כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב בתים פרטיים  //  חזרה לרנסנס

חזרה לרנסנס

קלאסיקה אירופאית מסורתית מקנה לדירה ישראלית סטנדרטית סגנון מפתיע, אלגנטי ועומד בפני עצמו

מאת: טלי הרדאבל, מגזין בניין ודיור צילום: עוזי פורת


זוג צעיר, שניהם גדלו בישראל, מגדלים כאן שלושה ילדים קטנים ומעורבים לחלוטין בסגנון החיים המקומי, אבל טעמם שונה מהמקובל במחוזותינו. עדיפותם נשענת על ניחוחות אירופאים בהשראת תקופת הרנסנס, עיצוב צרפתי מלכותי ומתקתקות של כפר אנגלי. גם ביתם הקודם היה בועה אירופאית בלבנט. לדירתם החדשה בגוש דן נדרשה למשימה ליאורה שטרנפלד, שתכננה עבורם בית צרפתי מוקפד וחף מאקלקטיות. 
הדירה עומדת לעצמה, ואינה יוצרת זיקה לסביבתה. שטרנפלד הלכה יד ביד עם לקוחותיה להגשמת הפנטזיה: בניגוד למקובל בעיצוב עכשווי מקומי (בטון, לבן, בהיר, נקי ומינימליסטי), נבחר עיצוב פנים אחר, אלגנטי להפליא, שיכול להיות ממוקם בפאריס או ברומא, ורחוק מים-תיכוניות או מאופנה. 

המאפיין הבולט ביותר של הבית הוא הריהוט הקלאסי. התרפקות בני הזוג על העבר יוצרת ציפייה, שחלק מהרהיטים הם מורשת משפחתית, אך מסתבר, שהריהוט כולו יובא חדש מאיטליה ונקנה לאחר תום תכנון החללים. הרהיטים מאסיביים, עתירי פיתוחים וזהבים, ועם זאת, מותאמים לגודלה של דירה ישראלית.

בניגוד למקובל בעיצוב העכשווי המקומי, דירה זו עומדת לעצמה, ואינה יוצרת זיקה לסביבתה 

לפינת הישיבה נבחרו ספות בעלות משענות גב גבוהות, שבאופן הצבתן מתאפשרת שיחה אינטימית ושקטה. שטרנפלד, שעובדת בהשראת הפנג שווי, שמרה על זרימה מכל כיוון: גודל הספות מגדיר סביבה, תומכות בהן המנורות בשלושה מוקדי אור ופרופילים דקורטיביים בתקרה מסייעים בהגדרת אזור הישיבה. פינת האוכל נדיבת מידות אף היא, וסמוך אליה אי, המפריד בינה למטבח, שכולו נראה כציור אימפרסיוניסטי. 

ריצוף הבית מעניין. כולו שיש בגוון חום-אוף-וויט, משולב בקוביות קטנות בגוון שוקולד חלב כהה. בחדרים, במסדרונות ובסלון מופיע הריצוף בדוגמת מעוינים, כשהגוון הכהה יותר מופיע בקוביות קטנות. בחדרי הרחצה והשירותים משולב אותו השיש, אך בגדלים של 30X30 ס"מ ובדוגמת לוח שח-מט נוסטלגית באופייה. 
לחיזוק האווירה הקלאסית נקנו מרבית הנברשות, עתיקות אותנטיות וגופי תאורה, בשוקי פשפשים, אגב מסעות ציד משותפים של הדיירים והאדריכלית. 

הסגנון קצת מצועצע וגוונים נוצצים במידה ממותנת, כדי להישמר מקיטש; מה שמקובל באנגליה ובצרפת, עלול להכביד בישראל ההבילה

התקרות, למרות גובהן שאינו אופייני לבנייה אירופאית, משופעות בפרופילים דקורטיביים פלסטיים במראה קלאסי. 
הכיורים, גם בחדרי הרחצה של הילדים, הם לא בלבן "ישראלי", אלא בגווני זהוב או כסוף. אפילו הוילונות כסופים. עם זאת, אין גודש מנצנץ מידי וניכר כי הזהבים והסגנון המעט מצועצע שמרו על מיתון, כדי להישמר מקיטש. כי בסופו של דבר, מה שמקובל באנגליה ובצרפת, עלול לצמצם את מרחב הנשימה בישראל ההבילה.

עיצוב הפנים האלגנטי חף מאקלקטיות, ויכול היה להיות בפאריס או ברומא, רחוק מים-תיכוניות ומאופנה

פרוגרמה ייעודית שינתה כמעט לחלוטין את תכנון הפנים שהיה בדירה לפני השיפוץ. בתכנון החדש חוברו שני חדרי שינה לטובת יצירת מתחם הורים מרווח, הכולל חדר רחצה גדול וסלוני, שבו שני כיורים, אמבטיה נדיבת מידות, מקלחת ואפילו מסך פלסמה. לכל אחד משלושת הילדים חדר משלו, ממ"ד הוסב לחדר משחקים ואירוח, מתחם מרכזי כולל בחלל פתוח מטבח, פינת אוכל וסלון אירוח ומחוברת אליו מרפסת פתוחה, ובה דק ופינת ישיבה, המאפשרת לאכול בחוץ, ומהווה חדר חיצוני, שגם יוצר תחושת גודל בסלון.

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

שקט על פני המים: בית פרטי בסביון עם תקרה של 6 מטרים


חלונות גדולים מחברים את הבריכה עם חלל האירוח ועם סוויטת ההורים של בית פרטי בסביון, והרמוניה של צבעים בהירים ושקטים עוטפים גם את סוויטות סוף השבוע לילדים

עיצוב בתים פרטיים

קופסת ההפתעות: בית מודרני חלומי לזוג הייטקיסטים


נוף הבריכה נכנס דרך מפתחים גדולים לפנים הבית הפרטי. אליו מצטרפים חדר מפתיע במטבח, פינת חלומות לאישה ואזורי משחק לילדים

עיצוב בתים פרטיים

כל פינה נחשבת: בית צעיר ומודרני למשפחה שאוהבת לארח


ארבעה ילדים, טעם צעיר ועכשווי ואהבה לאירוח משפחה וחברים יצרו בית מודרני, מרווח ומואר בפתח תקווה, שלא בזבז שום מקום פוטנציאלי לאחסון

עיצוב בתים פרטיים

בשקט בשקט: בית רגוע בסגנון סקנדינבי


המעצבת חלמה על בית הרמוני שבו תוכל לגדל את שלושת ילדיה. בזכות הבחירה בסגנון סקנדינבי נקי ובצבעוניות מונוכרומטית, היא הצליחה ליצור מרחב מגורים שמשרה שלווה על כל מי שנכנס

תגובות

כתיבת תגובה