת ומהטבח לגינה. בזכות ההחלטה הזו נוצרו חדרים מרווחים יותר ובנוסף חדרי רחצה מאוד גדולים.

הסלון צופה לנוף החיפאי

מדובר בשיפוץ רחב שכלל הריסה ובנייה, החלפת אלומיניום בכל הבית, החלפת חשמל ואינסטלציה וכמובן ריצופים חיפויים וכלים סניטריים. בנוסף נגרויות חדשות והלבשה של הבית. התכנון ארך כחודשיים והשיפוץ עצמו כשלושה.

הרהיט הירוק בכניסה לבית מותאם לנוף הירוק

הממ"ד הפך להיות חדר מחשב וחדר משחקים משותף לשני הילדים. חדרי השרותים הישנים הפכו להיות חדר שרות מרווח עם ארון גדול ומכונות כביסה וייבוש בהתאם לבקשתם של הזוג לשטחי שרות נוספים. על מנת לייצר חדרי רחצה מרווחים הן להורים והן לילדים הוחלט לוותר על שרותי אורחים.

חדר השינה של ההורים הפך להיות סוויטה מפנקת עם פינת איפור, ארון קיר גדול וחדר מקלחת פרטי ומרווח. חדרי השינה של הילדים מרווחים גם הם לכל ילד יש מיטה, ארון ושולחן כתיבה כך שלכל אחד יש את הפינה שלו שמייחדת אותו.

חדר השינה של ההורים מתחבר לגינה הקטנה

החיבור בין המעצבת לזוג הוא שהוביל לתוצאה המוצלחת. שיתוף הפעולה שלהם והאמון המוחלט שנתנו בה לאורך כל הדרך הם אלו שהובילו אל בית החלומות שלהם שמכיל חיבור מרשים בין חוץ לפנים.

כל ילד זכה לפינה משלו

רשימת ספקים חלקית:
תאורה בכל הבית: סוהו ריהוט ותאורה
שטיחים: שטיחי איתמר
כורסא, פינת אוכל, שולחן סלון ומיטה בחדר שינה: רהיטי הרמן

חדר אמבטיה דרמטי עבור ההורים

מקלחונים ומראות: זכוכית גביש

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

זה כל הקאסם: עיצוב מודרני לזוג טרי בכפר קאסם


הבית הזה, הממוקם בשכונת מגורים בכפר קאסם, תוכנן כך שמראהו החיצוני ישתלב בסביבתו. בדומה ליתר הבתים בכפר, בולט כאן קיר מעוגל והחזיתות מחופות באבן ירושלמית. פנים הבית, לעומת זאת, עוצב בסגנון מודרני עכשווי ובקווים נקיים

עיצוב בתים פרטיים

אירופה החדשה: מודרניות פוגשת סגנון אירופאי קלאסי


מפגש של קו מודרני עם סגנון אירופאי קלאסי, מנעד חומרים מגוון ושילוב של עבודות אמנות - הביאו ליצירת בית חמים עם נגיעות צבעוניות, שקולע בדיוק לטעמם של הבעלים

עיצוב בתים פרטיים

מתמקדים בעיקר: שיפוץ חלקי לבית פרטי


אחרי שהילדים עזבו את הקן, הקדישו בני הזוג את מרצם לשיפוץ חלקי של ביתם הפרטי. קו העיצוב שנבחר הוא מודרני ואלגנטי, עם נגיעות חמות של עץ

עיצוב בתים פרטיים

הכל עניין של גובה: בית קוביות קומפקטי בהולנד


באזור פסטרולי בהולנד ניצבות במקביל ארבע קוביות קטנות בגבהים, ובמרכזן פטיו. הבית הייחודי הזה נבנה בתפישה אקולוגית, תוך חיסכון משמעותי בעלויות הבנייה והאחזקה

תגובות

מספר 1

כתיבת תגובה