כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב בתים פרטיים  //  חיים את הפנטזיה

חיים את הפנטזיה

היא רצתה בית בנווה צדק, הוא רצה לגור מחוץ לעיר. בעיצוב נכון הצליחה נורית להגשים לשניהם את החלום

מאת: טלי הרדאבל, מגזין בניין ודיור צילום: גיל ירום


נורית גפן, אדריכלית פנים, רצתה לגור בשכונה הראשונה של תל אביב, בן זוגה, העוסק בשוק ההון, העדיף לגדל ילדים בסביבה אחרת. בביתם, שנמצא במיקום מרכזי ברעננה הם יצרו אווירת "נווה צדק". 
הבית, שניצב על מגרש גבוה ורבוע במרכז רעננה, בנוי משני אגפים בצורת האות "ריש". לאחד גג רעפים ולשני גג שטוח. לפתחי הבית בגוון אפור ירקרק, הותאם פרופיל בלגי בצבע גרפיט ותריסי עץ בגוון מעושן, היוצרים יחד מראה אותנטי, המייחד את הבית בסביבה.

לנורית  ולבן זוגה שלושה ילדים: אשל בן 19, חייל המשרת כפקח טיסה, רום בן 14, כדורסלן בנבחרת הקדטים של ישראל וגאיה, שחגגה בת מצווה לאחרונה, ועל פי עדות אמה ניחנת בחוש אסתטי מפותח. לכן, מאז נבנה הבית, לפני שמונה שנים, עבר חדרה שינויים כבר שלוש פעמים.
"זה בית חם ואמיתי, לא מוזיאון", אומרת נורית, "הוא תוכנן עם מתחמים קטנים, אין אולמות, או שטחים גדולים ובלתי שימושיים. אני לא דיפלומטית ולא עורכת נשפים. באים אלינו חברים קרובים, ונחוצה סביבת אירוח נעימה. בבית שלנו אפשר לחיות הרבה זמן בלי לצאת לרחוב או לעיר, ואנחנו חיים פה פנטזיה".

בית בעיצוב דינמי
לכל אחד מבני הבית מרחב מחייה, המעוצב למידותיו ולסגנונו, והתכנון כולו נעשה כחליפה, שנתפרה באופן אישי. זה בולט כבר מדלת הכניסה הכפולה, שהובאה מפירוק בית בן למעלה ממאה שנה בשכונת הבוכרים, והותאמה למפתח הבית הנוכחי בידי אומן. ההתייחסות לחוץ כאל אלמנט משפיע על עיצוב הפנים הכתיב שימוש מוגבל בוילונות, למעט וילון לבן וגדול בכניסה, שמסתיר את השכנים שממול.

מול הכניסה יש חלל כפול עם חלון ענק לגינה, וכאן בולטת רצפה כפרית. הריצוף מורכב מאבן "שוך", שמשמשת בשלוש פונקציות שונות: בסלון עם פוגות רחבות, במטבח בלי פוגות בגלל המים הרבים, ובחוץ מותזת למניעת החלקה. הביתיות ניכרת בריהוט שבסלון, המורכב מפרטים שנרכשו לאורך השנים ובהזדמנויות מגוונות בשווקי פשפשים בארץ ובאיטליה. בין גופי התאורה מנורות שנעשו משאריות קומקום ישן, ענתיקות שחודשו ואוסף פרזולים, שהפכו למנורות.

"החיפוש אחרי עוד דברים לא נגמר אף פעם", מספרת נורית, "הבית דינמי, ואני מחליפה דברים ישנים בחדשים. פינת האוכל מורכבת מספסל ושולחן גיהוץ אינדונזי. השולחן בן עשרות שנים, ומשקף את החיים האמיתיים בבית. אפשר להניח עליו הכל, יש עליו אפילו סימן חריכה של מגהץ. הכיסאות נאספו מכל מיני  מקומות. יש לנו רק פינת אוכל אחת, כי אנחנו לא אוהבים לעשות "שואו" כשבאים אורחים".

מאחורי פינת האוכל ארון עץ גדול, בו נשמרים כלי אוכל מקרמיקה וזכוכית במראה כפרי. לצד שולחן האוכל נמצאת פינת המשפחה. ספת רביצה בצורת האות "ריש" נבנתה בהזמנה, והותאמה לאווירת הנופש, השוררת קבוע בבית, בו מותר לאכול, ללכלך ולנוח באמת.

מול פינת האוכל מסתתר המטבח. הקיר, מעל תנור אפייה כפול, מחופה פסיפס, שביצעה אמנית מציפורי על פי ציור של נורית, ובמרכז אי עם בוצ'ר. כלי האוכל מוסתרים בארון קיר גדול וכהה, השקוע בתוך נישה, ומנוגד ליתר ארונות המטבח, להם גוון שמנת בהיר וכפרי.

מהמטבח יש ירידה לקומת המרתף, אליה מובילים שני גרמי מדרגות, הכוללים דלתות, פתרון נוח לבידוד הקומות מבחינת אקוסטית, וכן לחימום וקירור.  "לבית חשוב ארגון נכון. אין בו מקומות, שלא משתמשים בהם, ואין דברים לתצוגה, לכן, רציתי שגם המרתף יהיה שמיש", אומרת נורית, "בקיר המרכזי של חדר הקולנוע הביתי במרתף יש מגירות תחתונות לאחסון צעצועים ומדפי ספרים. בחלל הזה משחקים בסוני פלייסטיישן, ומשחקי חברה אחרים" .

לבני הזוג שני משרדים בייתים. במשרד שלו אקווריום, מקרר יינות וסמלים מימיו כטייס קרב. משרדה של נורית משדר קו נקי ומודרני, אנטי- תזה לקן הפרטי שלה. יחידת המגורים של הבן הבכור משתרעת על 30 מ"ר ועוצבה על פי טעמו, שולחן זכוכית ומדפים אדומים, ספה קטנה לאירוח חברים, ורצפת לימינציה מודרנית בגוון אפור.

הקומה העליונה: לכל חדר מרפסת

הקומה העליונה, המחולקת לאגף ילדים ואגף הורים, מרוצפת בפרקט עץ אלון גושני ותקרת עץ אורן מצולעת. מעקה, שמוביל לאורך המדרגות, ממשיך בקו ישר במרפסת חיצונית, ותורם לחיבור בין פנים לחוץ, כמו גם מרפסת מכל חדר וחלונות גדולים.
אל חדרו של רום באגף הילדים צמוד חדר משחקים, בו שמור גם מכשיר ריצה וחדר רחצה של בנים, שעוצב בקווים פשוטים בגוונים כחולים של ג'ינס ולבן. חדרה של גאיה עוצב לאחרונה על פי בקשתה בגוונים של סגול. מיטת ברזל, המזכירה גונדולה רומנטית, הוזמנה מחו"ל דרך האינטרנט. צמודים לחדרה שירותים בלבן מעוצבים בסגנון פרובנס ומעוטרים באוסף סבונים.

יחידת ההורים מופרדת מאגף הילדים על ידי פס ריצוף מאבן וגשר. תקרה כפולה מעץ משויף ידנית, חלונות גדולים ומרפסת, מוצלים באמצעות עץ חרוב ענק, החוסך את הצורך בפרגולה. נורית, שלא אוהבת "סטים", התאימה שידות לילה, השונות זו מזו, ואת הארונות הסתירה בין שני קירות בנויים המופרדים מחדר השינה. בחדר הרחצה הסמוך ארון דני עתיק, שפורק. הדלת שולבה בגומחה עילית, והארון מוקם מתחת לכיור. צביעה אחידה לכל הגורמים בחדר, כולל מסגרת למראה מאינדונזיה, יצרה הרמוניה.

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

ברוח המושבות: בית בסגנון קולוניאלי


הבית הזה מצליח להפגיש בין אדריכלות ים-תיכונית לבין סגנון קולוניאלי מעודן, וגם שומר על קשר עם הסביבה שמקיפה אותו

עיצוב בתים פרטיים

שני בתים בקומפלקס אחד: וילה יוקרתית לשתי משפחות


שתי משפחות חולקות וילה יוקרתית במרכז הארץ. מדרגות שהופכות לרמפה ופתרונות טכנולוגיים מיוחדים משתלבים בעיצוב מודרני וחם

עיצוב בתים פרטיים

בין פנים לחוץ: בית שמחובר לסביבתו


בזכות חלוקת חלל נכונה ובחירת חומרים מדויקת, הצליחה האדריכלית לחבר בין עיצוב הפנים לעיצוב החוץ וליצור בית במראה הוליסטי והרמוני

עיצוב בתים פרטיים

אליס, מאחורייך: בית בהשראת ארץ הפלאות


עם עיצוב צבעוני ונועז, חומרים ייחודיים בייבוא אישי, ומסיכות שלוקטו מרחבי העולם – הבית הזה בהחלט מצליח להפתיע

תגובות

כתיבת תגובה